Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Ένας Ντι Πιέτρο θα μας σώσει



CΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ
Ένας Ντι Πιέτρο θα μας σώσει
Γράφει ο ΔΑΜΩΝΙΔΗΣ...

Οι απολογητές της Νέας Ξενοκρατίας, και ειδικότερα τα «ηχεία» τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, άρχισαν να κατασκευάζουν «θεωρητικά σχήματα», σύμφωνα με τα οποία οι «εκσυγχρονιστές» του νεοελληνικού κράτους είχαν διαμορφωθεί ως προσωπικότητες στο εξωτερικό.

Προφανής ο στόχος τους: Να κατασκευάσουν την προσωπογραφία του σημερινού πρωθυπουργού, πρωτομάστορα της οικονομικής εξάρτησης και υποθήκευσης του μέλλοντος της χώρας –και όχι μόνο– σε εξωχώριες δυνάμεις.

Και μάλιστα κατατάσσουν στους «εξωγενείς» και δύο από τις σημαντικότερες πολιτικές προσωπικότητες, τον Χαρίλαο Τρικούπη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο!

Τα ανιστόρητα αυτά «θεωρητικά σχήματα» παρακάμπτουν, όμως, ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης ενέταξε στην οικονομική ανόρθωση της χώρας σημαντικά έργα υποδομής (σιδηροδρομικό δίκτυο, λιμάνια, αναδιάρθρωση Στρατού και Πολεμικού Ναυτικού κ.ά.), στο πλαίσιο η Ελλάδα των περιορισμένων γεωγραφικών ορίων να καταστεί το ισχυρό εθνικό κέντρο, να προστατεύει σε πρώτο πλάνο τον υπόδουλο Ελληνισμό και σε δεύτερο να προωθήσει τη βαθμιαία εκπλήρωση της Μεγάλης Ιδέας.

Άλλωστε ο ίδιος έζησε και ανδρώθηκε στον ισχυρό απόηχο των ιδεών του Πολέμου της Ανεξαρτησίας και στην απαίτηση των λαϊκών μαζών για την εκπλήρωση του κοινωνικού σκέλους του Εθνεγερτικού Αγώνα του '21.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ώριμο τέκνο του υπόδουλου Ελληνισμού, διέγνωσε, ήδη από τα πρώτα πολιτικά βήματά του στην Κρητική Πολιτεία, ότι οι απολογητές της «μικράς και εντίμου Ελλάδος», τα «Τζάκια» («Φαμίλιες» ) και ο τοποτηρητής των ξένων στη χώρα, η Αυλή, σε αγαστή συνεργασία, αντιστρατεύονταν κάθε προσπάθεια για την εθνική ολοκλήρωση.

Το ανορθωτικό έργο του Μεγάλου Κρητός απέβλεψε, και το κατόρθωσε σε σημαντικό βαθμό, στον κοινωνικό εκσυγχρονισμό, αλλά ταυτοχρόνως και στην εθνική ολοκλήρωση. Οι δύο του Ελληνικού Πανθέου, Χαρίλαος Τρικούπης και Ελευθέριος Βενιζέλος, απέρριψαν στην πράξη «θεωρητικά σχήματα» του τύπου: «Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα για να ενασκήσει ανεξάρτητη από τις επιθυμίες των τότε προστατών της εξωτερική, αλλά και εσωτερική πολιτική…». Και βεβαίως δεν οδήγησαν εθελοδούλως τον τόπο σε οικονομική υποτέλεια και ξενική εξάρτηση…

Τι συμβαίνει, όμως, σήμερα;

α) Τα «Τζάκια», οι γνωστές πολιτικές «Φαμίλιες», με την ψιμυθίωση της «ανωτέρας» μόρφωσης και κατάρτισης των γόνων τους, στο εξωτερικό σε φημισμένα πανεπιστήμια –απλώς στην πλειοψηφία τους οι γόνοι αυτοί υπήρξαν επισκέπτες αυτών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων– διεκδικούν Θεία Προνοία τη διακυβέρνηση του ελληνικού λαού σε σχήματα και πρότυπα φεουδαρχικών σχέσεων!

Παραλλήλως, οι «Φαμίλιες», ανεξαρτήτως πολιτικών ιριδισμών, επιδεικνύουν αδιατάρακτη αλληλεγγύη και αλληλοϋποστήριξη. Τα δείγματα των «Οικογενειών» Παπανδρέου, Καραμανλή, Μητσοτάκη το επιβεβαιώνουν και μάλιστα το επεκτείνουν και στις «Νεο-Φαμίλιες» (π.χ. Κ. Μπακογιάννη, Φώφη Γεννηματά κ.ά.).

Η παρεμβολή στην πολιτική ζωή της χώρας των «εκλεκτών» αυτών γόνων ανατρέπει όχι μόνο την Κοινωνική Πυραμίδα Αξιών (= διάκριση στον χώρο των σπουδών, του επαγγέλματος, της κοινωνικής δράσης και συνακολούθως επιτυχής υπερπήδηση των αλλεπάλληλων αυτών «κοινωνικών φίλτρων»), αλλά καθιστά τους ανεπάγγελτους γόνους ιθύνουσα τάξη της χώρας!

β) Η κατασκευή και η αναγωγή των γόνων αυτών σε καθοριστικούς πολιτικούς ρόλους οδηγεί στο «παράδοξο» φαινόμενο: Η εκτελεστική, νομοθετική και, σε ελάσσονα βαθμό, η δικαστική εξουσία, να μην κυβερνούν κατά τις επιταγές του Συντάγματος τη χώρα.

Αλλά διάφοροι παράγοντες, άλλοι ισχυρότεροι και άλλοι ασθενέστεροι, να διαμορφώνουν ένα πλέγμα δυνάμεων το οποίο και διαμορφώνει τις τύχες της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Το επικίνδυνο για το μέλλον του τόπου είναι ότι το πλέγμα αυτών των δυνάμεων δεν είναι αυτόφωτο, αλλά ετερόφωτο, με άμεσες και ευθείες εξαρτήσεις από εξωχώρια κέντρα εξουσίας…

Αυτό το «κατεστημένο», κατά τον ευφυή χαρακτηρισμό του Ανδρέα Παπανδρέου, αποτελεί μια de facto πίσω από την de jure, συνταγματική εξουσία. Μάλιστα το «κατεστημένο» αυτό έχει κατορθώσει να αλώσει την υψηλή ιεραρχία του κρατικού μηχανισμού, της Παιδείας, και μάλιστα στο επίπεδο του διδακτικού προσωπικού των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με χαρακτηριστικό γνώρισμα την ανεπιστημοσύνη.

Επί τη ευκαιρία, σε ποίο στάδιο ευρίσκεται η δικαστική έρευνα που με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου διενεργείται για την ανάδειξη της ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας κ. Θάλειας Δραγώνα σε «καθηγήτρια» του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία κατά την πιστοποίηση του ΔΙΚΑΤΣΑ εστερείτο «βασικού τίτλου σπουδών»;

Η αρμοδία εισαγγελέας κ. Ράικου θα ενημερώσει την κοινή γνώμη;

Παραλλήλως, ο θεματοφύλακας της νομιμότητας, ο Άρειος Πάγος, θα διατάξει δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου εκλογής, από τις «συντεχνίες των κολλητών» στα ΑΕΙ, «καθηγητών» οι οποίοι στερούνται διδακτορικού τίτλου σπουδών, στοιχείου, σύμφωνα με τον νόμο, sine qua non για την ανάδειξη σ' αυτό το αξίωμα;

γ) Τέλος, αποφασιστικό παράγοντα της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας, όπως άλλωστε και στο παρελθόν, αποτελούν οι αποκαλούμενοι «μπίζνεσμεν», με τη διαφορά, όμως, ότι η χώρα εδώ και τρεις δεκαετίες έχει πλήρως αποβιομηχανοποιηθεί…

Ο έλληνας «μπίζνεσμαν» του 2010 μ.Χ. κατά κύριον λόγο είναι ο τρόφιμος των κρατικών προμηθειών ή ο «χρυσοκάνθαρος» τραπεζίτης, μεταπράτης και διεκπεραιωτής ξένων κεφαλαίων.

Το στρώμα των μεγαλοαστών «μπίζνεσμεν» με τον περίγυρό τους δεν πλούτισαν επενδύοντας στην αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, αλλά αύξησαν την οικονομική τους επιφάνεια με τη λεηλασία των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη συνεργία των εκάστοτε κυβερνήσεων, καθώς και με τη λεηλασία των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Είναι οι περιβόητοι «Νέοι επιχειρηματίες», η διαπλοκή των οποίων με τις εκάστοτε εξουσίες παρήγαγε τα σκάνδαλα του χρηματιστηρίου, της Ζήμενς, των εξωχώριων εταιρειών, των δομημένων ομολόγων, του λαθρεμπορίου του ναυτιλιακού αφορολογήτου πετρελαίου και των άλλων συναφών οζουσών υποθέσεων.

Η τάλαινα Ελλάς της οικονομικής υποτέλειας και της μειωμένης εθνικής ανεξαρτησίας αναζητεί εναγωνίως τον Ντι Πιέτρο της… Ήγγικεν η ώρα …

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=58093&colid=28&dt=2010-08-29%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: