Translate -TRANSLATE -

Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΞΕΡΟΛΕΣ ή ΠΕΡΙ ΚΕΝΟΤΗΤΑΣ




ΚΕΝΟΤΗΤΑ
Όσο πιο άδειος ο άνθρωπος, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνει μιλώντας…

Μια φορά κι έναν καιρό ένα δάσκαλος περπατούσε με τον μαθητή του στο δάσος. Καθώς περπατούσαν, ανάμεσα στους φυσικούς ήχους της ζούγκλας, άρχισε να ακούγεται και ένας διαφορετικός, αφύσικος ήχος.
Τότε, ο δάσκαλος σταματάει απότομα, γυρνάει προς την πλευρά του μαθητή του και τον ρωτάει «Μπορείς να διακρίνεις τι είναι αυτός ο ήχος;»
Ο μαθητής κοντοστάθηκε και αφού αφουγκράστηκε για λίγη ώρα απάντησε «Είναι μια καρότσα». Ο δάσκαλος δεν φάνηκε ικανοποιημένος από την απάντηση και ρώτησε εκ νέου «Ναι, είναι μια καρότσα αλλά τι καρότσα είναι;»
Ο μαθητής αφουγκράστηκε για λίγο ακόμα και ομολόγησε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει. Ο δάσκαλος τότε χαμογέλασε και του είπε
«Είναι μια άδεια καρότσα, γι αυτό κάνει τόσο θόρυβο», και συνέχισε «Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Όσο πιο άδειοι είναι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν και τόσο πιο πολύ μιλάνε».
facebook/Αντώνης Μπάφης

ΞΕΡΟΛΑΣ
ξερόλας αρσενικό (θηλυκό: ξερόλα)
Eκείνος που πιστεύει ή συμπεριφέρεται σαν να πιστεύει ότι τα γνωρίζει όλα, που έχει άποψη επί παντός επιστητού και που κατά κανόνα θεωρεί την άποψη αυτή ως και την σωστότερη όλων.


Ξερόλες,  Αυτή η μάστιγα!
Ας μιλήσουμε για τους ξερόλες, για αυτή την ενοχλητική κάστα ανθρώπων που καλό θα ήταν κάποια στιγμή, να μαζευτούν όλοι μαζί και να κάνουν αυτό που φυσικά και ξέρουν ήδη, ώστε να μπορέσουμε οι υπόλοιποι να πορευτούμε αρμονικά στη ζωή μας, με ειρήνη και ομόνοια.
Γράφει η Αθανασία Αντωνοπούλου
Πολλές φορές δεν έχεις την υπομονή να τους αντιμετωπίσεις με χαμόγελο και ψυχραιμία, γιατί σου ανεβάζουν τόσο γρήγορα και εύκολα το αίμα στο κεφάλι που το μόνο που μπορείς να φανταστείς μέσα στο μυαλό σου είναι τουλάχιστον δύο διαφορετικά σενάρια με το να τους ρίξεις κατακέφαλο χωρίς να βρεις το μπελά σου.
Τι πραγματικά σε νευριάζει
Και ξέρεις γιατί οι ξερόλες είναι τόσο εκνευριστικοί; Είναι αυτό του απόλυτου που διακρίνει οποιαδήποτε ατάκα βγαίνει από το στόμα τους. Εκείνοι γνωρίζουν καλύτερα, εκείνοι έχουν δίκιο, εκείνοι ξέρουν, εκείνους θα πρέπει να ακούσεις και η δική σου άποψη, τα συναισθήματα ή οι προβληματισμοί πάνε στον κάδο των αχρήστων και πέταμα απευθείας. Εκτιμώ μεν να έχεις μια δυναμική οπτική περί της ζωής, να ξέρεις ποιος είσαι και να έχεις καταλήξει σε έναν τρόπο σκέψης που διαπνέει κάθε σου απόφαση, αλλά εγώ μπορεί να μη συμβαδίζω σε αυτό μαζί σου, οπότε γιατί θα πρέπει να το αποδεχτώ με το ζόρι;
Αγένεια
Είναι όμως κι αυτή η αγένεια που δε μπορείς να χωνέψεις εύκολα. Γουστάρω πολύ τους ανθρώπους που ξέρουν περισσότερα από μένα, αλήθεια, πόσο μάλλον όταν αυτά μπορούν να μου τα μεταδώσουν με τον κατάλληλο και πλέον εποικοδομητικό τρόπο, καθώς έτσι νιώθω και εγώ η ίδια πως γίνομαι καλύτερη και ωθούμαι να σκεφτώ λίγο διαφορετικά και πέρα από τα δικά μου όρια. Εδώ όμως δε μιλάμε για παντελή απουσία τρόπου και τακτ, μιλάμε για την πηγαία ανάγκη να μειώσω τον άλλον για να μπορέσω εγώ να φανώ ανώτερος. Γιατί; Σου έκανα κάτι; Θα μπορέσεις να κοιμηθείς πιο εύκολα το βράδυ ή νιώθεις τελικά πως όντως κάτι αξίζεις;
Άσε που κάθεσαι απέναντί τους και έχεις όλη την καλή διάθεση να μπεις σε αυτή τη διαδικασία του δούναι και λαβείν που χαρακτηρίζει μία ανταλλαγή απόψεων και πάνω απ’όλα να παραμείνεις ανοιχτός σε αντίθετες θεωρήσεις και τελικά καταλήγεις να ακούς μόνο τη δική τους πλευρά, φανφάρες, αερολογίες και πάμπολλες ώρες με αναλύσεις και αυτοκριτική που φτάνει στα όρια του ψώνιου, ενώ εσύ απλά κοιτάς, χωρίς να έχεις τη δυνατότητα καν να ολοκληρώσεις τη σκέψη σου και να τοποθετηθείς επί του θέματος. Why the hell?
Η άποψη μου
Αντί να κοκορευόμαστε επομένως ο ένας στον άλλον, αντί να προσπαθούμε να αλληλοπικαριστούμε, γιατί να μην έχουμε πιο εποικοδομητικές λεκτικές συναλλαγές που κάπου έχουν να οδηγήσουν βρ’αδερφέ; Ας μοιραστούμε όλοι αυτά που ξέρουμε με ταπεινό και όμορφο τρόπο και ας αφήσουμε τους άλλους να κατανοήσουν αν αξίζουμε ή όχι, αλλιώς καλύτερα να κάνουμε πράξη το γνωστό ρητό ‘η σιωπή είναι χρυσός’, μιας και μόνο έτσι θα γλιτώσουμε από περίσσειες ώρες σκοτίσματος.
   Η συμπεριφορά στο μικροσκόπιο
Το σύνδρομο... ξερόλα: «Ο κατά φαντασίαν παντογνώστης»
Κατά τα φαινόμενα, ο ξερόλας είναι... Wikipedia, τα φαινόμενα όμως συχνά απατούν... και η υποτιθεμένη γνώση είναι μια ψευδαίσθηση
Έλσα Μπάρδα* - Κλινικός Ψυχολόγος - Αναλύτρια Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς
Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε γνωρίσει αυτόν τον τύπο ανθρώπου που, πριν προλάβεις να πεις κάτι, εκείνος γνωρίζει την απάντηση! Που, αν τολμήσεις και τον αμφισβητήσεις, θα γίνει πυρ και μανία! Είναι ο ίδιος άνθρωπος, που μπορεί και χρησιμοποιεί τα λόγια σου, με τη δικιά του πινελιά, ισχυρίζομενος ότι τα σκέφτηκε πρώτος και, φυσικά, τα λέει καλύτερα από σένα!
Οι αρχαίοι προγονοί μας ισχυρίζονταν ότι η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια. Το φαινόμενο «παντογνώστης» απέχει από την πραγματικότητα. Η ημιμάθεια εχθρεύεται την γνώση, διότι περιορίζει τον άνθρωπο από το να εξελιχθεί, σε αντίθεση με την αμάθεια, η οποία  κινητοποιεί τον άνθρωπο να προσπαθήσει να διευρύνει τις γνώσεις του...
Ο ξερόλας βασίζεται στην ημιμάθεια του...
Ο ξερόλας είναι το άτομο που πάντα έχει άποψη για όλα. Δεν έχει σημασία εάν δεν έχει την παραμικρή γνώση πάνω σε κάποιο αντικείμενο. Πάντα θα επιμένει με τρόπο επιβλητικό, μπας και πείσει τους άλλους ότι η άποψή του είναι η μόνη αλήθεια. Εξαιτίας του υπέρμετρου εγωισμού του και της ανικανότητας να παραδεχτεί ότι έχει ελλιπείς γνώσεις, καταλήγει να γίνεται στενόμυαλος, συνεπώς με το πέρασμα των χρονών να μαθαίνει λιγότερα...
Ο ξερόλας βασίζει τις γνώσεις του σε σκόρπιες επιφανειακές γνώσεις από εδώ και από εκεί... Απεχθάνεται να γνωρίζει πράγματα από την προσωπική-συστηματική μελέτη, γι' αυτό και συνήθως οι γνώσεις που παινεύεται ότι κατέχει είναι υπερεκτιμημένες. Ορισμένες φορές επιλέγει να χρησιμοποιήσει λόγια και θεωρίες κάποιων άλλων, προκειμένου να διασφαλίσει την εγκυρότητα του λόγου του και να πρωταγωνιστήσει...
Υπάρχουν δύο διακριτοί τύποι ξερόλα: πρώτον, ο εξυπνάκιας της παρέας, που κατανοεί πλήρως ένα θέμα συζήτησης, ενώ έχει πλήρη άγνοια. Στο δεύτερο τύπο, ο εξυπνάκιας προσποιείται ότι γνωρίζει το θέμα της συζήτησης -για παράδειγμα, σε μια συζήτηση ανθρώπων που έχουν ζήσει χρόνια σε χώρα του εξωτερικού, ο ξερόλας της παρέας (ο οποίος δεν έχει επισκεφτεί ποτέ τη συγκεκριμένη χώρα) επιμένει ότι είναι ειδήμονας για τον τρόπο ζωής των κατοίκων της, επειδή... το άκουσε από τον αδελφό του ξαδέρφου του μπατζανάκη του και βγάζει συμπεράσματα. Δεν τον ενδιαφέρει να ερευνήσει για το αν αυτό που άκουσε είναι αληθινό η όχι...
Τι υποκινεί αυτή τη ναρκισσιστική σφοδρή επιθυμία για την αυτοκολακεία;
Σύμφωνα με την ψυχολογία, ένα πρόσωπο που ενεργεί ως ξερόλας, μπορεί να εμπεριέχει στο χαρακτήρα του, εκτός από αλαζονεία, στοιχεία ψυχοπαθολογίας, όπως μεγαλομανία και ναρκισσισμό.
Πίσω από τη μάσκα του ειδήμονα, ο ξερόλας κρύβει με έντεχνο τρόπο τη χαμηλή αυτοεκτίμησή του και την ανάγκη να πείσει πάνω από όλα, τον ίδιο του τον εαυτό για την δική του αξία. Οι προσπάθειες εντυπωσιασμού των άλλων αποτελούν μια επίδειξη για το πόσο έξυπνος, ενδιαφέρων, αστείος είναι, με απώτερο σκοπό την αποδοχή και την επιβεβαίωση των τρίτων. Ως συνέπεια, ο ξερόλας φροντίζει να επιλέγει να περιβάλλεται από εκείνον τον κοινωνικό περίγυρο, ο οποίος θα επιδείξει θαυμασμό και ευγνωμοσύνη που μοιράστηκε τις γνώσεις του.
Σύμπλεγμα Ανωτερότητας
Η επίδειξη γνώσεων ενός ξερόλα συνήθως γίνεται μέσω της αμφισβήτησης της άποψης κάποιου άλλου, τον οποίο κατά βάθος μπορεί και να θαυμάζει! Μέσα από την απαξίωση αυτών που θαυμάζει, τροφοδοτείται ο εγωισμός του. Πιο συγκεκριμένα, απαξιώνει οτιδήποτε δεν μπορεί να καταφέρει. Ο λεκτικός φθόνος φανερώνει την προσωπική του απογοήτευση, την οποία αρνείται να αποδεχτεί.
  • Η κόντρα που δημιουργεί ένας ξερόλας μπορεί να φτάσει ασυναίσθητα σε «bullying» λόγω απόρριψης. Μην αναρωτηθείτε το γιατί κάποιος του οποίου την ύπαρξη αγνοείτε, προσπαθεί να σας μειώσει, διότι κάποια πράγματα δεν ακολουθούν πάντα τη λογική...
  • Η περιέργεια για την πορεία των άλλων πηγάζει από την ανάγκη του ξερόλα να συγκρίνεται, προκειμένου να βγαίνει νικητής σε έναν αναίτιο ανταγωνισμό. Οποιοσδήποτε καταφέρνει κάτι σημαντικό, αποτελεί μέτρο σύγκρισης για τον ξερόλα, διότι φέρνει στην επιφάνεια το αίσθημα κατωτερότητας -κατά συνέπεια απειλεί την υπεροχή του.
Συμφωνία ή πόλεμος
Απεχθάνεται την αμφισβήτηση, την οποία αντιμετωπίζει ως εν δυνάμει απειλή (κλονίζει την εύθραυστη αυτοπεποίθηση) ότι θα αποκαλυφθεί πως... δεν είναι ο παντογνώστης!
Στα πλαίσια μιας συζήτησης, ο ξερόλας είναι ο πλέον κακός ακροατής, απορρίπτοντας οποιαδήποτε άποψη διαφέρει από τη δική του. Για εκείνον η συζήτηση αποτελεί μια μάχη -η έπαλξη της οποίας σηματοδοτείται από την αμφισβήτηση προς την άποψή του. Στο πλαίσιο της μάχης, ο ξερόλας θα απαιτήσει να πάρετε θέση, για να σας κατηγοριοποιήσει ως σύμμαχο ή αντίπαλο. 
Η ανοσογνωσία της καθημερινότητας
Σύμφωνα με ψυχολογικές μελέτες, οι λιγότερο ικανοί άνθρωποι αξιολογούν τις ικανότητές τους υψηλότερα απ' ό,τι είναι στην πραγματικότητα και στερούνται τη μετα-γνώση να συνειδητοποιήσουν το λάθος τους, σε αντίθεση με τους πιο ικανούς, οι οποίοι δείχνουν πιο ταπεινή στάση σε επίπεδο αυτοαξιολόγησης, σύμφωνα με τη θεωρία της γνωστικής Dunning-Kruger Effect.
Η συγκεκριμένη θεωρία υποστηρίζει ότι οι ανίκανοι άνθρωποι συνήθως αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν τη δική τους έλλειψη δεξιοτήτων, την έκταση της ανεπάρκειάς τους, καθώς και να αναγνωρίσουν την ικανότητα σε άλλους ανθρώπους...
Πώς μπορεί κάποιος, ο οποίος είναι ανίκανος, να αναγνωρίσει την ανικανότητά του, σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, να βελτιωθεί; Σύμφωνα με την Επιστήμη του Applied Behavioral Analysis, ο άνθρωπος μαθαίνει από τη δοκιμή και τα λάθη. Όταν λοιπόν ο άνθρωπος αρνείται την παραδοχή ότι κάνει λάθος ή ότι στερείται κάποιων δεξιοτήτων, τότε δεν θα αναζητήσει με ευκολία σύντομα τη βελτίωση από ειδικό, παρά μόνο όταν εκτεθεί ανεπανόρθωτα...
*Η Ελσα Μπάρδα έχει βασικό πτυχίο ψυχολογίας (BSc Honours), μετεκπαίδευση πρώτο μάστερ στην Κλινική Ψυχολογία (MSc Clin. Psy.) και δεύτερο μάστερ στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς MSc (MSc ABA ). Η εκπαίδευση και μετεκπαίδευσή της έγινε στη Μ. Βρετανία. Έχει αναγνώριση πτυχίων από το ΔΟΑΤΑΠ και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.

Πώς να αντιμετωπίσεις τους ξερόλες

Λοιπόν, παιδιά τα πολλά λόγια είναι πτώχια! Το να είσαι ξερόλας είναι στάση ζωής. Ξερολισμός είναι η παθογενής εκείνη κατάσταση κατά την οποία ο παθών θαρρεί ότι έχει τη δυνατότητα να εκφέρει μια άποψη  σε οποιοδήποτε θέμα και οι υπόλοιποι οφείλουν να τη δεχτούν ως αυθεντικά σωστή. Ο ξερόλας είναι ένας άνθρωπος που τον αντιμετωπίζουμε με συμπάθεια διότι αυτό που λέει το πιστεύει ακράδαντα, δεν μπορεί ούτε καν να διαννοηθεί ότι μπορεί να πλανάται πλάνην οικτρά!
Τα αίτια
Τα αίτια του φαινομένου; Ο ξερόλας θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις και έχει την ικανότητα να αρπάζει πληροφορίες από αριστερά και δεξιά, τις οποίες μπορεί να μην πολυκατανοεί, αλλά τις συγκρατεί! Έτσι όταν βρεθεί στη συνέχεια σε μια σχετική συζήτηση προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις, αραδιάζει την ελλειπή αλήθεια του. Επειδή δεν καταλαβαίνει ακριβώς τι είναι αυτό που λέει, όταν τον ρωτήσεις για εξηγήσεις επιστρατεύει την ατάκα “φίλε μου εγώ αυτό άκουσα, αυτό σου λέω”, τουτέστιν “μη ρωτάς πολλά, αρκέσου στην έμπειρη πληροφορία μου και βγάλε τον σκασμόοο!”.
Η μέθοδος
Προκειμένου να γίνει περισσότερο πειστικός για την πληροφορία που σου εκμυστηρεύεται, ο ξερόλας χρησιμοποιεί κάποια δοκιμασμένα στερεότυπα όπως:
  • Άσε με να γνωρίζω καλύτερα τα πολιτικά παιχνίδια (επίκληση στην αυθεντία του)
  • 3 σετ των δέκα επαναλήψεων με 12κιλα (αδιαφορία για την συντακτική σταθερότητα της φράσης, αφαιρούμε ρήμα και υποκείμενο, συμπύκνωση της πληροφορίας)
  • Εντάξει, είναι γνωστό προ πολλού ότι ο Χ είναι μασόνος (επίκληση στη διαχρονικότητα (;) της γνώσης – εγώ που διάολο ζούσα και δεν το γνώριζα ετούτο)
  • Το ξέρεις ότι πήραμε 32 πυραύλους από την Κίνα που κόστισαν 1.253 δισεκατομμύρια και τους δώσαμε τον έλεγχο του 29.3% της ΔΕΗ και ο υπουργός ενόπλων δυνάμεων πήρε μίζα  μια βίλα στην εκάλη; (επίκληση στη βαρύτητα της αναλυτικής/λεπτομερέστατης πληροφόρησης –  για να τα λέει τόσο αναλυτικά, θα το έχει ψάξει που να πάρει ο διάοολος – αμ δε που το ‘χει ψάξει)
  • Όχιιιι ρε βλάααακα, δεν λένε ποτέ σε μια γυναίκα ότι τη βρίσκουν γλυκιά (δικιέ μου, έφτασες στο σημείο να τον αγανακτήσεις τον ξερόλα και να αρχίσει να βρίζει, προφανώς έκανες κάτι πολύυυυυ στραβό).
  • Φίλε μου εγώ την έχω φάει την ΠΙΑΤΣΑ με το κουτάλι, άκου με που σου λέω (επίκληση στην πανίσχυρη γνώση του πως λειτουργεί η ΠΙΑΤΣΑ)
Η θεματολογία
Ο σωστός ξερόλας, ο ξερόλας που σέβεται τον εαυτό του, ο ξερόλας with balls,  δεν έχει ταβάνι στα πεδία συζητήσεων που επιλέγει να καταθέσει τις πέρα από κάθε αμφιβολία απόψεις/πληροφορίες του! Ωστόσο έχει μερικά αγαπημένα τόπικς! Είναι εκείνα τα τόπικς που είναι γενικά δημοφιλή.. Το καλύτερό του έχει να κάνει με τις γυναικές (όταν πρόκειται για άνδρα ξερόλα). Ξέρει τα πάντα, πως πρέπει να φερθείς, τι τους αρέσει, ποια είναι τα προφανή κλειδιά για να τις κατακτήσεις και που εσύ ο κακομοίρης δεν τα γνωρίζεις (ρε συυυυ, αυτή ξέρεις τι θέλει τώρα για να πέσει; Θέλει λίγο φτύσιμο, φτύσε την λίγο και θα δεις). Ένα άλλο χοτ τόπικ είναι σίιιιγουρα η πολιτική.. πρόκειται για θέμα που ειδικά τον τελευταίο καιρό μονοπολεί το ενδιαφέρον και ο ξερόλας οφείλει να δώσει τις δικές του απαντήσεις για το πως μπορεί να σωθεί η μητέρα Ελλάδα από την κρίση που τείνει να την καταπιεί. Ξέρει από πριν αν η δραχμή θα φέρει σωτηρία ή όχι, ξέρει ποια κόμματα εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα, γνωρίζει τους μοναδικούς 2, 3 πολιτικούς που διαφέρουν από τους υπόλοιπους και μπορούν να γίνουν σωτήρες, γνωρίζει κάθε πιθανή διαπλοκή κοκ. Αλλά αν νομίζετε ότι κάπου εκεί σταματάνε οι γνώσεις του οθέντικ ξερόλα, ε είστε πολύ γελασμένοι!
Ο ξερόλας γνωρίζει πότε έγινε η μάχη του Χέιστινγκς (και όχι Χάστινγκς) που έφερε τους Νορμανδούς στην Αγγλία, γνωρίζει από πυρηνική φυσική, αλλά και από διατροφή. Ξέρει τα πάντα για φυσιοθεραπείες, μπορεί να σου δώσει λύση για κάθε ασθένεια που μπορεί να σου τύχει, να σου προτείνει ματζούνια για να σου περάσει η γρίπη σου. Μπορεί να σου πει ποια είναι η καλύτερη μουσική του κόσμου, να προβλέψει ποιος 15χρονος ποδοσφαιριστής θα γίνει ο νέος Μέσι, να μαντέψει πότε πρέπει να σηκώσεις τα λεφτά σου από την τράπεζα, γιατί την επόμενη μέρα θα έρθει η δραχμή κλπ! Ο κατάλογος είναι τεράστιος και περιλαμβάνει απόλυτες γνώσεις στη βιολογία, τα μαθηματικά, τις τέχνες, τα γράμματα, τον νίτσε, το ντιτζέιινγκ, τον πάολο κοέλο, την ποίηση – από εδώ και πέρα κόβω τα άρθρα γιατί γίνεται ανυπόφορα κουραστικό – κβαντομηχανική, νανοτεχνολογίες, κίνημα των μπιτνικ, εκκρεμές του φουκώ, ροκοκό, ανδρική μόδα για την ανοιξιάτικη  κολεξιόν 2012-2013! Να σταματήσω καλύτερα ε;!
H αντιμετώπιση
Εξαρτάται. Αν ο ξερόλας δεν είναι φίλος χέστηκες, δεν του δίνεις καμία σημασία, τον αποφεύγεις, δεν ασχολείσαι μαζί σου, κοινώς τον αντιμετωπίζεις ως αόρατο. Τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα όταν είσαι υποχρεωμένος να τον υποστείς για κάμποση ώρα και δεν μπορείς να ξεφύγεις με τίποτα(η περίπτωση του Ιορδάνη, ήταν χαρακτηριστική)! Τότε επιστρατεύεις το οπλοστάσιό σου σε καταφατικές εκφράσεις όπως “μάλιστα”, “τι λες ρε παιδί μου”, “άντε ρε, για σκέψου”, “χμμμ πολύ ενδιαφέρον”, “οοοκ, θα το έχω υπόψιν” ενώ ταυτόχρονα κοιτάς το ρολόι ή παίρνεις τηλέφωνο κάποιο φίλο και κάνεις ότι προέκυψε κάποιο σημαντικό θέμα και πρέπει να φύγεις άμεσα. Τώρα αν ο ξερόλας είναι φίλος, εκεί πια χρειάζεται υπομονή, άπειρη αγάπη και κατανόηση στο δράμα που ζει!
Το χειρότερο από όλα είναι λοιπόν ότι κάμποσοι φίλοι μου έχουν αρχίσει να εκδηλώνουν τέτοια συμπτώματα. Μάλιστα κάποιων είναι ένα από τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά τους, αλλά τους έχω αποδεχτεί με τις ατέλειές τους! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε μια μέρα που ο ξάδερφος Παντελής – ο μπίζνεσμαν προηγούμενου ποστ  και θιασώτης του δόγματος “καέεενας εν ξέρει” – τουτέστιν “αποκυρήττω τον ξερολισμό”- με πλησίασε και βαρυσήμαντα δήλωσε ότι πλέον κοντεύω να γίνει χειρότερος από έναν άλλον πολυ αγαπημένο φίλο-πρωτομάστορα του ξερολισμού! Αυτό ήταν, δεν ξαναλέω τίποτα για τους ξερόλες, γιατί τρέμωωωω μην γίνω και εγώ μια μέρα κομμάτι αυτής της εκλεκτής κάστας υπερανθρώπων και δεν θα το αντέξω αυτό από τον εαυτό μου!!!
Θεός φυλάξει!


Δεν υπάρχουν σχόλια: