Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΕΥΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ


ΕΥΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ


Ενα ερώτημα και μια απορία που απευθύνονται προς τις κεφαλές του κράτους μας δηλαδή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης, τον Πρόεδρο της Βουλής και ιδιαίτερα προς όλους του βουλευτές και ιδιαίτερα σε ΟΛΟΥΣ αυτούς που συνιστούν το λεγόμενο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ.
Αυτό που γνωρίζω και που διάβασα αναρτημένο και στην ιστοσελίδα της Βουλής ισχύει ή δεν ισχύει ;
Σύνταγμα της Ελλάδας όπως αναθεωρήθηκε με το Ψήφισμα της 27 Μαΐου 2008 της Η’ Αναθεωρητικής Bουλής των Ελλήνων  

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/To-Politevma/Syntagma/article-28/
MEPOΣ TPITO - Οργάνωση και λειτουργίες της Πολιτείας - TMHMA A΄ - Σύνταξη της Πολιτείας
'Αρθρο 28: (Κανόνες του διεθνούς δικαίου και διεθνείς οργανισμοί)
1. Οι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και οι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου. H εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.
2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
3. H Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.

Απορία εύλογη και συνταγματικά νόμιμη


Γιατί ο νόμος κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών θα περάσει με 151 ψήφους και όχι με 180. Δεν έχουμε και εδώ συνθήκη ή συμφωνία που η έγκρισή της υπάγεται στο άρθρο 28 παράγραφος 2 που ρητά αναφέρει ότι «απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών».
Για ποιο λοιπόν «συνταγματικό τόξο» αναφερόμαστε όταν – εάν και εφόσον ισχύει το αναφερόμενο άρθρο του Συντάγματος και στην περίπτωση της συμφωνίας των Πρεσπών –  τόσο κατάφορα παραβιάζεται με απαίτηση να εγκριθεί με 151 βουλευτές; ΓΙΑΤΙ;;;;

Οι νομικοί και όλοι οι παραπάνω αναφερόμενοι μπορούν να μου απαντήσουν;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου