Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ


ΑΠΟ ΠΙΑ ΠΥΛΗ ΘΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ;


Βρισκόμουν με την οικογένειά μου στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου και περίμενα στην Πύλη 35 την αναγγελία επιβίβασης για την πτήσης μας 570 με την ΕΛΚΥΘΡΟ-AIR. Ξαφνικά ακούμε μια γυναικεία φωνή να λέει στα μεγάφωνα. «Σας ζητούμε συγνώμη για την αναστάτωση. Η ΕΛΚΥΘΡΟ-AIR σας ανακοινώνει ότι επιβίβαση της πτήσης 570 θα γίνει από την Πύλη 41».

Έτσι σηκωνόμαστε, παίρνουμε όλες τις αποσκευές μας και κατευθυνόμαστε τρέχοντας στην Πύλη 41. Δεν περνούν όμως δέκα λεπτά και ακούμε πάλι την γλυκιά φωνή να λέει: «Σας ζητούμε και πάλι συγνώμη για την αναστάτωση. Η ΕΛΚΥΘΡΟ-AIR ανακοινώνει ότι επιβίβαση της πτήσης 570 θα γίνει τελικά από την Πύλη 35».

Ξαναμαζεύουμε λοιπόν τις βαλίτσες μας και πάλι ασθμαίνοντας γυρίζουμε στην αρχική μας Πύλη 35. Μόλις έχουμε ηρεμήσει και ετοιμαζόμαστε να τακτοποιηθούμε, ακούμε πάλι την ίδια φωνή να λέει με γλυκό τρόπο :

«Αγαπητοί μας επιβάτες σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα αδυνατίσματος της ΕΛΚΥΘΡΟ-AIR»


ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΕΒΕΙ;

Ο Κωστής είναι ένας ψαγμένος επιβάτης που φοβάται όμως τα αεροπλάνα. Με τα πολλά και επειδή βιαζόταν να προλάβει ένα ραντεβού στο Ηράκλειο της Κρήτης αποφασίζει να ταξιδέψει αεροπορικά.

Επιβιβάζεται στο αεροπλάνο και δαγκωμένος περιμένει την απογείωση. Το αεροπλάνο τρέχει στον διάδρομο με τις μηχανές στο φουλ και ξαφνικά σταματά, κάνει αναστροφή και γυρίζει στην Πύλη αναχώρησης.

Ο Κωστής αρχίζει να τρέμει. Σκέπτεται να φύγει αλλά πάλι σκέπτεται το σοβαρό ραντεβού που έχει και δεν μπορεί να αναβληθεί. Τελικά ακούει από τα μεγάφωνα την συγνώμη της εταιρίας για την καθυστέρηση, που ήταν παραπάνω από μια ώρα και τελικά, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, επιβιβάζεται πάλι στο αεροπλάνο.

Το αεροπλάνο τροχοδρομεί φανταστικά και απογειώνεται. Ο Κωστής χαλαρώνει, αλλά όπως είπαμε , ο Κωστής είναι ψαγμένος επιβάτης. Οπότε φθάνοντας πάνω από την Μήλο, και την στιγμή που του προσφέρει την πορτοκαλάδα η αεροσυνοδός της κάνει νόημα να πλησιάσει περισσότερο και την ρωτάει ψιθυριστά και με ευγένεια.

«Με συγχωρείτε δεσποινίς αλλά μήπως μπορείτε να με πληροφορήσετε γιατί ακριβώς καθυστερήσαμε;”

Και η αεροσυνοδός απαντά:

«Τι να σας πω κύριέ μου… Ο πιλότος άκουσε ένα πολύ περίεργο θόρυβο στην μηχανή και χρειάστηκε….. μια ώρα για να τον αντικαταστήσουμε όταν αρνήθηκε να πετάξει»…!!!!

Κόκαλο ο Κωστής.!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: