Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κ. Λαπαβίτσα : Από το ‘Μνημόνιο ή Δραχμή’ στο ‘Μνημόνιο ή Φασισμός’.

racism

Το γνησιότερο πολιτικό τέκνο των Μνημονίων είναι η Χρυσή Αυγή. Το κόμμα αυτό παρουσιάζεται ως ‘αντισυστημικό’, ενώ στην πραγματικότητα είναι ο τελικός στυλοβάτης των σάπιων κοινωνικών σχέσεων που έφεραν την κρίση. Δεν είναι όμως ένα απλό εργαλείο στα χέρια των κύκλων εξουσίας, μια σύγχρονη μορφή του παρακράτους της μετεμφυλιοπολεμικής περιόδου. Απεναντίας, πρόκειται για τερατογένεση που έχει σχετική ανεξαρτησία και μπορεί να απειλήσει το κυρίαρχο πλέγμα πολιτικής εξουσίας.

Τέτοιος είναι ιστορικά ο χαρακτήρας του φασισμού και γι’ αυτό αποδείχτηκε τόσο επικίνδυνος στην Ευρώπη και αλλού. Η αποτελεσματική αντιμετώπισή του στην Ελλάδα απαιτεί ξεκάθαρη αντίληψη της φύσης του. Είναι βέβαιο ότι αυτοί που έφεραν τη χώρα σ’ αυτήν την κατάντια – και που συνεχίζουν να κυβερνούν – δεν πρόκειται να τον εξουδετερώσουν.

Τα Μνημόνια άλλαξαν την Ελλάδα, χωρίς να αλλάξουν τους μηχανισμούς κοινωνικής και πολιτικής εξουσίας που ευθύνονται για την κρίση. Έφεραν εθνική καταστροφή στην οικονομία, με τεράστια ανεργία και πτώση των μισθών, τσακίζοντας την εργατική τάξη. Συνέτριψαν τα μικρομεσαία στρώματα με φόρους, κατάρρευση των επιχειρήσεων και απαξίωση της ακίνητης περιουσίας. Η αίσθηση διάλυσης έγινε διάχυτη στην παιδεία και την υγεία. Άρχισαν να σπάνε οι συνδετικοί ιστοί της κοινωνίας, να μεγαλώνει ο φόβος για το έγκλημα και την ανομία.

Τα Μνημόνια άλλαξαν και το κράτος. Με το πρόσχημα της εξυγίανσης, αφαίρεσαν από το δημόσιο μηχανισμούς και ικανότητες, έθεσαν υπό διωγμό τους δημόσιους υπάλληλους, αποδιοργάνωσαν τις ένοπλες δυνάμεις. Όσοι ασχολούνται σοβαρά με το θέμα του κράτους γνωρίζουν ότι σε τέτοιες συνθήκες δεν προκύπτει εξυγίανση, αλλά το αντίθετο. Οι μηχανισμοί της διαφθοράς και της διαπλοκής γίνονται σκληρότεροι, προσεταιρίζονται τους ξένους και δημιουργούν ολιγαρχία. Ταυτόχρονα εμφανίζονται παράπλευροι μηχανισμοί, συχνά με μαφιόζικη δομή, που υποκαθιστούν το εξασθενημένο κράτος.

Τα Μνημόνια, τέλος, γέννησαν έντονο αίσθημα εθνικής ταπείνωσης και εξευτελισμού. Η Ελλάδα φάνηκε να ζητιανεύει, να υπακούει πειθήνια σε έξωθεν εντολές, να τρέμει την άφιξη άχρωμων γραφειοκρατών που δίνουν εντολές. Οι Έλληνες αισθάνθηκαν βαρύ το πλήγμα από την απώλεια εθνικής αξιοπρέπειας και το συνεχή διασυρμό τους στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Η Χρυσή Αυγή γρήγορα κατάλαβε την απόγνωση και το θυμό των εργατικών και μεσαίων στρωμάτων, την ανασφάλεια από τη διάρρηξη των κοινωνικών δεσμών. Χωρίς να έχει συνεκτικό οικονομικό  πρόγραμμα – πως θα μπορούσε άλλωστε; – μίλησε σκληρά κατά των Μνημονίων. Ταυτόχρονα πρόβαλε τον εαυτό της ως το κόμμα με τα καθαρά χέρια που νοιάζεται για την καθημερινή ζωή του ‘Ελληνα. Βρήκε στους μετανάστες τον εύκολο υπαίτιο της κοινωνικής καταστροφής και πρότεινε φαινομενικά απλές λύσεις βίας. Απόκτησε στενή διασύνδεση με το κράτος που ήδη δεχόταν διαλυτικές πιέσεις, ιδίως τα σώματα ασφαλείας, δημιουργώντας παράπλευρους μηχανισμούς. Εκμεταλλεύτηκε το αίσθημα εθνικής ταπείνωσης μιλώντας στο λαϊκό κόσμο για τη σημαία, τις εθνικές παραδόσεις, την ιστορία.

Η αλήθεια είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι κλασικός φασισμός που προσπαθεί να κρύβεται προσεκτικά γιατί ξέρει ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει την Κατοχή και αντιδρά αυτόματα σε ότι θυμίζει τους Ναζί. Εμφανίζεται ως αντισυστημική δύναμη απορρίπτοντας το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, ενώ πρόκειται για τη χρυσή εφεδρεία του επιχειρηματικού κατεστημένου. Πάνω απ’ όλα όμως, δεν είναι φυσιολογικός ‘παίκτης’ στην πολιτική σκηνή. Η λατρεία της βίας, ο πρωτόγονος ρατσισμός, η αρχαιόπληκτη πίστη στα σύμβολα και η στρατιωτική της δομή την κάνουν επικίνδυνη για την ομαλή αστική εξουσία. Αυτή η διάσταση του φασισμού βρίσκεται πίσω από τις πρόσφατες εξελίξεις.

Η περίοδος μετά το καλοκαίρι αποδείχθηκε κρίσιμη για το μνημονιακό στρατόπεδο. Η επίσημη θέση του είναι ότι το πρόγραμμα πετυχαίνει, η ύφεση τελειώνει και σύντομα η χώρα θα μπει δυναμικά στην ανάπτυξη. Η κυβέρνηση γνωρίζει φυσικά ότι αυτή η πλασματική εικόνα δεν αντέχει ούτε λεπτό κριτικής. Στην πράξη η Ελλάδα θα χρειαστεί νέο δάνειο, ενώ η κατεστραμμένη οικονομία θα λιμνάσει για χρόνια. Με την κοινωνία να βρίσκεται στα όριά της και την εκλογική δύναμη του κυβερνητικού συνασπισμού να φθίνει, το αδιέξοδο ορθώθηκε απειλητικά.

Η εκρηκτική δυναμική φάνηκε από τις κινητοποιήσεις στο χώρο της παιδείας, αλλά και από την απειλητική εμφάνιση της Χρυσής Αυγής. Η επίθεση κατά του ΚΚΕ και των συνδικαλιστών στο Πέραμα έστειλε μήνυμα αυτοπεποίθησης. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα έδειξε ότι είχε φτάσει η ώρα να χυθεί αίμα Ελλήνων και όχι μόνο μεταναστών. Έχοντας προσβάσεις στο κράτος, ο φασισμός έκανε επίδειξη ισχύος και ατιμωρησίας.

Η απότομη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού κατά της Χρυσής Αυγής, με τη σύλληψη της ηγεσίας της, δείχνει ότι το μνημονιακό στρατόπεδο αποφάσισε να βγει από το αδιέξοδο δίνοντας ένα μάθημα και περιορίζοντας τον κίνδυνο της φασιστικής Δεξιάς. Η μνημονιακή πολιτική στηρίχτηκε από την πρώτη ώρα στο φόβο, χρησιμοποιώντας το εκβιαστικό δίλημμα ‘Μνημόνιο ή Δραχμή’ για να τρομοκρατήσει τα μεσαία κυρίως στρώματα. Τώρα που ο εκβιασμός αυτός έχασε την ισχύ του, απαιτείται νέο εργαλείο φόβου. Το μνημονιακό στρατόπεδο δοκιμάζει λοιπόν το νέο εκβιαστικό δίλημμα: ‘Μνημόνιο ή Φασισμός’.

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να εμφανίσει το φασισμό ως εθνικό κίνδυνο που η αντιμετώπισή του θα γίνει από τους κρατικούς μηχανισμούς καταστολής, αρκεί να συμπαραταχθούμε γύρω από την ‘ευρωπαϊκή προοπτική’ και τις ‘μεταρρυθμίσεις’. Αυτό είναι το ουσιαστικό περιεχόμενο του ‘συνταγματικού τόξου’ που προσφάτως ανακάλυψε ο κ. Βενιζέλος. Όλοι μαζί, με υπομονή, εγκαρτέρηση και πίστη στις αστυνομικές δυνάμεις, μέχρι να έρθουν καλύτερες μέρες. Αλλιώς έχει φασισμό.

Το νέο δίλημμα είναι απολύτως πλαστό και εξαιρετικά επικίνδυνο. Η νομιμότητα και η ομαλότητα που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση είναι αυτή της φτώχειας και του κρατικού αυταρχισμού. Όχι μόνο δεν αντιμετωπίζεται έτσι αποτελεσματικά ο φασισμός, αλλά μπορεί και να ισχυροποιηθεί αν περιβληθεί το μανδύα της αντικαθεστωτικής δύναμης που την κυνηγάει το μνημονιακό κράτος.
Ο κόσμος που στηρίζει τη Χρυσή Αυγή δεν είναι ούτε πεπεισμένος φασίστας, ούτε μισαλλόδοξος εγκληματίας, ούτε σκληρός ρατσιστής. Είναι κατά κανόνα άνθρωποι αγανακτισμένοι που ζητούν λύση εδώ και τώρα στα τεράστια προβλήματα που δημιούργησαν τα Μνημόνια. Εξεγείρονται όταν βλέπουν τους γνωστούς αστέρες της πολιτικής ζωής και των ΜΜΕ που ευθύνονται για την καταστροφή να συνεχίζουν να κυβερνούν τη χώρα. Το αντιμνημονιακό στρατόπεδο μπορεί να τους κερδίσει αν εμφανιστεί ως πειστική δύναμη ανατροπής και πραγματικής αλλαγής. Ένα ενιαίο μέτωπο εργατικών και λαϊκών δυνάμεων με ριζοσπαστική προοπτική μπορεί να εξαλείψει τη δολοφονική δράση του φασισμού. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει πρώτα να απορριφθεί το πλαστό δίλημμα ‘Μνημόνιο ή Φασισμός’.

costaslapavitsas.blogspot.gr

Νίκος Χειλαδάκης : ΤΟ «ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ» ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΟ

 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

«Η δημοκρατία δεν συμπεριφέρεται ως λόχος ορεινών καταδρομών που επιτίθεται διά του αιφνιδιασμού. Έχει κανόνες, που πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους», (από ένα σφοδρό πολέμιο της Χρυσής Αυγής).

Η πολυήμερη παράσταση της χρυσής αυγής, που έδωσαν και δίνουν τα μεγάλα κανάλια, (αν είναι σωστοί θα πρέπει να της δώσουν και κάποια ποσοστά από τα κέρδη της τηλεθέασης με την παράσταση του σιδηροδέσμιου Μιχαλολιάκου και των άλλων που την δείχνουν από το πρωί μέχρι το βραδύ ), τα οποία ωρύονται μετατρέποντας την δημοσιογραφία σε ανωτάτη δικαστική και πολιτική εξουσία και παράλληλα προβάλλοντας τους «αξιότιμους εκπρόσωπους» του «δημοκρατικού τόξου» να πανηγυρίζουν για νίκη της δημοκρατίας που έχει καταρρακωθεί με τον χειρότερο τρόπο, καθώς για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία αρχηγός κόμματος σέρνεται σιδηροδέσμιος στις φυλακές, (ούτε ο Ζαχαριάδης του ΚΚΕ δεν είχε τέτοια «τύχη»), προκαλεί το λιγότερο σκεπτικισμό για το ποιους θα ωφελήσει τελικά.

Και ρωτώ, πως μπορεί να πιστέψει κανείς ότι όλα αυτά έγιναν για την προάσπιση της δημοκρατίας, όταν επιβάλλονται συνέχεια εξοντωτικοί νόμοι με προεδρικά διατάγματα και χωρίς καμία ψηφοφορία όπως προβλέπει το σύνταγμα; Πώς να πιστέψουμε στην δικαιοσύνη, όταν οι διάφοροι Παπακωνσταντίνου, Τσουκάτοι, Παπαντωνίου, Μαντέληδες κ.α. είναι ελεύθεροι ; Η δικαιοσύνη λοιπόν εργάζεται κατόπιν κυβερνητικών παραγγελιών ; Αλλά το πιο επικίνδυνο είναι αυτό που επεσήμανε γνωστός ποινικολόγος όταν ρωτήθηκε για το νομικό μέρος της υπόθεσης. Με την μέθοδο που έγιναν όλα αυτά, σήμερα είναι η χρυσή αυγή, αύριο μπορεί να είναι ο Συνασπισμός, (θεωρία των άκρων), μεθαύριο το ΚΚΕ και δεν συμμαζεύεται. Αλήθεια οι αριστεροί ξέχασαν την δεκαετία το πενήντα και τώρα χειροκροτούν όλα όσα έγιναν χωρίς άρση βουλευτικής ασυλίας και χωρίς την σωστή νομική διαδικασία όπως ανέφεραν γνωστοί ποινικολόγοι και συνταγματολόγοι ; Ακόμα και τις εκλογές μας τις έχουν προβάλλει περίπου σαν κάτι το παράνομο.

Αλλά το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Το πρόβλημα είναι ότι έτσι πίστεψαν πως καταποντίζεται οριστικά η χρυσή αυγή. Αν είχαν το φιλότιμο να καθίσουν και να μελετήσουν τα σχόλια στα διάφορα μπλοκ εύκολα θα διαπίστωναν ότι κάθε άλλο παρά ο κόσμος τους πίστεψε, (άλλωστε γιατί να τους πιστέψει αφού επί χρόνια τον κοροϊδεύουν με τον χειρότερο τρόπο), ενώ συνεχίζει να εκδηλώνει και μάλιστα πολλές φορές μαζικά την συμπάθεια του και προς τους βουλευτές της που οδηγηθήκαν με κουκουλοφόρους στις φυλακές. Αλήθεια, γιατί οι φορείς της έννομης τάξης εμφανίστηκαν κουκουλοφόροι ; Δηλαδή κουκουλοφόροι δεν είναι μόνο οι παράνομοι που σε κάθε ευκαιρία σπάζουν τα πάντα, αλλά και οι φρουροί της νομιμότητας ; Ζήτω τότε η δημοκρατία μας των κουκουλοφόρων κάθε είδους.

Τέλος, τώρα που η χρυσή αυγή μπήκε στην στενή, ο ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματα του και ευτυχισμένος θα απολαμβάνει την σωτηρία της δημ(ι)οκρατία τους. Οι φόροι θα μειωθούν δραστικά, οι μισθοί θα γίνουν βιώσιμοι, οι θέσεις εργασίας θα έρχονται κατά χιλιάδες, (ο Βενιζέλος υποσχέθηκε… 900.000 θέσεις εργασίας ), τα νοσοκομεία θα ανοίξουν για τον κόσμο και όχι μόνο για τους λαθρομετανάστες, τα σχολεία θα έχουν αρκετούς καθηγητές για να διδάξουν και προπαντός τα εθνικά μας θέματα θα επιλυθούν με τον καλύτερο τρόπο.

Η λέξη μπούμερανγκ δεν είναι ελληνική, αλλά, καλά θα ήταν να μάθουν να την μεταφράζουν όλοι αυτοί οι περιώνυμοι του «δημοκρατικού και συνταγματικού τόξου». Κυρίως όμως να αναλογιστούν ότι τα «βέλη» τους ίσως να τους στοιχίσουν πολύ ακριβά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

ΑΠΟ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

democracy

Του Γιάννη Λαζάρου

Φθάσαμε από το “η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα” στο “ η δημοκρατία θα προστατεύεται με διατάξεις”. Βρήκε η Δημοκρατία αδιέξοδο για να έρθουν οι διατάξεις, οι οποίες εξαγγέλθηκαν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βενιζέλο ή ώθησαν την Δημοκρατία σε αδιέξοδο για να περάσουμε σε ένα καινούργιο καθεστώς που θα έχει δημοκρατικό μανδύα αλλά φασιστικά θεμέλια; 

Η Δημοκρατία, για το πολιτικό σύστημα με την πολιτική γραμμή “ενάντια στον φασισμό”, έγινε η κόκκινη γραμμή που θα διαχωρίζει τον κοινοβουλευτισμό από τον λαϊκή εντολή. Αλλάζοντας με μία απλή διάταξη το κοινοβουλευτικό σύστημα που θα επιτρέπει να συνεχίζει η όποια κυβέρνηση το έργο της ακόμα κι αν μία ολόκληρη παράταξη παραιτηθεί, ακόμα κι αν μέσα στη Βουλή μείνουν 200 βουλευτές, η δημοκρατία όχι απλά έχει φθάσει σε αδιέξοδο, αλλά σε γκρεμό. Με λίγα λόγια ακόμα κι αν η οποιαδήποτε παράταξη έχει την πλειοψηφία σε βουλευτικές έδρες και παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας, με έναν συνασπισμό κομμάτων μικρών ποσοστών το σύστημα θα δουλεύει κανονικά και “δημοκρατικά”. Δηλαδή από Δημοκρατία περνάς στην Ολιγαρχία αυτόματα.

Η Δημοκρατία είναι το μοναδικό πολίτευμα που δεν διατάσσει αλλά ούτε διατάσσεται διότι είναι απόρροια της Ελευθερίας και της Αξιοκρατίας. Είναι το μοναδικό πολίτευμα που δεν έχει ανάγκη πατρόνων και νταβατζήδων για να επιβιώσει. Όταν υποτιμάς την δημοκρατία λέγοντας ότι “με διατάξεις θα θωρακιστεί”, εναντιώνεσαι στην λαϊκή εντολή που η δημοκρατία είναι το μοναδικό της όπλο σε όποια επίθεση γίνεται σε ένα Κράτος. Είτε από εχθρούς εκτός των πυλών ή εντός των πυλών.

Φθάσαμε στο δια ταύτα όπου οι εκλογές θα είναι μια απλή θεατρική παράσταση για να συμμετέχει και η Ελλάδα στο διεθνές πανηγύρι των “δημοκρατών” τύπου Μέρκελ, Ομπάμα, Ολάντ κι άλλων. Από την χώρα που υπερασπίστηκε με αίμα τις ιδεολογίες, που τις έκανε δημοκρατικό θεσμό και αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε ελεύθερου πολίτη φθάσαμε στα ψηφοδέλτια με λίστα υποψηφίων ανεξαρτήτως ιδεολογίας και θα καταλήξουμε στην τελευταία πράξη του φασισμού που δεν είναι τίποτε άλλο από τον διορισμό των διαχειριστών της “Δημοκρατίας” βασισμένο σε διατάξεις που θα την κάνουν άτρωτη. Επόμενο στάδιο των διατάξεων θα είναι η Ελευθερία σκέψης και έκφρασης και το τελικό η εγκαθίδρυση στα θεμέλια της δημοκρατίας ενός φασισμού που ο λαός ούτε θα μπορεί να τον χτυπά αλλά κι αν τολμήσει θα γίνεται εχθρός της Από-Φασιστικής Δημοκρατίας που μόλις ανατέλλει.

lazarouyiannis.blogspot.gr
http://freepen.gr/

To αυταρχικό κράτος του «έτσι θέλω»


Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τη Δημοκρατία, χωρίς όμως να δίνεται η πρέπουσα σημασία στην πιο θεμελιώδη «αρχή» της, που είναι η λειτουργία του κράτους και των θεσμών.
Θα ξεκινήσω από ένα φρέσκο παράδειγμα, που αφορά τη νομοθετική απόπειρα να εμποδιστεί η έξοδος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ από το Χρηματιστήριο, με μια καθαρά «φωτογραφική» τροπολογία, που εκπονήθηκε και κατατέθηκε στη Βουλή ΜΕΤΑ την ανακοίνωση των προθέσεων του εισηγμένου ομίλου.

Παρότι στο Χρηματιστήριο έγιναν νόμιμα εγκλήματα κατά των μικροεπενδυτών από εταιρίες που βγήκαν με το «έτσι θέλω», καμία αλλαγή νομοθεσίας δεν έγινε έγκαιρα για να τις μπλοκάρει. Στην περίπτωση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ η εξέλιξη ήταν… αστραπιαία, και ουσιαστικά επιχειρεί να επαναφέρει ένα καθεστώς που καταργήθηκε με… πρόσφατη διάταξη νόμου! Γιατί; Προφανώς για πολιτικούς λόγους. Διότι η έξοδος της ΒΙΟΧΑΛΚΟ από το Χ.Α. και η αλλαγή έδρας «βλάπτουν» το success story και τα στενά πολιτικά συμφέροντα της κυβέρνησης.

Όταν όμως μια κυβέρνηση αλλάζει νόμους προκειμένου να εξυπηρετήσει εξόφθαλμα το στενό πολιτικό της συμφέρον, τότε μάλλον δεν λειτουργούν σωστά οι θεσμοί. Όπως συνέβη και επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή όταν ο υπεύθυνος Υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης κατέβασε ειδική νομοθεσία (γνωρίζοντας ότι θα καταρριφθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση) μόνο και μόνο για να εμποδίσει τη MIG να αποκτήσει μεγάλο ποσοστό στον τότε κρατικό ΟΤΕ.

Ας αφήσουμε όμως αυτά τα παραδείγματα, που είναι ίσως ολίγον «ελιτίστικα», κι ας περάσουμε σε πιο «λαϊκά θέματα».

Το ίδιο το κράτος που καλεί τους πολίτες να είναι αξιόπιστοι και νομοταγείς δεν διστάζει να συμπεριφερθεί «ετσιθελικά» παραβαίνοντας τις υποχρεώσεις του όποτε θέλει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα ανεξόφλητα υπόλοιπα στους προμηθευτές, αλλά και τα «κουρέματα» που επιβάλλονται σε υποχρεώσεις απόλυτα στοιχειοθετημένες (π.χ. στα ιδιωτικά νοσοκομεία με το περιβόητο clawback), πολύ απλά διότι το κράτος δηλώνει αδυναμία.

Ακόμη πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα; Το γεγονός ότι οι ιδιώτες κάτοχοι κρατικών ομολόγων έχουν μείνει μέχρι τώρα με τις υποσχέσεις του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου ότι θα βρεθεί τρόπος να αποζημιωθούν για το «κούρεμα» των ομολόγων που είχαν αποκτήσει με τη διαβεβαίωση ότι πρόκειται για «σίγουρη επένδυση».

Ή μήπως να αγγίξουμε το θέμα της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, της εταιρίας που δραστηριοποιούνταν κάτω από τον εποπτικό έλεγχο του κράτους, πλην όμως όταν φαλίρισε, αφήνοντας πίσω της τεράστιες τρύπες (και με κατηγορίες για σωρεία ποινικών αδικημάτων) αυτοί που πλήρωσαν τη νύφη ήταν οι… ασφαλισμένοι της;

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι άξια απορίας όταν αναλογιστούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το κράτος είναι άρρηκτα δεμένος με τον τρόπο που σκέφτονται κι ενεργούν οι πολιτικοί μας.
Όταν ακόμη και σήμερα η χώρα κυβερνάται από δύο κόμματα τα οποία είναι οικονομικά χρεοκοπημένα (με πρώτο και χειρότερο στον τομέα αυτόν το ΠΑΣΟΚ), χωρίς όμως να έχει «ανοίξει μύτη» για τους υπαίτιους αυτής της χρεοκοπίας, αλλά και για τη λειτουργία τους (που συνεχίζεται με κρατικές ενισχύσεις), τι θα μπορούσαμε να περιμένουμε; Ας όψονται οι οφειλέτες που είναι «κοινοί θνητοί». Αυτοί είτε κλείνουν, είτε διώκονται για να πληρώσουν.

Και ωσάν να μην έφταναν όλα αυτά, κάποιοι έσπευσαν να καταθέσουν στη Βουλή τροπολογία που απαλλάσσει από «πόθεν έσχες» τις ναυτιλιακές εταιρίες! Έτσι για να εξαγριωθεί περισσότερο ο κοσμάκης.

Όταν όμως συμβαίνουν όλα αυτά, δεν είναι να απορεί κάποιος ούτε για το γεγονός ότι οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν ανεπτυγμένη φορολογική συνείδηση, ούτε και για το ότι πολλοί ψηφοφόροι έλκονται από αντισυστημικά μορφώματα, πολλές φορές χωρίς να έχουν καμία ιδιαίτερη γνώση της όποιας ιδεολογίας αυτά εκφράζουν.

ΥΓ.: Δεν τα γράφω τυχαία όλα αυτά. Τα γράφω παρατηρώντας το σύστημα να αντιδρά στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής μόνο μετά από έναν ΦΟΝΟ, διότι ως τότε ουδόλως είχε ασχοληθεί στα σοβαρά.

Αλλά και παρατηρώντας το ίδιο σύστημα να ξορκίζει το φαινόμενο (τη Χρυσή Αυγή) ακόμη και με υπερβολές, χωρίς όμως να κάνει την αυτοκριτική του, για τους λόγους που οδήγησαν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο να ψηφίσουν (ή έστω να φλερτάρουν) τη Χρυσή Αυγή, χωρίς να έχουν ιδεολογική σχέση μαζί της. Και κυρίως για τους λόγους που ακόμη καθιστούν ευάλωτη τη Δημοκρατία στη χώρα μας, τους οποίους και επιχείρησα να αναπτύξω σε προηγούμενο σημείωμα

Τα γράφω εν τέλει διότι, αφελώς ίσως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Δημοκρατία είναι ένα πολίτευμα που εξασφαλίζει ελευθερία, τάξη και ισονομία στους πολίτες, ένα πολίτευμα στο οποίο το κράτος -και οι πολιτικοί- υπηρετούν τον λαό αντί να τον εκμεταλλεύονται και να τον ποδηγετούν, με τη λογική του «ισχυρότερου».

Για να αλλάξει όμως κάτι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο ΕΜΕΙΣ ψηφίζουμε!

http://www.euro2day.gr/newdeal/article-blog-newdeal/1138693/to-aftarhiko-kratos-toy-etsi-thelo.html

Κι όμως η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο


Ορισμένοι επιφανείς πολιτικοί έσπευσαν τα τελευταία 24ωρα να δηλώσουν ότι η Δημοκρατία στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει κι ότι έχει στέρεες θεσμικές και κοινωνικές βάσεις.

Θα μου επιτρέψετε να αμφιβάλω και να παραθέσω τη δική μου -αιρετική ενδεχομένως- άποψη.
Υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα μας ΔΕΝ έχει εμπεδώσει κοινωνικά και πολιτικά την έννοια της αστικής Δημοκρατίας, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία 40 χρόνια ή το περήφανο αρχαίο παρελθόν της.

1. Στην Ελλάδα, η πολιτική εξουσία είναι σχεδόν απόλυτα «προσωποποιημένη». Ο εκάστοτε αρχηγός μεγάλου κόμματος, είτε είναι στην εξουσία είτε όχι, λαμβάνει διαστάσεις ειδώλου. Μια κατάσταση που εντείνεται αν το κόμμα αποκτήσει την κυβέρνηση.
Τότε ο αρχηγός γίνεται πρωθυπουργός και πρακτικά περνά στο απυρόβλητο. Όπως φαίνεται κι από το γεγονός ότι η ίδια η Βουλή εμφανίζει τεράστια δυσκολία να καλέσει πρώην πρωθυπουργούς ακόμη κι ως μάρτυρες σε τρανταχτά σκάνδαλα.
Είναι δε γνωστό ότι στις περισσότερες, αν όχι σε όλες, τις περιπτώσεις οι κομματικές διαδικασίες μικρή σημασία έχουν όταν ο «αρχηγός» είναι ισχυρός. Απλώς προσαρμόζονται στις επιθυμίες του και οι τυχόν διαφωνούντες εξοστρακίζονται.
Σε αρκετές δε, ο εκάστοτε «απόλυτος άρχων» δημιουργεί και «δυναστεία», όπως προκύπτει από τα πάμπολλα παραδείγματα οικογενειοκρατίας στην ελληνική πολιτική σκηνή.
Εν ολίγοις, ακόμη και σήμερα, τα «ιδεολογικά» πλαίσια λειτουργίας των περισσότερων κομμάτων, οι ιδέες, οι προτάσεις, τα προγράμματά τους, είναι μάλλον δυσδιάκριτα, αντίθετα με τις αρχηγικές φυσιογνωμίες.

2. Η πολιτική συχνότατα διεξάγεται με όρους ποδοσφαίρου, σε ό,τι αφορά όχι μόνο τη συμπεριφορά των «οπαδών», αλλά και προβεβλημένων στελεχών των κομμάτων, που «τέρπουν» το κοινό, ξεφτιλίζοντας συχνότατα όχι μόνο τον αντίπαλο αλλά και τον εαυτό τους.

3. Η έννοια της ισονομίας και της εφαρμογής του νόμου, θεμέλιοι λίθοι της Δημοκρατίας, απείχε και απέχει παρασάγγας από τα δεδομένα που επικρατούν σε άλλες αστικές δημοκρατίες. Οι χιλιάδες χιλιάδων νόμοι που έχουν ψηφιστεί άλλοτε εφαρμόζονται κι άλλοτε όχι, ενώ ορισμένοι απλώς δεν εφαρμόζονται σχεδόν… ποτέ.
Ειδικά δε στην περίπτωση πολιτικών και κομματικών συμφερόντων, προσωπικών και μη, είναι, νομίζω, εδραιωμένη πεποίθηση σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας αφενός ότι οι νόμοι σπανίως εφαρμόζονται κι αφετέρου ότι ορισμένοι ψηφίζονται ακριβώς για να προωθήσουν τέτοιου είδους συμφέροντα.

4. Σοβαρά όμως πάσχουν και οι Θεσμοί, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν αποδυναμωθεί είτε από σκάνδαλα, είτε από το ούτως ή άλλως χαμηλό επίπεδο της λειτουργίας τους, είτε και από την προσβολή κύρους που προξένησαν τα ίδια τα πρόσωπα που ετέθησαν επικεφαλής τους. Αυτά ισχύουν είτε μιλάμε για τη Βουλή, τη Δικαιοσύνη και την Παιδεία είτε για την Υγεία, ακόμη και την Εκκλησία.

5. Ο τρόπος με τον οποίο συντελέστηκε η άνοδος του βιοτικού επιπέδου τις τελευταίες δεκαετίες, επίπλαστος, συχνά σάπιος και σίγουρα ανορθόδοξος, φαίνεται να διέβρωσε αξίες και ιδανικά, φέρνοντας στο προσκήνιο αριβιστικές και συχνά αμοραλιστικές συμπεριφορές.

Επιπλέον, τις τρεις τελευταίες δεκαετίες φαίνεται πως υπήρξε και σύγχυση ανάμεσα στην έννοια της Δημοκρατίας και σε αυτήν της… ασυδοσίας, ιδίως σε ό,τι αφορά τη δράση οργανωμένων ομάδων συμφερόντων που είναι εκ των υστέρων ξεκάθαρο πως «έκαναν ό,τι ήθελαν» στο όνομα κάποιων δήθεν δημοκρατικών κεκτημένων.
Σχεδόν μοιραίο αποτέλεσμα, στη διάρκεια της κρίσης, ήταν η σταδιακή απενοχοποίηση της λεκτικής βίας αλλά και των λιγότερο ή περισσότερο βίαιων «ακτιβιστικών» ενεργειών, που έχουν ήδη δημιουργήσει κλίμα σε ένα μέρος της κοινής γνώμης.
Είμαστε Έλληνες και το στοιχείο της υπερβολής φαίνεται να μας χαρακτηρίζει, ωστόσο οι βαρύτατοι χαρακτηρισμοί που ανταλλάσσονται ανάμεσα σε πολιτικά πρόσωπα, είτε ενώπιον της Βουλής, είτε στους διαδρόμους της, είτε και σε άλλα δημόσια μέρη, έχουν προ πολλού ξεπεράσει τα όρια - και καλλιεργούν αντίστοιχα πάθη στην κοινωνία.

6. Η οικονομική κρίση προκαλεί ρήγματα στον κοινωνικό ιστό, δημιουργώντας ομάδες που αισθάνονται ότι αδικούνται από τις εξελίξεις. Στην περίπτωση ορισμένων από αυτές τις ομάδες, προκύπτουν προβλήματα επιβίωσης, αλλά και η αίσθηση ότι δεν έχουν να περιμένουν κάτι καλύτερο στο πλαίσιο της «συστημικής» πολιτικής.

ΥΓ.: Κατά τη γνώμη μου, ακόμη και ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίσσονται οι αντιδράσεις απέναντι στο φονικό της Αμφιάλης δείχνει τους κινδύνους που υφίστανται, αλλά και την έλλειψη ψυχραιμίας.
Δημοκράτες με περγαμηνές σπεύδουν να προεξοφλήσουν δικαστικές έρευνες και αποφάσεις, ενώ συζητούν -εκ των προτέρων- τρόπους «αποκλεισμού» της Χρυσής Αυγής από τα κομματικά της δικαιώματα, λησμονώντας ίσως ότι τέτοιου είδους ρητορείες και ενέργειες εξάπτουν τους οπαδούς του συγκεκριμένου κόμματος - κι ενδεχομένως έλκουν προς αυτό νέους ψηφοφόρους.
Ιδιαίτερα με προβλημάτισε και η προαναγγελία νέων θεσμικών μέτρων εκ μέρους του κ. Δένδια, όταν είναι προφανές ότι το πρόβλημα βρίσκεται στην εφαρμογή των ήδη υπαρχόντων νόμων. Φοβούμαι ότι σύντομα θα έχουμε νόμους που θα εξετάζουν φρονήματα ή προθέσεις, κι όχι εγκληματικές πράξεις. Όπως ο περίφημος νόμος για τους… κουκουλοφόρους.

Κι αυτά ανοίγουν άλλες επικίνδυνες ατραπούς για τη Δημοκρατία.

http://www.euro2day.gr/newdeal/249/list.html#blogpost-1137106

Φοροκαταιγίδα 44 δισ. στον Προϋπολογισμό του 2014

 ΤΩΡΑ ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑΝ "ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ"  ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

eforia

Εκτός προηγουμένου αναμένεται η πρόβλεψη για εισπράξεις από άμεσους και έμμεσους φόρους στον προϋπολογισμό του 2014 καθώς – όπως αποκαλύπτει η Εφημερίδα των Συντακτών – αυτή ανέρχεται στα 44 δισεκατομμύρια ευρώ.

Από το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται την ερχόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, φαίνεται ότι η κυβέρνηση βάζει βαθύτερα το χέρι στην τσέπη μισθωτών, συνταξιούχων και επιτηδευματιών και ότι αναμένεται να ληφθούν νέα μέτρα. Μεγάλες περικοπές (2,2 δισ. ευρώ) αναμένεται να γίνουν σε Υγεία, Παιδεία και Άμυνα.

Στο προσχέδιο, δεν θα διευκρινίζεται από πού ακριβώς θα προέλθουν τα 44 δισ. αφού οι πηγές θα διευκρινιστούν τον Νοέμβριο, όταν θα παρουσιαστεί ο τελικός προϋπολογισμός του 2014.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μπορεί ο κύκλος των συζητήσεων με την τρόικα που έχει να κάνει με το Μεσοπρόθεσμο (2014 – 2017) και τον προϋπολογισμό του 2014 να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί, ωστόσο από τις επαφές που προηγήθηκαν με τους δανειστές προκύπτει ότι το 2014 θα είναι ακόμη μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για τα νοικοκυριά.

nooz.gr
FREEPEN.GR

Τρέμουν τις Δημοτικές εκλογές

afraid

Του Γιώργου Κράλογλου

Για τους πολιτικούς και τους τοπικούς άρχοντες οι Δημοτικές εκλογές είναι πολιτική σπέκουλα, φιλοδοξίες και πολιτική καριέρα. Αλλά για τους επιχειρηματίες από το καθημερινό μαγαζί μέχρι το χειροτεχνικό εργαστήριο, την βιοτεχνία και τα εργοστάσια οι Δημοτικές εκλογές είναι μαρτύριο, αγωνία και καραντίνα καθώς ξεκίνησε ήδη το γνωστό «άσε… μετά τις εκλογές».

Το εκλογικό δημοτικό παιχνίδι έχει τους δικούς του κανόνες προπαγάνδας εδώ και δεκαετίες. Από τότε μας είπαν εκείνο το περιβόητο… «ο λαός στην εξουσία» και εμείς το «πιστέψαμε»…

Οι κλακαδόροι των υποψηφίων Δημάρχων έχοντας γραμμή από το κόμμα που θα τον υποστηρίξει συνεννοούνται με τις τοπικές κομματικές Οργανώσεις, της γειτονιάς, του χωριού της πόλης και του νομού και μαζεύουν όλα τα αιτήματα για να τα «ικανοποιήσει» ο υποψήφιος. Μέσα στις ομάδες εισχωρούν πάντα οικοπεδοφάγοι, ως οικολόγοι, ιδιοκτήτες που θεωρούν ότι χάνεται η αξία της περιουσία τους από το επιπλάδικο της γωνίας… αλλά και διάφοροι «περίεργοι» παρατρεχάμενοι του υποψήφιου για την Δημαρχία.

Αυτοί όλοι φτιάχνουν μια «μαύρη λίστα εχθρών» του Δήμου και αρχίζει το κυνήγι.

Πρώτοι στην «μαύρη λίστα» είναι οι επιχειρηματίες της περιοχής και κατά κανόνα τα εργοστάσια.
Οι επιχειρηματίες «πειρατές» και οι «αιματορουφήχτρες» του λαού θα πρέπει να εξαφανιστούν γιατί αλλοιώνουν το περιβάλλον και δεν αφήνουν τον Δήμο να ανασάνει…

Πρώτο βήμα ο ψίθυρος ότι ο υποψήφιος θα τους καθαρίσει και δεν πρόκειται να τους αφήσει να βάλουν καρφί στην μονάδα τους…

Η «μαύρη λίστα» παραδίδεται στα κόμματα και από εκεί στα υπουργεία και τις περιφερειακές υπηρεσίες των υπουργείων (που είναι έτσι και αλλιώς υποψιασμένοι) μη τυχόν και κάνουν καμία γκάφα… εκδίδοντας (για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις) άδεια προσθήκης μηχανημάτων ή πολεοδομική άδεια ή περιβαλλοντική τουλάχιστον 8-10 μήνες πριν τις εκλογές.

Γιατί έτσι και κάνουν την βλακεία και δώσουν, ας πούμε, άδεια για να χτίσει ο βιοτέχνης μια μάντρα παραπέρα για να μεγαλώσει την αποθήκη και συμβαίνει να τον περιμένει στην γωνία ο οικοπεδοφάγος – κλακαδόρος του υποψήφιου, μαύρο φίδι που τον έφαγε… αφού ο  «Γκρούεζας» κουβαλάει στην πλάτη του ψήφους και ψήφους…

Οι υπηρεσίες των υπουργείων, τώρα, βρίσκουν την καλύτερή τους… στην περίοδο των Δημοτικών εκλογών .

Πουλάνε εξυπηρέτηση στους Δημάρχους βεβαιώνοντας τους  ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μην γίνει καμία στραβή… (επιχειρηματική δραστηριότητα) στην προεκλογική περίοδο και τους χαλάσει την λαϊκή και περιβαλλοντική μόστρα που σερβίρουν στους δημότες…

Πουλάνε εκδούλευση στους υπουργούς τους παίρνοντας επάνω τους… τις αντιδράσεις και τις αντιρρήσεις στις εγκρίσεις αδειών και σχεδίων των επιχειρηματιών οπότε οι πολιτικοί (υπουργοί, υφυπουργοί) και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να λένε στους επιχειρηματίες «…έχουμε πρόβλημα με τις υπηρεσίες που αντιδρούν στην χορήγηση της αδείας γιατί περιβαλλοντικούς λόγους…».

Βέβαια μετά τις εκλογές οι άδειες δίδονται…

Με τον τρόπο αυτό οι υπηρεσίες από την μία πλευρά κάνουν το καθήκον τους… ενώ από την άλλη έχουν και τον επιχειρηματία στο περίμενε… με την υπόσχεση «…άσε μετά τις εκλογές».

Το παιχνίδι δεν περιορίζεται βέβαια μόνο στις μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής του υποψηφίου Δημάρχου. Απλώνεται και στα καφενεία, στις καφετέριες, στις ταβέρνες και τα εστιατόρια που πασχίζουν να πάρουν άδειες για τραπεζάκια ή να διευθετήσουν οικονομικές εκκρεμότητες με τους Δήμους.

Όλοι αυτοί μπαίνουν σε καραντίνα και παραπέμπονται… στο εκλογικό αποτέλεσμα και την Δημοτική βούληση μετά τις εκλογές…

Εκεί όμως που το παιχνίδι παίζεται χοντρά είναι τα εργοστάσια. Και η αγριάδα του εκδηλώνεται κυρίως στους Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Να κάποια παραδείγματα.

Αυτή την στιγμή 35 επιχειρηματίες μεσαίων και μεγάλων βιομηχανιών της Αττικής με 600 εργαζόμενους πασχίζουν, βάσει σχετικού νόμου, να κάνουν (με δικά τους λεφτά και πόρους από τα κοινοτικά προγράμματα) ένα Επιχειρηματικό Πάρκο σε περιοχή της Ελευσίνας αλλά η υπόθεση κολλάει εδώ και περίπου ένα χρόνο στο ΥΠΕΚΑ.

Η επένδυση αυτή είναι κοντά στα 10 εκατ. ευρώ και το Πάρκο (που θα μαντρώσει 35 επιχειρήσεις) θα προσφέρει παραπάνω περιβαλλοντική προστασία στον Δήμο!!

Στον Ελαιώνα οι επιχειρηματίες είναι κυριολεκτικά στο έλεος του Θεού… γιατί τους διώχνουν χωρίς να τους υποδεικνύουν που θα πρέπει να πάνε να ησυχάσουν.

Στο όρος Αιγάλεω με την προοπτική δημιουργίας πάρκου (αναγκαίο για τους κατοίκους) ξηλώνουν πάνω από 20 επιχειρήσεις με εκατοντάδες εργαζόμενους αλλά τους αφήνουν και αυτούς στην τύχη τους…

Όλα έχουν σχέση και με τις Δημοτικές εκλογές καθώς (σύμφωνα με το παμπάλαιο παιχνίδι της ελληνικής πολιτικής ιδιοφυΐας…) σε υπουργικό επίπεδο κανείς δεν τολμά να πάρει απόφαση αν δεν περάσουν οι εκλογές και δεν μετρηθούν τα κέρδη και οι ζημιές στα κόμματα.

capital.gr

Ήταν μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ 6-8% και η χρυσή αυγή σε συνεχή άνοδο ΠΡΙΝ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΜΕ ΤΗ ΧΑ ;

ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;

 
Εμβρόντητους άφησε σήμερα το πρωϊ τους ακροατές του realfm ο δημοσιογράφος Γ. Τράγκας.

Συγκεκριμένα αποκάλυψε πως, πριν τα γεγονότα με τη ΧΑ, σύμφωνα με κρυφές δημοσκοπήσεις, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά από τη ΝΔ 6-8%. Επίσης σημαντική άνοδο παρουσίαζε και η ΧΑ. Ειδικότερα είπε κατά λέξη:

«Τα κόμματα καταργούνται στις κάλπες. Αυτό βέβαια που έγινε εδώ συμβαίνει όταν οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μνημονιακή κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει σε εκλογές γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά 6 – 8 μονάδες. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και η ΧΑ ανεβαίνει συνεχώς…».

Ακούστε το ηχητικό (εδώ) και ειδικότερα από το 13 λεπτό και μετά.

Αν αυτό πράγματι ισχύει, δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη τόσο πολύ μπροστά, όπως και αν η ΧΑ ήταν σε συνεχή άνοδο, τότε γεννώνται εκρηκτικά ερωτηματικά για όλα αυτά τα πρωτόγνωρα που βλέπουμε να συμβαίνουν.

Φυσικά, μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί τόσο η ξαφνική επικίνδυνη θεωρία του «μνημονιακού τόξου» περί των δύο άκρων (ουσιαστικά ΧΑ και ΣΥΡΙΖΑ), όσο και η ανησυχία Σαμαρά και Βενιζέλου στο ενδεχόμενο ακόμα και τοπικών βουλευτικών εκλογών, όπως επιβάλει ρητά το Σύνταγμα, σε περίπτωση παραίτησης βουλευτή. Η ανησυχία αυτή είναι προφανής, γιατί σε περίπτωση αποτύπωσης της λαϊκής βούλησης, θα φανεί στην πραγματικότητα η λαϊκή γύμνια των υποστηρικτών του μνημονίου.

Ποιος όμως επιτέλους κυβερνά αυτόν τον τόπο; ο λαός ή το μνημόνιο;

http://www.triklopodia.gr/2013/09/6-8.html

Όσο θα αυξάνετε τους φόρους τόσο λιγότερα θα εισπράττετε μέχρι το σύστημα να καταρρεύσει

Building Falling Over

Του Κώστα Στούπα

Όσο θα αυξάνετε τους φόρους τόσο λιγότερα θα εισπράττετε μέχρι το σύστημα να καταρρεύσει. Το χαράτσι στα ακίνητα και όχι μια λογική φορολόγηση του εισοδήματος των ακινήτων αποτελεί δήμευση των ακινήτων.

Οι περισσότερες εξεγέρσεις και επαναστάσεις στην ιστορία ξεκινούν από παρακμάζοντα καθεστώτα που προσπαθούν να διατηρήσουν την ισχύ τους μέσα από εξοντωτική φορολογία.

Στο οκτάμηνο Ιανουαρίου – Αυγούστου οι άμεσοι φόροι ήταν μειωμένοι κατά 1,8 δισ. ευρώ, οι έμμεσοι φόροι μειωμένοι κατά 1,3 δισ. ευρώ και οι φόροι κατανάλωσης μειωμένοι κατά 600 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις φόρων.

Ο δρόμος που ακολουθεί η κυβέρνηση είναι λάθος, όχι όμως λάθος με τον τρόπο που το εννοεί η αντιπολίτευση δηλ. της αύξησης περαιτέρω των φόρων, γιατί λεφτά υπάρχουν.

Η πλήρης  αφοσίωση της κυβέρνησης στην τακτική να πιάσουμε τον ονομαστικό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος, αδιαφορώντας αν καταστρέφεται υγιής παραγωγικός ιστός, όχι μόνο δεν μας φέρνει πιο κοντά στην έξοδο, αλλά πιο βαθιά στο «πηγάδι» της χρεοκοπίας που εξελίσσεται σταδιακά τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Μια αριστερή κομμουστικόστροφη κυβέρνηση τι διαφορετικό θα έκανε;

Φόροι, φόροι…

Ο κ. Βρούτσης βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει το ερεβώδες έλλειμμα του ΟΑΕΕ, σκέφτεται να βάλει κάποιο φόρο στα κέρδη των επιχειρήσεων… Το γεγονός πως από τις 700.000 των ασφαλισμένων του οργανισμού οι  μισοί αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές τους ο υπουργός το αντιμετωπίζει με μια εισφορά επί των κερδών που δεν υπάρχουν. Αρχικά σκέφτηκε η εισφορά να είναι επί του τζίρου, αλλά κατόπιν κάποιας επιφοιτήσεως το περιορίζει επί των κερδών…Αποτελεί αυτό βιώσιμη λύση; Κατά τη γνώμη μου όχι, απλά θα επιταχύνει το κατέβασμα των ρολών και στη συνέχεια θα επιβραδύνει την δημιουργία νέων επιχειρήσεων.
 Φυσικά κανένας υπουργός δεν νοιάζεται για το μετά. Ποιος ξέρει που θα βρίσκεται ο ίδιος. Αυτό για το οποίο νοιάζεται είναι μέσα στον πανικό την επόμενης δόσης να εμφανίσει στην τρόικα κάτι που θα  μοιάζει με λύση στο ταμειακό πρόβλημα.

Αν στην κυβέρνηση  ήταν οι κομμουνιστές τι διαφορετικό θα έκαναν από το να αναζητήσουν πόρους από εκεί που πιστεύουν πως λεφτά υπάρχουν;

Η κυβέρνηση εμμένει ατελέσφορα στο  ασφαλιστικό, γιατί αδυνατεί να αντιληφθεί πως αυτό που έχει χρεοκοπήσει στην ουσία είναι η βασική αρχή της κοινωνικής ασφάλισης όπως την γνωρίσαμε τις τελευταίες δεκαετίες και αποτελεί δομικό στοιχείο της ιδεολογίας τόσο της αριστεράς όσο και της λαϊκής δεξιάς. Η Ελλάδα αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, σε όλη τη Δύση τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.

Μπλόκο

Για την εξυπνάδα της κυβέρνησης να στήσει μπλόκο στις προθέσεις μεταφοράς της έδρας της Βιοχάλκο στο εξωτερικό γράψαμε χθες. Αυτό που δεν προλάβαμε ήταν να σχολιάσουμε την ιδέα στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης της σύλληψης όποιου επιχειρηματία σχεδιάζει να μεταφέρει εκτός Ελλάδας τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Αν συλλάβουν κάποιον γιατί θέλει να μεταφέρει την επιχείρησή του εκεί που νομίζει πως θα αποδώσει καλύτερα, οι δυνητικοί επενδυτές εγχώριοι και ξένοι θα ενθουσιαστούν και θα επενδύσουν στην Ελλάδα.

Που αλλού μπορούν να εξασφαλίσουν ζημιογόνα επένδυση και διακοπές σε κελί ή ξερονήσι;

Ίσως στην Ελλάδα για να εκτιμήσουμε την δημοκρατία και την ελεύθερη οικονομία θα πρέπει να βιώσουμε πρώτα την πλήρη κατάρρευση της σοβιετικού τύπου κρατικοδίαιτης οικονομίας.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να μας βγάλει από την κρίση με τον ίδιο τρόπο που θα σχεδίαζε να το κάνει μια ακροαριστερή κυβέρνηση η οποία πιστεύει πως λεφτά υπάρχουν.

Είναι σαν να μας κυβερνάνε ήδη κομμουνιστές…

Όταν το κράτος παίρνει με το ζόρι από κάποιον περισσότερα από αυτά που μπορεί να δώσει, την επόμενη φορά δεν θα βρει τίποτα να πάρει και θα υπάρχει λοιμός.

Όταν ο δικτάτορας Στάλιν εφάρμοσε την πολιτική συγκέντρωσης από το κράτος της παραγωγής σταριού για να την αναδιανέμει κατά το δοκούν, η παραγωγή στην ΕΣΣΔ μειώθηκε κατά 70% και ο λαός λιμοκτόνησε…

Δεν κάνουν κάτι διαφορετικό σήμερα…
http://freepen.gr

ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ!!!!!


 Κανείς δεν υποστηρίζει να μην τιμωρούνται οι εγκληματίες αλλά να τιμωρούνται ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ (και όταν λέμε ΟΛΟΙ εννοούμε ΟΛΟΙ) και όχι να απονέμεται δικαιοσύνη σύμφωνα με τα συμφέροντα των πολιτικών παρατάξεων και του εκλογικού παιγνιδιού που ετοιμάζουν!!!



ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ

Ναι μου εχουν ανάψει τα λαμπάκια.

Στο παρελθόν όταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ διέπραται αξιόποινη πράξη το κόμμα τον προστάτευε με τον εξης πονηρό τρόπο.


Τον βάζανε στή λίστα και σε πολύ καλή σειρά ώστε να εκλεγεί βουλευτής.Ετσι αποκτουσε την ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ.Αυτή ειχε σαν ΑΣΠΙΔΑ στις αξιόποινες πράξεις του.Ετσι τη γλύτωνε.
Αλλο κόλπο για να γλυτώσουν οι εγκληματίες πολιτικοί [Ξεπλυμα μαυρου χρήματος κλπ] ήταν η μέθοδος της ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ . Ετσι ΠΑΡΕΓΡΑΦΟΝΤΟ οι αξιόποινες πράξεις.


ΕΡΩΤΗΜΑ Πως τότε λειτουργουσε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ γιά τους εγκληματίες η ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ και δεν λειτούργησε και στην περίπτωση της Χρυσης Αυγης;;;;; Βουλευτές ειναι κι αυτοί .Με βουλευτική ασυλία και αυτοί.


ΕΡΩΤΗΜΑ Η Δικαιοσύνη που βρισκότανε όλα αυτά τα χρόνια,οταν διεπράτοντο αλλεπάληλες αξιόποινες πράξεις κατά του Ελληνικου Λαου. ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΗΣ ΕΧΩ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ.


Αν θέλανε να τιμωρήσουν πραγματικά τους Χρυσαυγίτες θα μπορουσαν :


α] ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗ εστω και αν δεν τους συνέφερε ΚΑΙ
β]ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ μια που δεν θα ειχαν την βουλευτική ασυλία.
ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΥΣΑΝ ΝΟΜΙΜΑ.


Τώρα ξεφτίλησαν τους θεσμούς και αυτοξεφτηλίστηκαν.


Να δω τώρα πως θα λειτουργει η Ελληνική Βουλή που απέκτησε προσφάτως και ....παράρτημα στον Κορυδαλλό.


Πηγή: facebook

Γ. Δελαστίκ : Γιατί ενοχλήθηκε η κυβέρνηση.


Του Γ. Δελαστίκ

Εξαιρετική ενόχληση προκάλεσε στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου το άρθρο του Πριν με τίτλο «ΕΕ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ απειλούν τη δημοκρατία». Αιτία της σφοδρής ενόχλησης είναι ότι το Πριν έθεσε επί τάπητος το αυτονόητο για την Αριστερά ζήτημα ότι μια νεοναζιστική οργάνωση, όπως φυσικά είναι η Χρυσή Αυγή, δρα εγκληματικά και αδίστακτα, μπορεί να διαπράξει ακόμη και δολοφονίες τόσο με απόφαση της ηγεσίας της όσο και κατ’ επιθυμία ή κατ’ εντολή άλλων κέντρων. Επίσης αυτονόητο είναι για τους αριστερούς ότι και όταν άλλα πολιτικά κέντρα έχουν δώσει την εντολή, αυτή διαβιβάζεται μέσω της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Δεν παίρνουν οι αρχηγοί κρατικών υπηρεσιών τηλέφωνο τους χρυσαυγίτες δολοφόνους για να τους διατάξουν να σκοτώσουν κάποιον!

Από νομική – δικαστική σκοπιά δεν υπάρχει περίπτωση σε μια δολοφονία που έχει διαπράξει χρυσαυγίτης να μην ενέχονται στελέχη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Αν δεν μιλήσει το στέλεχος – σύνδεσμος με τον κρατικό μηχανισμό –και συνήθως δεν μιλάει– οι ποινικές ευθύνες τελειώνουν εκεί. Από πολιτική σκοπιά όμως έχει τεράστια διαφορά αν ο χρυσαυγίτης δολοφόνος έδρασε αποκλειστικά κατ’ εντολήν της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής ή αν έδρασε κατ’ εντολήν άλλων πολιτικών κέντρων, οπότε και πάλι η εντολή δολοφονίας θα πέρασε μέσα από την ηγεσία του νεοναζιστικού κόμματος. Δεν συζητάμε το θέμα από δικαστική σκοπιά ορθού επιμερισμού των ποινικών ευθυνών, γι’ αυτό και δεν μας ενδιαφέρει αν εμπλέκονται τρία, πέντε ή δέκα στελέχη της Χρυσής Αυγής ή ολόκληρη η ηγεσία της. Μας ενδιαφέρει ποιος είναι ο πολιτικός εντολέας της δολοφονίας, αν αυτός είναι κάποιο πολιτικό κέντρο εξουσίας πέραν της Χρυσής Αυγής, γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αυτό είναι πολύ πιο επικίνδυνο πολιτικά. Αυτό ήταν αυτονόητο τις πρώτες δεκαετίες μετά τη μεταπολίτευση. Σε κάθε πολιτική δολοφονία, ανεξάρτητα από το προφίλ του δολοφόνου, στο μυαλό όλων των Ελλήνων ένοχος ήταν ο κρατικός μηχανισμός και τα παρακλάδια του και οι υποψίες για ανάμειξη υπηρεσιών δεν έσβηναν ποτέ.

Η επισήμανση της ανάγκης να ερευνηθεί το αν στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ευθύνεται μόνο η Χρυσή Αυγή ή αν ενέχονται και άλλοι πολιτικοί κύκλοι που έδρασαν μέσω του κρατικού μηχανισμού, μόνο από πολιτική σκοπιμότητα ή από πολιτική προκατάληψη μπορεί να ερμηνευθεί ως προσπάθεια συγκάλυψης των εξόφθαλμων ποινικών και πολιτικών ευθυνών της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Είναι δυνατόν να μην εμπλέκονται στελέχη της Χρυσής Αυγής σε μια πολιτική δολοφονία που διέπραξε χρυσαυγίτης; Από ποιον έλαβε την εντολή ή την έγκριση, πήρε το δολοφόνο τηλέφωνο ο …υπουργός εκτελέσεων της κυβέρνησης και του είπε «σε διατάζω να σκοτώσεις τον τάδε»; Από στέλεχος ή στελέχη της Χρυσής Αυγής, προφανώς. Επιπροσθέτως, ακόμη και στα εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, έχουμε δει ποτέ δικαστήριο να απαλλάσει αυτόν που διέπραξε μια στυγερή δολοφονία εν ψυχρώ και να καταδικάζει μόνο τον ηθικό αυτουργό; Αντιθέτως, μας έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση η αγχώδης και προσβλητική προσπάθεια κάποιων να αποκλείσουν πάση θυσία ακόμη και τη διατύπωση της πρότασης να διερευνηθεί μήπως υπάρχουν και άλλα πολιτικά κέντρα πίσω από το νεοναζιστή δολοφόνο της Χρυσής Αυγής. Αυτή η …αγγελική αθωότητα μας εντυπωσιάζει, αλλά ομολογούμε πως όχι μόνο δεν την συμμεριζόμαστε, αλλά αντιθέτως, αυξάνει την ανησυχία και τις υποψίες μας.

Όταν ακόμη και ο Σαμαράς (για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων που δεν είναι της ώρας να συζητήσουμε) καθαιρεί και αποστρατεύει ως και στρατηγούς της ΕΛΑΣ για φιλοχρυσαυγίτικη στάση, συμπεριλαμβανομένου του επίδοξου αρχηγού της ΕΛΑΣ, προκαλεί έκπληξη η κατηγορηματική απόρριψη ακόμη και της διερεύνησης ενδεχόμενων ευθυνών κυβερνητικών μηχανισμών. Η κυβέρνηση δεν ενοχλήθηκε γενικά κι αφηρημένα από το άρθρο του Πριν. Ενοχλήθηκε επειδή έχει ήδη αποφασίσει, σχεδιάσει και προσπαθεί να επιβάλει ένα νέο, πολύ πιο αυταρχικό και συρρικνωμένης δημοκρατικότητας πλαίσιο πολιτικής δράσης, με σαφώς πιο περιορισμένες πολιτικές ελευθερίες. Στόχος του νέου καθεστώτος θα είναι η παραμονή της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου στην εξουσία μέσω της θωράκισής της –ακόμη και με έκτακτα μέτρα!– εναντίον της λαϊκής οργής, η οποία πάντως για την ώρα δεν εκδηλώνεται με απειλητικό για την κυβέρνηση τρόπο. Η δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από το ανθρωπόμορφο κτήνος της Χρυσής Αυγής έδρασε καταλυτικά στην ανακοπή της διόγκωσης του αντικυβερνητικού κινήματος, διαλύοντας την απεργία των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης που αποτελούσε τη ραχοκοκκαλιά του υπό εκκόλαψη νέου κύματος κινητοποιήσεων.

Εμείς δεν ξεχνάμε ποτέ ότι κύριος εχθρός του Σαμαρά και του συστήματος είναι η Αριστερά και το κίνημα. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε συρρίκνωση των δημοκρατικών ελευθεριών, γιατί γνωρίζουμε ότι όποιο πρόσχημα και αν προβληθεί για να περάσουν μέτρα περιορισμού της ελευθερίας, πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να τα εφαρμόσει εναντίον της Αριστεράς και του κινήματος. Όσο διαρκεί η εξαθλίωση που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική, ο νεοναζισμός θα γεννιέται διαρκώς στα καθυστερημένα πολιτικά κοινωνικά στρώματα εξαιτίας της ΕΕ και των συνεργατών της, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

prin.gr /
freepen.gr/

ΧΑ : Ήξεραν ότι θα τους συνελάμβαναν και περίμεναν

 

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ... 

Ήξεραν ότι θα τους συνελάμβαναν και περίμεναν - Τι είπε χθες ο Χ.Παππάς

Ήξερε η ηγεσία του Λαίκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή ότι η κυβέρνηση ετοίμαζε την σύλληψή τους σήμερα τα ξημερώματα; Όπως όλα δείχνουν, ναι!

Κανείς τους δεν αιφνιδιάστηκε και αυτοί που δεν βρέθηκαν, όπως ο Η.Παναγιώταρος ή ο Μίχος
διακωμώδησαν την διαδικασία σύλληψης τους, παρουσιαζόμενοι αυτοκλήτως.

Ο γ.γ. της ΧΑ Ν.Μιχαλολιάκος χθες το βράδευ μιλώντας στη γυναίκα του της είπε: "Αν γίνει κάτι να μην ανησυχήσεις. Θα είμαι καλά"...

Το ίδιο είχε κάνει και ο Η.Κασιδιάρης χθες κατά την κατάθεση της μήνυσης στον Αρειο Πάγο: "Ηρθαμε να παραδοθούμε" είπε προφητικά...

Χθες ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής έστειλε λίγες ώρες δηλαδή πριν συλληφθεί, έγγραφο αίτημα προς της αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής προκειμένου να διακοπεί η παρακράτηση ποσοστού 20% υπερ κόμματος από τις βουλευτικές αποζημιώσεις των βουλευτών του για να μπορέσουν οι βουλευτές του κόμματος να εισπράττουν ολόκληρο τον μισθό τους αφού ήξερε ότι θα τον συλλάμβαναν.

Το σημαντικότερο: Μιλώντας με δημοσιογράφο (έναν από τους ελάχιστους με τους οποίους είχαν "ανοικτή γραμμή" οι βουλευτές της ΧΑ), ο οποίος τον ρώτησε για το περιεχόμενο της μήνυσης κατά του ΠΑΣΟΚ, ο Χρήστος Παππάς είπε επί λέξει: "Θα έχουμε δραματικές εξελίξεις στις επόμενες ώρες. Δεν μπορώ να μιλήσω" γνωρίζοντας ότι το τηλέφωνό του παρακολουθείται...

Ο ίδιος δεν έχει παραδοθεί ακόμα. Όντας το "μυαλό" του κόμματος, πέρα από την δεδομένη πρόθεση να παρέλθει στο 48ωρο του Αυτόφωρου (αν και αυτό κατά την εκτίμησή μας δεν ισχύει αφού και πάλι θα του βρουν κατηγορία αυτόφωρη για να τον συλλάβουν) η μη παράδοσή του είναι σαφές ότι ήταν προσχεδιασμένη.

Το μοναδικό σημείο ζωής που έχει δώσει δημόσια ο βουλευτής της ΧΑ ήταν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί του Σαββάτου.

«Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανέναν » δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, παρεμβαίνοντας στον Real Fm, στην έκτακτη εκπομπή με τον Γιάννη Παπαδόπουλο και τον Άκη Παυλόπουλο.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «H συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές, η χούντα του μνημονίου ένα ανθελληνικό και αντιλαϊκό καθεστώς διώκει την Χρυσή Αυγή, διώκει το φρόνημα του Ελληνικού λαού, η κυβέρνηση αυτή είναι για εμάς μια κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου εναντίον του Γενικού Γραμματέα του Νικόλαου Γ. Μιχαλολιάκου.

Με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιο του λαού. Η κυβέρνηση αυτή για εμάς συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα, τους διεθνείς τοκογλύφους καταστρέφει την πατρίδα. Η πατρίδα, το ελεύθερο φρόνημα δεν φυλακίζονται δεν διώκονται. Οι Έλληνες Εθνικιστές είναι η ελπίδα του Έθνους η αλήθεια και ο λαός θα νικήσουν.

Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δε θα γίνει», κατέληξε.

Το ότι ήξεραν δεν σημαίνει ότι μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αποφύγουν την σύλληψη. Είναι από τις περιπτώσεις που το παιχνίδι παίζεται μέχρι τέλους χωρίς ο παίκτης να έχει δικαίωμα να βγει από αυτό...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Guardian: “Μπούμερανγκ” η σύλληψη της Χ.Α.;

xrysi-augi

Τι περιμένει την ελληνική κοινωνία μετά την σύλληψη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής; Ποια θα είναι τα αντανακλαστικά των πολιτών και των πολιτικών της χώρας; Σε αυτά τα ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει η αναλύτρια της βρετανικής Guardian, Helen Smith, η οποία προειδοποιεί πως η Ελλάδα βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά, ζώντας τις πιο κρισιμές πολιτικά ημέρες της μετά την μεταπολίτευση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική πολιτεία θα πρέπει να βρει τρόπους να εξαλείψει πλήρως το φαινόμενο του ναζισμού που έχει τρομάξει την Ευρώπη, καθώς υποστηρίζει  πως ελλοχεύει ο κίνδυνος η Χρυσή Αυγή να ανασυγκροτηθεί και να επανέλθει στο προσκήνιο με διαφορετικό όνομα αλλά μεγαλύτερη ισχύ. 

Οι συλλήψεις των μελών του ναζιστικού μορφώματος αναμένεται να πυροδοτήσουν νέες πολιτικές εντάσεις, με μια ήδη δηλητηριασμένη κοινωνία, η οποία έχει κουραστεί από την οικονομική εξαθλίωση των τελευταίων χρόνων. Ο ίδιος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, αναφέρει ο Guardian, προειδοποίησε λίγο πριν τη σύλληψη του ότι το πολιτικό σύστημα έχει “ανοίξει τις πύλες της κολάσεως”.   Και μπορεί οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις να δείχνουν πτώση στα ποσοστά τους, όμως έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να συγκρατήσουν τις διαρροές στον πυρήνα τους.

Για την εφημερίδα, η κίνηση της κυβέρνησης να εξαρθρώσει τη Χρυσή Αυγή μπορεί να γίνει μπούμερανγκ. Όπως επισημαίνει, με τη βοήθεια Ελλήνων συνταγματολόγων, ίσως θα έπρεπε πρώτα να αρθεί η βουλευτική τους ασυλία και μετά να γίνουν οι συλλήψεις.

Πάντως, ο Guardian επισημαίνει ότι το πρόβλημα της Χρυσής Αυγής θα λυθεί μόνο όταν καλύτερεψουν οι οικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα. “Όταν σταματήσει η οικονομική εξαθλίωση των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα, τότε ο κόσμος δεν θα εχει λόγο να ψηφίζει ναζιστικά μορφώματα που εμφανίζονται ως αντισυστημικά“, αναφέρει χαρακτηριστικά.

nooz.gr

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: «Ελληνική όλη η Τοσκερία» συμφωνα με τον ιδρυτή του αλβανικού κράτους

 
Συμφωνία του ιδρυτή του νεοσύστατου αλβανικού κράτους, Ισμαήλ Κεμάλι με την Ελλάδα όπου αναγνωρίζει ως ελληνικό έδαφος όλη την Τοσκερία.

«30 Μαρτίου 1914. Ο Ισμαήλ Κεμάλι αποβιβάζεται στο Μπρίντιζι και ξεκινάει το ταξίδι του για Ρώμη, Βιέννη, Παρίσι και Λονδίνο. Ερωτηθείς απ’ τους ανταποκριτές των εφημερίδων για τον σκοπό του ταξιδιού του, δήλωσε πως βγήκε να προσπαθήσει για τα σύνορα του Βορρά και όχι του Νότου, δεδομένου ότι τα σύνορα του Βορρά είχαν προηγουμένως οριοθετηθεί οριστικά απ’ τη Συνδιάσκεψη του Λονδίνου και εκείνα του Νότου ήταν υπό διαπραγμάτευση. 


Η εν λόγω δήλωση φιλοξενήθηκε απ’ όλες τις ευρωπαϊκές εφημερίδες και έτυχε μιας ιδιαίτερα ολόχαρης και ενθουσιώδους υποδοχής απ’ τον ελληνικό τύπο, ο οποίος επ’ ευκαιρία των συνόρων του Νότου δημοσίευσε τη συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με τον Ισμαήλ Κεμάλι η οποία αναγνώριζε όλη την Τοσκερία ως ελληνικό έδαφος.

 Ο Ισμαήλ Κεμάλι τήρησε τον λόγο του, διότι σε όλες τις συζητήσεις που είχε με τους ξένους ανταποκριτές μιλούσε για το Κόσοβο και ποτέ για την Τοσκερία και την Τσαμουριά. Ερωτηθείς στη Ρώμη απ’ τον ανταποκριτή της παρισινής εφημερίδας Ματίν ποια η άποψή του για τα σύνορα του Νότου, που τότε ήταν υπό διαπραγμάτευση στη Συνδιάσκεψη του Λονδίνου, ο Ισμαήλ Κεμάλι δήλωσε πως μέλημά του δεν ήταν τα σύνορα του Νότου, αλλά τα σύνορα του Βορρά. Στη γαλλική: “Ce n’ estait pas la frontiere du Sud qui le il preoccupait, mais celle du Nord”».

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώργος Δελαστίκ: Ο Σαμαράς θέλει να… πάρει τα σπίτια των Ελλήνων!

home

«Κυβέρνηση της Αριστεράς» και «ΣΥΡΙΖΑ ως προστάτης και εγγυητής της ατομικής ιδιοκτησίας» είναι δύο πράγματα εξ ορισμού ασυμβίβαστα και αλληλοαποκλειόμενα ακόμη και σε μεταβατικό στάδιο, γιατί «ατομική ιδιοκτησία» δεν είναι μόνο το σπιτάκι του απλού πολίτη, αλλά και τα εργοστάσια και οι τράπεζες και οι μεγάλες ακίνητες περιουσίες.


Γιώργος Δελαστίκ: Ο Σαμαράς θέλει να... πάρει τα σπίτια των Ελλήνων!Η κατάσταση στα στεγαστικά δάνεια είναι πολύ δύσκολη, αλλά ακόμη δεν είναι τόσο τραγική όσο φαντάζεται ο μέσος πολίτης που δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος. Πολύ πιο ανησυχητική είναι η προϊούσα ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης, η οποία προοιωνίζεται τα χειρότερα για το άμεσο μέλλον.

Μοιάζει σίγουρα με την «εκδίκηση της γυφτιάς». Τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 το κύριο σύνθημα της μετεμφυλιακής Δεξιάς ήταν ότι «αν έρθουν οι αριστεροί στην εξουσία, θα αρπάξουν τα σπίτια του κοσμάκη»! Με τον τρόπο αυτό προσπαθούσαν οι δεξιές κυβερνήσεις να τρομοκρατήσουν τα πολιτικά καθυστερημένα λαϊκά στρώματα που έφτυναν αίμα για να επιβιώσουν και να καλύψουν τις θεμελιωδέστερες των βιοτικών αναγκών τους.

Η απειλή ότι «οι αριστεροί θα μας πάρουν τα σπίτια» πέρασε έτσι βαθιά στην ιδεολογία και στο πολιτικό υποσυνείδητο των ψηφοφόρων της Δεξιάς. Δεν περιγράφεται, λοιπόν, η σημερινή σύγχυσή τους καθώς εμβρόντητοι παρατηρούν με πόση λύσσα η δεξιά κυβέρνηση του Σαμαρά και του Βενιζέλου προσπαθεί μαινόμενη να τους πάρει αυτή τα σπίτια «γδέρνοντας» τους κατόχους ακινήτων με την επιβολή αλλεπάλληλων νέων χαρατσιών! Φόροι και πάλι φόροι που τελειωμό δεν έχουν.

Φτάσαμε στο πολιτικό παρανοϊκό σημείο να γράφει στην πρώτη σελίδα της δεξιάς Καθημερινής ο αρθρογράφος της Κώστας Ιορδανίδης: «Η αγωνία διατυπωνόταν στον μονόλογο του πολλά ζήσαντος και παθόντος πατέρα των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του ’50: “Μην έρθουν οι κομμουνιστές και μας πάρουν το σπίτι”… (Σήμερα) άλλοι στρέφονται προς την Αριστερά, στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ελπίδα πως θα διασώσουν ό,τι απειλούσαν να κατάσχουν πριν από εβδομήντα χρόνια οι κομμουνιστές»!

«Εάν αυτό δεν είναι ανατροπή…» καταλήγει «σύννους τε και κατηφής» ο ακραία συντηρητικός αρθρογράφος της δεξιάς εφημερίδας έχοντας απόλυτο δίκιο. Τα ύστερα του κόσμου!

Ο ΣΥΡΙΖΑ σώζοι τα… σπίτια!  

Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει εκδίκηση εκ μέρους ολόκληρης της Αριστεράς.

Η κυβέρνηση «εκτελεί τις εντολές της τρόικας και απασφαλίζει τη βόμβα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας από την 1η Ιανουαρίου 2014» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας προ εικοσαημέρου στην Ηγουμενίτσα σε δημόσια συγκέντρωση.

Και αφού κατήγγειλε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Βενιζέλο ως «εντολοδόχους των δανειστών που είναι ο πραγματικός κίνδυνος για το σπίτι του δανειολήπτη», έφτασε στην αποθέωση: «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πραγματικός προστάτης και εγγυητής της ατομικής ιδιοκτησίας του πολίτη!» διακήρυξε, «κουφαίνοντας» όχι μόνο τους δεξιούς, αλλά και τους αριστερούς, που τους «έπεσαν τα μαλλιά» με αυτά που άκουσαν.

Νέο… αριστερό «μολών λαβέ»!  

Με ακόμη μεγαλύτερο πάθος ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, παρουσίασε με συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών το νέο «μολών λαβέ» της Αριστεράς που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ: «Με όποιο τρόπο, κόλπο, επιχειρηματολογία, πράξη ή παράλειψη επιχειρήσει η κυβέρνηση να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, θα αποτύχει οικτρά» δήλωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα και εξήγησε γιατί: «Στη Βουλή θα αξιοποιήσουμε όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα, αλλά περισσότερο στην κοινωνία, στη γειτονιά, δεν θα επιτρέψουμε να επιχειρηθεί πλειστηριασμός και κατάσχεση… Απλά, δεν θα περάσει» διακήρυξε διαμορφώνοντας «πολεμικό» κλίμα αντιπαράθεσης μέχρις εσχάτων στο θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που προωθούν οι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό και ιδιαιτέρως φορτισμένο πολιτικά από συμβολική σκοπιά στις συνειδήσεις των λαϊκών στρωμάτων.

Πολύ πιο άμεσο και καυτό είναι το πρόβλημα για περίπου 150.000 ιδιοκτήτες σπιτιών, τα στεγαστικά δάνεια των οποίων, συνολικού ύψους 17 δις ευρώ, βρίσκονται ήδη «στο κόκκινο», έχουν, δηλαδή, καθυστέρηση εξυπηρέτησης άνω των τριών μηνών.

Το πρόβλημα των στεγαστικών δανείων είναι κοινωνικά σοβαρότατο και σε καμιά περίπτωση η λύση δεν είναι η αρπαγή των σπιτιών από τις τράπεζες μέσω κατασχέσεων. Σωστά ο ΣΥΡΙΖΑ διακηρύσσει την κατηγορηματική αντίθεσή του στους πλειστηριασμούς και απαιτεί να βρεθεί φιλολαϊκή λύση. Η πολιτική του είναι σωστή. Από του σημείου αυτού όμως μέχρι του σημείου να διακηρύσσει ο Αλέξης Τσίπρας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πραγματικός προστάτης και εγγυητής της ατομικής ιδιοκτησίας του πολίτη» υπάρχει μια ιδεολογική και πολιτική άβυσσος, η οποία απαιτεί θέμα άλλης, πολύ σοβαρής συζήτησης.

«Κυβέρνηση της Αριστεράς» και «ΣΥΡΙΖΑ ως προστάτης και εγγυητής της ατομικής ιδιοκτησίας» είναι, πάντως, δύο πράγματα εξ ορισμού ασυμβίβαστα και αλληλοαποκλειόμενα ακόμη και σε μεταβατικό στάδιο, γιατί «ατομική ιδιοκτησία» δεν είναι μόνο το σπιτάκι του απλού πολίτη, αλλά και τα εργοστάσια και οι τράπεζες και οι μεγάλες ακίνητες περιουσίες. Αν ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να αποδειχθεί «προστάτης και εγγυητής» και αυτού του είδους της «ατομικής ιδιοκτησίας», τότε… ζήτω που κάηκαν τα εκατομμύρια των ψηφοφόρων του!

Ραγδαία επιδείνωση  

Η κατάσταση στα στεγαστικά δάνεια είναι πολύ δύσκολη, αλλά ακόμη δεν είναι τόσο τραγική όσο φαντάζεται ο μέσος πολίτης που δεν είναι επαρκώς ενημερωμένος. Πολύ πιο ανησυχητική είναι η προϊούσα ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης, η οποία προοιωνίζεται τα χειρότερα για το άμεσο μέλλον.

Για να γίνουμε σαφέστεροι, το συνολικό ύψος των στεγαστικών δανείων σήμερα υπολογίζεται γύρω στα 72 δις ευρώ. Από αυτά, όπως προαναφέραμε, επισφαλή έχουν καταστεί τα 17 δις – κάτι λιγότερο, δηλαδή, από το 25% των δανείων. Τα υπόλοιπα στεγαστικά δάνεια, ύψους 55 δις ευρώ, εξυπηρετούνται κανονικά για την ώρα.

Υπογραμμίζουμε την επισήμανση «για την ώρα» επειδή το ανηλεές φορολογικό γδάρσιμο των Ελλήνων από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου περιορίζει με ανησυχητικά γρήγορους ρυθμούς τη δυνατότητα των πολιτών να είναι συνεπείς προς τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Τον Ιούλιο του 2010 τα «κόκκινα» στεγαστικά δάνεια ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 7 δις ευρώ μόνο. Μέσα σε τρία μόλις χρόνια τα 7 δις ευρώ έγιναν 17 δις και, ενώ τότε τα «κόκκινα» δάνεια αποτελούσαν μόλις το 8% του συνόλου των στεγαστικών δανείων, σήμερα έφτασαν στο 23,5%. Η επιδείνωση είναι εξόφθαλμα ραγδαία.

Αυτή τη στιγμή, πάνω από 2.000.000 φυσικά πρόσωπα οφείλουν στο Δημόσιο ληξιπρόθεσμα μικρά ή μεγάλα ποσά, που συνολικά συμποσούνται στο ύψος των 21,5 δις ευρώ. Δεν είναι αυτονόητο ότι αυτό το τεράστιο χρέος των πολιτών προς το Δημόσιο θα επηρεάσει αρνητικά την ικανότητά τους να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους προς τις τράπεζες;

Είναι απολύτως βέβαιο – και, προσοχή, αναφερόμαστε μόνο στα φυσικά πρόσωπα, όχι και στα νομικά πρόσωπα (επιχειρήσεις, εταιρείες, ιδρύματα κ.λπ.) τα συνολικά χρέη των οποίων προς το Δημόσιο, μαζί με εκείνα των φυσικών προσώπων, θα ξεπεράσουν φέτος αισθητά το κολοσσιαίο ποσό των 60 (!) δις ευρώ έναντι των 56 δις που ήταν στο τέλος του 2012 και των 44 δις ευρώ που ήταν στο τέλος του 2011 ή των 38,7 δις ευρώ που ήταν στα τέλη του έτους 2010.

Νέο χαράτσι  

Όλα αυτά όμως καθόλου δεν συγκινούν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, οι οποίοι από κοινού με την τρόικα βυσσοδομούν και απεργάζονται σχέδια για το πώς θα αρπάξουν όσο το δυνατόν συντομότερα τα σπίτια του κοσμάκη.

Νέο χαράτσι εφηύραν για όλα τα ακίνητα: την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των σπιτιών και διαμερισμάτων από… σεισμό και καταποντισμό! Να βάλουν, δηλαδή, όλους ανεξαιρέτως τους ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώνουν 200, 300, 500 ή περισσότερα ευρώ κάθε χρόνο – πέρα φυσικά από τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα «σκάνε» όλοι υποχρεωτικά από το 2014!

Καθόλου δεν αρέσει στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο το γεγονός ότι μόνο το 15% των ακινήτων είναι ασφαλισμένο στην Ελλάδα – και αυτό επειδή την τελευταία δεκαετία δεν δίνουν οι τράπεζες στεγαστικό δάνειο αν δεν ασφαλίσεις υποχρεωτικά το ακίνητο που αγοράζεις ή χτίζεις στη… θυγατρική ασφαλιστική τους εταιρεία για όλη τη διάρκεια του δανείου ώστε για 20-30 χρόνια να σου τρώνε κοροϊδίστικα λεφτά!

Η υποχρεωτική ασφάλιση των ακινήτων συνιστά νέα ληστεία των ιδιοκτητών. Όχι μόνο γιατί με τον εκβιασμό του κράτους σου παίρνουν τα λεφτά θέλεις δεν θέλεις, έχεις δεν έχεις να πληρώσεις, αλλά και γιατί σε περίπτωση πραγματικής φυσικής καταστροφής μαζικής κλίμακας σιγά μην έχουν λεφτά οι ασφαλιστικές εταιρείες να αποκαταστήσουν τις ζημιές!

Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες είναι άκρως αμφίβολης φερεγγυότητας, με υπερτιμημένα κατά πολύ τα αποθεματικά τους λόγω προκλητικού «κόλπου» της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πολλές από τις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρείες ετοιμάζονται να τις κατασπαράξουν γερμανικοί ή γαλλικοί ασφαλιστικοί κολοσσοί αντί πινακίου φακής και έτσι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και η τρόικα θέλουν να επιβάλουν το νέο χαράτσι στα ακίνητα ως ένα ακόμη «κεφαλικό φόρο» των υπόδουλων Ελλήνων στους κατακτητές της πατρίδας μας και στους γηγενείς συνεργάτες τους, σε όποιο ποσοστό τούς αναλογεί.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ (Τεύχος 201)
http://freepen.gr

Ο Χ. Αθανασίου αρνείται να εκτελέσει δικαστική απόφαση κατά της Γερμανίας για το Δίστομο



Athanasiou xΑρνητικός στο ενδεχόμενο να δώσει άδεια ώστε να εκτελεστεί κατά του γερμανικού δημοσίου η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου... για το Δίστομο, εμφανίσθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρου. Παρέμβαση έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Γλέζος ζητώντας «εφαρμογή της δικαιοσύνης σε αυτόν τον τόπο».

Ο κ. Αθανασίου επικαλέστηκε τα προβλήματα που θα δημιουργούσε στις ελληνογερμανικές σχέσεις η αναγκαστική εκτέλεση κατά του γερμανικού δημοσίου και είπε ότι είναι πολιτικό θέμα. Η παροχή άδειας αναγκαστικής εκτέλεσης «άπτεται μίας γενικότερης πολιτικής», είπε. Θα είναι «αποσπασματική κίνηση που θα όξυνε τις σχέσεις χωρίς να δίνεται οριστική λύση στο ζήτημα», καθώς υπάρχουν και άλλοι αιτούντες, σημείωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι καθήκον της κυβέρνησης είναι να μην μελετηθεί αποσπασματικά το θέμα, αλλά αφού εξεταστούν όλες οι παράμετροι να καταλήξουμε.

Υπενθύμισε ακόμη, ότι στην υπόθεση των γερμανικών οφειλών έχει αναμιχθεί το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους που «μελετά το ζήτημα συνολικά για να βρεθεί ποιες είναι οι λύσεις και το νομικό μας οπλοστάσιο», ενώ ανέφερε ότι και απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπογραμμίζει ότι η σκοπιμότητα της άδειας αναγκαστικής εκτέλεσης γίνεται με βάση την στάθμιση των επιπτώσεων στις διεθνείς σχέσεις της χώρας και έχει το χαρακτήρα κυβερνητικής πράξης.

«Ζητώ εφαρμογή της δικαιοσύνης σ' αυτόν τον τόπο», τόνισε σε παρέμβασή του ο Μ. Γλέζος, ο οποίος κατήγγειλε «ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση» (της περιόδου Σημίτη). Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε ότι για την υπόθεση του Διστόμου η Γερμανία κλήθηκε να παραστεί στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, αλλά το αρνήθηκε. Όταν έχασε την δίκη προσέφυγε στο Εφετείο, αλλά το Εφετείο απέρριψε την έφεση του γερμανικού δημοσίου. Στη συνέχεια η Γερμανία προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, ο οποίος «με συντριπτικότατη πλειοψηφία» απέρριψε την αίτησή της.

«Έτσι γίνεται η μεγάλη απόφαση της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη», είπε ο κ. Γλέζος και υπενθύμισε ότι ο τότε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας ως Πρόεδρος Τμήματος του Αρείου Πάγου δέχθηκε προσφυγή πολίτη ο οποίος ζητούσε να μην εφαρμοστεί η απόφαση. Έτσι υπήρξε απόφαση του Τμήματος του Αρείου Πάγου που αναιρούσε απόφαση της Ολομέλειας και μεθοδεύθηκε η υπόθεση να πάει στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. Η κυβέρνηση τότε παρέτεινε τη θητεία του Προέδρου του Αρείου Πάγου για να ολοκληρώσει το «έγκλημα», όπως το χαρακτήρισε ο Μ. Γλέζος, ο οποίος κατήγγειλε την «ωμή παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-9-2013 από directNEWS.gr πηγή: Ναυτεμπορική
http://directnews.gr/politics/34484-o-x-athanasiou-arneitai-na-ektelesei-dikastikh-apofash-kata-ths-germanias-gia-to-distomo.html

Γιάννη Βαρουφάκη : Στοιχεία ή ολοκληρωτική ήττα της δημοκρατίας

xrysi-augi

Όταν διάβασα πως εν ενεργεία βουλευτές συνελήφθησαν, δαγκώθηκα. Αν δεν κάνω λάθος η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν την 21η Απριλίου του 1967.

Βέβαια αν οι αρχές καταφέρουν να συνδέσουν τους συλληφθέντες άμεσα, στα δικαστήρια, και με νομικά άψογο τρόπο, με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, του πακιστανού μετανάστη στα Πετράλωνα, τις απόπειρες δολοφονίας στην Μεταμόρφωση και στην Ιχθυόσκαλα κλπ, τότε θα αποδειχθεί ότι είχα άδικο να «δαγκώνομαι» σήμερα.

Αν όμως (όπως φοβάμαι ότι θα γίνει) η κατηγορία βασιστεί στα περί «δόμησης εγκληματικής οργάνωσης με αυστηρή ιεραρχία» ελλείψει όμως πειστικών αποδεικτικών στοιχείων για τα συγκεκριμένα εγκλήματα των ηγετών και στελεχών της οργάνωσης, τότε το δημοκρατικό πολίτευμα θα έχει ηττηθεί κατά κράτος.

Ως άτομο έχω το δικαίωμα να κρίνω πως η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική, απεχθής, μισανθρωπική συμμορία που όλοι μαζί έχουμε υποχρέωση να βάλουμε στο περιθώριο. Ως πολίτης όμως απαιτώ από το κράτος μας να μην προβαίνει σε χαρακτηρισμούς ατόμων ή οργανώσεων προ της απόφασης δικαστηρίων. Απλά να συλλαμβάνει όταν υπάρχουν αποδείξεις για εγκληματικές πράξεις και να αφήνει την δικαιοσύνη να αποφανθεί.

Συλλήψεις βουλευτών επειδή συνέστησαν κόμμα που σιχαινόμαστε, χωρίς αποδείξεις που να μπορούν να σταθούν στο δικαστήριο για ενοχή όσον αφορά συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις, συνιστούν Ολοκληρωτική Ήττα της Δημοκρατίας.

Ελπίζω, και εύχομαι, οι αρχές να έχουν αυτές τις αποδείξεις στο τσεπάκι. Αλλιώς σκεφτείτε το όνειδος την ώρα που ο Μιχαλολιάκος θα εξέρχεται θριαμβευτικά από το δικαστήριο μετά από μια αθώωση…

protagon.gr

Πάνω που σοβάρευε



Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε τον γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και άλλα στελέχη της συμμορίας, με την κατηγορία πως η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση. Οι συλλήψεις των μελών της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν έκπληξη γιατί η Χρυσή Αυγή είχε αρχίσει να γίνεται σοβαρή.

Οι συλλήψεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκάλεσαν την αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη που διαμαρτυρήθηκε έντονα επειδή οι χρυσαυγίτες της φέρονται με το σεις και με το σας, και δεν την έχουν μαχαιρώσει ποτέ.

Ο Άρειος Πάγος, η Ελληνική Δικαιοσύνη και η Ελληνική Αστυνομία δεν είχαν πάρει χαμπάρι τόσο χρόνια πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ιδέα δεν είχαν. Νόμιζαν πως είναι πρόσκοποι.

Τα καθεστωτικά ΜΜΕ που πρόβαλλαν διαρκώς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής κατελήφθησαν ξαφνικά από αντιφασιστικό οίστρο, ενώ οι δημοσιογράφοι που χαριεντίζονταν μέχρι χτες με τους χρυσαυγίτες -και τους έγλειφαν τ’ αρχίδια- έπαθαν αντιφασιστική υστερία, γιατί τους είπαν τα αφεντικά τους πως πλησιάζουν οι εκλογές και αλλάξανε τα πλάνα, οπότε τώρα θα πρέπει να την πέφτουν στην Χρυσή Αυγή για να ανεβούν τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας, γιατί, σε διαφορετική περίπτωση, μπορεί να γίνει κυβέρνηση κάνας ΣΥΡΙΖΑ, οπότε οι νταβατζήδες της διαπλοκής θα πρέπει να εξαγοράσουν και όλους τους συριζαίους.

Οι χρυσαυγίτες που συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις των άλλων μελών της συμμορίας ήταν καμιά διακοσαριά, αφού τόσοι είναι οι χρυσαυγίτες, αν και το Mega και ο ΣΚΑΪ τους παρουσιάζουν σαν εκατομμύρια.

Βέβαια, οι χρυσαυγίτες, όπως όλοι οι φασίστες, είναι χέστηδες -όταν δεν είναι πενήντα απέναντι σε έναν συφοριασμένο Πακιστανό-, οπότε τώρα θα εξαφανιστούν όλοι γιατί όλο και έχουν κάποιο μπλέξιμο με την Δικαιοσύνη, από μπραβιλίκια, εκβιασμούς και άλλες τέτοιες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας της Οικονομικής Ελίτ, Νίκος Δένδιας  είπε ουσιαστικά πως η δίωξη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής γίνεται με εντολή του Αντώνη Σαμαρά, αφού είναι γνωστό πως η Ελληνική Δικαιοσύνη θέλει και τις εντολές της, γιατί μόνη της δεν μπορεί να παίρνει πρωτοβουλίες.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως η χώρα χρειάζεται Δικαιοσύνη -τρία χρόνια αυτό γράφω Αντώνη-, οπότε υποθέτω πως θα δώσει εντολή στον Άρειο Πάγο να κάνει μια έρευνα και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ώστε να τον μπουζουριάσουνε παρέα με τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη.

Φτάσαμε στο σημείο -μετά από τρία χρόνια χρεοκοπίας και κατάλυσης της Δικαιοσύνης- να μιλάει για απονομή Δικαιοσύνης ο Σαμαράς.

Ο Σαμαράς που, με την προεκλογική του ατζέντα περί ανακατάληψης των πόλεων και άλλες ακροδεξιές ανοησίες, έβαλε στο παιχνίδι την Χρυσή Αυγή, τώρα κάνει τον εγγυητή της Δημοκρατίας και τον υπέρμαχο της Δικαιοσύνης.

Βέβαια, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κοιμάται όρθιος τρία χρόνια και δεν έχει κάνει σημαία του την Δικαιοσύνη και την κάθαρση -γιατί άραγε;-, λογικό είναι να μας κάνει και πλάκα ο Σαμαράς.

Κι όμως, αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ, όχι το τι θα κάνει με το Μνημόνιο, το οποίο δεν ήταν επιλογή και ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως δεν έχει κυβερνήσει και δεν φέρει ευθύνη για την χρεοκοπία.
Αλλά, από στρατηγική, δεν το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ. Καθόλου.

Κι έρχεται τώρα ο Σαμαράς -πολιτικός της Νέας Δημοκρατίας από την δεκαετία του ’70-, να μιλήσει για Δικαιοσύνη.

Δηλαδή, ο Σαμαράς λέει, ουσιαστικά, πως το θέμα δεν είναι πια το Μνημόνιο αλλά η Δικαιοσύνη.
Λέει αυτό που θα έπρεπε να πει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή. Και θα το έλεγε αν δεν ήταν τόσοι αριστεροί φωστήρες μαζεμένοι.

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά.

Όταν δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες για την χρεοκοπία της χώρας και όταν η Δικαιοσύνη είναι διακοσμητική και δρα μόνο με κυβερνητικές εντολές, οι διώξεις σε βάρος των βουλευτών και των στελεχών της Χρυσής Αυγής μπορεί να φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούν.

Ή μήπως επιθυμούν ακριβώς αυτό;

Σε κάθε περίπτωση, επειδή οι χρυσαυγίτες είναι εγκληματίες, αυτό δεν σημαίνει ότι ο Βενιζέλος είναι αθώος.

Αλλά η Δικαιοσύνη δεν ακουμπάει τους Βενιζέλους. Κι αυτό λειτουργεί υπέρ της Χρυσής Αυγής και υπέρ της εκτροπής.

Η ουσία είναι πως η Χρυσή Αυγή ήταν -μέχρι πριν από τρία χρόνια- ένα επικίνδυνο αλλά περιθωριακό και γραφικό μόρφωμα.

Με την χρεοκοπία της χώρας -και με το κατάλληλο σπρώξιμο από τα ΜΜΕ αλλά και με χρηματοδότηση από τους κατάλληλους ανθρώπους-, η Χρυσή Αυγή έγινε παίκτης στο πολιτικό σκηνικό.

Φυσικά, η Χρυσή Αυγή είχε ρόλο. Εξαιρετικά σχεδιασμένο.

Με την Χρυσή Αυγή δημιουργήθηκε ένας κίνδυνος, ένα νέο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία. Την κατάλληλη στιγμή.

Η Χρυσή Αυγή παγίδευσε στις τάξεις της λούμπεν προλετάριους και εμπόδισε την δημιουργία ενός λαϊκού μετώπου που θα έφερνε την ανατροπή.

Παράλληλα, έκανε κύριο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας τον φασισμό και τον ρατσισμό, δημιουργώντας διαρκείς αντιπερισπασμούς.

Και τώρα, η Χρυσή Αυγή που δεν υπήρχε, διώκεται από την κυβέρνηση, κάνοντας την κυβέρνηση να μοιάζει δημοκρατική.  Δηλαδή, δημιούργησαν ένα πρόβλημα που, ουσιαστικά, δεν υπήρχε, την Χρυσή Αυγή, ώστε να την βγάλουν την κατάλληλη στιγμή από τη μέση, να βρεθεί η χώρα εκεί που ήταν και πριν -με όλους τους υπεύθυνους για την χρεοκοπία στις θέσεις τους- και αυτό να παρουσιάζεται σαν επιτυχία της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης. Είναι σαν το ανέκδοτο με τον χότζα.

Το κόλπο ήταν τέλειο: το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η οικονομία, δεν είναι το σάπιο πολιτικό κατεστημένο αλλά ο φασισμός. Και θα εγγυηθούν την δημοκρατία -απέναντι στην Χρυσή Αυγή- ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος.

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ούτε η οικονομία, ούτε ο φασισμός.

Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι η απουσία της Δικαιοσύνης. Από εκεί ξεκινούν όλα τα άλλα προβλήματα.

Το τραγελαφικό είναι πως κάνει σήμερα σημαία τη Δικαιοσύνη ο Σαμαράς.

Δεν πείθει κανέναν αλλά, μόνο και μόνο που βγαίνει ο Σαμαράς να μιλήσει για Δικαιοσύνη, αποδεικνύει την γύμνια της αντιπολίτευσης αλλά, κυρίως, των πολιτών.

Οι πολίτες έπρεπε να έχουν κύριο αίτημα την Δικαιοσύνη.Θα έπρεπε η Δικαιοσύνη να ήταν το κύριο αίτημα σε όλες τις διαδηλώσεις και σε όλες τις απεργίες. Δεν ήταν. Και οι πολίτες τα χάνουν όλα. Όλα αυτά που διεκδικούν. Αφού τα χάσουν όλα μα όλα, ίσως καταλάβουν πως το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η απουσία Δικαιοσύνης.

Εγώ το έγραψα άπειρες φορές. Τελικά, μόνο ο Σαμαράς με άκουσε.
 
http://pitsirikos.net/

Μηνύει τους πρυτάνεις ο υπουργός!

Arvatinopoulos-pritaneis

     
Ο Κ. Αρβανιτόπουλος έδωσε εντολή σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ να μεριμνήσουν για τις εγγραφές πρωτοετών, ενώ επιβάλλει αλλαγές στις κατατακτήριες εξετάσεις, καθιερώνοντας μάλιστα… παράβολο

Της Αννας Ανδριτσάκη

υπουργος παιδειας κ. αρβανιτοπουλος

Στα άκρα οδηγεί τη σύγκρουση με τα Πανεπιστήμια ο υπουργός Παιδείας. Χθες, λίγες μόλις ημέρες πριν οι διοικήσεις καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόφασης για τη διαθεσιμότητα, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αποφάσισε να τους προλάβει μηνύοντάς τους! Με αναφορά του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητεί τη διερεύνηση ευθυνών και διάπραξης τυχόν αξιόποινων πράξεων, όπως παράβαση καθήκοντος, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας των Ιδρυμάτων.

Ηδη η αναφορά διαβιβάστηκε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Παναγιώτα Φάκου, η οποία και έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση. Χθες, ο υπουργός, όμως, έστειλε και μια απευθείας εντολή στις διοικήσεις. Στην εκπνοή της προθεσμίας ζητεί να μεριμνήσουν άμεσα για τις εγγραφές των πρωτοετών, χωρίς, ωστόσο, να δίνει ο ίδιος παράταση. Το πρόβλημα και η ευθύνη δική τους…

Νέο παράβολο

Την ίδια στιγμή, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά με ταχείς ρυθμούς την αποδόμηση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Αλλάζει το καθεστώς των κατατακτήριων εξετάσεων αυστηροποιώντας τους όρους κατάταξης -μόνο με εξετάσεις, δεν μετράει πια ο βαθμός πτυχίου- σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ αλλά και ορίζοντας την καταβολή παραβόλου για τη συμμετοχή στη διαδικασία! Στο Πανεπιστήμιο της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Οπως στο νοσοκομείο της δημόσιας υγείας με το εισιτήριο. Οπως ισχύει σε όλο το ιδιωτικό φάσμα υπηρεσιών.

Η κατάσταση δυναμιτίζεται επικίνδυνα στα Πανεπιστήμια. Οι πρυτάνεις απέφευγαν χθες να προβούν σε δηλώσεις, ωστόσο ήταν έξαλλοι με την κίνηση του υπουργού αλλά και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα των εγγραφών. Είναι εμφανές ότι μεταβιβάζει την ευθύνη για την παράταση της προθεσμίας των εγγραφών στις διοικήσεις των ΑΕΙ επιδιώκοντας, έτσι, την αυτοδέσμευση των Ιδρυμάτων και με σαφή την ένδειξη ότι αφορά πρόβλημα που τα ίδια δημιούργησαν. Στο έγγραφο που τους απέστειλε αναφέρει: «Εξαιτίας δυσχερειών που ανέκυψαν κατά την περίοδο των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών, παρακαλείσθε να μεριμνήσετε άμεσα, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας και της εξ αυτής ευθύνης, για την ομαλή διεξαγωγή και ολοκλήρωση των εγγραφών αυτών στα Ιδρύματα και τις Ακαδημίες σας». Ητοι να παρατήσουν διεκδικήσεις, να υπακούσουν στις εθνοσωτήριες επιταγές και να σταματήσουν να δημιουργούν προβλήματα.

Παράταση στις εγγραφές

Οι διοικήσεις ήδη απάντησαν ότι θα διευκολύνουν με κάθε τρόπο τους φοιτητές, ενώ κάποια Πανεπιστήμια -πλην των οκτώ που θίγονται από τη διαθεσιμότητα- και ΤΕΙ ήδη προέβησαν στην ανακοίνωση της παράτασης. Πάντως, την επόμενη εβδομάδα δεν αποκλείεται να σημειωθούν σημαντικές εξελίξεις και όχι μόνο εξαιτίας της εισαγγελικής έρευνας στα Πανεπιστήμια την οποία και ανέλαβε να διενεργήσει η Ασφάλεια. Δευτέρα ή Τρίτη οι πρυτάνεις των οκτώ καταθέτουν τα ασφαλιστικά μέτρα τα οποία θα οδηγήσουν σε απόφαση η οποία ενδεχομένως να επηρεάσει τη ροή των γεγονότων. Οι πρυτάνεις θεωρούν ότι το Σύνταγμα είναι η καλύτερη εγγύηση για μια ευνοϊκή απόφαση. Παράλληλα, φυσικά ετοιμάζουν και τις προσφυγές στο ΣτΕ, τις οποίες επίσης θα καταθέσουν εντός της εβδομάδας.

Σε ό,τι αφορά τις κατατακτήριες εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αλλαγές οδηγούν σ’ ένα αυστηρότερο από το ισχύον πλαίσιο, αφού η επιλογή θα γίνεται αποκλειστικά με κατατακτήριες εξετάσεις σε τρία μαθήματα, ενώ μέχρι τώρα η κατάταξη γινόταν με βάση τον βαθμό πτυχίου και με κατατακτήριες εξετάσεις (επίσης σε τρία μαθήματα).

Η κατάταξη

Η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων καθορίζεται από το άθροισμα της βαθμολογίας στα εξεταζόμενα μαθήματα (άριστα 30 μονάδες, βάση 10 σε καθένα από τα τρία). Η κατάταξη γίνεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας μέχρι να καλυφθεί το προβλεπόμενο ποσοστό. Αν υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι με την ίδια συνολική βαθμολογία, λαμβάνεται υπόψη το πτυχίο και τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών.

Το σημαντικότερο: Στο νέο πλαίσιο περιλαμβάνεται η πρόβλεψη ότι «με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων μπορεί να προβλέπεται η καταβολή παραβόλου για τη συμμετοχή των υποψήφιων για κατάταξη πτυχιούχων στη διαδικασία επιλογής με εξετάσεις». Είναι μια από τις πολλές λύσεις αντικατάστασης της υποχρέωσης της Πολιτείας να χρηματοδοτεί τη δημόσια παιδεία. Μία μία, προστίθενται στο πρόγραμμα μετάλλαξης του δημόσιου Πανεπιστημίου. Με ακλόνητο το πρόσχημα της κρίσης, η κατάρρευση του μέσου μετατρέπεται σε λύση διάσωσης του αγαθού.

Εξαιρέσεις

Παρατήρηση: Μεταξύ των Πανεπιστημίων που γλίτωσαν τη διαθεσιμότητα, διότι τους αναγνωρίστηκε ότι έχουν χαμηλό αριθμό διοικητικών υπαλλήλων, είναι το Πάντειο και το Παν. Πειραιά, όπου είναι διδάσκοντες ο υπουργός Παιδείας και ο γ.γ. του υπουργείου, Αθ. Κυριαζής, αντιστοίχως. Αχ, αυτός ο Καίσαρας…

Οι διοικητικοί υπάλληλοι στο ΕΜΠ ανανέωσαν την απόφαση για απεργία όλη την επόμενη εβδομάδα.

http://www.efsyn.gr/?p=122976

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Αυτή η δημοκρατία δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει

Bouli

Η Βουλή βρίσκεται σε νόμιμη συγκρότηση μόνο με την ακώλυτη και ανεμπόδιστη παρουσία 300 βουλευτών. Ακόμα και σε περίπτωση παραίτησης ενός βουλευτή, πρέπει να γίνουν άμεσα εκλογές, εκτός και αν έχουν παρέλθει τρία έτη από την αρχή της βουλευτικής περιόδου.

Από σήμερα το πρωϊ συμβαίνει κάτι πρωτόγνωρο. Ο αρχηγός και ορισμένοι βουλευτές ενός νόμιμου κόμματος… (εν προκειμένω της ΧΑ), το οποίο έστειλαν στη Βουλή περίπου πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες, έχουν συλληφθεί και προφανώς θα κρατηθούν προφυλακισμένοι, δεδομένου ότι οι κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που τους έχει απευθύνει η εισαγγελία, είναι πολύ βαριές.
Επομένως, η Βουλή δεν μπορεί νόμιμα να συνεχίσει να συνεδριάζει, τη στιγμή που πεντακόσιες χιλιάδες Έλληνες μένουν χωρίς εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο. Δεν μπορεί να υπάρξει νόμιμη ψήφιση νομοσχεδίων κ.λ.π., χωρίς να ακούγεται η φωνή αυτής της μερίδας των Ελλήνων και χωρίς την ανεμπόδιστη παρουσία των εκπροσώπων τους.

Η μόνη λύση είναι να τελειώσει η θητεία της παρούσας Βουλής και να πάμε οι άμεσες εκλογές. Ο ΑΠ στη συνέχεια θα κρίνει αν μπορούν να είναι υποψήφιοι ξανά οι υπόδικοι. Αν δεν γίνει αυτό, φοβούμαστε πως κανένας νόμος  από εδώ και στο εξής, δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρος και να δεσμεύει τους Έλληνες, λόγω μη νόμιμης συγκρότησης του σώματος.

Αυτή η δημοκρατία δεν μπορεί πλέον να συνεχίσει να λειτουργεί, ούτε με έκτακτες ΠΝΠ, ούτε με μη νόμιμη συγκρότηση της Βουλής.

Αυτό το Σύνταγμα που εφαρμόζεται κατά το δοκούν και γίνεται κυριολεκτικά ακορντεόν, πρέπει να αλλάξει. Η οριστική δημοκρατική λύση είναι να πάμε σε δημοψήφισμα προκειμένου να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός για το εάν επιθυμεί να συνεχίσει να λειτουργεί με αυτό ίδιο Σύνταγμα ή θα πρέπει να φτιάξει ο λαός μόνος τους ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα.

hassapis-peter.blogspot.gr

Η ΧΑ ΘΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΘΕΙ ΑΛΛΑ .... Οριστικό: Αλλοδαποί στο γένος θα γίνονται αξιωματικοί στις ΕΔ και στα ΣΑ!

Οι δυνάμεις που απεργάζονται την αλλοίωση της εθνοτικής ταυτότητας των Ελλήνων εκμεταλλέυονται την συγκυρία και την αμυντική θέση που έχουν λάβει οι πατριωτικές δυνάμεις σε όλα τα κόμματα (ειδικά σε ΝΔ, ΧΑ και Ανεξάρτητους) και προωθούν τον λεγόμενο "αντιρατσιστικό
νόμο" ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένας 100% ρατσιστικός νόμος κατά των γηγενών Ελλήνω.

Την δέσμευση ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο θα προωθηθεί σύντομα προς ψήφιση στη Βουλή παρείχε προς τα μέλη της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ, υπό τον γραμματέα του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, με τα οποία συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ταυτοχρόνως λάμβάνει τέλος η προσπάθεια να επαναφερθεί το νομοσχέδιο που εμποδίζει την εισαγωγή αλλοδαπών προς το γένος στις στρατιωτικές σχολές και τα σώματα ασφαλείας. Σχετική διαβεβαίωση δόθηκε στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν, παράλληλα, οι νομοθετικές πρωτοβουλίες "για την αντιμετώπιση της βίας και του νεοναζισμού" αναφέρει η επίσηνη ανακοίνωση, ενώ επισημάνθηκε και η ανάγκη ταχείας διεκπεραίωσης των δικαστικών διαδικασιών για τη διαλεύκανση των υποθέσεων που σχετίζονται με "ρατσιστικά εγκλήματα" (όχι για τα εγκλήματα που γίνονται σε βάρος των Ελλήνων. Αυτά μπορούν να περιμένουν...).

Βασικό πολιτικό εργαλείο των δυνάμεων που προωθούν την "εποεινικοποίηση των Ελλήνων, είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο πιέζει ή καλύτερα εκβιάζει με την αποχώρησή του από την κυβέρνηση για να γίνουν όλα τα παραπάνω

Τα πάντα εξαρτώνται τώρα από τις πατριωτικές δυνάμεις που έχουν απομείνει μέσα στη ΝΔ. Θα αντισταθούν ή θα δεχθούν την αποεθνοποίηση των Ελλήνων;
http://www.triklopodia.gr/2013/09/blog-post_3583.html