Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Ο «φιλόζωος» Χίτλερ που δεν ήταν φιλόζωος

 


Ο «φιλόζωος» Χίτλερ που δεν ήταν φιλόζωος

Της Σοφίας Σπυρογιάννη

Ένας απ' τους μύθους που αιωρούνται πάνω απ' τον Χίτλερ είναι πως ήταν φιλόζωος. Πού εδράζεται όμως αυτό; Είναι κάτι που προσπαθεί να εξανθρωπίσει τον Αδόλφο; Επειδή είχε δύο γερμανικούς ποιμενικούς, την Μπέλα και την Μπλόντι;!! Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι ο Χίτλερ με τους συνεργάτες του πειραματιζόταν με σκυλιά για να φτιάξει τον "υπέρτατο σκύλο-στρατιώτη".

 

 

Ακόμα πιο λίγοι γνωρίζουν πως ούτε μία φωτογραφία με γάτα δεν υπάρχει να συντροφεύει τον Χίτλερ. Τα δύσμοιρα σκυλιά, που εκπαιδεύονταν στα εργαστήρια του  πιθανότατα χρησιμοποιούνταν ως πειραματόζωα με λήψη φαρμάκων για να επικοινωνούν... τηλεπαθητικά μεταξύ τους αλλά και με τους ανθρώπους κατά τη μάχη!

 

 

Μάλιστα οι "ερευνητές" του, του είχαν πει ότι κάποια σκυλιά απ' τα εκατοντάδες που είχαν μαζευτεί απ' όλη τη Γερμανία, γαύγιζαν το "Mein Fuhrer"! Άλλα βασανίζονταν να κάνουν νοήματα με τις πατούσες τους!!

 

 

Οι "εκπαιδευμένοι" γερμανικοί ποιμενικοί έγιναν συνώνυμο της φρίκης στα πογκρόμς ή στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και ακόμα και τα σημερινά "αστυνομικά" σκυλιά είναι απόγονοι των δύστυχων εκείνων ζώων.

 

Η έννοια του φιλόζωου απέχει έτη φωτός απ' τον Αδόλφο. Ποιος αληθινός φιλόζωος άλλωστε θα σκότωνε τα αγαπημένα του σκυλιά πριν ο ίδιος αυτοκτονήσει όπως έκανε ο ίδιος με την Μπλόντι;



 

Απλά αντικείμενα εξουσίας και εργαλεία καταστολής για τον Αδόλφο Χίτλερ και μέρος της προπαγάνδας ήταν η διοχέτευση στον Τύπο της εποχής φωτογραφιών του να παίζει με τα σκυλιά του.

(Οι φωτογραφίες των πειραμάτων είναι από το βιβλίο του δρ Μπόντεσον "Amazing Dogs: A Cabinet Of Canine Curiosities"").

*Η Σοφία Σπυρογιάννη είναι καθηγήτρια στο ΕΠΑΛ. της Χίου.

https://www.zoosos.gr/o-hitler-den-etan-philozoos/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: