Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΑ



Την ώρα που στην Ισπανία οι δικαστές ξεσηκώνονται στην Ελλάδα οι συνάδελφοί τους ξεσηκώνονται μόνο όταν θίγονται τα κεκτημένα τους και "φυσικά" υποστηρίζουν αποκλειστικά τα συντεχνιακά τους συμφέροντα και δικαιώνουν τους εαυτούς τους μέσω των δικαστηρίων τους.  Όσο για τις διεκδικήσεις των άλλων κλάδων και γενικότερα των ελλήνων πολιτών, τόσο για τις εναντίον τους προφανείς παραβιάσεις των νομίμων κεκτημένων δικαιωμάτων τους εκ μέρους των κρατικών φορέων όσο   και για την προφανή καταπάτηση του ελληνικού συντάγματος εκ μέρους των μνημονιακών κυβερνήσεων, οι δικαστές μας, κωφεύουν. Για να έχουν μάλιστα ήσυχη την συνείδησή τους και για να μπορούν να συμπλέουν με την μνημονιακή καθεστηκυία τάξη κατασκεύασαν τελευταία τον ανύπαρκτο  όρο "δημοσιονομικό συμφέρον της χώρας" αντί του όρου "ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ" που προστάτευε του πολίτες.  Έτσι με το "δημοσιονομικό συμφέρον της χώρας" στηρίζεται η ακραία μνημονιακή πολιτική των τριών τελευταίων μνημονιακών κυβερνήσεων που στήριξαν και στηρίζουν τα συμφέροντα των τοκογλύφων πιστωτών της χώρας και των τραπεζών εις βάρος των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μεσαίων και κατώτερων οικονομικά εισοδηματικών τάξεων.

Με την χρήση λοιπόν αυτού του κατασκευασμένου όρου "δημοσιονομικό συμφέρον"  απορρίπτουν κάθε έγγραφη νομική προσφυγή και κάθε δικαστική υπόθεση των διαφόρων κλάδων και των ελλήνων πολιτών που προσφεύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη με την ελπίδα της δικαίωσης τους έναντι ενός ανάλγητου και ανήθικου κράτους. Είναι δε τόσο απαράδεκτη η όλη διαδικασία που αν κάποια υπόθεση ξεφύγει σε πρώτο βαθμό και δικαιωθεί ο πολίτης αυτή αναιρείται με απόφαση δικαστηρίου ανώτερης βαθμίδας.  Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για δικαίωση του πολίτη σε υποθέσεις που έχει αντίδικό του το  σημερινό υβριδικό "κράτος" παρία.

Αν δε κάποιοι δικαστικοί με συνείδηση υψώσουν την φωνή τους και διαμαρτυρηθούν για τα στραβά και ανάποδα στον χώρο της υπεράσπισης του συνταγματικού κράτους δικαίου και της ορθής εφαρμογής των άρθρων του Συντάγματος και των νόμων  τότε αυτοί ρίπτονται στο πυρ το εξώτερον και  παραπέμπονται στα πειθαρχικά συμβούλια με διάφορες κατηγορίες που προκαλούν το ειρωνικό μειδίαμα των πολιτών.

Δυστυχώς το να περιμένουμε ως πολίτες την εμφάνιση όχι μόνον ενός αλλά πολλών Τερτσέτηδων αποτελεί στην σημερινή μνημονιακή πραγματικότητα ματαιοπονία. Το που όμως θα οδηγήσει η συμπεριφορά αυτή της Ελληνικής Δικαιοσύνης είναι προδήλως εμφανής.

Τα συμπεράσματα δικά σας



Ισπανία:7000 δικαστές στους δρόμους

Πρόκειται για την τρίτη απεργία που κάνουν οι δικαστές στην Ισπανία από το τέλος της δικτατορίας του Φρανθίσκο Φράνκο, το 1975.

Κρατώντας πανό με συνθήματα όπως: "Χωρίς δικαιοσύνη, ποιος θα βάλει φρένο στις παραβάσεις;", οι δικαστές, όπως και δικηγόροι και άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της δικαιοσύνης, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα δικαστήρια της Μαδρίτης, όπως και της Βαρκελώνης.

Απεργία πραγματοποίησε το 62% των συνολικά 5.015 δικαστών και 2.400 εισαγγελέων της χώρας, σύμφωνα με τις πέντε επαγγελματικές ενώσεις που είχαν καλέσει σε απεργία.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά των πολλών μεταρρυθμίσεων στις οποίες έχει αποφασίσει να προχωρήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης Αλμπέρτο Ρουίθ-Γαγιαρδόν στο πλαίσιο της πολιτικής λιτότητας που ακολουθεί η κυβέρνηση του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP) του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι. Αυτές αφορούν κυρίως την επιβολή από το Δεκέμβριο φόρων που μπορούν να φτάσουν τα 1.200 ευρώ για πολλές νομικές πράξεις.

Οι φόροι αυτοί "θα εμποδίσουν πολλούς πολίτες να έχουν πρόσβαση στα δικαστήρια για να αναγνωριστούν τα δικαιώματά τους", επισημαίνουν οι διοργανωτές της απεργίας σε ανακοίνωσή τους.

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν επίσης κατά μιας μεταρρύθμισης που εγκρίθηκε το Δεκέμβριο και επέφερε, σύμφωνα με τους ίδιους, "την αυτόματη περικοπή 900 ως χιλίων θέσεων δικαστών, αναπληρωτών και αναπληρωτών δικαστικών λειτουργών και 300 εισαγγελέων".

Οι απεργοί καταδίκασαν εξάλλου το σχέδιο μεταρρύθμισης του Γενικού Συμβουλίου της δικαστικής εξουσίας, ένα συνταγματικό όργανο σκοπός του οποίου είναι να εγγυάται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Με τη μεταρρύθμιση αυτή το όργανο αυτό θα γίνει, σύμφωνα με τους ίδιους, "ένα παράρτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης".

Την ώρα που η χώρα συγκλονίζεται από υποθέσεις διαφθοράς, οι ίδιοι πιστεύουν ότι μια τέτοια μεταρρύθμιση θα καταλήξει στην δημιουργία περιθωρίων ατιμωρησίας.

http://www.enikos.gr/international/122397,Ispania:7000_dikastes_stoys_dromoys.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου