Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Η Γκαλεάνα βρέθηκε

 


Η Γκαλεάνα βρέθηκε

Γάτα «ταχυδρομήθηκε» κατά λάθος 1.000 χλμ μακριά - Έξι μέρες μέσα σε κούτα χωρίς νερό και τροφή. Εργαζόμενος της Amazon στην Καλιφόρνια άνοιξε το κουτί και η Γκαλεάνα πήδηξε από μέσα. Στο μεταξύ οι κηδεμόνες της την αναζητούσαν εναγωνίως για μέρες. Τι είχε συμβεί.

Μια οικογένεια στις ΗΠΑ επανενώθηκε με τη γάτα της, αφού ”ταχυδρομήθηκ娔 κατά λάθος εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στην Καλιφόρνια, μέσα σε μια κούτα.

Η Γκαλεάνα εξαφανίστηκε από το σπίτι της στη Γιούτα νωρίτερα αυτό το μήνα - με τους κηδεμόνες της να την αναζητούν απεγνωσμένα.

Εντοπίστηκε από έναν εργαζόμενο της Amazon, μέρες μετά, που ανοίγοντας ένα δέμα που είχε επιστραφεί, ξεπήδησα από μέσα η Γκαλεάνα.

Η γάτα, όπως αναφέρει το BBC, ήταν καλά στην υγεία της παρόλο που δεν είχε λάβει φαγητό ή νερό για μέρες.

″Η Γκαλεάνα λατρεύει τα κουτιά, είναι απλώς μέρος της προσωπικότητάς της”, είπε η Κάρι Κλάρκ, κηδεμόνας της γάτας, στο KSL TV του NBC, εξηγώντας πώς το κατοικίδιο της οικογένειας είχε καταλήξει τόσο μακριά από το σπίτι.

Η γάτα τελικά απεγκλωβίστηκε από το μεγάλο κουτί, το οποίο περιείχε επίσης ζευγάρια μπότες εργασίας και ο εργαζόμενος της Amazon τη πήγε αμέσως στον κτηνίατρο.

Εκεί έγινε σάρωση του μικροτσίπ που έφερε η γάτα και εμφανίστηκαν τα στοιχεία επικοινωνίας της οικογένειας. Τότε ο κτηνίατρος τους κάλεσε για να εξηγήσει τι είχε συμβεί.

Η Κλαρκ το περιέγραψε το περιστατικό ως ”την πιο εκπληκτική, τρελή είδηση σε ολόκληρο τον κόσμο...Δεν τον πίστεψα [τον κτηνίατρο] στην αρχή και νόμιζα ότι ήταν φάρσα” πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, η κυρία Κλαρκ και ο σύζυγός της πέταξαν περισσότερα από 1.000 χλμ για να πάνε στην Καλιφόρνια και να παραλάβουν την γάτα τους.

”Ήταν μια καταπληκτική επανένωση! Η Γκαλένα σταμάτησε αμέσως να τρέμει και χαλάρωσε στην αγκαλιά μου όταν την κράτησα ξανά”.

Ευτυχώς για τη γάτα, μια από τις ραφές του κουτιού ήταν ανοιχτή, οπότε υπήρχε αέρας για να αναπνεύσει και οι καιρικές συνθήκες ήταν τέτοιες που δεν κινδύνεψε από υποθερμία ή υπερθερμανθεί.

Η Κλάρκ, η οποία περιέγραψε την εμπειρία του να μην γνωρίζει τι είχε συμβεί στη Galeana ως ”βασανιστική” και είπε, παρότρυνε μέσω του KSL TV όσους έχουν κατοικίδια να τους βάλουν μικροτσίπ και να...τριπλοτσεκάρουν τα κουτιά που ταχυδρομούν.

Newsroom— HuffPost Greece

https://www.huffingtonpost.gr/entry/yata-tachedrometheke-kata-lathos-1000-chlm-makria-exi-meres-mesa-se-koeta-choris-nero-kai-trofe_gr_662f5ccde4b09dcb78304962

 

 

Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Πασχαλινές Αναμνήσεις

 


Πασχαλινές Αναμνήσεις

 

Μια ανάρτηση της καλής διαδικτυακής φίλης κας Ρίτσας Μασούρα που ξυπνά, τουλάχιστον στις γενιές του 1940 έως 1970 γλυκιές  νοσταλγικές αναμνήσεις. Νάστε καλά αγαπητή φίλη που μας τις θυμίσατε.

Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση

 

Ritsa Masoura

Ομολογώ ότι θα ήθελα να ζήσω μια Μεγάλη Εβδομάδα με τα ραδιόφωνα να παίζουν μόνον κλασσική μουσική. Χωρίς κανονικά τηλεοπτικά προγράμματα, αλλά με ταινίες με τα Πάθη του Χριστού, σαν εκείνες που βλέπαμε στο σινεμά και δεν βγαίναμε από τη μαγική σκοτεινή αίθουσα αν δεν έκλεινε ο κινηματογράφος κι αν δεν στέγνωνε και το τελευταίο δάκρυ στο μάγουλο.

Πολύ θα ήθελα να ζήσω για λίγο τις διατροφικές απαγορεύσεις της γιαγιάς, με τη δίχως λάδι ντοματόσουπα της Μεγάλης Τετάρτης, τις θεϊκές μυρουδιές από τις λαμαρίνες με τα κουλουράκια... δεν ξέρω τι άλλο, α, ναι, με την... κλοπή του κόκκινου αυγού πριν τη "σωστή" την ώρα, με την αγωνία να αντέξω ως την Ανάσταση ξύπνια...

Ναι, όλα αυτά που τώρα τα θεωρούμε cool και πηγαίνουμε καμια φορά στην εκκλησία να ακούσουμε το τροπάριο της εν πολλαίς αμαρτιαίας περιπεσούσης γυνής - μέσα από το τροπάριο μας κατακλύζει η τρυφερότητα της ζωής- ή σε έναν Επιτάφιο για να σιγοψάλλουμε «Ω Γλυκύ Μου Εαρ» σαν σε προσπάθεια εξιλέωσης και σε μια Ανάσταση, συχνά στο προαύλιο και στο παρά πέντε, για να σπεύσουμε στη συνέχεια στην κοντινή ψαροταβέρνα ή στο σπίτι για την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Μεγαλώνω, νοσταγλώ, ξεχωρίζω την ήρα από το σιτάρι και πορεύομαι...

Προς τα πού;

Μα προς τη δική μου νομοτέλεια.

(Σημ. Εξ όσων θυμάμαι, οι λαμαρίνες της γιαγιάς Μαρίας ήταν μαύρες και το ντοματόζουμο αραιό )

@Alessandro Allori - The Body of Christ Anointed by Two Angels