Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΡΕΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ







Χέλμουτ Κολ: Περισσότερη υπομονή για την Eλλάδα





Περισσότερη υπομονή για την Ελλάδα, που παλεύει να κρατηθεί στην Ευρωζώνη, ζήτησε από τους Γερμανούς βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών ο πρώην καγκελάριος Χέλμουτ Κολ, σε κλειστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο γερμανικό Κοινοβούλιο για τη συμπλήρωση τριάντα ετών από την πρώτη εκλογή του στην καγκελαρία.

Σύμφωνα με μαρτυρίες παρισταμένων βουλευτών, τις οποίες επικαλείται το περιοδικό «Der Spiegel«, ο κ. Κολ τόνισε πως «πρέπει να διατηρήσουμε την Ευρώπη και να συνεχίσουμε να την ενισχύουμε», προσθέτοντας ότι «οι συντηρητικοί πρέπει να αγωνιστούν για την Ευρώπη».

Πριν από λίγους μήνες, πάντως, είχε γίνει γνωστό όπως αναφέρει το ethnos.gr, ότι ο βετεράνος πολιτικός είχε -ανεπισήμως- κατηγορήσει την Άγκελα Μέρκελ ότι «καταστρέφει την Ευρώπη μου».

http://www.tsantiri.gr/oikonomia/chelmout-kol-perissoteri-ipomoni-gia-ellada.html




Le Figaro

Η Ελλάδα απογοητεύει και πάλι την Ευρώπη

Στην επιμήκυνση και στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ που θα χρειαστούν για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας τα 2 αυτά χρόνια αναφέρεται στο άρθρο της η εφημερίδα Le Figaro που κρίνει τις εξελίξεις ως “απογοητευτικές”.
“Για άλλη μια φορά η Ευρώπη έχει πρόβλημα με την Ελλάδα. Μετά από 6 μήνες αναβολής, έρχονται και πάλι άσχημα νέα ενώ το μέλλον της κυβέρνησης Σαμαρά θα συζητηθεί την Τετάρτη στο Βερολίνο κατά τη διάρκεια του γεύματος των δύο επικεφαλής γυναικών: της Κριστίν Λαγκάρ και της Άνγκελα Μέρκελ.
Στο μενού θα βρίσκεται η νέα τρύπα ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ που η τρόικα αναφέρει ότι χρειάζεται η Αθήνα. [..] Το θέμα πλέον είναι πολιτικό και σχετίζεται με την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του Ευρώ. Κι φυσικά από εκεί και πέρα στην αξιοπιστία της ίδιας της Ευρώπης”.

http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=28318&subid=2&pubid=129161570

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: