Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Metron Analysis: Μετά βίας στο… 35,2% ο δικομματισμός!

Δημοσκόπηση




Υπό… κατάρρευση μοιάζει να βρίσκεται ο δικομματισμός στην Ελλάδα με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, γεγονός που έρχεται να επιβεβαιώσει και η Metron Analysis με δημοσκόπησή της που δημοσιεύεται στον «Ελεύθερο Τύπο».

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας της Metron Analysis, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά βίας ξεπερνούν το 35% στην πρόθεση ψήφου! Συγκεκριμένα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 16,2%, ενώ η αξιωματική αντιπολίτευση, φαίνεται να εδραιώνει μεν το προβάδισμά της, αλλά με ποσοστό μόλις 19%!

Ελαφρώς καλύτερα είναι τα πράγματα για τα δύο μεγάλα κόμματα στην  εκτίμηση ψήφου, όπου το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 25,6%, ενώ η Ν.Δ. φτάνει στο 30%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 7% και 11% (σε πρόθεση και εκτίμησή ψήφου αντίστοιχα), το ΛΑΟΣ με 5,8% και 9,2% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 5,3% και 8,5%.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, που έπεσε στο 26,1% τον Ιούλιο από το 35,5% που ήταν το Μάρτιο. Έτσι, ο κ. Παπανδρέου κατατάσσεται στην έκτη θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών πολιτικών αρχηγών! Περισσότερο δημοφιλείς είναι ο Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Γιάννης Δημαράς με ποσοστό 34% και 33,9%, ενώ ακολουθούν ο Αντώνης Σαμαράς με 29%, ο Φώτης Κουβέλης με 28,4% και ο Αλέξης Τσίπρας με 26,3%.
Στην ερώτηση «Ποιον εμπιστεύεστε για εσάς και την οικογένειά σας;» η Ν.Δ. συγκεντρώνει 19,8% έναντι 17,1% του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ο βαθμός ικανοποίησης από το από το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στο 4,9% από 9,3% το Μάρτιο.

Θετικό ως προς τη στάση του προς τους «Αγανακτισμένους» είναι το 85,4% των ερωτηθέντων, ενώ αντίθετο εμφανίζεται μόλις το 9,6%. «Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ» απάντησε το 5%.

Απαισιόδοξοι σε ό,τι αφορά τα προσωπικά και επαγγελματικά τους σχέδια είναι οι πολίτες σε ποσοστό 81%. Μάλιστα, το 50,2% δηλώνει «Καθόλου» αισιόδοξος, το 30,7% «Όχι και τόσο», το 12,4% «Αρκετά» και το 2,9% «Πολύ».

Εξάλλου, το 58,8% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από τις αποφάσεις της Ε.Ε., ενώ το 36,6% εκτιμά ότι η ανάκαμψη εξαρτάται από τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Τέλος, το 54,8% εκτιμά ότι τα μεγάλα προβλήματα μπορούν να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο ενός εθνικού κράτους. Το ποσοστό αυτό, έφτανε το 46,5% το Μάρτιο. Αντίθετα, το 40,7% πιστεύει ότι τα μεγάλα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο ευρύτερων ενώσεων όπως η Ε.Ε.

πηγή:
http://www.eklogika.gr/news/5505

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου