Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Θεοφάνης Γραικιώτης : Νεοσύλλεκτος στην ΚόρινθοΝεοσύλλεκτος στην Κόρινθο
Γράφει ο Θεοφάνης Γραικιώτης
Τρέχαμε. Κι όταν δεν τρέχαμε κάναμε επιτόπιο τροχάδην.
Είχαμε κρεμάσει μια γλώσσα σαν κόκκινη γραβάτα.
Τρέχοντας λοιπόν φτάσαμε μπροστά από μια σειρά νεοσυλλέκτων. Νεοσύλλεκτοι βεβαίως και εμείς.
- Τι γίνεται εδώ ρε σειρά;;; ρώτησα ένα συστρατιώτη μου.
- Θα μας μετρήσουν, μου απήντησε.
Μπροστά ο λόχας γκάριζε στους υπό μέτρηση. Σίγουρα με τις φωνές του τους κόνταινε ένα δυο πόντους. Ήταν νευριασμένος. Δεν ήταν και εύκολη η αποστολή του. Το μέτρημα δηλαδή. Αυτός ζήτημα αν έμαθε να μετράει μέχρι το δέκα. Τι σχέση λοιπόν είχε με το μέτρημα θα με ρωτήσετε.
Σιγά ρε φίλε το μέτρημα· ένα παλούκι έχει που το κατεβάζει στο κεφάλι του στρατιώτη που του μετρά το ύψος -όχι με πολύ δύναμη υποθέτω- και διαβάζει …. 1,75 τη μια φορά,  1,85 την άλλη,  ανάλογα με το αν ο νεοσύλλεκτος είναι η του ύψους η του βάθους. Σιγά δηλαδή τη δύσκολη δουλειά που κάνει. Και ‘γω θα ρωτήσω. Και αν αυτός βαριέται τη δουλειά που κάνει;;; Τι γίνεται;;; Η απάντηση απλή. ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Και να το διευκρινίσω.
Το παλούκι με το οποίο μας μετράει μένει ΑΚΙΝΗΤΟ. Ούτε πάνω, ούτε κάτω. Σε τέτοιες στιγμές τεμπελιάς βρήκα το λοχία όταν ηρθω η σειρά μου να μετρηθώ.
- Πέρνα κάτω απ’ το παλούκι στραβάδι, με διέταξε. Το παλούκι στο 1,65 εγώ στο 1,79,.
- Σκύψε ρε ψάρακα, δεν βλέπεις ότι δεν χωράς με διέταξε και μετά αναφώνησε περιχαρής· 1,65. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ. Ο επόμενος ήταν ψηλότερος από μένα. Σκύψε ρεμάλι, επανέλαβε ο λόχας· 1,65 φύγε. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ.
Είκοσι τουλάχιστον νεοσύλλεκτοι με διαφορετικό ύψος βγήκαμε 1,65 μέχρι που άλλος λοχίας αντικατέστησε τον προηγούμενο. Αυτός ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΠΗΧΥ ΨΗΛΑ, για να περνούν πιο εύκολα τα στραβάδια, όπως είπε και μάλιστα χωρίς να σκύβουν. Κάθε τόσο φώναζε ίσα το κορμί ψάρακες, ίσα το κορμί. Οι επόμενοι ψάρακες βγήκαν 1,90 χωρίς να το αξίζουν. Ίσως μάλιστα μερικοί απ αυτούς να υπηρέτησαν και στην προεδρική φρουρά.
Τι σοι μέτρημα ήταν αυτό;;;; αναρωτήθηκε κάποιος συστρατιώτης μου που έτρεχε δίπλα μου. Τον κοίταξα στα μάτια. Στρατιωτικό και εξισωτικό του απήντησα και συνεχίσαμε το τρέξιμο......
Facebook/ Theofanis Graikiotis

Δεν υπάρχουν σχόλια: