Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Προσχέδιο Νόμου : Όλοι θα είμαστε δότες οργάνων


 




Νομοσχέδιο: Όλοι θα είμαστε δότες οργάνων


Μόνο όσοι από εμάς θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο ζουν, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.

Εν δυνάμει δότες οργάνων για να χρησιμοποιηθούν σε μεταμόσχευση θα είμαστε όλοι στο εξής, σύμφωνα με όσα προβλέπει το νέο προσχέδιο νόμου για τις μεταμοσχεύσεις που δόθηκε στη δημοσιότητα.Συγκεκριμένα, το προσχέδιο νόμου αναφέρει ότι η αφαίρεση ενός ή περισσοτέρων οργάνων από ενήλικο, θανόν πρόσωπο, πραγματοποιείται εφόσον δεν είχε εκφράσει την αντίθεσή του (εικαζόμενη συναίνεση).

Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο κάθε πολίτης που έχει ενηλικιωθεί, μπορεί να δηλώνει την αντίθεσή του στην αφαίρεση οργάνων του μετά θάνατον, σε ειδικό αρχείο που θα τηρείται στον ΕΟΜ. Η σχετική δήλωσή του θα πρέπει να φέρει βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες βλαστοκυττάρων (αιμοποιητικών κυττάρων) θα ιδρύονται στο εξής με απόφαση του υπουργού Υγείας και σύμφωνη γνώμη του ΕΟΜ και θα λειτουργούν αποκλειστικά μόνο σε νοσηλευτικά ιδρύματα, στον Δημόκριτο και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Πηγή:
http://medicalnews.gr/

Γελάτε, κάνει καλό!




Ανεβάζει με φυσικό τρόπο τη διάθεση, προλαμβάνει τις ασθένειες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βελτιώνει το καρδιαγγειακό σύστημα, καίει θερμίδες, γυμνάζει και αυξάνει τη μακροζωία. Όλες αυτές οι ιδιότητες δεν συγκεντρώνονται σε κάποιο μαγικό φίλτρο, αλλά στην ικανότητά μας να γελάμε. 

1. Τα μωρά δεν γελούν παρά μόνο αφού συμπληρώσουν 3 μήνες ζωής.
2. Όταν γελάμε, ο αέρας που εκπνέουμε, φεύγει από τους πνεύμονες με ταχύτητα 96 χλμ/ώρα.
3. Χρησιμοποιούμε 17 μυς του προσώπου μας για να γελάσουμε και 47 για να κατσουφιάσουμε.
4. Οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν 40% μειωμένο κίνδυνο για καρδιοπάθεια συγκριτικά με τους απαισιόδοξους.
5. 17 λεπτά γέλιου την ημέρα, αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής σας κατά μία ημέρα.
6. Ένα 6χρονο παιδί γελά κατά μέσο όρο 300 φορές την ημέρα. Ένας ενήλικας γελά μόλις 15 φορές την ημέρα.
7. Οι χαμογελαστοί σερβιτόροι παίρνουν 50% περισσότερα φιλοδωρήματα από τους αγέλαστους συναδέλφους τους.
8. Ένα καλό γέλιο μπορεί να διαρκέσει μία ώρα.

Πηγή:
http://medicalnews.gr/2011/03/γελάτε-κάνει-καλό/

Αγορές αγαθών με κάρτες και επιταγές

Αλλάζει από την τρέχουσα εβδομάδα το καθεστώς στις συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων και ιδιωτών, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου που εφαρμόζει το οικονομικό επιτελείο για περιορισμό της φοροδιαφυγής και αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 1η Απριλίου τίθεται σε ισχύ η ρύθμιση που προβλέπει ότι τα φορολογικά στοιχεία αξίας άνω των 3.000 ευρώ, τα οποία εκδίδονται για την πώληση αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, θα εξοφλούνται αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες και με επιταγές.

Επισημαίνεται ότι το ανωτέρω όριο, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στον ισχύοντα φορολογικό νόμο, ήταν 1.500 ευρώ, όμως το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να αυξηθεί το ποσό, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι κατά την πρώτη εφαρμογή του μέτρου και να μη δημιουργηθούν πρόσθετα προβλήματα στην αγορά.

Για το λόγο άλλωστε αυτό, με σχετική υπουργική απόφαση, ορίζεται ως κατώτερο όριο συναλλαγής, το ποσόν των 3.000 ευρώ για το έτος 2011 και το ποσόν των 1.500 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2012.

Στο εξής λοιπόν φορολογικά στοιχεία, που εκδίδονται από επιτηδευματίες, για πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλούνται από τους λήπτες αυτών αποκλειστικά μέσω τραπέζης, με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες του αγοραστή των αγαθών ή λήπτη των υπηρεσιών ή μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή με επιταγές, αποκλειόμενης της εξόφλησης των συγκεκριμένων στοιχείων με μετρητά.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ως αξία συναλλαγής, για την εφαρμογή του νέου καθεστώτος, νοείται το συνολικό ποσό της αξίας της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ.

Στο πλαίσιο αυτό το νέο καθεστώς, με βάση τις ισχύουσες διατάξεις, εφαρμόζεται:

- για προκαταβολές που εισπράττονται ή τμηματικές καταβολές, που αφορούν συναλλαγές ύψους άνω του ισχύοντος κάθε φορά ορίου, ανεξαρτήτως του ποσού έκαστης τμηματικής καταβολής ή προκαταβολής.

- σε περίπτωση πώλησης αγαθών (όπως οχήματα, κ.λπ.) σε ιδιώτη "με ανταλλαγή",
η διαφορά της αξίας που προκύπτει από το συμψηφισμό των αμοιβαίων ανταπαιτήσεων, εφόσον αυτή υπερβαίνει το ισχύον κάθε φορά όριο.

- σε περίπτωση αλλαγής λιανικώς πωληθέντων αγαθών, η αξία των οποίων προηγουμένως έχει εξοφληθεί, για τη νέα απόδειξη λιανικής πώλησης που εκδίδεται.

- στην περίπτωση επιστροφής αγαθών, εφόσον μεταγενέστερα η απαίτηση του ιδιώτη συμψηφισθεί με επόμενη αγορά αγαθών.

- σε περίπτωση συναλλαγής που εξοφλείται, μερικώς ή ολικώς, με εκχώρηση από τον ιδιώτη προϊόντος δανείου που βαρύνει αυτόν, με κατάθεση του σχετικού ποσού στο λογαριασμό του πωλητή - επιτηδευματία, για το τυχόν υπολειπόμενο ποσό, ανεξαρτήτως αξίας, εφόσον η τιμολογούμενη αξία της συναλλαγής υπερβαίνει το ισχύον κάθε φορά όριο.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις συναλλαγών, που διενεργούνται σε ημέρες και ώρες μη λειτουργίας των τραπεζών ή με πρόσωπα - ιδιώτες που για αντικειμενικούς λόγους δεν είναι δυνατή η από μέρους τους εξόφληση, με τους νέους τρόπους και καταβάλλονται μετρητά ή παραδίδονται συναλλαγματικές, οι οποίες εξοφλούνται εκτός τραπεζικού συστήματος, ακολουθείται ειδική διαδικασία ως ακολούθως:

- Από τον επιτηδευματία - πωλητή, κατά το χρόνο είσπραξης μετρητών ή παραλαβής συναλλαγματικών (εκτός τραπεζικού συστήματος) από τον πελάτη - ιδιώτη, εκδίδεται λογιστικό παραστατικό «απόδειξη είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων».

Η συγκεκριμένη απόδειξη, εκδίδεται αθεώρητη από διπλότυπο, τουλάχιστον, στέλεχος και εφόσον είναι μηχανογραφική δεν απαιτείται η σήμανση αυτής μέσω ΕΑΦΔΣΣ.

Στο περιεχόμενο αυτής αναγράφονται το ποσό, ο τρόπος εξόφλησης, η αιτιολογία της είσπραξης (π.χ. προκαταβολή, τμηματική καταβολή, εξόφληση) και ο αύξων αριθμός του παραστατικού (εφόσον έχει προηγηθεί η έκδοση αυτού).

Επί προκαταβολών, πριν την έκδοση του φορολογικού στοιχείου, αναγράφονται τα αντίστοιχα στοιχεία του οικείου ταμιακού παραστατικού, εφόσον εκδίδεται από την επιχείρηση.

- Ο επιτηδευματίας υποχρεούται το ποσόν των μετρητών, που εισπράττει κατά το χρόνο έκδοσης της εν λόγω απόδειξης ή κατά το χρόνο εξόφλησης των συναλλαγματικών, να το καταθέσει εντός δύο εργάσιμων ημερών από την έκδοσή τους, σε τραπεζικό λογαριασμό που τηρεί σε οποιαδήποτε αναγνωρισμένη Τράπεζα ή Πιστωτικό Οργανισμό.

Τα εκδιδόμενα τραπεζικά παραστατικά, συσχετίζονται από τον επιτηδευματία με τις «αποδείξεις είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων» που αφορούν.

- Οι εκδιδόμενες «αποδείξεις είσπραξης μετρητών ή παραλαβής αξιόγραφων», καθώς και τα τραπεζικά παραστατικά από τα οποία προκύπτουν τα δεδομένα της κατάθεσης, διαφυλάσσονται με ευθύνη του υπόχρεου, για όσο χρόνο προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 21 του ΚΒΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόχρεοι που εντοπιστούν από τον ελεγκτικό μηχανισμό του υπουργείου Οικονομικών να μην τηρούν τα προβλεπόμενα από το νέο καθεστώς συναλλαγών, που στόχο έχει τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυστηρά πρόστιμα και ποινές.

Πηγή: 
H Nαυτεμπορική, 28.3.2011
https://www.epixeirisi.gr/ΝΕΑ/4732797/Αγορές-αγαθών-με-κάρτες-και-επιταγές



Τι θα γίνεται στην αγορά μέσω δόσεων και όσους δεν έχουν κάρτες ή επιταγές

Πολλοί ίσως αναρωτηθούν τι θα γίνεται στην περίπτωση της αγοράς μέσω δόσεων. Το υπουργείο Οικονομικών απαντά πως θα ισχύει ό,τι και σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι αν οι αγορές άνω των 3.000 ευρώ γίνονται µε δόσεις, η αξία της συναλλαγής θα εµφανίζεται ολόκληρη στην απόδειξη, ωστόσο ο πελάτης θα επιβαρύνεται τμηματικά κάθε µήνα µε το ποσό της άτοκης ή έντοκης δόσης.

Στις περιπτώσεις που ο πελάτης δεν έχει ούτε πιστωτική ούτε χρεωστική κάρτα, ούτε μπορεί να βγάλει επιταγή, τότε ο έμπορος ή ο επαγγελματίας θα είναι υποχρεωμένος να κόβει ένα παραστατικό. Στη συνέχεια, ο έμπορος θα πρέπει να καταθέσει το παραστατικό στην τράπεζα.

Αλλάζει προς τα κάτω το όριο από το 2012

Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών προέβλεπαν το ανώτερο όριο για την εφαρμογή της ρύθμισης να είναι 1.500 ευρώ αλλά για να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι κατά την πρώτη εφαρμογή του μέτρου αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να ισχύσει το όριο των 3.000 ευρώ.

Ωστόσο από 1/1/2012 το κατώτερο όριο συναλλαγής θα είναι τα 1.500 ευρώ όπως προβλέπεται στον ισχύοντα φορολογικό νόμο.


Πηγή:
http://www.star.gr/politics/85819/

ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 2001 : Δέκα τρόποι για να περικόψετε τα χρέη σας

Δέκα τρόποι για να περικόψετε τα χρέη σας
 
* Με ρυθμό 40% ετησίως αυξάνεται ο δανεισμός των ελληνικών νοικοκυριών
 
Δέκα τρόποι για να περικόψετε τα χρέη σας 
 
 
 
 
Χωρίς αμφιβολία η καταναλωτική πίστη στην Ελλάδα έχει φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τα νοικοκυριά είναι στο σύνολό τους ή στην πλειονότητά τους υπερχρεωμένα, η ευκολία με την οποία οι τράπεζες δίνουν πρόσβαση σε δάνεια ή σε πιστωτικές κάρτες έχει οδηγήσει τον δανεισμό των καταναλωτών σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Μάλιστα η αύξηση του δανεισμού των ιδιωτών ή νοικοκυριών μέσω των πιστωτικών καρτών βαίνει αυξανόμενη ετησίως με ένα ποσοστό της τάξεως του 60% έχοντας υπερβεί το 1 τρισ. δρχ. Συνολικά ο δανεισμός που αφορά προσωπικά (ως 1 εκατ. δρχ.) δάνεια και κάρτες βαίνει αυξανόμενος κατά 40% ετησίως. Σε ό,τι αφορά τα καταναλωτικά δάνεια (από 1-8 εκατ. δρχ.) το ποσοστό αύξησης είναι αρκετά μικρότερο.

Το θέμα του δανεισμού των νοικοκυριών δεν απασχολεί μόνο την Ελλάδα, παρόμοιες έρευνες έχουν γίνει και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στη Βρετανία, και έχουν αποδείξει ότι και εκεί ο δανεισμός έχει φθάσει στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών ανερχόμενος σε 700 δισ. στερλίνες. Αν και ακόμη δεν έχουν παρατηρηθεί σε μεγάλο βαθμό κρούσματα υπερχρεωμένων νοικοκυριών που αναγκάζουν τους δανειολήπτες να καταφύγουν στη διαδικασία της πτώχευσης, όπως για παράδειγμα στις ΗΠΑ, τα τελευταία χρόνια εν τούτοις οι χρήστες των προϊόντων καταναλωτικής πίστης θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να μη βρεθούν προ αδιεξόδου. Για τον σκοπό αυτόν υπάρχει ο «δεκάλογος του καλού δανειολήπτη», στον οποίο όλοι, λίγο-πολύ, θα βρουν κάποια τεχνική να μειώσουν και να ελέγξουν καλύτερα τα χρέη τους.



* Ο δεκάλογος του δανειολήπτη 
 
1. Εξοφλήστε όλα τα χρέη σας προτού επενδύσετε ή αποταμιεύσετε. Είναι σαφές ότι στην περίπτωση που κάποιος έχει ένα χρέος δεν τον συμφέρει να αποταμιεύει. Ο λόγος είναι απλός και ευνόητος. Τα επιτόκια δανεισμού είναι σαφώς μεγαλύτερα από αυτά των καταθέσεων αλλά και ακόμη από τις αποδόσεις για αρκετές από τις τοποθετήσεις σε μετοχές στο Χρηματιστήριο.

Για παράδειγμα, αν τοποθετήσει κάποιος ένα ποσό 1 εκατ. δρχ. σε μια κατάθεση με επιτόκιο 2%, τότε τα ετήσια έσοδά του από αυτή την επένδυση θα είναι 20.000 δρχ. Αν, παράλληλα, στη θεωρητική περίπτωση που ο ίδιος χρωστάει το ποσό του 1 εκατ. δρχ. σε μια πιστωτική κάρτα με επιτόκιο 15%, τότε οι τόκοι θα είναι 150.000 δρχ., σχεδόν οκταπλάσιο δηλαδή. Επομένως στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο καταθέτης χάνει και τη μικρή απόδοση των 20.000 δρχ. και «ζημιώνεται» επιπλέον κατά 130.000 δρχ. Κάτι που δεν θα συνέβαινε αν έδινε το παραπάνω ποσό για να εξοφλήσει το χρέος του.


2. Δώστε προτεραιότητα στα χρέη σας. Το να διαθέτει κανείς «κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του», σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση, είναι το πιο σημαντικό ό,τι και να του συμβεί στη ζωή του. Ετσι η πρώτη φροντίδα είναι η εξόφληση των δόσεων του στεγαστικού δανείου ή η εξασφάλιση του μισθώματος, στην περίπτωση που ο χρεωστών είναι ενοικιαστής. Αλλα χρέη που πρέπει να έχουν άμεση προτεραιότητα είναι τα χρέη προς την Εφορία, οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ και ό,τι έχει σχέση με το Δημόσιο.

3. Ελέγξτε αν τα χρέη σας έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Η ασφαλιστική κάλυψη που καλύπτει πληρωμές δόσεων δανείου ισχύει μόνο στην περίπτωση που ο δανειολήπτης για οποιονδήποτε λόγο είναι ανίκανος προς εργασία. Ετσι για περιπτώσεις δόσεων στεγαστικού δανείου ο δανειολήπτης είναι εξασφαλισμένος έναν μήνα αφότου σταματήσει να εργάζεται αλλά η διάρκεια κάλυψης, στην πράξη, δεν υπερβαίνει τους 12 μήνες.

4. Αλλάξτε πιστωτική κάρτα. Στην περίπτωση που διαθέτετε μια πιστωτική κάρτα με υψηλό επιτόκιο, μη διστάσετε να την «κλείσετε» και να βγάλετε μια άλλη με χαμηλότερο επιτόκιο. Δεν χρειάζεται να εξοφλήσετε ολόκληρο το υπόλοιπο, αφού οι περισσότερες τράπεζες δέχονται τη μεταφορά υπολοίπου στη νέα κάρτα, όπου φυσικά θα τοκίζεται με το χαμηλότερο επιτόκιο που θα επιλέξετε.

5. Επιλέξτε μια φθηνή υπερανάληψη. Αρκετοί τρεχούμενοι λογαριασμοί τραπεζών δίδουν το δικαίωμα της υπερανάληψης με ένα επιτόκιο της τάξεως του 10%-12%. Ο κάτοχος του λογαριασμού μπορεί αντί για 200.000 δρχ. που διαθέτει τη συγκεκριμένη στιγμή ο λογαριασμός του να κάνει μια ανάληψη 300.000 δρχ., με την προοπτική ότι το επιπλέον ποσό των 100.000 δρχ. που θα πάρει θα καλυφθεί από την επόμενη κατάθεση που θα κάνει ή τη μισθοδοσία του. Το ποσό της υπερανάληψης, βάσει της σχετικής απόφασης της Τράπεζας της Ελλάδος, δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 500.000 δρχ.

6. Επιλέξτε προσωπικό δάνειο με χαμηλότερο επιτόκιο. Οπως κάνει ένας καλός καταναλωτής προτού αγοράσει ένα είδος, μια μικρή έρευνα αγοράς στις βιτρίνες των καταστημάτων δηλαδή, ώστε να βρει αυτό που θέλει στη συμφορότερη τιμή, το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ένας δανειολήπτης. Να βρει δηλαδή ένα δάνειο με το χαμηλότερο επιτόκιο. Πολλές τράπεζες προσφέρουν στους πελάτες τους προσωπικά δάνεια ως 1 εκατ. δρχ. με χαμηλά επιτόκια και ευνοϊκούς όρους.

7. Εκμεταλλευτείτε τα φθηνά στεγαστικά επιτόκια. Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδά τους για το διάστημα από το 1995 ως σήμερα και βαίνουν μειούμενα. Ετσι κάποιος δανειολήπτης που θέλει να μειώσει το ύψος του επιτοκίου μπορεί να το ζητήσει από την τράπεζα με την οποία συνεργάζεται και αν προβλέπεται κάτι τέτοιο μπορεί να επιτύχει χαμηλότερο επιτόκιο, υπό την προϋπόθεση ότι έχει περάσει ο ελάχιστος χρόνος διαρκείας του δανείου που απαιτείται για την αλλαγή των όρων. Ακόμη, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αλλάξει και τράπεζα. Μόνο στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συγκρίνει το κόστος που προβλέπεται γι' αυτή τη διαδικασία με το συνολικό ποσό που θα «κερδίσει» από τη μείωση του επιτοκίου για να διαπιστώσει αν τον συμφέρει.

8. Μη μειώνετε το ύψος των τοκοχρεολυτικών λύσεων του στεγαστικού δανείου σας. Οταν σημειώνονται κάποιες περικοπές των επιτοκίων βάσης οι περισσότεροι δανειστές έχουν το δικαίωμα να μειώσουν αντίστοιχα το ύψος των τοκοχρεολυτικών δόσεων. Μόνο που κάτι τέτοιο δεν συμφέρει. Είναι προτιμότερο να διατηρούν το ίδιο ύψος των τοκοχρεολυτικών δόσεων, που έτσι και αλλιώς το έχουν προϋπολογίσει ώστε να μειώνουν τη διάρκεια του δανείου.

9. Μην ενοποιείτε τα χρέη σας σε έναν λογαριασμό. Τον τελευταίο καιρό όσοι χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο αλλά και όσοι μπαινοβγαίνουν σε τράπεζες θα έχουν διαπιστώσει μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και διαφημιστικών φυλλαδίων τη νέα τάση που επικρατεί, αυτή της ενοποίησης των χρεών σε έναν λογαριασμό με ένα χαμηλό επιτόκιο. Ολα τα υπόλοιπα χρεών, από κάρτες, καταναλωτικά δάνεια κτλ., ενοποιούνται σε ένα ποσό το οποίο πληρώνεται με έντοκες μηνιαίες δόσεις σαν ένα δάνειο. Μπορεί η διαδικασία αυτή να φαίνεται συμφέρουσα (ένα χρέος, ένας λογαριασμός, ένα επιτόκιο, μια μηνιαία δόση), να πληρώνει κανείς λιγότερα τον μήνα, όμως η διάρκεια αποπληρωμής γίνεται μεγαλύτερη στην περίπτωση που ενοποιηθούν, για παράδειγμα, τρεις λογαριασμοί.

10. Σκεφθείτε προτού πληρώσετε για συμβουλές σχετικές με τη διαχείριση των χρεών σας. Μια συμβουλή από ειδικούς έχει πάντα μια βαρύτητα. Στην περίπτωση όμως που πληρώνετε γι' αυτήν καλύτερα θα είναι να το αποφύγετε. Αντί να πληρώσετε κάποιο γραφείο παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών θα ήταν προτιμότερο να λύσετε όλα τα προβλήματα των χρεών που πιθανώς να έχετε με τις τράπεζες. Σίγουρα θα υπάρχει κάποια λύση όσο χρεωμένοι ή υπερχρεωμένοι είστε. Ακόμη θα πρέπει να γνωρίζετε ότι συμβουλές σχετικές με χρέη από δάνεια και πιστωτικές κάρτες προσφέρει και η Υπηρεσία Προστασίας καταναλωτών του υπουργείου Ανάπτυξης.

Πηγή:
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=139008

ΔΑΝΕΙΑ - ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ



Το παρακάτω έφτασε σήμερα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και αξίζει να το δείτε με την μεγαλίτερη δυνατή προσοχή σας. Πρώτα γιατί κάπως πρέπει να ξεστραβωνόμαστε για το πως φτάσαμε ως εδώ και γιατί παιγνίδια παίζονται πίσω από την πλάτη μας. Κατά δεύτερο λόγο γιατί υπάρχουν χιλιάδες υπερχρεωμένα ελληνικά νοικοκυριά με δάνεια και κάρτες και κατά τρίτο λόγο  γιατί η κυβέρνησή μας θέσπισε ένα καινούργιο νόμο που μας οδηγεί από 1ης Απριλίου 2011, είτε το θέλουμε είτε όχι, στις δαγκάνες των τραπεζών για συναλλαγές μεγαλίτερες των 3.000 ευρώ.



Subject: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΔΕΙΤΕ ΤΟ 
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ
Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο !!!



Ένα καταπληκτικό τριαντάλεπτο καρτούν (σε δύο μέρη, των 15 λεπτών το καθένα), που μας δείχνει, με αρκετά διασκεδαστικό τρόπο,την απάτη πίσω από το τραπεζικό σύστημα.

Δείτε οπωσδήποτε το τέλος της ταινίας (στο δεύτερο μέρος), όπου τίμησαν δεόντως εμάς τους Έλληνες, αν και με έναν αρκετά αμερικάνικο τρόπο.

Απολαύστε και... μορφωθείτε !

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "INSIDE JOB " που περιγράφει με τέλειο και αποκαλυπτικο τρόπο πως ξεκίνησε η κρίση απο την Αμερική με τα στεγαστικά δανεια,την απάτη των CDO και CDS .Πως η πανισχυρη Goldman Sachs εβγαλε δις δολλαρια απο την όλη ιστορία και τι ρόλο βαράνε οι περιφημοι οικοι αξιολογησης MOODYS ΚΑΙ S& P που κάνουν παιχνίδι και με τη δική μας οικονομια

Μέρος Α' : 



Μέρος B' : 



ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 
(που δημοσιεύθηκε στο YouTube):

Αν ο καθένας από εμάς σκεφτεί κάτι που θα μπορούσε να κάνει, όσο απλό ή μικρό κι αν φαίνεται αρχικά, και το κάνει, τότε η αλλαγή θα έρθει. Ο καθένας μας έχει διαφορετικές ικανότητες, γνώσεις κλπ. Ας κάνει μια μικρή προσπάθεια να τις αξιοποιήσει, όμως με ένα τρόπο διαφορετικό έως και άσχετο από αυτούς που προτείνει το σύστημα. Αν το κάνουμε όλοι, θα έρθει η αλλαγή.
Μην περιμένετε προτάσεις για το τι να κάνετε. Ψάξτε μόνοι σας να βρείτε τι θέλετε ή τι μπορείτε να κάνετε!

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Τα όνειρα είναι παντοτινά;


Ξυπνάω το πρωί, ή ίσως να είναι και μεσημέρι, ίσως ακόμη πιο αργά. Ποτέ δεν είσαι σίγουρος για την ώρα, να πω την αλήθεια. Πάντα κάτι σε μπερδεύει, κάτι σε αποπροσανατολίζει. Μόνο τα σύννεφα είναι ίδια. Τα βαριά, χαμηλωμένα, αγγλικά σύννεφα, που θαρρείς πως λίγο ακόμη και θα ακουμπήσουν στη γη. Τρέχουν αυτά τα σύννεφα, είναι πάντοτε βιαστικά και γεμίζουν την ατμόσφαιρα με ένα πολύ γνώριμο γκρι χρώμα, που τείνει να γίνει το αγαπημένο μου. Είναι χρώμα για παιχνίδι, χρώμα που έτσι κι αλλιώς σε κλείνει στο σπίτι, στον εαυτό σου, σου απαγορεύει, κατά κάποιον τρόπο, να βγεις έξω, ιδίως όταν συνδυάζεται με το κλασικό ψιλοβρόχι, τις περισσότερες φορές δηλαδή.

Πενήντα δύο ώρες άγρυπνος, τα χέρια μου τρέμουν και...έχουν πάρει φωτιά από τις εντολές που δίνουν στο ξεφτισμένο πληκτρολόγιο και στο ποντίκι. Είναι μάχη ζωής και θανάτου, είναι ιδρώτας και κόπος πολλών ημερών. Κρίσιμη καμπή. Αν τα καταφέρουμε, μιλάμε για επιτυχία μεγάλη, αν όχι, έχουμε χάσει ένα χρόνο παιχνιδιού. Σύγκρουση απίστευτη. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα. Δεν καταλαβαίνουν το μέγεθος των δυνάμεων που συγκρούονται αλύπητα. Είναι όπως στο σύμπαν. Όταν συγκρούονται γαλαξίες μεταξύ τους, σμήνη γαλαξιών, όταν συγκρούονται μαύρες τρύπες. Ταχύτητες και μάζες πέρα από κάθε φαντασία. Τι γνώμη μπορεί να έχει για κάτι τέτοιο ένας άνθρωπος που ακούει τις βροντές και τρομάζει, που βλέπει ανεμοστρόβιλους να διαλύουν χωριά και τον πιάνει δέος; Εδώ μιλάμε για δυνάμεις.

Ξυπνάω και αργώ να καταλάβω αν έπαιζα και κάνω διάλειμμα ή αν κοιμόμουν και μόλις έχω ξυπνήσει. Τα όνειρα είναι παντοτινά. Ζω σε ένα όνειρο. Μάλιστα, ένα όνειρο είναι η ζωή μου. Η μάνα μου νομίζω πως στεναχωριέται μαζί μου ή για κάτι τέλος πάντων. Νομίζω πως την ακούω πολλές φορές να μουρμουρίζει λέξεις λυπητερές ή την ακούω να κλαίει μέσα από τα δόντια της με κάτι λυγμούς κοφτούς, χαμηλόφωνους. Ύστερα λέει το όνομά μου και κάτι άλλα λόγια που ποτέ δεν τα θυμάμαι. Μερικές φορές της κάνω το χατίρι και γυρίζω να την κοιτάξω. Τότε διακρίνω πάνω της αμέσως μια αλλαγή. Νομίζω πως χαμογελάει έστω και αδρά. Εάν έχω τα κέφια μου της πετάω και κανένα «όλα είναι καλά, μάνα» και τη στέλνω στον έβδομο ουρανό.

Όλα όμως είναι το παιχνίδι και το παιχνίδι περικλείει μέσα του τα πάντα. Έχω πουλήσει την ψυχή μου στο παιχνίδι. Όταν ανάμεσα σε εκατομμύρια βρίσκεσαι στις πρώτες εκατό θέσεις είναι κάτι. Για μένα είναι όλη μου η ζωή. Εφτά χρόνια τώρα δεν έχω σταματήσει, προσφέρω και μου προσφέρονται. Μέχρι γιατροί και ψυχολόγοι ήρθαν στο σπίτι να με δούνε, με την προτροπή των γονιών μου βέβαια. Μου έδωσαν και χάπια, είπαν στη μάνα μου να βγαίνω έξω, να με χτυπάει ο αέρας, μπας και αλλάξει κάτι. Τίποτα όμως, εγώ όλο και χειρότερα. Ο πατέρας μου αγανάκτησε, σήκωσε χέρι και με χτύπησε. Δεν αντέδρασα, συνέχισα να κοιτάζω την οθόνη μου, να δίνω εντολές στους συμπαίκτες μου, να βρίσκω λύσεις για την ομάδα, ήμουν ο αρχηγός τους, ήμουν ο ήρωάς τους, διάολε.

Ξύλο έφαγα κι άλλες φορές, και όσο πήγαινε έτρωγα και περισσότερο. Η μάνα μου έμπαινε στη μέση, πολλές φορές τις έτρωγε αυτή στο τέλος αντί για μένα. Μέχρι που ο πατέρας μου εξαφανίστηκε. Μια μέρα μάζεψε τις βαλίτσες του, μας έβρισε κι εμένα και τη μάνα μου και έφυγε από το σπίτι. Μας άδειασε τη γωνιά με άλλα λόγια, δε θα τρώγαμε άλλο ξύλο επιτέλους, ας πήγαινε στα τσακίδια με καμιά από αυτές που έτσι και αλλιώς πηδούσε στα κωλόμπαρα που γύρναγε, ακόμη και όσο ήταν μαζί με τη μάνα μου.

Όταν βγάζεις το πρώτο εικοσιτετράωρο αισθάνεσαι γίγαντας, νιώθεις πως είσαι ο καλύτερος, πως οι δυνάμεις σου δεν έχουν τελειωμό. Αν σηκωθείς απότομα όμως το πιο πιθανό είναι να βρεθείς στο πάτωμα αμέσως. Εγώ την πρώτη φορά όχι απλώς είχα μείνει για είκοσι τέσσερις ώρες άγρυπνος, αλλά για όλο αυτό το διάστημα δεν είχα φάει απολύτως τίποτα, δεν είχα πιει παρά μόνο δύο κουτάκια χυμό ρόδι και είχα καταφέρει να κατουρήσω μόνο μια φορά. Ύστερα από αυτό έμεινα για τρεις μέρες στο νοσοκομείο. Τρεις μέρες χαμένες, χωρίς δευτερόλεπτο on-line. Τρεις μέρες καταστροφικές για το χαρακτήρα μου αλλά και για όλη την ομάδα μου.

Έτσι μαθαίνεις. Έχεις δίπλα σου μπισκοτάκια, γλυκά και αλμυρά, έχεις κανένα μπουκαλάκι νερό, λίγο χυμό, και σηκώνεσαι ανά οκτάωρο για τουαλέτα. Για ένα διάστημα είχα φοβηθεί λιγάκι όταν κάποιος μου είχε πει πως υπήρξαν κρούσματα θανάτου λόγω ακινησίας και αφυδάτωσης. Όταν όμως είσαι μέσα, όταν τα δίνεις όλα, όταν η ομάδα ολόκληρη στηρίζεται πάνω σου και περιμένει από σένα τα ξεχνάς όλα. Τίποτα δε σου τριβελίζει το μυαλό, καμιά ανάγκη δεν μπαίνει πάνω από τον ήρωα. Εξάλλου, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγω ονομάζεται και ήρωας, έτσι δεν είναι;

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος είναι ο καταραμένος ο χρόνος. Μεγαλύτερος και ισχυρότερος ακόμη και από τα πιο καταχθόνια τέρατα με τα οποία έρχομαι συχνά αντιμέτωπος. Δε σου φτάνει ποτέ. Είναι λίγος, είναι πολύ λίγος. Γεμίζει το κεφάλι μου από ιδέες και πράγματα που πρέπει να κάνω, αλλά ο χρόνος τρέχει αδυσώπητα και δεν τα προλαβαίνω όλα. Άλλες φορές τα ξεχνάω, καθώς εμφανίζονται καινούριες ιδέες, νέα πρέπει. Τρέμω σύγκορμος προσπαθώντας να θυμηθώ σημαντικά πράγματα, να μην τα ξεχάσω και δεν πραγματοποιηθούν, και όμως, πολλές φορές συμβαίνει κάτι τέτοιο και ενίοτε αποδεικνύεται καταστροφικό.


Η ομάδα μου αποτελείται από μια αρμαθιά σκληροτράχηλους paladin και αρκετούς knights. Στο παιχνίδι κλείνω εφτά χρόνια και είμαι αρχηγός αυτής της ομάδας. Σαν paladin που είμαστε κάνουμε πάντα ό,τι περνά από το χέρι μας για το καλό του κόσμου που ζούμε. Πολεμάμε τους κακούς με λύσσα δίνοντας, αν χρειαστεί, και τη ζωή μας ακόμη προκειμένου να κυριαρχήσει το καλό. Αν και η αλήθεια είναι πως προσωπικά έχω να δώσω τη ζωή μου χρόνια τώρα. Αλλιώς δε θα ήμουν και ο ήρωας που είμαι άλλωστε. Έχω να χάσω πάνω από τέσσερα χρόνια.

Θυμάμαι παλιότερα, όταν είχα πρωταρχίσει να μπαίνω στο παιχνίδι, πως έχανα αρκετά συχνά. Υπήρχαν φορές που κόποι ολόκληρων ημερών πήγαιναν χαμένοι, καθώς κάποιος βρισκόταν να με καθαρίσει, είτε στα ίσια είτε πισώπλατα. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο βέβαια. Χαμένος χρόνος, απογοήτευση, πτώση του στάτους, απώλεια αντικειμένων. Είχα όμως έφεση, απ’ ό,τι φάνηκε τελικά, είχα ταλέντο. Ανέπτυξα το χαρακτήρα μου, έκανα σημαντικές γνωριμίες, φιλίες και συμμαχίες, ανέβηκα επίπεδα στην ιεραρχία της ομάδας που ανήκα και πέρσι, πριν έναν περίπου χρόνο δηλαδή, όταν χάσαμε τον τότε αρχηγό μας, σε μια πολιορκία που κράτησε μια εβδομάδα, ανέλαβα τις τύχες των συντρόφων μου.

Τώρα βέβαια υπάρχει άλλο πρόβλημα με όλους εμάς που παίζουμε με τα χρόνια και με τη δική μου μανία τέτοια παιχνίδια: το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν φορές που ο κόσμος του παιχνιδιού νομίζω πως είναι αληθινός. Υπάρχουν φορές που σφάζω με το σπαθί μου ένα καθίκι και το νιώθω τόσο βαθιά πως του έχω αφαιρέσει τη ζωή. Άλλες πάλι με πιάνω να κλαίω μπροστά στην οθόνη γιατί έχασα ένα σύντροφο, ένα γνωστό ή φίλο. Το χειρότερο που μου συμβαίνει είναι πως μερικές φορές αργώ να καταλάβω αν κοιμάμαι και βλέπω όνειρο πως παίζω ή αν παίζω στην πραγματικότητα, και η φάση αυτή συμβαίνει, πιστεύω, όχι τόσο γιατί είμαι εθισμένος, αλλά γιατί ένας από τους λόγους που φτιάχνονται πραγματικά τα παιχνίδια είναι και αυτός.

Το παιχνίδι είναι ψεύτικο. Ναι, σε κάποιες αναλαμπές μου το καταλαβαίνω. Η συνείδηση δεν ξεγελιέται τόσο εύκολα, η συνείδηση δεν ξεγελιέται ούτε στα δύσκολα, βασικά, η συνείδηση δεν ξεγελιέται ποτέ, απ’ όσο νομίζω. Όσο και αν θάβω τον εαυτό μου μέσα σε κόσμους μαγικούς, όσο και αν μουδιάζω το μυαλό μου με ξόρκια, σπαθιά, νεκρομάντες και γίγαντες, όσο και αν πείθω την ύπαρξή μου πως βρίσκομαι σε μέρος που με αναπαύει, έρχονται τα ξεσπάσματα της συνείδησης, κουρελιασμένα, τσακισμένα, σακατεμένα, να με χτυπήσουν αλύπητα. Τότε με πιάνει πανικός και τρέλα. Τότε καταλαβαίνω σε ποια τραγική κατάσταση βρίσκομαι και το μυαλό μου θολώνει. Ευτυχώς που τα ξεσπάσματά μου αυτά γίνονται όλο και μικρότερα, όλο και πιο λίγα, όλο και πιο σπάνια, και αυτό είναι μια καλή παρηγοριά για το μέλλον.

απόσπασμα από το e-Drugs του Θοδωρή Καραγεωργίου 

Σχόλιο apneagr: Δεν ξέρω πόσοι από σας, διαβάσατε μια είδηση που δημοσιεύτηκε πριν ένα χρόνο κι αφορούσε δύο γονείς, που παραμέλησαν μέχρι θανάτου το μωρό τους, για χάρη της ψηφιακής τους “κόρης” (έπαιζαν το παιχνίδι Ρrius Οnline), αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή και προφανώς αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου, όσον αφορά την εξάρτηση ενηλίκων και ανηλίκων απ’ το διαδίκτυο.

Πηγή:
http://apneagr.blogspot.com/2011/03/blog-post_972.html#ixzz1I7Pr8577

ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

 



Οπλίτες χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα από Τούρκους στρατιωτικούς ιατρούς



Ο ισχυρισμός ότι οι Τούρκοι τρέφουν ελάχιστη εκτίμηση για την ανθρώπινη ζωή επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα περιστατικά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αναφορά που δημοσίευσε η εφημερίδα Bugün έξι ιατροί της περιβόητης Στρατιωτικής Iατρικής Aκαδημίας (Gülhane Military Academy of Medicine / GATA) χρησιμοποίησαν 20 Τούρκους οπλίτες κατά τη διάρκεια της θητείας τους τo 2008 ως ανθρώπινα πειραματόζωα (guinea pigs) για τη διεξαγωγή νευρολογικών ερευνών. Στους ιατρούς που διεξήγαγαν τα πειράματα, συγκαταλέγεται και ο Semai Βek, υιός του διοικητή του 6ου Σώματος Στρατού Στρατηγού Nejat Bek, εμπλεκόμενου στην υπόθεση Βalyoz για την ανατροπή της φιλο-ισλαμικής κυβέρνησης του ΑΚΡ. Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ιατροί εμφανίζονται σε βιντεοσκοπημένες λήψεις να βομβαρδίζουν με ηλεκτρομαγνητικά κύματα τους εγκεφάλους των οπλιτών, καταγράφοντας τις αντιδράσεις τους: από δυσκινησία μέχρι απώλεια αισθήσεων και προσωρινή αμνησία.

O καθηγητής Zeki Odabaşı, που επέβλεπε τη διαδικασία παραδέχθηκε ότι οι έρευνες διεξήχθησαν χωρίς άδεια από την αρμόδια Επιτροπή Βιοϊατρικής Ηθικής του τουρκικού υπουργείου Υγείας  και αρκέστηκε να δηλώσει ότι υπήρξε η αρχική συγκατάθεση των συγκεκριμένων οπλιτών, αφού με το τέλος των πειραμάτων θα ολοκλήρωναν νωρίτερα τη στρατιωτική τους θητεία. Ο αρχίατρος ε.α Nevzat Tarhan, ειδικευμένος στη Ψυχολογία, ζήτησε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο να διεξάγει έρευνα για την υπόθεση ενώ ο αντισυνταγματάρχης ε.α Kemal Mete κάλεσε τις οικογένειες των έξι στρατιώτων να καταθέσουν μηνύσεις κατά των γιατρών.

Ελλαδίτες και Ελληνοκύπριοι αγνοούμενοι στα χέρια της GATA

Τον Οκτώβριο του 2006 προκάλεσε σάλο η δημοσίευση έκθεσης από το περιοδικό Defense & Foreign Affairs Strategic Policy με το τίτλο «Τουρκία και PKK: Ετοιμασίες για τη Σύγκρουση» και περιελάμβανε στοιχεία για την χρήση απαγορευμένων χημικών όπλων εναντίων των Κούρδων ανταρτών του PKK, αποκάλυπτοντας δεδομένα για τα μυστικά προγράμματα παραγωγής όπλων της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις εκείνες πληροφορίες «στη διάρκεια των ετών 1984 και 1985, Eλληνοκύπριοι και Eλληνες στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν κατά την εισβολή του 1974, κατέληξαν στα μυστικά βιοχημικά εργαστήρια του τουρκικού στρατού». Eκεί, τονίζει η έκθεση, «χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα». Tα βιοχημικά εργοστάσια ελέγχονται από την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και υπάγονται στην περίφημη GATA. Στην έκθεση αναφέρεται ότι οι πληροφορίες για τις φρικτές δολοφονίες των Eλλήνων και Eλληνοκυπρίων αγνοουμένων δόθηκαν στον Θεόφιλο Γεωργιάδη από Kούρδους μαχητές που κατάφεραν να αποδράσουν από τις εγκαταστάσεις της τουρκικής Στρατιωτικής Iατρικής Aκαδημίας.


«Aυτοί οι Kούρδοι», τονίζεται χαρακτηριστικά, «ήταν αυτόπτες μάρτυρες των όσων συνέβαιναν στα βιοχημικά εργαστήρια στους Eλληνες και Eλληνοκύπριους αιχμαλώτους». Σημειώνεται ότι ο Θεόφιλος Γεωργιάδης εκτελέστηκε έξω από την κατοικία του στη Λευκωσία, αφού προηγουμένως, στις 12 και 13 Mαρτίου 1994, ενημέρωσε για τις αθλιότητες των Tούρκων τους συμμετέχοντες σε διεθνή διάσκεψη, στις Bρυξέλλες
 
 

Η δολοφονία 

του Θεόφιλου Γεωργιάδη 

από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

 
 
 



Στις 10 το βράδυ της Κυριακής, 20ης Μαρτίου 1994, στην οδό Θουκυδίδη της Αγλαντζιάς, πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών του τουρκικού κράτους δολοφόνησε, με πέντε πυροβολισμούς, τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν Θεόφιλο Γεωργιάδη στο χώρο στάθμευσης του αυτοκινήτου του, έξω από το σπίτι του. Η δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη υπήρξε η πρώτη που σημειώθηκε από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες με θύμα Ελληνοκύπριο μετά το 1974 και μάλιστα μέσα στο εσωτερικό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1957, στο χωριό Ευρύχου της Κύπρου. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του από το Παγκύπριο Γυμνάσιο, το 1975, ο Θεόφιλος κατατάχθηκε στην Εθνική Φρουρά και υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην 32α Μοίρα Καταδρομών με τον βαθμό του Εφέδρου Ανθυπολοχαγού. Εκπαιδεύτηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (Σ.Ε.Α.Π.), στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ανορθοδόξου Πολέμου (Κ.Ε.Α.Π.) στη Ρεντίνα της Θεσσαλονίκης. Ο Θεόφιλος Γεωργιάδης συνέχισε να υπηρετεί ως έφεδρος στην Εθνική Φρουρά και προάχθηκε στον βαθμό του Υπολοχαγού. Παράλληλα, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό μέλος και δραστήριο στέλεχος. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο των Αθηνών και εξειδικεύθηκε στην τουρκολογία, με σπουδές στη Γαλλία και τη Γερμανία.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, αρχικά προσλήφθηκε στην αστυνομική υπηρεσία, με ειδικότητα στα τουρκικά θέματα. Αργότερα, το 1986, η επιστημονική κατάρτιση του Θεόφιλου του επέτρεψε να καταλάβει την θέση του λειτουργού τύπου στο Τμήμα Τουρκικών Θεμάτων του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (Γ.Τ.Π. – Press & Information Office) της Κυπριακής Δημοκρατίας. Βαθύς γνώστης της τουρκικής ιστορίας και γλώσσας, οξυδερκής παρατηρητής και επιστημονικός – στρατηγικός αναλυτής της σύγχρονης τουρκικής πραγματικότητας, ο Θεόφιλος αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, από αυτή την κυβερνητική θέση, τα προσόντα του προς όφελος της Πατρίδας του. Κύρια αποστολή του Θεόφιλου Γεωργιάδη στο Γ.Τ.Π. ήταν η καθημερινή μελέτη του τουρκικού τύπου και η υποβολή σχετικών εκθέσεων και εισηγήσεων προς την Κυπριακή Πολιτεία. Ο Γεωργιάδης δεν παρέλειψει ποτέ να τονίζει τα αδύνατα σημεία του τουρκικού κράτους διαλύοντας το μύθο της δήθεν “παντοδύναμης Τουρκίας των 60 εκατομμυρίων”, ένα μύθο ιδιαίτερα αρεστό στους εντός και εκτός Ελληνισμού ηττοπαθείς και άτολμους ηγετίσκους. Τεράστια ήταν και η συμβολή του στην προβολή των θέσεων του Απελευθερωτικού Μετώπου του Κουρδιστάν (ERNK), του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) και του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Κουρδιστάν (ARGK).

Η δολοφονία του υποστηρικτή του Κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος, καταδεικνύει, σημειολογικά, δύο στοιχεία που ερμηνεύουν την δολοφονική ενέργεια της ΜΙΤ:

1. Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής στην Κύπρο του τότε υπουργού Άμυνας της Ελλάδος Γεράσιμου Αρσένη, οποίος επισκεπτόταν επίσημα το Νησί με σκοπό την προώθηση του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού χώρου.

2. Η δολοφονία σημειώθηκε την παραμονή της πιο σημαντικής κουρδικής εορτής, της γνωστής Νεβρόζ, η οποία ταυτίστηκε κατά τις δύο τελευταίες δεκαετίες με την Κουρδική εξέγερση κατά του Τουρκικού κράτους.

Η Τουρκία με τη δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη επεδίωξε να στείλει δύο σαφή μηνύματα προς την Ελληνική πλευρά. Πρώτον, ότι θα αντιδράσει δυναμικά στο ζήτημα της ενίσχυσης της άμυνας της Κύπρου μέσω του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και, δεύτερον, ότι θα κτυπήσει όποιον παρείχε σημαντική βοήθεια προς το Κουρδικό κίνημα. Με την εισαγωγή της μεθόδου της δολοφονίας ως μέσου άσκησης πολιτικής στην Κύπρο, πρακτική που παραδοσιακά, η Τουρκία, χρησιμοποιεί στο εσωτερικό, ενίσχυσε την ψυχολογική βία που ασκεί στο νησί μετά την εισβολή του 1974. Στην μακρά προοπτική, αυτό φαίνεται να ήταν το μεγάλο κέρδος που απεκόμισε η ΜΙΤ με τη δολοφονία του Θεόφιλου Γεωργιάδη.
 
Πηγή:
http://www.strategyreport.gr/?p=8466#more-8466
http://www.strategyreport.gr/?p=8242

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Το ντοκυμανταίρ του ΣΚΑΙ για το 1821,άρεσε στη Τουρκία.




Η τουρκική εφημερίδα Radikal με ολοκληρο πρωτοσέλιδο της κάνει αναφορά στις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το ντοκιμαντέρ που μεταδίδεται στην τηλεόραση του ΣΚΑϊ με τίτλο 1821. Η τουρκική εφημερίδα έχει τίτλο " επάνάσταση στην Ελλάδα για τους Οθωμανούς" και υποστηρίζει ότι το νοτκιμαντέρ κατάφερε να μην ασχοληθεί με την επίσημη ιστορία και δείχνει πολλές πραγματικότητες που ενόχλησαν. " Το να βγαίνει κάποιος εκτός της εποίσημης ιστορίας έχει τίμημα, όπως οι δηλώσεις του Παμουκ σχετικά με τους Αρμένιους."


Η τουρκική εφημερίδα που στο πρωτοσέλιδο της έχει τη φωτογραφία του Κολοκοτρώνη γράφει οτι χιλιάδες άνθρωποι ζητούν απο την κρατική τηλεόραση να κάνει ένα ντοκιμαντέρ που θα δείχνει την πραγματική ιστορία της ελληνικής επανάστασης και τονίζει οτι υπήρξαν αντιδράσεις και απο τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ο οποίος για το ντοκιματέρ δήλωσε " είναι ντροπή".

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=8&art_id=4461

ΛΙΒΥΗ: ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ;;;

Οι φυλές µε τις σηµαίες – Γιατί η εξέγερση της Λιβύης δεν είναι δηµοκρατική επανάσταση.



TΗΕ NEW YORK TIMES , TOY THOMAS L. FRIENDAN

Ο Ντέιβιντ Κερκπάτρικ, ο επικεφαλής του γραφείου των «New York Times» στο Κάιρο, έγραψε πρόσφατα από τη Λιβύη ένα άρθρο, στο οποίο έθετε ένα ερώτηµα-κλειδί για όλες τις εξεγέρσεις στον αραβικό κόσµο: «Το ερώτηµα πλανάται πάνω από τη λιβυκή επανάσταση από τη στιγµή που ο πρώτος διοικητής τεθωρακισµένου λιποτάκτησε προκειµένου να διαµαρτυρηθεί στο πλευρό των εξαδέλφων του στη Βεγγάζη: είναι η µάχη για τη Λιβύη µια σύγκρουση ανάµεσα σε έναν στυγνό δικτάτορα και τη δηµοκρατική αντιπολίτευση; ‘Η µήπως πρόκειται για έναν διαφυλετικό εµφύλιο πόλεµο;».

Το ερώτηµα είναι καίριο διότι υπάρχουν δύο είδη κρατών στη Μέση Ανατολή: οι «πραγµατικές χώρες» µε µακρά ιστορία στην επικράτειά τους και ισχυρή εθνική ταυτότητα (Αίγυπτος, Τυνησία, Μαρόκο, Ιράν) και εκείνες που θα µπορούσαν να χαρακτηριστούν «φυλές µε σηµαίες» ή πιο τεχνητά κράτη µε σύνορα που τραβήχτηκαν σε ευθείες γραµµές από τις γραφίδες των αποικιακών δυνάµεων, εγκλωβίζοντας εντός τους µυριάδες φυλές και σέκτες, οι οποίες όχι µόνο δεν θέλησαν ποτέ να ζήσουν όλες µαζί, αλλά ούτε αφοµοιώθηκαν ποτέ σε µια ενιαία κοινωνία πολιτών.

Πρόκειται για τη Λιβύη, το Ιράκ, την Ιορδανία, τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία, το Μπαχρέιν, την Υεµένη, το Κουβέιτ, το Κατάρ και τα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα. Οι φυλές και οι σέκτες που απαρτίζουν αυτά τα πιο τεχνητά κράτη κρατούνταν επί µακρόν ενωµένες κάτω από τη σιδερένια γροθιά των αποικιακών δυνάµεων, των µοναρχών ή των δικτατόρων. ∆εν έχουν πραγµατικούς «πολίτες» µε τη σύγχρονη έννοια του όρου.

∆εν είναι τυχαίο που οι δηµοκρατικές εξεγέρσεις στη Μέση Ανατολή άρχισαν σε τρεις πραγµατικές χώρες – στο Ιράν, την Αίγυπτο και την Τυνησία – όπου ο πληθυσµός έχει εκσυγχρονισθεί, υπάρχουν µεγάλες οµοιογενείς πλειονότητες που θεωρούν το έθνος σηµαντικότερο από τη σέκτα ή τη φυλή και έχουν επαρκή αµοιβαία εµπιστοσύνη ώστε να προχωρήσουν µπροστά σαν οικογένεια. Καθώς όµως αυτές οι επαναστάσεις εξαπλώνονται στις περισσότερο φυλετικές – σεκταριστικές κοινωνίες, καθίσταται δύσκολο να διακρίνει κανείς πού σταµατά η αναζήτηση για τη δηµοκρατία και πού αρχίζει η σύγκρουση για τη φυλετική επικράτηση.

Η Λιβύη είναι µόνο το πρώτο µιας σειράς ηθικών και στρατηγικών διληµµάτων, τα οποία θα αντιµετωπίσουµε καθώς οι αραβικές εξεγέρσεις εξαπλώνονται σε αυτές τις «φυλές µε τις σηµαίες». ∆εν θέλω να είµαι σκληρός µε τον πρόεδρο Μπαράκ Οµπάµα. Το ζήτηµα είναι περίπλοκο και σέβοµαι την επιθυµία του να αποτρέψει µαζικές δολοφονίες αµάχων στη Λιβύη. Αλλά πρέπει να είµαστε περισσότερο προσεκτικοί. Αυτό που έκανε το αιγυπτιακό δηµοκρατικό κίνηµα τόσο δυνατό ήταν ότι ανήκε στον αιγυπτιακό λαό. Πρέπει να είµαστε διπλά προσεκτικοί όταν επεµβαίνουµε σε τόπους που θα µπορούσαν να καταρρεύσουν στα χέρια µας, α λα Ιράκ, ειδικά όταν δεν γνωρίζουµε, α λα Λιβύη, ποιες είναι πραγµατικά οι οµάδες της αντιπολίτευσης – δηµοκρατικά κινήµατα µε φυλετικές ηγεσίες ή φυλές που εκµεταλλεύονται τη δηµοκρατική ρητορική; Και κάτι τελευταίο. ∆υστυχώς οι Αµερικανοί δεν είµαστε σε θέση να αντέξουµε το βάρος αυτής της επιχείρησης. Εχουµε δουλειά να κάνουµε στη δική µας χώρα. Αν ο πρόεδρος είναι έτοιµος να λάβει ορισµένες µεγάλες, δύσκολες, επείγουσες αποφάσεις, δεν πρέπει αυτές πρώτα να αφορούν την οικοδόµηση του έθνους στις ΗΠΑ και όχι στη Λιβύη; ∆εν πρέπει να σφυρηλατήσει πρώτα µία ενεργειακή πολιτική που θα αποδυναµώσει όλους τους Καντάφι και µια δηµοσιονοµική πολιτική, η οποία θα εξασφαλίζει το αµερικανικό όνειρο για ακόµη µία γενιά; Μόλις αυτά διευθετηθούν, θα ακολουθήσω τον πρόεδρο «από τα παλάτια του Μοντεζούµα µέχρι τις ακτές της Τρίπολης».

ΤΑ ΝΕΑ
http://gdailynews.wordpress.com/2011/03/28/οι-φυλές-µε-τις-σηµαίες-γιατί-η-εξέγερ/ 

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πτωχεύουμε την ώρα που χρωστάμε τα λιγότερα!

Δέκα Ερωτήσεις που (δεν) ζητούν απάντηση 

Πτωχεύουμε την ώρα που χρωστάμε τα λιγότερα!



Έχετε δανείσει 100 ευρώ σε έναν με μισθό 100 ευρώ και 500 ευρώ σε κάποιον με μισθό 1000 ευρώ.

Ο πρώτος σας χρωστάει το 100% του μισθού του, ενώ ο δεύτερος σας χρωστάει το 50% του μισθού του. Βάσει ποιας λογικής θα κυνηγούσατε τον πρώτο που αδυνατεί να πληρώσει το χρέος του και θα αφήνατε τον δεύτερο που ΜΠΟΡΕΙ να πληρώσει; Γιατί προσπαθείτε να πάρετε τα 100 και όχι τα 500;

Αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει με το ΔΝΤ.

Είδα στο διαδίκτυο τον κατάλογο με τα χρέη όλων των χωρών της γης. Ενδεικτικά:

- Η Γερμανία με 5 τρισ. έλλειμμα έχει χρέος στο 155% του ΑΕΠ της.
- Η Γαλλία πάλι με 5 τρισ. έχει χρέος στο 188% του ΑΕΠ της.
- Οι ΗΠΑ με 13 τρισ. έλλειμμα έχει χρέος στο 94% του ΑΕΠ της.


Οπότε είναι προφανές ότι δεν έχει τόση σημασία το μέγεθος του χρέους όσο το ποσοστό του επί του ακαθαρίστου εθνικού προϊόντος.

Μετά από μερικές ματιές στον πίνακα προκύπτουν κάποιες απορίες:

Ερώτηση 1. Πως γίνεται και ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους από εμάς, αυτοί να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά αντίθετα έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτηση 2. Πως γίνεται το Αφγανιστάν με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους να έχει μόνο 23% του ΑΕΠ του χρέος, την στιγμή που ξέρουμε ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να ” ξετινάξει” μία χώρα;

Ερώτηση 3. Πως γίνεται να χρωστάνε 29% το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και τα Αραβικά εμιράτα 56% την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτηση 4. Πως γίνεται στην Ελβετία με 271% χρέος, μία απλή καθαρίστρια σε νοσοκομείο (περίπου το 2000) να πληρώνεται με 2.000 ευρώ μισθό όσα έπαιρνε την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ) ένας «υψηλόμισθος» τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαίδευσης, ενταγμένος στα υπερ-βαρέα/ανθυγιεινά με 25 χρόνια προϋπηρεσία;

Ερώτηση 5. Πως γίνεται η Νορβηγία με 143% χρέος να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές; Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε στην Νορβηγία πριν δύο χρόνια. Προσέξτε τώρα τι «έπαθε» εκεί:
α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε 2.500 ευρώ τον μήνα μισθό!
β) Μετά τρεις μήνες στην δουλειά δήλωσε ότι ήταν «ψυχικά κουρασμένος» και του έδωσαν αμέσως άδεια 15 ημερών!
γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο) πήγε μαζί με την γυναίκα του στο Θιβέτ διακοπές.
δ) Τώρα είναι άνεργος (με την δικαιολογία ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και για δύο χρόνια παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτηση 6. Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13,5 τρισ. που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρισ. που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρισ. που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ) αλλά ανησυχούν για τα 500 δισ. που χρωστάμε εμείς;

Ερώτηση 7. Πως γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτηση 8. Ποιοι έχουν τόσα πολλά ώστε να «αντέχουν» να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;

Ερώτηση 9. Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτηση 10. Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά μήπως τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών μόνο και μόνο για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

ΠΗΓΗ:
http://www.capital.gr

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Κόβει η ΕΡΤ την εκπομπή «Αρχονταρίκι»...


Η ΕΡΤ μέσα στο πνεύμα της  ισοπεδωτικής παγκοσμιοποίησης κατήργησε το "ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ" μια από τις ποιο αγαπημένες και μεστές σε θέματα κυριακάτικες εκπομπές της. 
Τι λοιπόν περισσότερο μπορώ να πω από το να εκφράσω την ευαρέσκειά μου σαν ακροατής-τηλεθεατής της και να της δώσω τα πλέον θερμά μου συγχαρητήρια για την πετυχημένη σκέψη του αρμοδίου που έκανε την σχετική εισήγηση. 

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ


Τίτλοι τέλους για την εκπομπή «Αρχονταρίκι» του Μητροπολίτη Δημητριάδος

Σύμφωνα με πληροφορίες τίτλοι τέλους για την επί 19 χρόνια εκπομπή «Αρχονταρίκι», της κρατικής τηλεόρασης.
Την  εκπομπή «Αρχονταρίκι» παρουσίαζε κάθε Κυριακή στην ΕΤ-1, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Να σημειωθεί, ότι η εν λόγω κίνηση δημιουργεί μεγάλα ερωτήματα στους κόλπους της Εκκλησίας, μιας και ήταν η μοναδική εκπομπή με εκκλησιαστικό περιεχόμενο.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι την Κυριακή 27 Μαρτίου δεν  θα μεταδοθεί το προγραμματισμένο επεισόδιο  μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας.

Κόβει η ΕΡΤ την εκπομπή «Αρχονταρίκι»...



Χθες η διοίκηση της ΕΡΤ αποφάσισε να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την εκπομπή ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ, η οποία επί 19 έτη κατείχε σημαντική θέση στο Κυριακάτικο πρόγραμμα της κρατικής Τηλεοράσεως και ήταν η πρώτη σε θεαματικότητα εκπομπή στην πρωινή ζώνη της Κυριακής. 

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος παρουσίαζε με νηφαλιότητα θεολογικά, ιστορικά κοινωνικά και παιδαγωγικά θέματα. Στη θέση της θα προβάλλεται μία οικολογική σειρά.

Την Κυριακή 27 Μαρτίου που ΔΕΝ θα μεαδοθεί το προγραμματισμένο επεισόδιο ας αρχίσουμε όλοι, μετά τις 11.00,  να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας με κάθε τρόπο, τηλεφωνικά, μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λ.π. στην ΕΤ-1. Καλό είναι να σταλούν και επιστολές στον Πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση. Από τον Σεπτέμβριο 2010 η ΕΡΤ δεν πλήρωνε χρήματα για την εκπομπή διότι παίζονταν επαναλήψεις και όχι νέα επεισόδια επομένως δεν είναι το θέμα του κόστους που επηρέασε την απόφαση.


Ανανέωση (στοιχεία από το «ιστολόγιο»):


Την Κυριακή 27 Μαρτίου που ΔΕΝ θα μεταδοθεί το προγραμματισμένο επεισόδιο ας αρχίσουμε όλοι, μετά τις 11.00, να εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας με κάθε τρόπο, τηλεφωνικά, μέσω fax, επιστολών και ηλεκτρονικών μηνυμάτων κ.λ.π. στην ΕΤ-1. Καλό είναι να σταλούν και επιστολές στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Λάμπη Ταγματάρχη, ο οποίος πήρε μόνος του την απόφαση.

Παράκληση να προωθήσετε το μήνυμα και σε φίλους και γνωστούς σας στην Ελλάδα και στην ομογένεια, όπου μέσω του δορυφορικού προγράμματος της ΕΤ1 παρακολουθούσαν την εκπομπή.

1) Τηλέφωνο
            2106066845 begin_of_the_skype_highlighting            2106066845      end_of_the_skype_highlighting       Πρόεδρος ΕΡΤ, κ. Παναγόπουλος
            2107758824 begin_of_the_skype_highlighting            2107758824      end_of_the_skype_highlighting       Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ταγματάρχης
            2107761169 begin_of_the_skype_highlighting            2107761169      end_of_the_skype_highlighting       Υπευθ. Τηλεοράσεως ΕΤ1, κα. Μουρίκη
            2107407070 begin_of_the_skype_highlighting            2107407070      end_of_the_skype_highlighting       ή             2106066000 begin_of_the_skype_highlighting            2106066000      end_of_the_skype_highlighting       Κέντρο Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ

2) Τηλεομοιότυπο (fax)
            2106009325 begin_of_the_skype_highlighting            2106009325      end_of_the_skype_highlighting       Πρόεδρος ΕΡΤ, κ. Παναγόπουλος
            2107797776 begin_of_the_skype_highlighting            2107797776      end_of_the_skype_highlighting       Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Ταγματάρχης
            2107761056 begin_of_the_skype_highlighting            2107761056      end_of_the_skype_highlighting       Υπευθ. Τηλεοράσεως ΕΤ1, κα. Μουρίκη

3) Διαδίκτυο
Επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Κέντρου Επικοινωνίας & Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΕΠ) της ΕΡΤ. Συμπληρώστε την εν λόγω φόρμα για έκφραση παραπόνων, διαμαρτυρίας κ.λ.π. που αφορούν στο πρόγραμμα και στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης.

Επίσης μπορείτε να στείλετε e-mail στο keep@ert.gr

4) Ταχυδρομείο
ΚΕΕΠ ΕΡΤ
Μουρούζη & Ρηγίλλης 4
10674 Αθήνα

«Κανείς δεν μπορεί να ανεβεί στην πλάτη σου εάν εσύ δεν σκύψεις»

Πηγή:

http://gdailynews.wordpress.com/2011/03/27/κόβει-η-ερτ-την-εκπομπή-«αρχονταρίκι»/


 Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ




Από την ΕΡΤ λάβαμε σήμερα το ακόλουθο e-mail :




Καλημέρα σας.

Σας παραθέτω την ανακοίνωση της ΕΡΤ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η


Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με την εκπομπή «Αρχονταρίκι» που μετέδιδε η ΕΤ1, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ Α.Ε. διευκρινίζει τα ακόλουθα:

Η μετάδοση της μικτής παραγωγής «Αρχονταρίκι» ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουνίου 2010, μετά τη λήξη της σχετικής σύμβασης. Η ΕΤ1 συνέχισε τη μετάδοσή της σε επανάληψη, μέχρι και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2011.

Η ΕΡΤ Α.Ε. στο σχεδιασμό του νέου προγράμματός της θα εντάξει σ’ αυτό νέες εκπομπές, που προβάλουν το έργο της Εκκλησίας και προάγουν τον Πολιτισμό και την Παράδοση της χώρας.

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και την επικοινωνία.

ΚΕΕΠ/ΕΡΤ.