Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Πειραματόζωον η Ελλάς






Πειραματόζωον η Ελλάς


Οι εξελίξεις στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ και οι κατ΄ αρχήν αποφάσεις που πάρθηκαν, επιβεβαιώνει -για άλλη μιά φορά- αυτό που εδώ και καιρό ισχυρίζονται ορισμένα κόμματα, αναλυτές και οικονομολόγοι: Η Ελλάδα είναι απλώς ένα πειραματόζωο. Ενα πειραματόζωο που χρησιμοποιείται από τους κυρίαρχους κύκλους των Βρυξελλών και των ισχυρών κρατών-μελών της ΕΕ για να “νουθετήσουν τις απείθαρχες χώρες” και να επιβάλουν βίαια ισόβιες πολιτικές Λιτότητας για τους Λαούς και πλήρους Υποταγής/Ελέγχου όλων των χωρών.

Την άθλια μοίρα/πορεία των τελευταίων δύο χρόνων του πειραματόζωου η Ελλάς – αποτέλεσμα των Μνημονίων- έχουν υπόψη τους οι ηγέτες Ιταλίας και Ισπανίας.

Οι κύριοι Μόντι και Ραχόι δεν δίστασαν να απειλήσουν (διάβαζε εκβιάσουν) τη Μέρκελ και τον Ολάντ, πως θα μπλοκάρουν το πακέτο “ανάπτυξης” των 120 δις, εάν δεν αποδέχονταν ορισμένες θέσεις τους:

1) ανακεφαλαιοποίηση των χρεωκοπημένων τραπεζών τους απευθείας από τους μηχανισμούς στήριξης της ΕΕ (EFSF και ESM), χωρίς τη μεσολάβηση των κρατών, που δανείζονταν για να “σώσουν” τράπεζες, με αντάλλαγμα σκληρά πακέτα Μνημονίων για τους Λαούς.
2) άμεσο δανεισμό των κρατών από τους ίδιους μηχανισμούς, όταν τα επιτόκια δανεισμού τους από τις “αγορές” είναι υψηλά/απαγορευτικά και τα οδηγούν σε τρόϊκες.

(Οι οριστικές αποφάσεις θα παρθούν τον Οκτώβρη. Προφανώς υπάρχουν “αδιευκρίνιστα” σημεία… π.χ. ποιό θα είναι το μέλλον, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των τραπεζών που θα ανακεφαλαιοποηθούν από τους μηχανισμούς στήριξης, κλπ).

Αυτά που απαίτησαν και πέτυχαν Ιταλία-Ισπανία εκβιάζοντας ωμά το γαλλογερμανικό άξονα… ήσαν προτάσεις/θέσεις κομμάτων και ειδικών και για την περίπτωση της Ελλάδας. Η άποψη πως το “ελληνικό ζήτημα” είναι μέρος ενός συνολικού ευρωπαϊκού προβλήματος χρέους, άρα χρήζει συνολικής/ευρωπαϊκής αντιμετώπισης… επιβεβαιώνεται. Εάν αυτή η άποψη είχε υιοθετηθεί έγκαιρα και από τις ελληνικές κυβερνήσεις και είχε ακολουθηθεί από μέρους τους “σκληρή/εκβιαστική” τακτική και υπό την προφανή απειλή ενός καταστροφικού ντόμινο για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια οικονομία… τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά/θετικά για την Ελλάδα.

Ενδεχόμενα οι αποφάσεις που πάρθηκαν (όταν και όπως υλοποιηθούν) να αποβούν θετικές για τις χρεωκοπημένες ήδη τράπεζες, καθώς και για τις χώρες που έχουν προβλήματα δανεισμού και δεν έχουν ενταχθεί σε Μνημόνια. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πως θα πορευτεί η “προοδευτική” Συγκυβέρνηση; Πόσο “ευτυχισμένοι” και επιβεβαιωμένοι μπορούν να αισθάνονται με τις επιστολές Υποταγής και πιστής τήρησης των “προγραμμάτων”/μνημονίων που απέστειλαν Σαμαράς και Βενιζέλος; Είναι έτοιμοι/αποφασισμένοι να “διαπραγματευθούν” σε κατεύθυνση “απαγκίστρωσης”;
Μπορούν πράγματι να σταθούν ΟΡΘΙΟΙ;

Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

1) Οι συνεχείς δηλώσεις των εκπροσώπων της Συγκυβέρνησης περί…κάτι χειροπιαστού που πρέπει να “θυσιάσουμε” στις Βρυξέλλες (διάβαζε ιδιωτικοποιήσεις-Ξεπούλημα εθνικής περιουσίας), για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Χώρας…
2) η έλλειψη ισχυρής βούλησης να ακυρώσει δεσμεύσεις (π.χ. νέα μέτρα Λιτότητας για τη διετία 2013-14, άσχετα από την ανώδυνη επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής)…
3) η διατήρηση του καθεστώτος στον ιδιωτικό τομέα (μείωση κατώτατων μισθών, κατάργηση συλλογικών διαπραγματεύσεων, ελαστικότατες μορφές εργασίας κλπ)… μαρτυρούν την πλήρη ευθυγράμμιση της Συγκυβέρνησης με τους “στόχους” και τις επιδιώξεις δανειστών, τοκογλύφων και Ολιγαρχίας.

Η Βαρβαρότητα… ήρθε και… παραμένει!

Εξακολουθούμε… πειραματόζωα!

Πηγή
filologos10.wordpress.com

Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ



"Kαλές πιθανότητες" στην επίλυση της συριακής κρίσης 
βλέπει η Ρωσία


 
ImageΗ Ρωσία θεωρεί ότι υπάρχουν "πολύ καλές πιθανότητες" να πραγματοποιηθεί πρόοδος όσον αφορά την επίλυση της συριακής κρίσης στη σύνοδο της Γενεύης, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, μετά τις συνομιλίες που είχε με την επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον στην Αγία Πετρούπολη.

"Μπορώ να πω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες αύριο (Σάββατο) να βρούμε κοινό έδαφος και να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός", είπε ο Ρώσος υπουργός.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε ότι Μόσχα και Ουάσινγκτον συμφωνούν ότι το μέλλον της Συρίας θα πρέπει να αποφασιστεί "από τους ίδιους τους Σύρους".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr



Πολεμικός πυρετός – Σε επιφυλακή η Σαουδική Αραβία – Φήμες για τουρκική επίθεση σε Συρία 

Η Σαουδική Αραβία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σαουδαραβικός Στρατός έχει τεθεί σε επίπεδο συναγερμού 1, το οποίο σύμφωνα με την κωδικοποίηση του υπουργείου Άμυνας της χώρας σημαίνει «επικείμενο πόλεμο». 



Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εθνική Φρουρά της χώρας, οι ταξιαρχίες του Στρατού και οι αεροπορικές δυνάμεις   διατάχθηκαν να βρίσκονται στο μέγιστο επίπεδο συναγερμού από το βράδυ της 27ης Ιουνίου. Το υπουργείο Εσωτερικών της Σαουδικής Αραβίας διέταξε επίσης τις δυνάμεις που έχει στο δυναμικό της να βρίσκονται επίσης στο μέγιστο δυνατό επίπεδο ετοιμότητας ξεκινώντας από σήμερα στις 7 π.μ. 

Η ετοιμότητα των στρατευμάτων της Σ. Αραβίας έχει να κάνει με μετακινήσεις στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία. 


Των πληροφοριών για μέγιστη ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας είχαν προηγηθεί φήμες ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν είχε ειδοποιήσει το Ριάντ ότι σκοπεύει να προχωρήσει σε προσβολή συριακών στρατευμάτων σε αντίποινα της κατάρριψης του τουρκικού RF-4E. Μάλιστα ο Τούρκος πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί πως η επίθεση θα πραγματοποιηθεί κοντά στην ημερομηνία της, της συνάντησης των μελών του ΣΑ του ΟΗΕ στη Γενεύη όπου και θα συζητηθεί το θέμα της κρίσης στη Συρία.
 
Η συνάντηση της Γενευής θα περιλαμβάνει και τη Ρωσία όπως και την Κίνα ώς μόνιμα μέλη του ΣΑ αλλά δεν έχουν προσκληθεί άλλοι βασικοί "παίχτες" της περιοχής όπως είναι η Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Το γεγονός αυτό έχει εκνευρίσει ιδιαίτερα το καθεστώς στο Ριάντ.Παράλληλα η Τουρκία στέλνει συνεχώς ενισχύσεις στα σύνορα με τη Συρία και μάλιστα αναβαθμισμένες ποιοτικά με την αποστολή αρμάτων μάχης Μ60Τ της εκσυγχρονισμένης έκδοσης Sabra MkIII τα οποία διαθέτουν το πυροβόλο των 120 χλστ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Εκατοντάδες σαουδαραβικά άρματα μάχης 
& Α/Α συστοιχίες μπαίνουν στην Ιορδανία! 


Πολεμικός πυρετός επικρατεί στην Σαουδική Αραβία: Χθες το defencenet.gr επικαλούμενο πληροφορίες των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών αποκάλυψε ότι η Σαουδική Αραβία έχει θέσει σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τις δυνάμεις της, αλλά πλέον έχει περάσει στην φάση προώθησης των στρατευμάτων του προς τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ. 

Στο μεταξύ υπογράφηκε και το διάταγμα του Σαουδάραβα μονάρχη για την πολεμική προετοιμασία της χώρας και την προώθηση των στρατευμάτων στην Ιορδανία απ'όπου σκοπεύουν να επιτεθούν στην Συρία!. 

Περί τα 500 άρματα μάχης Μ-60 και Μ1Α2 Abrams, δύο μονάδες ειδικών δυνάμεων μεγέθους τάγματος και 6 Α/Α αντιαεροπορικές πυραυλικές συστοιχίες κατευθύνονται προς την Ιορδανία! 
Η άφιξη των σαουδαραβικών στρατευμάτων στην Ιορδανία έχουν φυσικά ένα στόχο: Να υποστηρίξουν την χώρα σε περίπτωση επίθεσης αντιποίνων των συριακών ενόπλων δυνάμεων, αφού η Ιορδανία θα ειναι η βάση των αεροσκαφών που θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν τη no-fly-zone. Για τον λόγο αυτό σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας βρίσκονται και οι δυνάμεις της Ιορδανίας.
Επίσης μαχητικά F-15 και Tornado GR4 της σουαδαραβικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν σε βόρειες βάσεις της χώρας για να βρίσκονται εγγύτερα στην Συρία. 

Πιο συγκεκριμένα ο Στρατός της Σαουδικής Αραβίας διαθέτει περί τα 315 άρματα μάχης ABRAMS στην έκδοση M1A2, 58 άρματα μάχης M1A2S (πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση των σαουδαραβικών αρμάτων), 460 M60A1/A3 Paton και περί τα 320 παλαιά ΑΜΧ-30. Σημειώνεται ότι ο Στρατός της χώρας έχει υπο παραγγελία 300 γερμανικά άρματα Leopard 2A7.
Από πληροφορίες τα άρματα που έχει κινητοποιήσει σε πρώτη φάση η Σαουδική Αραβία είναι M60A3 και M1A2 ενώ τα άρματα συνοδεύουν ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ Panhard, Bradley και αρκετές εκατοντάδες M113. 

Οι μηχανοκίνητες μονάδες συνοδεύονται από αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Shahine II (συνολικά η Σαουδική Αραβία διαθέτει 5 πυροβολαρχίες), από αυτοκινούμενα πυροβόλα M-163 Vulcan SP των 20 χλστ (συνολικά η Σαουδαραβική αεράμυνα διαθέτει 100 μονάδες) 

Στην περίπτωση της Αεροπορίας της Σ. Αραβίας, στην επιχείρηση έχουν εμπλακεί 2 Μοίρες αεροσκαφών  Tornado (στην έκδοση IDS για προσβολές στόχων εδάφους), από τα 87 που διαθέτει η χώρα, 2 Μοίρες F-15S Strike Eagle (η Αεροπορία της χώρας έχει προμηθευτεί περί τα 70 αεροσκάφη) και μια Μοίρα Eurofighter Typhoon σε αποστολή εναέριας επικράτησης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    Syrian Arab Army T-72 Syrian Buk-M2E surface top air missile anti air craft guns main battel tank

Με μάζες αρμάτων μάχης απαντά η Συρία στην τουρκική συγκέντρωση δυνάμεων στα σύνορα



Με την προώθηση μιας ολόκληρη τεθωρακισμένης Tαξιαρχία, της 17ης, εξοπλισμένης με εκσυχρονισμένα άρματα μάχης Τ-72 (πρόσθετη θωράκιση βελτιωμένο Σύστημα Ελέγχου Πυρός, νέα συστήματα επικοινωνιών κλπ), απάντησε η Συρία στην κίνηση της Τουρκίας να ενισχύσει τις δυνάμεις της στα σύνορα και στην φημολογία που έχει αναπτυχθεί για "τουρκική ετοιμότητα έναρξης επιχειρήσεων".

Την ίδια στιγμή ολόκληρο το 3ο Σ.Σ. του συριακού Στρατού βρίσκεται σε κατάσταση πολεμικού συναγερμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι ελάχιστο μέρος των συριακών ενόπλων δυνάμεων έχει εμπλακεί στις συγκρούσεις με τους αντάρτες, καθώς οι ισλαμιστές είναι εντοπισμένοι σε δύο-τρεις πόλεις (Χομς, προάστεια Χαλεπίου, Χάμα) και η μεγαλύτερη δύναμη τελεί σε αναμονή για πιθανές επιθέσεις από το Ισραήλ ή την Τουρκία.


Συνολικά περίπου 170 άρματα μάχης προωθήθηκαν βόρεια του Χαλεπίου, κάπου 30 χλμ. βορειοανατολικά της πόλης. Το 3ο Σ.Σ. έχει συνολικά περί τα 1500 άρματα μάχης από τα 4.500 που υπηρετούν στον συριακό Στρατό, αλλά συγκεντρώνει τα περισσότερα εκσυγχρονισμένα αφού αξιόμαχα θεωρούται περίπου 3.000 άρματα.  Η περιοχή είναι στην ζώνη ευθύνης του 3ου Σώματος Στρατού, το οποίο αποτελεί την "αφρόκρεμα¨των συριακών ενόπλων δυνάμεων αφού πέρα από το γεγονός ότι καλύπτει τα σύνορα με Τουρκία και Ιράκ, συγκεντρώνει και τις εφεδρικές δυνάμεις σε περίπτωση επίθεσης από το Ισραήλ, ενώ έχει υψηλή εκαπίδευση και εξοπλισμό για εξαπόλυση χημικών και βιολογικών επιθέσεων. Αιχμή του είναι η 5ης Τ/Θ Μεραρχία και επίσης έχει άλλες τρεις Τ/Θ Μεραρχίες την 6η, την 8η και την 11η.       

Ακόμα έχει τέσσερις ανεξάρτητες μεραρχίες Πεζικού, δέκα ανεξάρτητες αερομεταφερόμενα συντάγματα ειδικών δυνάμεων, δύο ανεξάρτητες ταξιαρχίες πυροβολικού, δύο αντιαρματικάς ταξιαρχίες, ενώ συγκεντιρώνει τα περισσότερα βαλλιστικά συστήματα του συριακού Στρατού και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και αξίζει να προσεχθεί είναι οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοιι SS-21 Scarab, Scud-B/C/D με ακτίνα από 300 μέχρι 800 χλμ. και οι μη κατευθυνόμενες ρουκέτες μεγάλου βεληνεκούς FROG-7 που αποτελούν ισχυρά "ψυχολογικά" όπλα και όχι μόνο.

Επίσης το 3ο Σ.Σ. επιχειρεί τους 6+ τετραπλούς εκτοξευτές P-800 αντιπλοϊκών βλημάτων cruise τους οποίους προσπάθούσε να εντοπίσει το καταρριφθέν τουρκικό RF-4E, καθώς και πολλούς άλλους μιρκότερους σχηματισμούς. Η συνολική του δύναμη είναι περί τις 70.000 προσωπικό.
Αυτός είναι ο βασικός σχηματισμός ο οποίος στέκεται απέναντι στον τουρκικό Στρατό, αλλά ελέγχει και τους Ρ-800 που είναι πονοκέφαλος για τους ΝΑΤΟϊκούς. Με τέσσερις Τ/Θ μεραρχίες, έστω χωρίς την αιχμή της τεχνολογίας σε ότι αφορά το υλικό του (το ίδιο ισχύει και για τις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται απέναντί του, αφού το σύνολο των τουρκικών LEO2A4 είναι αναπτυγμένα στο μέτωπο του ... Έβρου!) αποτελεί έναν αντίπαλο που δεδομένης και της ύπαρξης δεκάδων βαλλιστικών πυραύλων, αλλά και εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων Ρώσων "συμβούλων", είναι απόλυτα αξιόμαχος.
 
Το γεγονός ότι έχουν αφιχθεί στην βόρεια πλευρά των συνόρων τα εκσυγχρονισμένα Μ60 Sabra με πυροβόλο 120 χλστ. δείχνει ότι ο τουρκικός Στρατός ξέρει ότι τα άρματα μάχης θα αποτελέσουν έναν κρίσιμο παράγοντα στην επικείμενη (;) σύγκρουση...

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Εχεις προσβληθεί από τους αεροψεκασμούς; Κάνε το παρακάτω τεστ!




 
 

Εχεις προσβληθεί από τους αεροψεκασμούς; Κάνε το παρακάτω τεστ!

Το παρακάτω κείμενο που ακολουθεί στα Αγγλικά, αναφέρει ότι αν ξεπλύνεις το στόμα σου για 30 δευτερόλεπτα με χυμό σταφύλι ή κόκκινο κρασί και το φτύσεις..... και εμφανιστούν αυτές οι μικρο ίνες.....τότε έχεις προσβληθεί όπως οι περισσότεροι από εμάς από τους αεροψεκασμούς.

Αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία είναι "νεκρές" ίνες οι οποίες καταστράφηκαν από το οξύ που έχει το κρασί ή ο χυμός σταφυλιού.  Αναφέρει επίσης ότι αυτές βγήκαν από το στόμα του ατόμου που το δοκίμασε.

Τα συμπεράσματα......δικά σας....!


"So I know nobody probably wants to see this because the truth is scary and ignorance is bliss but if you'd like to know if you've been affected by chemtrails (aerosol spraying) you can try this at home. What your looking at are synthetic nanofibers that are sprayed from planes along with aluminum and barium. Use some grape juice or red wine and swish it around your mouth for 30 seconds and spit it out into the sink, the fibers are attracted and killed by the acid in grape juice as well as dyed so you can visible see them. Now this just came from my mouth, these fibers disperse throughout your whole body, because we breath this crap all day long. It's in our water and food as well, it's pretty much in everything. You can also look up Morgellons disease. Try it at home and see for yourself.= )"


By: Chadwick Light Workin Hency (A) — with Michael Maddawg Mccaslin.


πηγή
http://skandalistis.blogspot.gr/2012/06/blog-post_9197.html#more

WIKILEAKS για Π. Καμμένο: Είναι διαφορετικός αυτός, είναι Πατριώτης! Θέλει προσοχή!




WIKILEAKS για Π. Καμμένο: 

Είναι διαφορετικός αυτός, είναι Πατριώτης! Θέλει προσοχή!

Τα ντοκουμέντα μιλάνε μόνα τους!

Οι Αμερικάνοι, παραδέχονται οτι ο Καμμένος δεν είναι του...γνωστού συναφιού, οτι πρόκειται για αληθινό πατριώτη και δεν θα περάσουν καλά με δαύτον...

Το δημοσίευμαπροέρχεται από την εφημερίδα "Δημοκρατία", που είναι γνωστή για τις σχέσεις της με τη Νέα Δημοκρατία και  αν μη τι άλλο, σοκάρει γιατί δημοσιεύθηκε προεκλογικά.

Με το συγκεκριμένο δημοσίευμα  παρουσιάζεται ο πατριώτης Π. Καμμένος που δεν ενδιαφέρεται για τον εαυτό του, αλλά μόνο για την Ελλάδα.

Αν μη τι άλλο, το δημοσίευμα της "Δημοκρατίας" αποτελεί κόλαφο για όλους όσους ήρθαν σε επαφή με την αμερικανική πρεσβεία ή αμερικανούς (πολιτικούς ή πράκτορες), οι οποίοι έδειξαν παντελή αδιαφορία για την Ελλάδα, ενώ φρόντισαν να "γλύψουν" αρκετά προκειμένου να έχουν την "επαρκή φροντίδα" από τις ΗΠΑ. Εάν το δημοσίευμα αυτό δεν υπήρξε μέρος τακτικής και δεν υπάρξει μελλοντική δημοσίευση που να αντιστρέψει όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Πάνος Καμμένος ήταν, όπως φαίνεται, ο μόνος που θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις πιέσεις και το βάρος των ευθυνών.

Τα απίστευτα στοιχεία που ήλθαν στο φως μέσω της εφημερίδας “Δημοκρατία” και αναφέρονται σε τηλεγραφήματα των Wikileaks που περιγράφουν επαφές του Πάνου Καμμένου με Αμερικανούς αξιωματούχους, σόκαραν πολλούς που τον θεωρούσαν και αυτό μέλος του πολιτικού συστήματος που κατηγορούσαν.

Μετά όμως από αυτές τις αποκαλύψεις, οφείλουμε να πούμε ότι ακόμα και οι Αμερικανοί θα πρέπει να έμειναν έκπληκτοι. Έκπληκτοι, διότι μέχρι σήμερα, όπως φαινόταν από τα προηγούμενα τηλεγραφήματα που έχουν έλθει στο φως της δημοσιότητας, κάθε Έλληνας πολιτικός που προσέγγιζε τον Αμερικανικό παράγοντα, είχε ως σκοπό την …επίδειξη υποτέλειας και Εθνικής μειοδοσίας! Θυμηθείτε τις αποκαλύψεις για τον ΓΑΠ και την προθυμία του να κάνει φύλλο και φτερό τα συμφέροντα της Ελλάδας…

Ειδικά όμως για τους γαλάζιους που έχουν αναφερθεί εως σήμερα στα Wikileaks, υπήρχαν τρία κοινά στοιχεία (και μιλάμε για εν ενεργεία βουλευτές της ΝΔ έτσι;)

1. Πλειοδοτούσαν στην συκοφαντία κατά του Καραμανλή, την ίδια στιγμή που ήταν κυβέρνηση!!
2. Συκοφαντούσαν συναδέλφους τους, υπουργούς!
3. Αδιαφορούσαν παντελώς για την πατρίδα τους! Δεν ζήτησαν απολύτως τίποτα για την χώρα, αντίθετα κοίταζαν να πλασάρουν το τομάρι τους ως πιστό γυμνοσάλιαγκα, έτοιμο για κάθε “παραχώρηση”!

Φανταστείτε λοιπόν την περίπτωση του Καμμένου και πόσο μεγάλη έκπληξη θα ένιωσαν, που για πρώτη φορά, Έλληνας πολιτικός και δη “Δεξιός”, μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή, αντί να τους δηλώνει υποτέλεια και να θάβει τον “κακό Καραμανλή” και όποιον υπουργό του κάπνιζε, πήγαινε και ζητούσε χάρες για την πατρίδα του!!

Δηλαδή έχουμε την άκρως αντίθετη συμπεριφορά από όλους τους κρετίνους, τους γυμνοσάλιαγκες και εμετικούς ελληνόφωνους πολιτικάντηδες που παρήλασαν από την πρεσβεία…

Σύμφωνα λοιπόν πάντα με το δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία”, ο Πάνος Καμμένος στις τρεις συναντήσεις του με τους Αμερικανούς, δύο ως υπουργός και μία ως βουλευτής έκανε τα ακόλουθα:

1. Ως υπουργός: Ζήτησε να πιέσουν την Τουρκία, ώστε να ανακοπεί το ρεύμα των λαθρομεταναστών που έπνιγε την Ελλάδα! Δηλαδή το πρόβλημα που σήμερα όλοι, μα όλοι ανακαλύπτουν ασθμαίνοντες με κωμικές επιχειρήσεις σκούπα και δηλώσεις, ο Καμμένος το είχε θέσει ως υπουργός ακόμα και στους μόνους που ήταν σε θέση να πιέσουν ουσιαστικά την Τουρκία!

2. Ως υπουργός: Ζήτησε την συμβολή των Αμερικανών στην αναδιάρθρωση του Λιμενικού. Προφανώς κατά τα πρότυπα της πανίσχυρης Αμερικανικής Coast Guard που θεωρείται η πλέον αποτελεσματική στον πλανήτη. Κατά διαβολική σύμπτωση τώρα, πριν από 3 σχεδόν χρόνια, είχαμε δημοσιεύσει αποκλειστικά βίντεο για την αναβαθμισμένη δράση του Λιμενικού Σώματος που πραγματικά είχαν θωρακίσει το Αιγαίο! Είχαμε εκφράσει μάλιστα τον θαυμασμό και την έκπληξη μας για αυτή την (πρωτοφανή κατά τη γνώμη μας) νέα δομή λειτουργίας!

Οι επαφές του λοιπόν, δεν ξέρουμε εάν ευόδωσαν, το αποτέλεσμα πάντως εξηγείται από το πάθος που είχε ο άνθρωπος για να κάνει την δουλειά του. Ενδεικτικά, σύμφωνα και με τα στοιχεία που μετέδωσε  ο Κ. Χαρδαβέλας εκείνη την εποχή ο αριθμός αυτών που έμπαιναν λαθραία δια θαλάσσης, αναχαιτίσθηκαν κατά 80%!!!

3. Στην τρίτη συνάντηση ως βουλευτής, ο Καμμένος έκανε την …γαλάζια έκπληξη! Ενώ είναι γνωστό ότι επί κυβέρνησης Καραμανλή, ο κάθε πικραμένος βουλευτής ή υφυπουργός έβριζε και κάποιον υπουργό (ενώ κάποιοι υπουργοί έθαβαν τον κακό Καραμανλή), ο Καμμένος φέρεται (πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα) να πλέκει το εγκώμιο του τότε υπουργού…Μεϊμαράκη! Σε τέτοιο βαθμο μάλιστα που οι Αμερικανοί να λένε ότι θα ήθελε να γίνει υφυπουργός του!

Θυμηθείτε μόνο τι ειχε βγει στα Wikilieaks π.χ. για Σταϊκούρα και Τζιτζικώστα. Τι έλεγαν για τον Καραμανλή και Παυλόπουλο (ως κυβερνητικοί βουλευτές!) και κάντε τις συγκρίσεις σας.

Εν κατακλείδι, δεν ξέρουμε εάν το δημοσίευμα ήταν μεθοδευμένο, αλλά πραγματικά κάθε Έλληνας πρέπει να νιώσει μία νότα αισιοδοξίας που υπάρχει τουλάχιστον ΕΝΑΣ πολιτικός, που σύμφωνα πάντα με τους ίδιους τους Αμερικανούς αντί να δίνει όρκους υποτέλειας, προσπαθούσε να προασπίσει έμπρακτα τα συμφέροντα της Ελλάδας.


Ιδού τα τηλεγραφήματα - ντοκουμέντα που συγκλόνισαν εμάς και τους αναγνώστες της "Δημοκρατίας"




Τι σχέση έχει η έκφραση "το μ..νί σέρνει καράβι"...με τον Ισθμό



 Τι σχέση έχει η έκφραση "το μ..νί σέρνει καράβι"...
 
με τον Ισθμό της Κορίνθου;


Διαβάστε πώς προέκυψε η φράση για να καταλάβετε και εσείς... "Το μ..νί σέρνει καράβι" λέει μια παροιμία, από που προήρθε; Πριν γίνει ο ισθμός της Κορίνθου, για να κάνει κάποιος το ταξίδι Πειραιάς-Πάτρα θα έπρεπε να κάνει τον γύρο της Πελοποννήσου...

Για να κόψουν δρόμο, έβγαζαν τα πλοία στο στενό του Ισθμού και βάζοντας μεγάλα ξύλα από κάτω, έσερναν το πλοίο πάνω στη γη μέχρι να το βγάλουν από τον Κορινθιακό κόλπο. Φυσικά, όλη αυτή η διαδικασία ήθελε αρκετές μέρες και ήταν πάρα πολύ κουραστική για τους ναυτικούς που το τραβούσαν.

Όμως, σε αυτό το στενό κομμάτι της γης υπήρχαν πάρα πολλοί οίκοι ανοχής. Έτσι, λοιπόν, οι ναυτικοί, παρόλο που κουράζονταν, προτιμούσαν να σέρνουν το καράβι και να πηγαίνουν στους οίκους ανοχής παρά να κάνουν τον κύκλο.

Από αυτό, οι ντόπιοι έβγαλαν τότε την φράση ότι «το μ..νί σέρνει καράβι»...


http://paratiritis-news.blogspot.gr/2012/01/blog-post_6706.html

Οι νεράιδες του φαραγγιού της Κρήτης





Οι νεράιδες του φαραγγιού της Κρήτης

Οι νεράιδες του φαραγγιού της Κρήτης! Νεράιδες,

ονομασία που προέρχεται από τις αρχαίες Νηρηίδες, ξυπνούν τα μεσάνυχτα και κατευθύνονται προς τις πηγές. Οι λεπτές οπτασίες με τα μακριά μαλλιά πλένονται και τραγουδούν, μαγεύοντας όποιον βρίσκεται κοντά...

Χορεύουν και λικνίζουν τα αισθησιακά κορμιά τους σε ρυθμούς που επιβάλλει η νύχτα. Αλίμονο σ' αυτόν που θα ανακαλύψει τα καλά κρυμμένα μυστικά τους: Χάνει τα λογικά του και θεωρείται νεραϊδοπαρμένος ή νυμφόληπτος.

Οι νεράιδες του Καρτερού Κρήτης.

Όπου σταθούν και όπου βρεθούν, αφήνουν τα ανεξίτηλα σημάδια τους. Στο Νεραϊδόσπηλιο των Αστρακών, το οποίο είναι μέσα στο φαράγγι του Καρτερού Κρήτης, εδώ και χρόνια υπάρχουν ιστορίες για "νεράιδες".

Τα μικροσκοπικά πλάσματα χρησιμοποιώντας τις μαγικές τους ικανότητες, εκπληρώνουν κάθε επιθυμία των θνητών που προσπαθούν να πιουν από το "αθάνατο" νερό τους. Λένε ότι όποιος ξεδιψάσει από το σπήλαιο αυτό, διώχνει μια για πάντα λύπες και δυσάρεστα γεγονότα!

Οι θυγατέρες του Νηρέα με ξέπλεκα μαλλιά επιλέγουν τη σκοτεινή σπηλιά της Κρήτης. Υφαίνουν το άσπρο πέπλο τους και λουσμένες από το φως της νεότητας προκαλούν κάθε στοιχείο της φύσης. Με κινήσεις αέρινες και όψη γλυκιά πασπαλίζουν το μεταφυσικό τόπο με μελωδίες ανώτερες ίσως από αυτές των Σειρήνων, αποπροσανατολίζουν τους αλαφροΐσκιωτους και τους σαββατογεννημένους.

Σαν από θαύμα, εξ ουρανού δίνουν λύσεις σε προβλήματα και σκορπούν τη χαρά. Άραγε η φωνή τους να μοιάζει με αυτή των θνητών, ή μιλούν τη γλώσσα των νεράιδων, τα "γεραγιδίστικα" όπως ονομάζονται;

Τα "δάκρυα της Νεράϊδας".

Γύρω από το Νεραϊδοσπήλαιο των Αστρακών υπάρχουν οπές και σχισμές από τις οποίες αναβλύζει το μαγεμένο ύδωρ και συνοδεύεται από ένα ελαφρύ κλάμα που εμφανίζεται μετά από έντονη βροχόπτωση.

Το ανεξήγητο φαινόμενο που συμβαίνει συχνά πυκνά σήμερα, προέρχεται από τα "Δάκρυα της Νεράιδας". Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μετά από πλημμύρες, τα νερά θολώνουν. Παρόλο που τα χρόνια κυλούν, η χημική σύσταση δεν μπορεί να αναλυθεί. Ίσως να μην επιθυμούν οι καλλονές του σπηλαίου να μάθουμε τη σύστασή τους...

Μεγάλης ηλικίας αγρότες ομολογούν πως κατάφεραν να εντοπίσουν τις Καλές Κυράδες που γελούσαν ασταμάτητα μεταξύ τους. Μιλούν για αερικά, για πλάσματα που προέρχονται από έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Οι Καλούδες, ή Ξωνέρια, ή Καλομοίρες συνομιλούν μεταξύ τους τηλεπαθητικά, γεγονός που δικαιολογεί το γεγονός ότι η περίεργη ομιλία μοιάζει με στιγμιαία ηχώ, σύμφωνα με τις μαρτυρίες.

Ουδείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά εάν πρόκειται για την αληθινή ύπαρξη των άυλων οντοτήτων που ταράζουν τα ήρεμα νερά της τοπικής κοινωνίας. Οι πιο ορθολογιστές κάνουν λόγο για ήχους που βγαίνουν από τις δεκάδες οπές του σπηλαίου και δημιουργούν την ψευδάισθηση της ομιλίας! Ωστόσο οι νεράιδες αποτελούν παράδοση για την περιοχή. Πολλοί επιλέγουν το συγκεκριμένο προορισμό για να μετατρέψουν το παιδικό όνειρο σε αληθινό: Να δουν το κόσμο των αερικών! Οι χωρικοί τον είδαν. Οι επισκέπτες όμως;

Πηγή: http://skandalistis.blogspot.gr/2011/12/blog-post_5129.html

Ο εφιάλτης της ύφεσης απειλεί τη χώρα και την κυβέρνηση



Αναζητείται νέα οικονομική πολιτική επειγόντως. Η κυβέρνηση οφείλει τάχιστα -δεν υπάρχει ούτε μέρα για χάσιμο- να παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο, το οποίο θα βάζει φρένο στην ύφεση και στην ανεργία και σταδιακά θα οδηγεί τη χώρα στην έξοδο από το τούνελ, ένα σχέδιο που θα υπηρετεί τον στόχο για πρωτογενή πλεονάσματα το συντομότερο δυνατό. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Το λάθος της τρόικας, η οποία επέβαλε σκληρή λιτότητα εν μέσω κρίσης, αρνούμενη να ακούσει ειδικούς όλων των σχολών οικονομικής σκέψης, επιμένοντας πεισματικά στο καταστροφικό της σενάριο, πρέπει να τερματιστεί.

Η κυβέρνηση οφείλει να επεξεργαστεί και να εφαρμόσει ένα άλλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, σεβόμενη τις δεσμεύσεις και βρίσκοντας ισοδύναμα στο σκέλος των εσόδων και των δαπανών, να δώσει το σύνθημα πως κάτι αλλάζει, να κερδίσει σταδιακά την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Η καμπάνα χτύπησε, και μάλιστα πολύ δυνατά. Οι προβλέψεις για ύφεση 6,7% ολόκληρο τον χρόνο προκαλεί εφιάλτες. Οι υπουργοί πρέπει να χάσουν τον ύπνο τους μέχρι να βρουν το αντίδοτο. Γιατί υπάρχει αντίδοτο. Είναι μία άλλη πολιτική, άλλες προτεραιότητες, τις οποίες ήδη περιέγραψε σε αδρές γραμμές ο νέος υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.

Μόνο που η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει χρόνο. Ολα πρέπει να κινηθούν τάχιστα. Ολα τα εμπόδια να παραμεριστούν. Η γραφειοκρατία που κρατά την οικονομία και τη χώρα δέσμιες στο κακό παρελθόν να τσακιστεί κυριολεκτικά. Αλλιώς ούτε η κυβέρνηση θα μακροημερεύσει ούτε η χώρα και οι πολίτες θα δουν άσπρη μέρα. Ο χρόνος είναι λίγος. Η κλεψύδρα αδειάζει και οι καιροί ου μενετοί.
lyrtso@pegasus.gr

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22793&subid=2&pubid=63677088

Εξαθρώθηκε διεθνές κύκλωμα εμπορίας όπλων



Στην εξάρθρωση κυκλώματος εμπορίας όπλων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα, με κύριο προορισμό την Κρήτη, προχώρησε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων των Η.Π.Α.

φωτογραφία αρχείου
 

Επειτα από οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας σε Αττική, Ζάκυνθο και Ρέθυμνο, συνελήφθησαν, τρία άτομα, ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες συνελήφθη ο αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος είναι ένας 45χρονος Ελληνοαμερικανός.

Η έρευνα για την υπόθεση άρχισε πριν απο τέσσερις μήνες, όταν τον περασμένο Μάρτιο εντοπίστηκε και ανακλήθηκε απο τους Αμερικανούς, στη Νάπολη της Ιταλίας, ένα φορτίο με 69 πυροβόλα όπλα, διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων και μεγάλου αριθμού πυρομαχικών και συνελήφθη στις ΗΠΑ ο αρχηγός, στις αρχές Ιουνίου.

Οπως διαπιστώθηκε, ο Ελληνοαμερικανόις αγόραζε τα όπλα και τα πυρομαχικά απο τις ΗΠΑ, τα φόρτωνε σε αυτοκίνητα ιδιοκτησίας του και τα έστελνε με πλοία στη Νάπολη, απ' όπου τα παραλάμβαναν Ελληνες απο τη Ζάκυνθο και έστελναν το μεγαλύτερο μέρος στην Κρήτη. Εκεί τα παραλάμβανε 67χρονος απο χωριό του Ρεθύμνου.

Με τον ίδιο τρόπο, τον Ιανουάριο του 2010, εισήγαγαν 40 πυροβόλα όπλα (κυρίως περίστροφα και πιστόλια) και 1500 σφαίρες, τα οποία όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, κατέληξαν στη Ζάκυνθο.

Συλλήψεις και κατασχέσεις όπλων

Κατά την συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας, συνελήφθησαν στη Ζάκυνθο δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 37 και 44 ετών, και σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μακρύκαννο τυφέκιο Marlin 0,22 και ένα περίστροφο, το οποίο φέρεται ότι ανήκει στο συγκεκριμένο φορτίο, που εισήγαγαν τον Ιανουάριο τον 2010.

Στην Αθήνα, στο σπίτι του αρχηγού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης, μία κυνηγετική καραμπίνα και διάφορα έγγραφα σχετικά με την άφιξη στη χώρα μας και τη μετάβαση στην Ιταλία, μελών της οργάνωσης το Μάρτιο του 2012 για τη παραλαβή του κατασχεθέντος τελικά φορτίου όπλων.

Επίσης, σε χωριό του Ρεθύμνου συνελήφθη ο 67χρονος, που φέρεται ως ο τελικός αποδέκτης του φορτίου των όπλων, το οποίο κατασχέθηκε από τις αμερικανικές αρχές.

Σε έρευνα στο σπιτι του, βρέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο, μία σκοπευτική διόπτρα, εξαρτήματα πυροβόλων όπλων και σφαίρες διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε και ο αριθμός τηλεφώνου που επικοινωνούσε με τον αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης.

Εκτιμάται ότι το οργανωμένο κύκλωμα, από τη δράση του αποκόμιζε παράνομα μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.

Οι τρεις συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63677623

Σταματία Ελευθεράτου : Αφιέρωμα στο φως (Μουσείο Ακρόπολης Αθηνών)

 
ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Ιστορίες για τον θεό Ηλιο

Εκθέματα που «μιλούν» για το φως, τους αρχαίους  Έλληνες, τη Σελήνη και τα μυστικά σύμβολα θα γνωρίσουν οι επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης



Η χάλκινη λυχνία του ερεχθείου.
Η χάλκινη λυχνία του ερεχθείου.

Η αγαπημένη θεά της αρχαιότητας, η Αθηνά, γεννήθηκε μέσα Αυγούστου. Εκτός από τις γραπτές πηγές που ορίζουν τον Δεκαπενταύγουστο (περίπου) ως γενέθλιον της θεάς, υπάρχουν και τα έργα τέχνης που το μαρτυρούν. Στο ανατολικό αέτωμα του Παρθενώνα, έργο του Φειδία, τα άρματα του Ηλιου και της Σελήνης πλαισιώνουν τη σκηνή της γέννησής της. Ο Ηλιος, που αναδύεται από τα νερά του Ωκεανού την ώρα που η Σελήνη βυθίζεται σε αυτά, προσδιορίζει τη στιγμή: τα χαράματα της 28ης του μηνός Εκατομβαιώνος (γύρω στα μέσα Αυγούστου).

Ιστορίες σαν αυτή θα μάθουν όσοι επισκεφθούν το Μουσείο της Ακρόπολης από 27.6.2012 και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. Πρωτοπορώντας για μία ακόμη φορά, το μουσείο προσκαλεί τους επισκέπτες του να ανακαλύψουν στις συλλογές του εκθέματα που αφηγούνται μικρές ιστορίες για το φως.

Για το φως του ήλιου, που τόσο εντυπωσίασε τον αρχαίο άνθρωπο ώστε να το θεοποιήσει, αλλά και για το φως που ο ίδιος δημιούργησε. Για το καθημερινό φως που διέλυε το σκοτάδι μέσα και έξω από το σπίτι του, για το ιερό φως που έκαιγε ανέσπερο στους ναούς των θεών του και για το τελετουργικό φως που τον συνόδευε σε σημαντικές στιγμές της ζωής του.


Θραύσμα από νυφική δάδα, από το ιερό της νύμφης, στις κλιτύες της Ακρόπολης
Θραύσμα από νυφική δάδα, από το ιερό της νύμφης, στις κλιτύες της Ακρόπολης

Για τους αρχαίους Ελληνες ο θεός Ηλιος ήταν η προσωποποίηση του ηλιακού φωτός. Τον φαντάζονταν σαν ένα νέο ντυμένο με ρούχα φτιαγμένα από φως και αστραφτερό φωτοστέφανο στο κεφάλι, που οδηγούσε στον ουρανό το πύρινο άρμα του και επέβλεπε τα πάντα από ψηλά. Η παρουσία του, όπως και της αδελφής του Σελήνης, στις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης είναι έντονη.

Το άλογο από το άρμα του ήλιου
Το άλογο από το άρμα του ήλιου

Σε μεταγενέστερα χρόνια συγχωνεύτηκε με άλλους θεούς, όπως ο Δίας, ο Διόνυσος, ο Οσιρις, ο Σάραπις και ο Μίθρας και λατρεύτηκε ως Κοσμοκράτορας. Ως τέτοιος εικονίζεται και στη μαρμάρινη σφαίρα με τα μαγικά σύμβολα, τις αλληγορικές παραστάσεις και τις ακατανόητες επιγραφές, που θάφτηκε στο θέατρο του Διονύσου σε κάποια μαγική ιεροτελεστία.

Η μαρμάρινη σφαίρα από το ιερό του Διονύσου


Το αφιέρωμα στο φως επιμελήθηκε η Σταματία Ελευθεράτου. Η αρχαιολόγος, συνεργάτης του Δημήτρη Παντερμαλή, ήταν επικεφαλής των ανασκαφών που έγιναν στο οικόπεδο Μακρυγιάννη. Τα ευρήματα είναι τώρα ορατά στο υπόγειο και περιμένουν τους πόρους που θα επιτρέψουν να στηθεί επιτόπια έκθεση.

Περίτεχνοι λύχνοι και δάδες στο Ιερό της νύμφης του γάμου

Τα πιο διαδεδομένα μέσα τεχνητού φωτισμού ήταν τα λυχνάρια. Κατασκευασμένα σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και υλικά, φώτιζαν σπίτια, καταστήματα, εργαστήρια και δημόσιους χώρους. Ηταν απαραίτητα στις θρησκευτικές γιορτές, τις νυχτερινές ιεροτελεστίες και τις νεκρικές τελετές, ενώ αποτελούσαν συχνά αφιερώματα σε τάφους θνητών και σε ιερά θεών. Ενας περίτεχνος λύχνος από χαλκό βρέθηκε στο Ερέχθειο. Εχει τη μορφή πολεμικού πλοίου και χαραγμένη πάνω του την επιγραφή «Ιερόν της Αθηνάς», δηλαδή ιερό αντι-κείμενο που ανήκει στη θεά.

Οι δάδες ήταν τα πιο συνηθισμένα μέσα φωτισμού σε εξωτερικούς χώρους. Στο Μουσείο της Ακρόπολης τις βλέπουμε σε σκηνές που κοσμούν τις λουτροφόρους, τα νυφικά αγγεία που βρέθηκαν στο ιερό της Νύμφης του Γάμου. Απεικονίζονται στη νυχτερινή πομπή μεταφοράς του νερού για το γαμήλιο λουτρό και στην πομπή μετά τον γάμο, όταν ο γαμπρός οδηγεί τη νύφη στο πατρικό του.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22784&subid=2&pubid=63674905

Οι HΠΑ εμπλέκουν την Ελλάδα στον πόλεμο της Συρίας - Ζητούν για επιχειρήσεις την Σούδα!!!




Οι ΗΠΑ ενημέρωσαν την Ελλάδα, ότι πιθανότατα θα κάνουν χρήση των αεροναυτικών διευκολύνσεων της βάσης τους στην Σούδα κατά την διάρκεια των επόμενων εβδομάδων, σε ότι αφορά την "ανθρωπιστική κρίση στην Συρία".

Η ενημέρωση έγινε σε υπηρεσιακό επίπεδο και αναμένεται να κατατεθεί το επίσημο, τυπικό αίτημα προς την Αθήνα σε μία σαφή ένδειξη ότι οδεύουμε προς έναρξη επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
Βέβαια τα πράγματα δεν είναι τόσο "απλά" όπως ήταν στην περίπτωση της Λιβύης, αφού δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που να δίνει άλλοθι στην ελληνική πλευρά να εγκρίνει την χρήση της βάσης. Και αυτό είναι το τυπικό κώλυμα της υπόθεσης. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα θα έλθει μετωπικά αντιμέτωπη με τα ρωσικά συμφέρονα. χωρίς μαλιστα να έχει να κερδίσει κάτι το ουσιαστικό από αυτή την κόντρα, μάλον το αντίθετο.

Δηλαδή θα βρεθεί στην μέση σε μία αναμέτρηση για την οποία όλος ο πλανήτης κρατά ήδη την ανάσα του.

Αν η Μόσχα, αποφασίσει "να τραβήξει το σχοινό" που όπως φαίνεται αυτό θα συμβεί, τότε είναι πιθανόν η Αθήνα να βρεθεί στην εξαιρετικά δυσάρεστη θέση να δίνει έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μαχητικά να χρησιμοποιούν την βάση της Σούδας για να κτυπούν στόχους ρωσικού συμφέροντος στην Συρία!

Πρόκειται για μία επανάληψη του σκηνικού του 2003 όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να επιτεθούν στο Ιράκ, χωρίς την ύπαρξη προγενέστερης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, οπότε είχε τεθεί επιτακτικά θέμα νομιμοποίησης της χρήσης της βάσης της Σούδας. Τότε η κυβέρνηση Σημίτη είχε εγκρίνει την χρήση της βάσης, αλλά τότε δεν υπήρχε ενεργός εμπλοκή της Ρωσίας. Ποιος να διαμαρτυρηθεί το 2003; Ο Σαντάμ Χουσεΐν;

Τώρα τα πράγματα θα είναι πολύ πιο περιπεπλεγμένα από στρατηγικής άποψης: Θα δωθεί έγκριση σε ΝΑΤΟϊκά μέσα, αεροσκάφη και πλοία να χρησιμοποιήσουν την ελληνική βάση στο πλευρό της ... Τουρκίας και σε βάρος των συμφερόντων της ομόδοξης Ρωσίας; Αλλά και σε βάρος της ύπαρξης, περίπου 2,5 εκατ. Ελληνοθρόδοξων και καθολικών Χριστιανών, τους οποίους είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι "θα περάσουν με μαχαίρι" οι φανατικοί ισλαμιστές που χρησιμοποιούνται από τους δυτικούς για να εκδιώξουν το καθεστώς και να ελέγξουν την Συρία;

Πάντως ήδη την εβδομάδα των εκλογών (13 Ιουνίου) άρχισαν να καταπλέουν στην Σούδα (φωτό α' σελίδας) "τα πρώτα βιολιά" του αμερικανικού Σόλου, όπως το Los Angeles-class επιθετικό υποβρύχιο USS Annapolis (SSN 760) στο πλαίσιο ανάοτυξής του στον 6ο Στόλο

Εξαιρετικά δύσκολη η απόφαση, αλλά φαίνεται ότι έχει ήδη ληφθεί: Η βάση της Σούδας θα παραχωρηθεί για επιχειρησιακή χρήση αμέσως μόλις ζητηθεί αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές της κυβέρνησης και του υπουργείου Εξωτερικών. Και ο Θεός βοηθός (λέμε εμείς)...

http://elnewsgr.blogspot.gr/2012/06/h_29.html

Η τουρκική ανάμειξη στο... ναρκοπέδιο






Tου Σταυρου Λυγερου

Η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού-κατασκοπευτικού από τη συριακή αντιαεροπορική άμυνα έδειξε τα όρια της Αγκυρας. Ούτε το ψήφισμα αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ ούτε οι μετακινήσεις τουρκικών στρατιωτικών μονάδων στη μεθόριο ούτε η προειδοποίηση του Ερντογάν αλλάζουν το γεγονός ότι η Αγκυρα ουσιαστικά «κατάπιε» τη δυναμική ενέργεια της Δαμασκού.

Το καθεστώς Ασαντ δίνει μάχη επιβίωσης και ως εκ τούτου τα παίζει όλα για όλα. Η κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους, άλλωστε, ήταν μια απάντηση. Η Αγκυρα είναι βαθιά αναμεμειγμένη στον συριακό εμφύλιο πόλεμο. Ο αντικαθεστωτικός Ελεύθερος Συριακός Στρατός έχει τις βάσεις του στην τουρκική πλευρά της μεθορίου. Από εκεί προμηθεύεται, με τη βοήθεια Αμερικανών πρακτόρων, οπλισμό και χρήματα και εκεί βρίσκει καταφύγιο. Χωρίς την υποστήριξη της Τουρκίας, οι Σύροι αντικαθεστωτικοί δεν θα είχαν επιβιώσει στρατιωτικά.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αγκυρα κατηγορεί το κουρδικό κρατίδιο του βορείου Ιράκ πως προσφέρει καταφύγιο στους αντάρτες του ΡΚΚ. Αυτό, όμως, δεν την εμπόδισε να κάνει εναντίον της Συρίας τα ίδια και πολύ περισσότερα. Δεν είναι η πρώτη φορά, άλλωστε, που οι Τούρκοι χρησιμοποιούν δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Οι Αμερικανοί υποστήριξαν το εξεγερσιακό κύμα της «αραβικής άνοιξης», αλλά συνειδητοποιούν ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες φέρνουν στο πολιτικό προσκήνιο όχι δυτικότροπες δυνάμεις, όπως ήλπιζαν, αλλά το βαθύ Ισλάμ. Το Ισραήλ, που έχει πολύχρονους ανοιχτούς λογαριασμούς με το καθεστώς Ασαντ, είδε στην Αίγυπτο να επιβεβαιώνονται οι φόβοι του. Γι’ αυτό και τηρεί πολύ επιφυλακτική στάση απέναντι στους σουνίτες αντικαθεστωτικούς. Θεωρεί ότι εάν επικρατήσουν, θα έχει στα βόρεια σύνορά του όχι έναν γνωστό –και αποδυναμωμένο από τις εσωτερικές αντιθέσεις του– αντίπαλο, αλλά ένα νέο ισλαμικό καθεστώς, που όταν σταθεί στα πόδια του, είναι πιθανό να αυτονομηθεί από τη δυτική επιρροή.

Οι ΗΠΑ παρότρυναν την Τουρκία να αναμειχθεί ενεργά στον συριακό εμφύλιο πόλεμο για να στριμώξουν το καθεστώς Ασαντ, αλλά αυτή η ανάμειξη δεν είναι χωρίς παρενέργειες για την Αγκυρα. Πρώτον, προκαλεί ένταση στις σχέσεις της με τη Μόσχα και το Πεκίνο, που θεωρούν τη Συρία πολύτιμο γεωπολιτικό έρεισμά τους στη Μεσόγειο. Δεύτερον, τινάζει στον αέρα τη νεοοθωμανική στρατηγική των Ερντογάν-Νταβούτογλου για ανάδειξη της Τουρκίας σε ηγέτη των απανταχού μουσουλμάνων.

Μπορεί το καθεστώς Ασαντ να είναι αιματοβαμμένο, αλλά η ανάμειξη της Αγκυρας στο πλευρό των σουνιτών αντικαθεστωτικών τη μετατρέπει σε μέρος του προβλήματος κι όχι σε αφ’ υψηλού επιδιαιτητή, όπως θα ήθελε ο Ερντογάν. Εάν, μάλιστα, η Τουρκία αντιδρούσε στην κατάρριψη με στρατιωτική επέμβαση, πέρα από τις άλλες παρενέργειες, θα εγκλωβιζόταν για τα καλά στο ναρκοπέδιο της παραδοσιακής διαμάχης σουνιτών - σιιτών.

Ετσι όπως διαμορφώνεται η γεωπολιτική εξίσωση, η καλύτερη λύση για τη Δύση θα ήταν η πρόταση Ανάν, για εκεχειρία και σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής με σκοπό την ομαλή μεταπολίτευση. Το καθεστώς Ασαντ, όμως, δεν πρόκειται να αποδεχθεί την αυτοκατάργησή του, εκτός κι αν η Μόσχα το εγκαταλείψει. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν οι Ρώσοι εξασφαλίσουν ότι οι στρατιωτικές βάσεις τους θα διατηρηθούν ανέπαφες.

www.kathimerini.gr


http://www.enkripto.com/2012/06/blog-post_29.html

ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΟΤΖΑΛΑΝ ΣΗΜΕΡΑ;



`Μήπως ο Οτζαλάν δεν είναι στη νήσο Ιμραλί` ρωτάει ο τουρκικός Τύπος.


"Μήπως ο Οτζαλάν δεν είναι στη νήσο Ιμραλί" ρωτάει ο τουρκικός Τύπος.



 ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ


«Που είναι ο Οτζαλάν» αυτό αναρωτιούνται οι Τούρκοι καθώς υπάρχουν σοβαρές υποψίες πως ο Κούρδος ηγέτης δεν βρίσκεται στη νήσο Ιμραλι όπου βρίσκονταν έγκλειστος.

Η τουρκική εφημερίδα Milliyet έχει ως πρωτοσέλιδο το θέμα και έχει ως τίτλο « όλοι ψάχνουν απάντηση στο θέμ αυτό». Η Milliyet αναφέρει πως το θέμα ξεκίνησε με την ερώτηση του ηγέτη του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης Ντεβλέτ Μπαχτσελί ο οποίος είχε ρωτήσει χαρακτηριστικά « είναι ο Οζταλάν στη νήσο Ίμραλι»;.

Oι δικηγόρου του Οτζαλάν τελευταία φορά τον είδαν τον Ιούλιο του 2011. Ο αδελφός του Μεχμέτ Οτζαλάν θέλησε να τον επισκεφθεί τον Δεκέμβριο του 2011 αλλά του δόθηκε σημείωση του Αμντουλάχ Οτζαλάν στο οποίο αναφέρονταν πως δεν θέλει τον δει. Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην Άγκυρα κυκλοφορούν ήδη φήμες πως ο Οτζαλάν βρίσκεται σε καλύτερο χώρο κράτησης σε άλλο σημείο της Τουρκίας η σε κάποιο νοσοκομείο.

Πάντως από το Υπουργείο δικαιοσύνης οι φήμες αυτές διαψεύδονται. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχει απαντήσει στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί είχε τονίζει  πως ο Οτζαλάν είναι στη νήσο Ιμραλι και τον είχε προκαλέσει « αν δεν μας πιστεύει πήγαινε να τον δεις μόνος σου».

Πάντως το ότι κανείς δεν έχει δει τον Κούρδο ηγέτη στη φυλακή για περίπου ένα χρόνο κινεί πολλές υποψίες.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=15699

Η "νύχτα των μεγάλων μαχαιριών"





Ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Χέρμαν Γκέρινγκ, ο Γιόζεφ Γκέμπελς και ο Ρούντολφ Ες



 Ερνστ Ρεμ επικεφαλής των SA



Η "νύχτα των μεγάλων μαχαιριών"

 

Αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών στους κόλπους του Ναζιστικού Κόμματος έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο της 30ης Ιουνίου και της 1ης Ιουλίου 1934 σ' ένα τουριστικό θέρετρο στα περίχωρα του Μονάχου. Πρωταγωνιστές, από τη μία πλευρά ο Αδόλφος Χίτλερ και οι άμεσοι συνεργάτες του Γκέρινγκ, Χίμλερ, Γκέμπελς και Χέιντριχ και από την άλλη τα ηγετικά στελέχη της παραστρατιωτικής οργάνωσης SA (Sturmabteilung), που είχε επικεφαλής τον φίλο και συναγωνιστή του Χίτλερ, Ερνστ Ρεμ. Η έκφραση «Η Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών», όπως έμεινε στην ιστορία το περιστατικό, αναφέρεται σε ένα επεισόδιο από τους θρύλους του Βασιλιά Αρθούρου.

Η SA ήταν μια μαζική οργάνωση του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Γερμανίας (Ναζιστικού), που βοήθησε τα μέγιστα στην άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, με τις τρομοκρατικές μεθόδους, που εφάρμοσε. Το καλοκαίρι του 1933 οι επικρίσεις στις τάξεις της είχαν κορυφωθεί για την πορεία που ακολουθούσε το κόμμα. Πολλά από τα μέλη των «Φαιοχιτώνων», όπως είναι γνωστή στη χώρα μας η SA, είχαν πάρει πολύ σοβαρά το δεύτερο συνθετικό του τίτλου και κατηγορούσαν τον Χίτλερ ότι απεμπόλησε τις αρχές του Σοσιαλισμού από το πρόγραμμα του κόμματος.

Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με το μεγάλο κραχ του 1929 στη Γουόλ Στριτ και την επακολουθήσασα οικονομική κρίση στη Γερμανία, που προκάλεσε εκτεταμένη ανεργία. Για τους άνεργους γερμανούς το όνειρο για μια καλύτερη ζωή περνούσε μέσα από τις τάξεις των Φαιοχιτώνων. Το 85% των μελών τους ανήκε στην εργατική τάξη. Έτσι, ανέπτυξαν μια σοσιαλιστική συνείδηση, η οποία γρήγορα τους αποξένωσε από τις επιλογές της ηγετικής ομάδας του Ναζιστικού Κόμματος, που προέτασσε το εθνικιστικό στοιχείο. Επιπλέον, ζητούσαν η SA να γίνει ο πυρήνας του νέου γερμανικού στρατού.

Ο Χίτλερ, παρόλο που κυριαρχούσε στο πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας από τη θέση του καγκελάριου, πάντα είχε στο μυαλό του την περίπτωση ανατροπής του. Η πανίσχυρη SA με αρχηγό τον φίλο και συνοδοιπόρο του Ερνστ Ρεμ ήταν μια απειλή, όχι μόνο για τον Χίτλερ, αλλά για το στρατό και τους επιχειρηματίες που δεν καλόβλεπαν τις εξισωτικές τους θεωρίες. Όλοι τον πίεζαν να λάβει μέτρα. Η δύναμη του Ρεμ προκαλούσε το φθόνο και των εσωκομματικών του αντιπάλων Γκέριγκ, Χίμλερ, Γκέμπελς και Χέιντριχ. Οι τέσσερις αυτοί επιφανείς ναζιστές, με κατασκευασμένα στοιχεία, έπεισαν τον Χίτλερ ότι ο Ρεμ ετοίμαζε πραξικόπημα για την ανατροπή του.

Ο Χίτλερ αποφάσισε να ξεκαθαρίσει αμέσως την κατάσταση. Κάλεσε σε μια επείγουσα σύσκεψη τα ηγετικά στελέχη των Φαιοχιτώνων στο ξενοδοχείο «Χανσελμπάουερ» στο θέρετρο Μπαντ Βίσε, κοντά στο Μόναχο. Απώτερος στόχος του ήταν να τους εξαφανίσει από προσώπου γης. Ο Χίτλερ εισέβαλε ο ίδιος στο δωμάτιο του Ρεμ και τον συνέλαβε επ' αυτοφώρω στο κρεβάτι με δύο νεαρούς. Ο Ρεμ ήταν γνωστός για τη σεξουαλική του ιδιαιτερότητα, η οποία προκαλούσε πονοκεφάλους στα ηγετικά κλιμάκια του Ναζιστικού Κόμματος. Μόλις αντίκρισε το θέαμα, ο Χίτλερ φέρεται να του είπε: «Να, ποιοι θέλουν να κυβερνήσουν την Γερμανία!» και αμέσως έδωσε εντολή να τον συλλάβουν. Μάλιστα, λέγεται ότι ο ίδιος ο Χίτλερ τον σκότωσε. Τις επόμενες ώρες, πολλά στελέχη των Φαιοχιτώνων συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Στις 13 Ιουλίου 1934 ο Χίτλερ ανακοίνωσε στο γερμανικό λαό ότι 61 άτομα εκτελέστηκαν για την εναντίον του συνωμοσία, 13 σκοτώθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να αποφύγουν τη σύλληψη και 3 αυτοκτόνησαν. Σύνολο 77. Ορισμένοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό των εκτελεσθέντων σε 400. Ο Χίτλερ, με αρκετή δόση αλαζονείας, δικαιολόγησε την πράξη του: «Αν κάποιος με ρωτήσει γιατί δεν έστειλα τους συνωμότες στη δικαιοσύνη, ένα έχω να τους πω: Είμαι υπεύθυνος για τη μοίρα του γερμανικού λαού και γι' αυτό έγινα ο υπέρτατος κριτής»

Με τις αιματηρές εκκαθαρίσεις τη Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών, το ναζιστικό κόμμα επέβαλε τον απόλυτο έλεγχό του στο κράτος, ο Χίτλερ έγινε ο αναμφισβήτητος κυρίαρχος του κόμματος και κέρδισε την εμπιστοσύνη του στρατού. Τα SS ανεξαρτητοποιήθηκαν από την SA, που υποβαθμίστηκε στη ναζιστική κρατική και κομματική δομή. Κράτος και Κόμμα στη Γερμανία ήταν πλήρως προετοιμασμένα για να χρησιμοποιήσουν την ωμή και κτηνώδη βία τους, προκειμένου να εκπληρώσουν τους πολιτικούς τους στόχους.


Συμπληρωματικά στοιχεία 

από την WIKIPEDIA



Παρέλαση των SA στο Σπάνταου, 1932



Ως Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών (γερμ. Nacht der langen Messer) νοείται το τριήμερο μαζικών δολοφονιών από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου 1934 στη Γερμανία, όταν εκκαθαρίστηκε από τον Αδόλφο Χίτλερ ολόκληρη η ηγεσία της παραστρατιωτικής οργάνωσης Sturmabteilung. Με την ευκαιρία θανατώθηκαν επίσης άλλοι δεξιοί πολιτικοί που δεν είχαν σχέση με τα SA, αλλά και διάφοροι αντίπαλοι του Χίτλερ.

Η επίσημη εκδοχή της ναζιστικής προπαγάνδας περιέγραψε αυτές τις ενέργειες ως προληπτικό μέτρο κατά ενός πραξικοπήματος δήθεν προγραμματισμένου από τον Ερνστ Ρεμ, αρχηγό των SA και παλαιό φίλο του Χίτλερ. Για το λόγο αυτό χρησιμοποίησε τον όρο Röhmputsch, στα ελληνικά «πραξικόπημα του Ρεμ».

Ιστορικό περιβάλλον

Στις αρχές της δεκαετίας του 1930, το Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα διέθετε δύο ένοπλα σώματα που λειτουργούσαν ως παραστρατιωτικές οργανώσεις: τα SA (SturmΑbteilung, τμήμα εφόδου) και τα SS (SchutzStaffel, τάγμα προστασίας). Μαζικότερα ήταν τα SA που εκείνη την περίοδο ξεπερνούσαν σε μέλη τα τρία εκατομμύρια και ήταν επιφορτισμένα να συγκρούονται στους ταραγμένους δρόμους των γερμανικών πόλεων με κομμουνιστές, σοσιαλδημοκράτες, συνδικαλιστές κλπ. Τα SS, των οποίων ρόλος ήταν η προστασία των υψηλόβαθμων κομματικών στελεχών, τυπικά θεωρούνταν επίλεκτη μονάδα των SA και δεν ξεπερνούσαν τους 30.000 άνδρες στην περίοδο που αναφερόμαστε.

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο σώματα δεν ήταν μόνο ποσοτική αλλά και κοινωνική-πολιτική. Τα SA στελεχώνονταν κυρίως από τις μάζες και προσδοκούσαν ότι μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία, θα ετίθεντο σε εφαρμογή οι αντικαπιταλιστικές εξαγγελίες του εθνικοσοσιαλιστικού προγράμματος. Αντίθετα τα SS αποτελούνταν κυρίως από την ελίτ των κομματικών μελών και ελέγχονταν πλήρως από την ηγεσία.

Με την συμμετοχή του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος στην κυβέρνηση δεξιού συνασπισμού το 1933, τα SA έγιναν πρακτικά ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο των συντηρητικών κομμάτων που στήριζαν τον καγκελάριο Χίτλερ και των κοινωνικών τάξεων που αυτά εκπροσωπούσαν. Οι στρατιωτικοί ήξεραν πως ο Ρεμ πίεζε το φίλο και ομοϊδεάτη του να καταργηθεί ο στρατός και να αντικατασταθεί από την SA, οι βιομήχανοι και οι τραπεζίτες ενοχλούνταν από την αντικαπιταλιστική (εκ δεξιών) ρητορική τους, οι αριστοκράτες φοβούνταν ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως μέσον για να απαλλοτριωθεί η γη τους, η μεσαία τάξη τρόμαζε από τις τραμπούκικες μεθόδους τους.

Ο Χίτλερ έβλεπε μεν την SA ως εμπόδιο για την ομαλή συνεργασία του με τους παραπάνω, καθώς και ως εν δυνάμει πηγή αμφισβήτησης της μονοκρατορίας του εκ των έσω, δίσταζε όμως να λάβει μέτρα αφού οι άνδρες της SA έκαναν όλη τη βρώμικη δουλειά για το κόμμα του. Αποφάσισε να δράσει μόνο την άνοιξη του 1934, όταν σύσσωμος ο παλαιός συντηρητικός πολιτικός κόσμος τον απείλησε ότι θα άρει την κοινοβουλευτική υποστήριξή του στην κυβέρνηση, εάν δεν περιορίσει τις αυθαιρεσίες των ανδρών του Ρεμ.

Υλοποίηση

Η επιχείρηση, η οποία έλαβε την ονομασία «Κολιμπρί», ξεκίνησε με την κατασκευή ενός πλαστού κατηγορητηρίου από τον Χάινριχ Χίμλερ, πως ο Ρεμ είχε λάβει 12.000.000 μάρκα από την Γαλλία για να ανατρέψει τον Χίτλερ. Το κατηγορητήριο ήταν απαραίτητο, ώστε ο Χίτλερ στις 24 Ιουνίου να πείσει τα στελέχη της SS να αναλάβουν την επιχείρηση χωρίς συναισθηματικούς δισταγμούς. Στον φάκελο γινόταν, επίσης, αναφορά στις ομοφυλοφιλικές τάσεις του Ρεμ, πράγμα ανήκουστο για την εποχή εκείνη, και δη για αξιωματούχο του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος. Τρεις μέρες αργότερα συμφώνησε με τον στρατό για την επιχείρηση, κάτι μάλλον εύκολο, αφού το στράτευμα ελεγχόταν ακόμα από τους συντηρητικούς αστούς.

O Ερνστ Ρεμ, ο Βασιλιάς των πολυβόλων της Βαυαρίας, ήταν ο αρχηγός των SA. Είχε τέτοια δύναμη, που ήταν ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που μιλούσε με τον Χίτλερ στον ενικό

Το πρωί της 30ής Ιουνίου ο Χίτλερ συγκέντρωσε τους ηγέτες των βαυαρικών SA στο Μόναχο και τους άσκησε δριμύτατη κριτική, επειδή δήθεν αδυνατούσαν να επιβάλουν τη ναζιστική τάξη στους δρόμους της πόλης. Αυτή ήταν η αρχή του διωγμού, ο οποίος υλοποιήθηκε με μαζικές συλλήψεις και δεκάδες εκτελέσεις στελεχών των SA από τους άνδρες των SS χωρίς καν δίκη. Μέσα στην αναταραχή, ο Χίτλερ βρήκε την ευκαιρία να εξοντώσει και διάφορους άλλους πολιτικούς αντιπάλους του που δεν είχαν σχέση με την οργάνωση, όπως ο Γκρέγκορ Στράσερ, ο στρατηγός Φέρντιναντ φον Μπρέντοβ, ο πρώην καγκελάριος Κουρτ φον Σλάιχερ[1] και ο πρώην πρωθυπουργός της Βαυαρίας Γκούσταβ Ρίτερ φον Καρ.
Ο Ρεμ συνελήφθη στο εξοχικό του και οδηγήθηκε στη φυλακή Στάντελχαϊμ του Μονάχου, χωρίς ακριβώς να αντιλαμβάνεται τι έχει συμβεί. Ο επικεφαλής των δεσμοφυλάκων Τέοντορ Άικε άφησε στο κελί ένα πιστόλι με μια σφαίρα και αποχώρησε, προσδοκώντας ότι ο Ρεμ θα αυτοκτονούσε. Κάτι τέτοιο δε συνέβη και τελικά ο αρχηγός της SA εκτελέσθηκε στις 2 Ιουλίου.

Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων δεν δημοσιεύθηκε. Ο νέος αρχηγός των SA, Βίκτορ Λούτσε, είπε αργότερα ότι εκτελέσθηκαν 81 άτομα. Σήμερα υπολογίζεται ότι στις τρεις ημέρες δολοφονήθηκαν περίπου 200 άνθρωποι, κυρίως από την SS με βοήθεια από τη μυστική αστυνομία (Γκεστάπο) και τον Στρατό.

Συνέπειες

Στα μέσα ενημέρωσης ο Χίτλερ παρουσιάσθηκε ως θύμα συνωμοσίας του Ρεμ. Στις 3 Ιουλίου η Νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών νομιμοποιήθηκε εκ των υστέρων ως αυτοάμυνα του κράτους βάσει του Εξουσιοδοτικού Νόμου (Ermächtigungsgesetz), ενός νόμου του συντάγματος της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης που, τυπικά, ήταν ακόμα εν ισχύϊ.

Μετά τα γεγονότα έγινε πλέον φανερό ότι η Γερμανία είχε μεταμορφωθεί σε κράτος όπου κυβερνούσε η αυθαιρεσία. Ο καγκελάριος Χίτλερ διέταξε την εκτέλεση ανθρώπων (έστω και τραμπούκων) δίχως δικαστική απόφαση, πράγμα που φανερώνει ότι ακόμα και το σύστημα δικαίου της χώρας είχε πλέον πέσει θύμα του Συγχρονισμού (Gleichschaltung). To Εθνικοσοσιαλιστικό Κόμμα εδραίωσε απόλυτη κυριαρχία σε όλους τους τομείς της κοινωνίας και οικονομίας της χώρας.
Σε εσωκομματικό επίπεδο, η εξόντωση του Ρεμ απάλλαξε τον Χίτλερ από τα «πολιτικά βαρίδια» της περιόδου που βρισκόταν στην αντιπολίτευση και διευκόλυνε τη συνεννόησή του με το πολιτικό, οικονομικό και στρατιωτικό κατεστημένο. Μετά το λεγόμενο «Πραξικόπημα του Ρεμ» η SA έχασε οριστικά τη σημασία της και η SS απέκτησε εφεξής βασικό ρόλο στη Ναζιστική Γερμανία.

Πηγές

  • Spielvogel, Jackson J. Hitler and Nazi Germany: A History. New Jersey: Prentice Hall, 2001.
  1. Ted Gottfried, Stephen Alcorn, Nazi Germany: The Face of Tyranny, Twenty-First Century Books, 2000 ISBN 0761317147
 Gleichschaltung
Θύματα της νύχτας των μεγάλων μαχαιριών
http://el.wikipedia.org/wiki/Νύχτα_των_Μεγάλων_Μαχαιριών

"Οι νεοοθωμανικές τάσεις ορισμένων εκ των γειτόνων, σε αυτή τη χώρα δεν περνάνε"



Μπορεί οι κομματικές ισορροπίες και τα ενδοκυβερνητικά παζαρέματα να μην επέτρεψαν να επικρατήσει η κοινή λογική, κι έτσι ο Υπηρεσιακός Υπουργός Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος να μην παραμείνει στην θέση του, παρά τις περί του αντιθέτου εισηγήσεις που δέχτηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στον ένα μήνα που υπηρέτησε την Πατρίδα ως ΥΠΕΘΑ, οι ΕΕΔ έκαναν αισθητή την παρουσία τους, σε μια περίοδο κρίσιμη όχι μόνο από οικονομικής αλλά και από Γεωστρατηγικής πλευράς σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Με μηδενικό χρόνο προσαρμογής από την ανάληψη των καθηκόντων του, το συστημα Ταχείας Αντίδρασης υπό τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μ.Κωσταράκο ασκήθηκε με τρόπο πρωτόγνωρο και ωφέλιμο, τόσο επιχειρησιακά όσο και πολιτικά-διπλωματικά.

Η ομιλία του κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΘΑ στον νέο υπουργό Πάνο Παναγιωτόπουλο, και τους δύο υφυπουργούς Ναύαρχο Ελευσινιώτη και Στρατηγό Καράμπελα, είναι χαρακτηριστική του Ανδρός. Λόγος μεστός και ουσιαστικός , χωρίς ωραιοποιήσεις, ακομπλεξάριστος και τσεκουράτος.

Αξίζει να την διαβάσετε :


Παρασκευή, 22 Ιουν 2012

Ομιλία του απερχόμενου Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Φ. Φράγκου κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας:


« Κύριε Υπουργέ,

Πάνο Παναγιωτόπουλε,

κύριοι Υφυπουργοί,

Στρατηγέ Παναγιώτη Καράμπελα,

Επίτιμε Αρχηγέ του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Ναύαρχε κύριε Δημήτρη Ελευσινιώτη.
Είναι μεγάλη χαρά του υπηρεσιακού Υπουργού Αμύνης να έχει την τιμή να προσφωνήσει τη νέα ηγεσία, τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ στη προσωπικότητα και του κυρίου Υπουργού και των δύο Υφυπουργών και να τονίσω, ότι άριστη από κάθε πλευράς και άξιοι άνδρες, έρχονται να ηγηθούν των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κύριος Υπουργός με πτυχία της νομικής και του πολιτικού μηχανικού, εκλέγεται από το 2000. Υπουργός Απασχόλησης, ενεργό μέλος στην Αναθεώρηση του Συντάγματος και με μεγάλη δραστηριότητα, αναλαμβάνει σήμερα την ηγεσία του Υπουργείου ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Οι Υφυπουργοί, καταξιωμένοι συνάδελφοι, οι οποίοι διέγραψαν όλη την πορεία τους και τη σταδιοδρομία τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι καταξιωμένοι, θα βοηθήσουν τον κύριο Υπουργό στο έργο του.

Μετά από 35 ημέρες, όπου η υπηρεσιακή κυβέρνηση είχε να επιτελέσει το έργο της ομαλής διεξαγωγής των εκλογών, σήμερα όπως και είχα ευχηθεί, με αμεσότητα δημιουργήθηκε κυβέρνηση και εγώ παραδίδω στον αιρετό Υπουργό.

Όπως είχα αναφερθεί όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, δεν υπάρχει στη σκέψη κανενός από εμάς, και εννοώ ένστολους και μη, οιαδήποτε παραχώρηση σε θέματα εθνικής κυριαρχίας ή οποιαδήποτε διολίσθηση σε θέματα γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής, επειδή η χώρα διέρχεται δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Χθες το βράδυ είχα την ευκαιρία επί ένα δίωρο να ενημερώσω τον κύριο Υπουργό και να είστε βέβαιοι ότι με πολύ ενδιαφέρον, θα έλεγα με τεράστια προσοχή, άκουσε τα θέματα τα οποία απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και μάλιστα του είπα, ότι εδώ επάνω στο γραφείο μου το πρώτο θέμα που θα σας παραδώσω, είναι αυτό το οποίο θα επιτρέψει τη συνέχιση αξιοπρεπούς διαβίωσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των οικογενειών τους.

Διότι έχουν υποστεί βαρύτατες περικοπές στη μισθοδοσία τους, που κυμαίνονται από 21% ως 35%. Θα του το παραδώσω τώρα αμέσως και είναι το μισθολόγιο το οποίο προτείνουνε οι κλάδοι σε συνεργασία και με το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως μετά από συνεννόηση με την ΕΛ.ΑΣ.

Για τα υπόλοιπα θέματα τα οποία θα ήθελα να αναφερθώ, δεν ονειροβατούμε. Πλην όμως, έχουμε όραμα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και για να το πετύχουμε αυτό, τη παρούσα περίοδο δεν θέλουμε νέα οπλικά συστήματα. Απαιτούμε όμως από την Πολιτεία να μας χορηγήσει το μέσο και τον τρόπο, ώστε να έχουμε τα διαθέσιμα πυρομαχικά, ανταλλακτικά και καύσιμα.

Και ότι οι περικοπές στο λειτουργικό προϋπολογισμό δεν επιτρέπουν να λειτουργήσουμε πέραν ορισμένου χρόνου. Αρκεί να αναφερθώ ότι μόνο για καύσιμα να γίνουν 100 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτά έχουν τεθεί στον κύριο Υπουργό και όχι απλά θα βοηθήσει, είμαι βέβαιος εκεί που εμμένω, έχουμε άριστο ηθικό, υψηλό φρόνημα και κανείς δεν πρέπει να το συγχέει με το θέμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Με αυτά τα λόγια καλωσορίζω τη νέα πολιτική ηγεσία. Εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στο έργο τους. Είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα και ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, το προσωπικό μας, το οποίο είναι περήφανο, είναι άριστοι επαγγελματίες, αλλά πάνω από όλα έχουν μέσα στη καρδιά τους την Ελλάδα, θα επιτελέσουν το καθήκον τους και μάλιστα στον υπέρτατο βαθμό, όπου και όταν απαιτηθεί, όπως το κάνουν σε καθημερινή βάση, είτε στη ξηρά, είτε στη θάλασσα, είτε στον αέρα.

Οι νεοοθωμανικές τάσεις ορισμένων εκ των γειτόνων, σε αυτή τη χώρα δεν περνάνε.

Ευχαριστώ πάρα πολύ ».

Εμείς σ' ευχαριστούμε Στρατηγέ κι ευχόμαστε να σε ξαναδούμε σύντομα σε θέση ευθύνης!




http://www.enkripto.com/2012/06/blog-post_26.html

Δείτε τις διαφορές μεταξύ του 1999 και του 2012