Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Πάμε κάμπινγκ...


Πάμε κάμπινγκ...
Κάμπινγκ το καλοκαίρι. Για πολλούς αποτελεί στάση ζωής και φιλοσοφία διακοπών. Για άλλους ταλαιπωρία. Παρ όλα αυτά, όλοι όσοι το έζησαν έστω και για μία φορά στη ζωή τους, μιλούν για μια ευκαιρία να έρθεις σε πραγματική επαφή με τη φύση και τον εαυτό σου.
Το επιτυχημένο κάμπινγκ απαιτεί σωστό εξοπλισμό. Μπορεί τα οργανωμένα κάμπινγκ να διαθέτουν χρήσιμο εξοπλισμό, όμως καλό είναι για παν ενδεχόμενον να έχουμε μαζί μας τα σημαντικά:
Εφόσον αποφάσισες να κάνεις κάμπινγκ λοιπόν, καλό είναι να σκεφτείς αφαιρετικά… σχετικά με τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου! Χρειάζεσαι τα απολύτως απαραίτητα και μόνο ότι θα σου φανεί άκρως χρήσιμο. Πριν πάρεις οτιδήποτε μαζί σου, σκέψου σε τι θα σου χρησιμεύσει. Ξεκινάμε…


  • Σκηνή
Είναι ίσως η πρώτη λέξη που έρχεται στο μυαλό όταν ακούς για κάμπινγκ! Έτσι είναι… Στο κάμπινγκ, η σκηνή, μεγάλη ή μικρή, είναι το σπίτι σου και κανείς δεν μπορεί να σε διώξει από αυτή! Αγόρασε λοιπόν μια αρκετά μεγάλη για να είσαι άνετα μέσα σ’ αυτή. Θυμήσου εξάλλου ότι μέσα στη σκηνή θα έχεις πάντα και τα πράγματα σου που πιάνουν ένα κομμάτι του χώρου.
Tip: Αν είσαι πρωτάρης, τότε εκμεταλλεύσου τον κήπο του σπιτιού σου για να στήσεις την σκηνή για πρώτη φορά! Εξοικειώσου με τον τρόπο που την έστησες ώστε να μην ταλαιπωρηθείς όταν ξεκινήσεις τις διακοπές σου.

  • Φουσκωτό στρώμα (και όχι θαλάσσης που είναι άβολα) και sleeping bag (τα βράδια δίπλα στη θάλασσα κάνει ψύχρα).
Το φουσκωτό στρώμα θα κάνει τον ύπνο σου σχεδόν βασιλικό στο κάμπινγκ. Μάλιστα, πλέον τα περισσότερα από αυτά συνοδεύονται από χειροκίνητη ή ηλεκτρονική τρόμπα για να μη σε προβληματίζει η διαδικασία του φουσκώματος. Παράλληλα, μπορείς να αγοράσεις ένα sleeping bag για να εξασφαλίσεις ζεστασιά και μια βασική άνεση.
Tip: Προμηθεύσου φουσκωτά μαξιλαράκια και σεντόνια και ίσως νιώσεις ακόμη και σαν στο σπίτι σου.

  • Σακίδιο με τα απαραίτητα: φακός, γκαζάκι και shaker, ερμομονωτικά δοχεία νερού, μαύρο σάκο νερού, φαρμακείο με τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση ατυχήματος και -κυρίως- εντομοαπωθητικό εξοπλισμό, σουγιά ή μαχαίρι, σχοινί (4-5 μέτρα), σακούλες σκουπιδιών (πολλές και μεγάλες, χαρτί υγείας κ.λπ.
Tip: Αν έχεις ενημερωθεί ότι υπάρχει μίνι μάρκετ κοντά στο κάμπινγκ, τότε δεν χρειάζεται να τα κουβαλάς από το σπίτι. Όσον αφορά το κόστος, η απόκλιση στις τιμές δεν θα είναι τόσο μεγάλη.


 ΧΡΗΣΙΜΑ 
 


Λάμπα θυέλλης/φακός

Καθώς ο ήλιος πέφτει σίγουρα θα χρειαστείς ένα φακό ή το φως μια λάμπας για να κάνεις ακόμη και το πιο απλό πράγμα. Θυμήσου εξάλλου ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν είσαι εξοικειωμένος με το απόλυτο σκοτάδι για πολύ ώρα, άρα θα το χρειαστείς. Επίσης, προμηθεύσου μπαταρίες.
Tip: Αν έχεις smartphone ψάξε για εφαρμογές όπως ο φακός… Είναι άκρως πρακτικές, σε γλιτώνουν από έξοδα, και κερδίζεις χώρο στο αυτοκίνητο ή ένα ελεύθερο χέρι για να κρατήσεις κάτι άλλο όταν μεταφέρεις τα πράγματα!




Θερμός/ψυγείο

Στο κάμπινγκ η σκέψη του νερού θα τρέχει συνέχεια στο μυαλό σου. Γι’ αυτό η λύση είναι ένα ψυγείο ή κάποιο θερμός για να ξεδιψάς οποιαδήποτε στιγμή. Κάνε φρόνιμη χρήση αυτού όμως γιατί εναλλακτικά θα χρειαστεί να πηγαινοέρθεις πολλές φορές στη σκηνή σου.
Tip: Γέμισε το ψυγείο με παγάκια και έτσι, το νερό, ο καφές ή τα αναψυκτικά θα διατηρηθούν πολύ περισσότερη ώρα δροσερά.




Σχοινί

Όσο άχρηστο κι αν φαίνεται με την πρώτη σκέψη, ετοιμάσου να ανατρέψεις τη γνώμη σου! Δέσε σχοινί από μια άκρη σε μια άλλα και κρέμασε εκεί τη πετσέτα της θαλάσσης, το μαγιό σου, τη λάμπα που θα φωτίζει τις νυχτερινές ώρες ή κάνε το ακόμη και κρεμάστρα για τα ρούχα σου.


Φαρμακείο

Όταν δέχεσαι να ζήσεις στη φύση, τότε πρέπει να δεχτείς μάλλον σαν δεδομένο ότι αργά ή γρήγορα θα σε τσιμπήσει κάποιο κουνούπι ή ζωύφιο. Έτσι, το πρώτο πράγμα για το οποίο θα πρέπει να προνοήσεις είναι ένα μικρό φαρμακείο με αντικουνουπικό, αλοιφή για τσιμπήματα, αμμωνία, οινόπνευμα και γάζες.



Είδη υγιεινής

Σαμπουάν, αφρόλουτρο, χαρτί τουαλέτας, οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα είναι τα βασικά προϊόντα που χρησιμοποιείς στο μπάνιο του σπιτιού. Άρα, δεν πρέπει να τα στερηθείς ούτε στο κάμπινγκ.


Ψάθα
Μια ή και περισσότερες… Η ψάθα στο κάμπινγκ μετατρέπεται σε χαλί για να καθίσεις ή να ορίσεις ακόμη και ένα χώρο για να βάζεις τα παπούτσια και τις σαγιονάρες έξω από τη σκηνή.
Tip: Αφού βγάλεις τα παπούτσια σου, πριν μπεις στη σκηνή, θυμήσου να καθαρίσεις καλά τα πόδα σου για να μη μεταφέρεις στο εσωτερικό χώματα ή σκόνη.



  • Πτυσσόμενα καρεκλάκια & τραπεζάκι
Το κάμπινγκ θα κερδίσει επιπλέον πόντους στην καρδιά σου αν το κάνεις με καλή παρέα! Στο πτυσσόμενο τραπεζάκι λοιπόν να είσαι σίγουρος ότι θα πάρεις πρωινό με τους φίλους σου το πρωί, θα φας μεσημεριανό και θα αράξεις μέχρι αργά το βράδυ.



  • Ρούχα
Κατάλληλος ρουχισμός, 2-3 μαγιό, πετσέτες, πουλόβερ καλοκαιρινά, παντελόνια, σαγιονάρες, κάλτσες, κλειστά παπούτσια... Πάντως αυτό το θέμα μην αφήσεις να γίνει μπελάς στο κεφάλι σου. Ανάλογα με τις ημέρες που θα μείνεις στο κάμπινγκ υπολόγισε αντίστοιχα τα ρούχα που θα βάλεις κάθε ημέρα. Συνήθως στο κάμπινγκ θα χρειαστείς ένα τζιν και ένα ζεστό φούτερ σε περίπτωση κρύου, μερικά t-shirts, και φυσικά μαγιό. Τα τελευταία μη τα τσιγκουνευτείς… Δεν πιάνουν σχεδόν καθόλου χώρο και θα βρεις τον εαυτό σου να είναι με αυτό συνήθως μέχρι αργά το απόγευμα.
Tip: Παρεό, μαντήλια για το κεφάλι και γυαλιά ηλίου θα κάνουν πιο άνετη την παραμονή σου κάτω από τον ήλιο ενώ τα σταθερά παπούτσια είναι απαραίτητα σε περίπτωση που το κάμπινγκ είναι στο βουνό ή το μονοπάτι για την παραλία είναι απότομο.

Ας έχουμε λοιπόν στο νού μας :
  • Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι, σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους, παράνομο  για ποικίλους λόγους: για την προστασία του περιβάλλοντος, για τη διατήρηση της τάξης κ.ά. Προβλέπεται μάλιστα και χρηματικό πρόστιμο για τους παραβάτες.
  • Για να μην έχουμε λοιπόν μπλεξίματα με τον νόμο, επιλέγουμε ένα οργανωμένο κάμπινγκ σε κάποιο νησί ή άλλο παραθαλάσσιο μέρος. Άψογα οργανωμένα κάμπινγκ λειτουργούν στη Χαλκιδική, στην Κρήτη, στη Β. Εύβοια, στην Κεφαλονιά, στην Πελοπόννησο κοντά στο Ναύπλιο, στη Φοινικούντα, στην Ίο, τη Σίφνο κ.α. Σε κάποια από τα παραπάνω οργανωμένα κάμπινγκ λειτουργούν πισίνα, παιδική χαρά, γήπεδο beach volley, παρέχεται δωρεάν Wi-Fi, εστιατόρια και beach bar. Οι τιμές κυμαίνονται ανάλογα με τις παροχές.


Τα 10 top μέρη της Ελλάδας για ελεύθερο κάμπινγκ
Τα νέα "πεντάστερα" στήνονται ανάμεσα σε αρμυρίκια και δίπλα στο κύμα
Το lifestyle των διακοπών έχει αλλάξει και θα το αντιληφθείς όταν δεις το αφεντικό σου να στήνει σκηνή στο διπλανό αρμυρίκι. Executives, διευθυντές, στελέχη και Golden boys, θα ξεκλέψουν 5 μέρες από την πολυκοσμία της Μυκόνου για να πάνε στην Ηρακλειά. Να κοιμηθούν κάτω από τα αστέρια, να νιώσουν "το χύμα" της παραλίας, να ανάψουν φωτιά, να ακούσουν το τριζόνι πάνω στον κέδρο.
Μέχρι εδώ καλά, γιατί ελεύθερο κάμπινγκ είναι, όλοι οι καλοί χωράνε. Το μοναδικό ίσως πρόβλημα που μπορούμε να εντοπίσουμε, είναι ότι ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και αν σε κάνουν τσακωτό στη σκηνή σου, θα δώσεις 300 ευρώ ανά άτομο ή ανά μεταφορικό μέσο. (!!!) Μην απογοητεύεσαι όμως. Δες τα μέρη που σου προτείνουμε και πράξε ανάλογα. 

Η παραλία του Αη Γιάννη στη Γαύδο

Γαύδος

Κάθε καλοκαίρι, η Γαύδος αποτελεί top προορισμό για τους απανταχού κατασκηνωτές. Με απίθανες, αμμώδεις παραλίες και κέδρους που προσφέρουν σκιά από τον μεσημεριανό ήλιο αλλά και στήριγμα για τη σκηνή σου. Στον Αη Γιάννη και τον Λαυρακά θα ξεχαστείς. Όπως ξεχνιούνται οι κατασκηνωτές που καταφθάνουν στις αρχές του καλοκαιριού και φεύγουν όταν πιάσουν τα πρώτα κρύα. Για φαγητό, οι ταβέρνες σε Αη Γιάννη και Σαρακήνικο προσφέρουν άφθονο ψάρι, αλλά και κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο. Στα συν, τα εκπληκτικά γλυκά του νησιού.
Πώς θα πας: Στη Γαύδο μπορείς να φθάσεις είτε από την Παλιόχωρα, τη Σούγια, τον Πλακιά ή τη Χώρα Σφακίων. Τα δρομολόγια δεν είναι σταθερά, γιαυτό θα πρέπει να ενημερωθείς από τα λιμεναρχεία Σφακίων (+30 28250 91292) και Παλαιόχωρας (+30 28230 41214). Πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα των δύο εταιρειών που εκτελούν δρομολόγια στη Γαύδο, της ΑΝΕΝΔΥΚ και της Gavdos Lines.
Προσοχή: Μην πάρεις το μαγιό σου μαζί. Απαγορεύεται αυστηρά η θαλάσσια ενδυμασία. 


Κρυστάλινα νερά στο Κάτω Κουφονήσι, αγαπημένο προορισμό των free campers

Κάτω Κουφονήσι:

Λίγα μίλια από το Κουφονήσι, βρίσκεται ένας μικρός παράδεισος. Το κάτω Κουφονήσι είναι η προσωποποίηση της ηρεμίας. Με καταγάλανα νερά και παραλίες εκπληκτικής ομορφιάς, κάπου θα βρεις να στήσεις τη σκηνή σου. Για φαγητό θα πάς στου Βενετσάνου, μια απόκοσμη ταβέρνα, που μοιάζει με σκηνικό από τον "άρχοντα των δαχτυλιδιών" και γεύσεις που θα σου θυμίσουν μαμά.
Πώς θα πας: Είτε απευθείας, είτε με το τοπικό δρομολόγιο των «Μικρών Κυκλάδων», είτε από το πίσω μέρος της Νάξου. Η καλύτερη λύση είναι το απευθείας δρομολόγιο με το Blue Star τρεις φορές την εβδομάδα. Ο χρόνος ταξιδιού είναι περίπου 8 ώρες.
Προσοχή: Να είσαι στην ώρα σου για το καΐκι από το Κουφονήσι, οι υπόλοιποι δεν θέλουν να περιμένουν. 


 Απόλυτη ηρεμία προσφέρει το νησί των Μικρών Κυκλάδων

Ηρακλειά:

Το δυτικότερο σημείο των ανατολικών Κυκλάδων έχει τη χάρη του. Το νησί δεν αλώθηκε ποτέ από τη δικτατορία της ρακέτας και του λαδιού μαυρίσματος. Το αν θα επιλέξεις αμμουδιά ή βότσαλο να στήσεις τη σκηνή σου, εξαρτάται από το τι τύπος είσαι. Το μενού έχει υπέροχο κατσικάκι σούβλας, μουσακά, καταπληκτική φάβα, ξυνομυζήθρα, πιταρίδα, ανθότυρο αλλά και αστακομακαρονάδα.
Πώς θα πας: Υπάρχουν δρομολόγια πλοίων από τον Πειραιά για Ηρακλειά 3 φορές την εβδομάδα. Από τη Ραφήνα υπάρχει ταχύπλοο πλοίο καθημερινά μέχρι και τον Σεπτέμβρη (αλλά τσεκάρετέ το). Από τη Νάξο για Ηρακλειά υπάρχει το EXPRESS SCOPELITIS καθημερινά εκτός Κυριακής. Προσοχή: Όχι τράπεζες, όχι βενζινάδικα… Άφησέ τα όλα πίσω. 

  Η βάθρα της Σαμοθράκης

Σαμοθράκη

Εδώ η βλάστηση οργιάζει. Ποτάμια, θάλασσες, βάθρες παντού και οι "καβάντζες" για να στήσεις τη σκηνή σου πάρα πολλές. Να επιλέξεις ποτάμι, τη θάλασσα τη βρίσκεις παντού. Χριστός, Παράδεισος και Γριά, είναι από τα πιο εντυπωσιακά σημεία. Για φαγητό μην ανησυχήσεις, απλά δοκίμασε το ημιάγριο κατσίκι, μαγειρεμένο σε διάφορες συνταγές, τα κολοκυθολούλουδα, και το γλυκό πραούστι. Μην κοιτάξεις Google maps, ρώτα τους ντόπιους για τα πάντα. Θα χαρούν να σε βοηθήσουν
Πώς θα πας: Η βασική πρόσβαση στη Σαμοθράκη είναι με Ferry από την Αλεξανδρούπολη. Το ταξίδι διαρκεί δύο ώρες και κάτι. Στην Αλεξανδρούπολη φτάνεις οδικώς, με ΚΤΕΛ ή αυτοκίνητο, με τρένο (ΟΣΕ) ή αεροπορικά (Αλεξανδρούπολη), από το αεροδρόμιο των Αθηνών, με Ολυμπιακές Αερογραμμές ή με την Aegean.
Προσοχή: Όταν βρέχει φουσκώνουν τα ποτάμια. Πιάσε κάποιο ύψωμα.


Το κοντινό Αγκίστρι προσφέρει περισσότερα από όσα μπορείς να φανταστείς
 
Αγκίστρι

Δημοφιλής προορισμός για τους free campers, αφού βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα. Το πράσινο περισσεύει στο νησί, οπότε μην ανησυχείς για σκιά (εκτός κι αν επιλέξεις να είσαι ένα βήμα από τη θάλασσα). Δραγονέρα και Χαλικιάδα είναι τα top σημεία. Το φαγητό είναι εύκολο στο Αγκίστρι, αφού μπορείς να βρεις ταβερνάκια, εκεί που δεν το περιμένεις. Θα σε οδηγήσει η μυρωδιά. Εκτός από παράδεισο των κατασκηνωτών, το νησάκι αποτελεί must place για οικογένειες. Τα κρυστάλινα νερά και η ομορφιά του τοπίου τους έχει κερδίσει όλους.
Πώς θα πας: Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν καθημερινά Ferry Boats για το Αγκίστρι, τα οποία παίρνουν εκτός από επιβάτες και αυτοκίνητα. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες. Αν επιλέξεις Ιπτάμενα Δελφίνια, φτάνεις σε 55 λεπτά.
Προσοχή: Μην υποτιμάς το νησί επειδή είναι κοντά στην Αθήνα. 


Τήλος-κάμπινγκ "με τις ευχές" του νησιού
 
Τήλος

Η Εριστος και η Πλάκα αποτελούν τα δύο αγαπημένα σημεία των free campers στην Τήλο. Εδώ δεν θα ανησυχήσεις πολύ για πρόστιμο, αφού το νησί είναι free camper friendly και οι αρχές του τόπου γνωρίζουν καλά ότι οι ελεύθεροι κατασκηνωτές αποτελούν τόνωση της οικονομίας τους. Στην Τήλο θα βρεις τουαλέτες και ντουσιέρες που έγιναν με τις ευλογίες των ντόπιων. Το μενού στην Τήλο έχει κατσικάκι στη λαδόκολλα, ολόφρεσκα ψάρια, γαριδάκι του νησιού και λαχανικά από τον κήπο.
Πώς θα πας: Ακτοπλοϊκώς από τον Πειραιά και την Ρόδο. Υπάρχει επίσης ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κω, την Λέρο, τη Νίσυρο, την Σύμη, την Αστυπάλαια, την Χάλκη κ.α. Αν το ταξίδι με το καράβι δεν σου ταιριάζει τότε με αεροπλάνο στη Ρόδο ή στην Κω και από εκεί στην Τήλο.
Προσοχή: Δεν σημαίνει ότι επειδή είναι πιο χαλαρά, δεν πρέπει να σέβεσαι τους κανόνες.

Η παραλία Χιλιαδού, στην Εύβοια
 
Εύβοια

Η Χιλιαδού, αποτελεί έναν ιδιαίτερα δημοφιλή προορισμό για τους free campers, αφού η πρόσβαση είναι γρήγορη και έχεις περισσότερο χρόνο για βουτιές. Η παραλία είναι τεράστια οπότε μην ανησυχήσεις για το στρίμωγμα. Θα βρεις ένα βραχάκι (από τα πολλά) για να στήσεις κοντά του τη σκηνή. Ακριβώς δίπλα, βρίσκεται η παραλία των γυμνιστών με το βράχο σήμα κατατεθέν. «Παραλία γυμνιστών Α.Π. 1043/81» είναι γραμμένο με λευκή μπογιά. Στην γύρω περιοχή θα βρεις 1-2 καντίνες για καφέ, αναψυκτικά και σάντουιτς, ενώ υπάρχουν πάνω ακριβώς από την παραλία 2-3 ταβέρνες με ολόφρεσκο ψάρι και μαγειρευτά.
Πώς θα πας: Από την υψηλή γέφυρα στρίβεις δεξιά στη διασταύρωση της Λιαννής Άμμου όπου υπάρχει πινακίδα «προς Βόρεια Εύβοια». Συνεχίζεις την πορεία ευθεία και φτάνοντας στο κέντρο της Νέας Αρτάκης υπάρχει πινακίδα «προς Στενή Βατώντα Καθενούς» στην οποία στρίβεις δεξιά. Συνεχίζεις ευθεία περνώντας την Κάτω και την Άνω Στενή, ανεβαίνεις την κορυφή της Δίρφυς και συνεχίζεις ευθεία προς Στρόπωνες και από εκεί προς Χιλιαδού. Υπολόγισε τουλάχιστον 1 ώρα και 30 λεπτά μέχρι την παραλία της Χιλιαδούς.
Προσοχή: Όταν έχει αέρα βγάζει τεράστια κύμματα οπότε μην στήσεις πολύ κοντά στη θάλασσα. 


Δονούσα: O Τοp προορισμός των Free campers
 
Δονούσα

Ίσως το πιο φιλικό νησί προς προς τους free campers. Οι παραλίες στις οποίες θα "στήσεις" είναι δύο. Το Λιβάδι και ο Κέδρος. Στο Λιβάδι θα νιώσεις τι σημαίνει πραγματικά ελεύθερο κάμπινγκ, αφού θα είσαι τελείως ξεκομμένος από τον πολιτισμό. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ούτε μια καντίνα για κρύο νερό. Στον Κέδρο, όπου στήνουν τη σκηνή τους οι περισσότεροι, υπάρχει beach bar με νερό, φαγητό αλλά και ντουσιέρες, ενώ η απόσταση μέχρι το λιμάνι, γίνεται με τα πόδια. Παρόλα αυτά, υπάρχουν απίθανα σημεία -καβάντζες- στις οποίες μπορείς να "κρυφτείς" από τα μάτια όλων.
Πώς θα πας: Από Πειραιά με τη γραμμή: Πάρος – Νάξος – Δονούσα – Αιγιαλή – Κατάπολα – Αστυπάλαια – Κάλυμνος – Κω – Νίσυρος – Τήλος – Σύμη – Ρόδος. Ή με τη γραμμή: Σύρος – Πάρος – Νάξος – Ηράκλεια – Σχοινούσα – Κουφονήσια – Δονούσα – Αιγιαλή – Κατάπολα. Η Δονούσα συνδέεται με τοπικά δρομολόγια με την Νάξο.
Προσοχή: Αν στήσεις στην παραλία και όχι στο δασάκι πίσω της, θα χρειαστεί να "δέσεις" καλά τη σκηνή. Υπάρχουν δυνατοί άνεμοι. 


 Αμέτρητα χιλιόμετρα παραλίας στην Ηλεία

Kαϊάφας

Η εκπληκτική αμμουδιά στην Ηλεία, που έχουμε την τάση να την ονομάζουμε Καϊάφα, αφού βρίσκεται απέναντι από τη λίμνη, είναι ιδανικό μέρος για να στήσεις τη σκηνή σου. Μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007, η βλάστηση έχει αρχίσει να παίρνει τα πάνω της και σίγουρα θα βρεις ένα σημείο με σκιά. Από φαγητό, δεν θα χρειαστεί να ψάξεις ιδιαίτερα. Ταβερνάκια με ψητή γουρουνοπούλα και ντόπια κρεατικά βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου. Σε κοντινή απόσταση και η Ζαχάρω με κρεατικά, ψαροταβέρνες και πολλά καφέ. Μην ξεχάσεις να επισκεφτείς τη λίμνη Καϊάφα,για να πάρεις γεύση από το εντυπωσιακό τοπίο.
Πώς θα πας: Από την Αθήνα μπορείς να φτάσεις στη Ζαχάρω αν ακολουθήσεις την Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου-Τριπόλεως, και έπειτα ακολούθησε τη διαδρομή Τρίπολη - Μεγαλόπολη - Αλλαγή Μεσσηνίας - Καλό Νερό – Ζαχάρω. Η απόσταση είναι 260 χλμ.
Προσοχή: Δεν θέλουμε να ξαναζήσουμε τις μέρες του 2007, οπότε, το νου σου!

  Πήλιο παραλία Παρίσαινας

Πήλιο

Μελανή, Ανάληψη και Παρίσαινα. Τρείς παραλίες του Πηλίου που δεν έχουν αλωθεί από τον "πολιτισμό" της ξαπλώστρας και διαθέτουν καταγάλανα νερά. Η Μελανή είναι μια μεγάλη αιγαιοπελαγίτικη παραλία στο νότιο Πήλιο, κοντά στην Αργαλαστή. Μία ταβέρνα που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία, προσφέρει καλούς θαλασσινούς μεζέδες. Ανάληψη και Παρίσαινα βρίσκονται στο βόρειο τμήμα του Χορευτού. Θα τις βρείς αφού ακολουθήσεις ένα κατάφυτο μονοπάτι. Υπάρχει και ταβερνάκι λίγο πριν την παραλία της Ανάληψης με ωραία σπιτικά πιάτα.
Πώς θα πάς: Για τη Μελανή, από το Βόλο, θα ακολουθήσεις το δρόμο προς Αργαλαστή και θα ρωτήσεις τους ντόπιους. Για Ανάληψη και Παρίσαινα από τον Βόλο θα κατευθυνθείς προς Πήλιο – Χάνια. Από εκεί προς Ζαγορά και έπειτα προς Χορευτό. Κατεβαίνεις το μονοπάτι από τα βόρια της Ζαγοράς και συναντάς το ταβερνάκι που λέγαμε. Οι ιδιοκτήτες θα χαρούν να σε κατατοπίσουν.
Προσοχή: Στην Παρίσαινα δεν υπάρχει καθόλου σκιά. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι δημοφιλείς προορισμοί (Ανάφη, Σχοινούσα, Σούγια Κρήτης, Γαϊδουρονήσι κλπ) που δεν χώρεσαν σ αυτό το ποστ και μπορείς να επισκεφθείς με τη σκηνή σου. Το ελεύθερο κάμπινγκ είναι μοναδική εμπειρία. Πάντα μα πάντα όμως θα πρέπει να σέβεσαι το περιβάλλον και τους γύρω σου. Ό,τι δώσεις, η φύση θα σου το γυρίσει πίσω.
Πηγές: www.lifo.gr /ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ /campinghellas.campel/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου