Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

"Οι Έλληνες δεν παραχωρούν ούτε σπιθαμή γης"

"Οι Έλληνες δεν παραχωρούν ούτε σπιθαμή γης"

"Οι Έλληνες 

δεν παραχωρούν ούτε σπιθαμή γης"

Δήλωσε ο Έλληνας Πρέσβυς στην Αυστρία, Θεμιστοκλής Δημίδης, απαντώντας στην προτροπή του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κριστόφ Λάιτλ, για πώληση Ελληνικών νησιών στην Τουρκία.

Την έντονη δυσαρέσκειά του εκφράζει ο Έλληνας πρεσβευτής στην Αυστρία, Θεμιστοκλής Δημίδης, με επιστολή του, στην οποία απαντά στις δηλώσεις του Κριστόφ Λάιτλ, περί πώλησης ελληνικών νησιών στην Τουρκία προκειμένου να η Ελλάδα να ξεπληρώσει το χρέος της.

Πιο συγκεκριμένα ο Έλληνας διπλωμάτης αναφέρει πως οι «συμβουλές» του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου είναι κακόγουστα ευφυολογήματα που γίνονται ελαφρά τη καρδία, τονίζοντας πως είναι σίγουρος πως οι Έλληνες θα προτιμούσαν να πεινάσουν παρά να παραχωρήσουν έστω και μία σπιθαμή ελληνικής γης.

Η επιστολή μεταδόθηκε μεταδόθηκε σήμερα από το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ΑΡΑ, κάνοντας
ιδιαίτερη μνεία στο σχόλιο του Θεμιστοκλή Δημίδη πως οι Έλληνες ποτέ δεν εκποίησαν εδάφη τους, και ούτε πρόκειται να το πράξουν στο μέλλον.

«Όσες ανυπέρβλητες δυσκολίες και να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, ακόμα κι αν αναγκαζόταν να πτωχεύσει, θα πτώχευε ολόκληρη η χώρα, μαζί με το τελευταίο τετραγωνικό εκατοστό ελληνικής γης στον πιο απομακρυσμένο βράχο, ή ύφαλο που ανήκει στην επικράτειά της», τονίζει χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας συγχρόνως πως «είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός θα προτιμούσε να πεινάσει, παρά να παραχωρήσει έστω και μια σπιθαμή γης».

Εξ άλλου, όπως υπενθυμίζει ο κ. Δημίδης στην επιστολή του, αυτό έπραξε η Ελλάδα και στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους, ειδικότερα στον Β΄, προτίμησε να πολεμήσει, παρά να επιτρέψει ακόμη και τη διέλευση των δυνάμεων του Άξονα από το έδαφός της.

Ο Έλληνας διπλωμάτης επισημαίνει: «Από τα πρώτα συζητούμενα μέτρα σε όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, είναι η εκποίηση δημοσίων επιχειρήσεων, με στόχο, από τη μία την εξυγίανση των επιχειρήσεων και από την άλλη, φυσικά, την προσπόριση άμεσου ταμειακού οφέλους για το δημόσιο και προς τούτο οι αρμόδιες ελληνικές αρχές προωθούν ήδη τις δέουσες διαδικασίες και έχουν ήδη ανακοινωθεί οι δημόσιες εταιρείες που είναι προς πώληση».

Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου