Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

HOAX - Lifeisbeautiful.pps

Έλαβα την παρακάτω σοβαρή προειδοποίηση και σας ενημερώνω.
ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΕΟ ΙΟ.
Απλά είναι ένα ακόμη hoax


ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ !!!!!!!
Παρακαλώ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, κυρίως εάν χρησιμοποιείτε αλληλογραφία μέσω internet, όπως Yahoo, Hotmail, AOL κτλ.
Η πληροφορία κυκλοφόρησε από την Microsoft και την Norton.
Παρακαλώ στείλτε την σε όλους όσους γνωρίζετε και έχουν πρόσβαση στο Internet. Ίσως λάβετε ένα φαινομενικά άκακο e-mail με παρουσίαση Πάουερ Πόιντ (PowerPoint) και τίτλο: «Lifeisbeautiful. Pps».
Εάν το λάβετε, μην ανοίξετε το επισυναπτόμενο του για κανένα λόγο και διαγράψτε το αμέσως!!!
Εάν ανοίξετε το αρχείο, ένα μήνυμα θα εμφανισθεί στην οθόνη σας λέγοντας: Itistoolatenow, yourlifeisnolongerbeautiful, δηλαδή: Τώρα πια είναι αργά, η ζωή σας δεν είναι πλέον όμορφη!
Ως επακόλουθο θα χάσετε τα πάντα στον υπολογιστή σας και το άτομο που σας το έστειλε θ' αποκτήσει πρόσβαση στο όνομά σας, στο e-mail σας και στο κωδικό ασφαλείας σας. Αυτός είναι νέος ιός ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΙΟΣ !!!
Η Microsoft επιβεβαίωσε ήδη τη σοβαρότητα του προβλήματος κι ανάφερε ότι τα προγράμματα antivirus δεν είναι ικανά να τον καταστρέψουν.
Ο ιός δημιουργήθηκε από έναν χάκερ ο οποίος αυτοαποκαλείται «lifeowner».
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥ ΣΑΣ!!!

Κατ’ αρχάς ιδού η επίσημη διάψευση από την Symantec, τους κατασκευαστές του Norton Antivirus: "Symantec Security Response encourages you to ignore any messages regarding this hoax. It is harmless and is intended only to cause unwarranted concern." Η Symantec Security Response σας προτρέπει να αγνοήσετε οποιοδήποτε μήνυμα σχετικά με τον αναφερόμενο hoax. Είναι αβλαβής και προορίζεται μόνο να προκαλέσει αδικαιολόγητο ενδιαφέρον
Τώρα ας δούμε τι χαρακτηρίζει αυτό το μήνυμα σαν hoax:

" Η πληροφορία κυκλοφόρησε από την Microsoft και την Norton "
Κυκλοφόρησε δηλαδή πότε; Από ότι ξέρουμε όλοι η Microsoft δεν έχει εμπλακεί στις εταιρείες παραγωγής anti-virus και δεν κυκλοφορεί virus alerts. Η Norton είναι το επίσημο όνομα ενός προγράμματος antivirus της Symantec Corporation.

" Παρακαλώ στείλτε την σε όλους όσους γνωρίζετε."
Καμιά εταιρεία διανομής antivirus λογισμικού δεν διανέμει πληροφορίες με αυτό τον τρόπο..
" Ίσως λάβετε ένα φαινομενικά άκακο e-mail με παρουσίαση Πάουερ Πόιντ (PowerPoint) και τίτλο: «Lifeisbeautiful. Pps .'"
Είναι δυνατό ένα αρχείο του PowerPoint να προσβληθεί από κάποιας μορφής ιό, αλλά αυτή η επικινδυνότητα αντιμετωπίζεται εύκολα από την αναβάθμιση των patches της Microsoft. Και πέρα από αυτό τι θα εμπόδιζε κάποιον κακόβουλο να αλλάξει το όνομα του αρχείου και να σας το στείλει;

" Εάν το λάβετε, μην ανοίξετε το επισυναπτόμενο του για κανένα λόγο και διαγράψτε το αμέσως!!! "
Οι πραγματικές προειδοποιήσεις για ιούς σαν ομιλούν για patches και αναβαθμίσεις ( updates ) που θα σας παράσχουν την απαραίτητη προστασία. Είναι μάλιστα πιθανό να συμπεριλαμβάνουν οδηγίες για να απαλλαγείτε από τον ιό και τα απαραίτητα βήματα για να αναφέρετε τον ιό στις αρχές. Η διαγραφή ενός επισυναπτομένου (attachment) δεν σας προστατεύει από μελλοντικές μολύνσεις ούτε θα απομακρύνει οποιαδήποτε μόλυνση του υπολογιστή σας.

" Αυτός είναι νέος ιός, ο οποίος ξεκίνησε πρόσφατα να κυκλοφορεί!."
Και να πάλι που δεν μας λέει ακριβώς πότε. Ουσιαστικά κάθε προειδοποίηση ιών hoax είναι για "νέους" ιούς, ακόμη και αν κάποιοι από αυτούς εμφανίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν πριν πολλά χρόνια.
" Η Microsoft επιβεβαίωσε ήδη τη σοβαρότητα του προβλήματος κι ανάφερε ότι τα προγράμματα antivirus δεν είναι ικανά να τον καταστρέψουν."
Για την Microsoft τα είπαμε παραπάνω. Για τις εταιρείες παραγωγής antivirus λογισμικού θα πρέπει να πούμε ότι κινούνται άμεσα για αναβάθμιση του παραγόμενου από αυτές λογισμικού λίγες ώρες αφού ένας νέος ιός κάνει την εμφάνισή του.

Η προειδοποίηση συμπεριλαμβάνει μια ενημέρωση για τον χάκερ ή τα κίνητρά του και την παρουσιάζει για να θεωρήσετε τον εαυτό σας σαν θύμα της διαμάχης μεταξύ των μεγάλων εταιριών και των χάκερ.

Γενικά.
Τέτοια e-mail δεν πρόκειται να προστατεύσουν εσάς ή τους φίλους σας από τους ιούς του διαδικτύου και γιαυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να σπάτε τέτοιες αλυσίδες και να μην τις προωθείτε.

Πηγές:


http://www.breakthechain.org/exclusives/lifevirus.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: