Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Γυναικεία ανωτερότητα




Γυναικεία ανωτερότητα
Το θηλυκό ζει, ποσοτικά και ποιοτικά, περισσότερο από το αρσενικό σε όλη την κλίμακα του ζωικού βασιλείου. Αυτό είναι κάτι που αποδεικνύεται και στατιστικά.
Από τον DR ΣΤΕΦΑΝΟ  ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ 
Η ΜΗΤΕΡΑ - ΤΡΟΦΟΣ είναι απαραίτητη στη νέα γενιά. Γι' αυτό και προικοδοτείται γενναιόδωρα από τη φύση. Ένα κορίτσι που γεννιέται στην Ελλάδα σήμερα έχει τη στατιστική πιθανότητα να φτάσει τα 83. Ένα αγόρι τα 78. Ωστόσο, όλες παραπονιούνται συχνότερα για περαστικές συνήθως παθήσεις και πάνε πιο τακτικά στον γιατρό.
Είναι πιο επιρρεπείς σε νευρώσεις, μελαγχολία, ημικρανίες και ταλαιπωρούνται από παχυσαρκία. Σπάνια όμως εμφανίζουν εμφράγματα. Ίσως γιατί η γυναικεία φύση τους τις κάνει πιο εγκρατείς στο τσιγάρο. Είναι πολύ πιο ευαίσθητες στο αλκοόλ. Εμφανίζουν ηπατική ανεπάρκεια και κίρρωση με τη μισή ποσότητα οινοπνεύματος από αυτήν που απαιτείται στον άνδρα. Ωστόσο, πολύ μικρός αριθμός γυναικών πέφτει στον αλκοολισμό.
Τα ουσιαστικά προβλήματα με την υγεία της η γυναίκα τα αντιμετωπίζει μετά τα 50-55. Τότε που ο θηλυκός οργανισμός σταματάει να αποτελεί μονάδα αναπαραγωγής οπότε η φύση την εγκαταλείπει. Μέχρι τότε οι πανίσχυρες ορμόνες του φύλου τη βηματοδοτούσαν αδιάλλακτα και αδιάλειπτα, και της χάριζαν σωματική προστασία και ψυχική καρτερικότητα. Βιολογικά είναι αποδεδειγμένο ότι οι μητέρες ζουν περισσότερο και είναι περισσότερο ευτυχείς απ' όσες δεν έχουν παιδιά. Όσο πιο προηγμένη είναι η κοινωνία τόσο μεγαλύτερη είναι η γυναικεία μακροβιότητα. Γυναίκα πάνω από τα 60 έχει 60% πιθανότητες να φτάσει τα 85. Στην ηλικία των 70, αν παραμείνει υγιής, οι πιθανότητες να περάσει τα 90 είναι ακόμα μεγαλύτερες. Είναι γνωστό ότι οι γυναίκες έχουν κατά 10% βραδύτερο- χαμηλότερο βασικό μεταβολισμό αν και αυτό το φυσικό φαινόμενο δεν είναι η μοναδική αιτία της μακροβιότητας τους. Η χαρακτηριστική «συμπεριφορά» τους, αποδίδεται στη διαφορετική «καλωδίωση» του γυναικείου εγκεφάλου.
Ο ανθρώπινος εγκέφαλος αποτελείται από κέντρα (συναθροίσεις) άκρως εξιδανικευμένων κυττάρων και νευρικές ίνες (καλώδια) όπου αυτά μεταφέρουν επιλεκτικά σε άλλα κέντρα πληροφορίες - αποφάσεις άλλων νευρικών κέντρων. Πιστεύουμε ότι η διαφορετική ενημέρωση των επιμέρους εγκεφαλικών κέντρων καθιστά τις γυναίκες συγκριτικά με τους άνδρες πιο επιδέξιες στη συναισθηματική νοημοσύνη, σε κοινωνικές δεξιότητες και στην προσαρμογή στην εργασία. Η φύση έχει κτίσει τον άντρα για ήρωα, πολεμιστή που σκέφτεται ενστικτωδώς τη νίκη στη μάχη αρνούμενος να ασχοληθεί έστω στιγμιαία, με το πέρας του πολέμου. Ο γυναικείος εγκέφαλος είναι καλωδιωμένος και προσαρμοσμένος ώστε να διαφυλάττει τη «φωλιά» και το «παιδί». Διαθέτει ισχυρότερο ένστικτο αυτοσυντήρησης. Προσαρμόζεται ευκολότερα στα νέα δεδομένα. Εμπλουτίζει τις γνώσεις για την υγεία (της οικογένειας) περισσότερο από τον άνδρα. Παρουσιάζει ανώτερη μνήμη και συναισθηματική νοημοσύνη πολύ ανώτερη του συνομήλικου παρτενέρ της. Έτσι διαφυλάττει την επιβίωση και τη μακροημέρευση όλων. Οι γυναίκες βοηθούν τον εαυτό τους για να προσφέρουν πολλά στους ανθρώπους που αγαπούν.
Τ V  Ε Θ Ν ΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: