Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ;;;;

Απέκτησαν γραφεία και ξεκινούν λόμπινγκ, ενώ σήμερα αρχίζει στην Αθήνα ο… 48ος γύρος διερευνητικών επαφών με την Τουρκία
 
Στις Βρυξέλλες οι «Τούρκοι Δ. Θράκης»!
 
06/12/2010
 
...και για του λόγου το αληθές, οι υπεύθυνοι του γραφείου των Βρυξελλών ποζάρουν στο φακό


Γραφεία στις Βρυξέλλες απέκτησε η «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δ. Θράκης. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της «Ομοσπονδίας» (www.abttf.org) τα γραφεία εγκαινιάσθηκαν την 1η Δεκεμβρίου – μέσα στην απόλυτη σιωπή από ελληνικής πλευράς.

Τα γραφεία βρίσκονται σε απόσταση τετρακοσίων μέτρων από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , γεγονός που προσφέρει, όπως αναφέρεται, τη δυνατότητα στους εκπροσώπους της «Ομοσπονδίας»  να έχουν άμεση επαφή με τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – ώστε να γίνεται το αναγκαίο λόμπινγκ.

Ο πρόεδρος της «Ομοσπονδίας»  κ. Χαλίτ Χαμπίμπογλου δήλωσε, μεταξύ άλλων ,τα εξής: «Ανοίγει μια νέα σελίδα στην ιστορία των Τούρκων της Δ. Θράκης. Η φωνή της Μειονότητας θα ακούγεται στις Βρυξέλλες. Από τώρα και στο εξής  η φωνή μας θα ακούγεται πιο δυνατά».

Ανάλογο δημοσίευμα έκανε την εμφάνισή του και στην ιστοσελίδα του περιοδικού Ρόντοπ Ρουζγκαρί. Σύμφωνα με το περιοδικό, «η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα έχει πλέον τη δυνατότητα να ακούγεται ανεμπόδιστα η φωνή της στις Βρυξέλλες. Υπ΄ αυτήν την έννοια η 1η Δεκεμβρίου αποτελεί την αρχή μιας νέας περιόδου για την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης».

Ειδική αναφορά γίνεται και στο ιστορικό της υπόθεσης: «Το Δ.Σ. της ABTTF είχε αποφασίσει στις 19 Ιουνίου να ανοίξει στις Βρυξέλλες ένα γραφείο εκπροσώπησης, με στόχο την ενδυνάμωση  του αγώνα που δίνει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Στις 10 Ιουλίου το θέμα είχε τεθεί στο Συμβούλιο Εκπροσώπων. Μετά τις συζητήσεις που έγιναν,  το Συμβούλιο των Εκπροσώπων  είχε ανακοινώσει την στήριξη του στο σχέδιο εκπροσώπησης στις Βρυξέλλες, με στόχο την δημιουργία ενός ισχυρού λόμπι που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης σε επίπεδο Ε.Ε. και στην κοινή γνώμη της Ευρώπης. Μετά την έγκριση από το Συμβούλιο των Εκπροσώπων, το Δ.Σ της ABTTF εξέδωσε ανακοίνωση για τον διοικητικό που θα ασκούσε καθήκοντα εκπροσώπου και άρχισε να αναζητεί γραφείο κατάλληλο. Μετά την ολοκλήρωση των ετοιμασιών, στις 1 Δεκεμβρίου το γραφείο εκπροσώπησης της  ABTTF στις Βρυξέλλες τέθηκε σε λειτουργία.

Το γραφείο εκπροσώπησης της  ABTTF βρίσκεται μόνο 400 μέτρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπ΄ αυτήν την έννοια η ABTTF με την πιστοποίηση που έχει πάρει για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την χρονική περίοδο Μαΐου  2010- 2011 Μαΐου, έχει εγγράψει ακόμα μια επιτυχία στον τομέα του λόμπινγκ. Με την εκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ABTTF θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τις εργασίες του, καθώς και των επιτροπών που υπάγονται σε αυτό. Με το γραφείο να βρίσκεται στα 400 μέτρα μόνο απόσταση κέρδισε ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Έτσι η ABTTF θα έχει την δυνατότητα άνετα να συναντάται με ευρωβουλευτές και αρμόδιους του Ευρωκοινοβουλίου και να παρέχει λεπτομερείς ενημερώσεις στο επίπεδο  δραστηριοτήτων λόμπινγκ.

Αυτός ο οποίος θα εργαστεί στην εκπροσώπηση της  ABTTF στις Βρυξέλλες είναι ο πολύ γνωστός στους διαδρόμους του ευρωκοινοβουλίου και των Βρυξελλών  Τζαν Ιζμπούλ. Από το 2001 και εντεύθεν έχει εργαστεί ως ανταποκριτής του TRT και αργότερα του Habertürk στις Βρυξέλλες, και πλέον θα εργαστεί ως διευθυντής του γραφείου εκπροσώπησης της ABTTF στις Βρυξέλλες».

Και βέβαια, παρατίθεται οδός και αριθμός, ώστε να μην έχουμε καμιά αμφιβολία:

ABTTF Brussels
Square de Meeus 38/40
Bte:42
B- 1000  Bruxelles
Tel:0032 (0)2 401 61 98
Fax:0032 (0)2 401 68 68

Το όραμα του κ. Νταβούτογλου για πλήρη έλεγχο των Μουσουλμάνων στα Βαλκάνια προχωράει με σταθερά βήματα. Το ερώτημα είναι εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά;

Διότι, όπως έχει ανακοινωθεί, σήμερα αρχίζει ο… 48ος γύρος των περίφημων διερευνητικών επαφών Ελλάδας – Τουρκίας. Μια διαδικασία για την οποία δεν μαθαίνουμε τίποτε εδώ και πολλά χρόνια, καθώς το περιεχόμενο των συνομιλιών κρατείται μυστικό και έχει συμφωνηθεί να δημοσιοποιηθούν  όταν αυτές ευοδωθούν.

Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κάποια προθεσμία, φαίνεται πως οι συζητήσεις θα συνεχίζονται επ’ άπειρον και ουδείς θα λογοδοτεί για τον τι περιλαμβάνουν και γιατί δεν καταλήγουν πουθενά…

http://www.elzoni.gr/html/ent/525/ent.4525.asp



Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010



Προετοιμάζεται
η Αυτόνομη Δημοκρατία της Ροδόπης;




Η κάθοδος αυτόνομων μουσουλμανικών συνδυασμών στην Κομοτηνή και την Ξάνθη και η εκλογή περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σύμφωνα με την κατευθυνόμενη από το τουρκικό προξενείο ψήφο των μειονοτικών, αποτέλεσαν ένα ακόμα βήμα στη στρατηγική του νεοοθωμανισμού. Και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από το μικρό ποσοστό των τουρκικών ψηφοδελτίων σε Κομοτηνή και Ξάνθη.
Αυτό αποτελούσε ηθελημένη στρατηγική του προξενείου για να μην τρομάξει η ελληνική κοινή γνώμη και να συνεχίσουν να επηρεάζουν τα ελληνικά κόμματα στην περιοχή.

Το πρόβλημα στη Θράκη τείνει να γίνει εκρηκτικό και η μειονότητα να μεταβληθεί σε στρατηγική μειονότητα, δεδομένου ότι συγκεντρώνονται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Α. Γειτνίαση με μια αναθεωρητική και επεκτατική χώρα.

Β. Αποδυνάμωση της χώρας στην οποία ζει η μειονότητα και αντίστοιχη ενδυνάμωση της γειτονικής αναθεωρητικής δύναμης, που προετοιμάζει ψυχολογικά τη μειονότητα για κινήσεις αποσχιστικού χαρακτήρα ή, στην καλύτερη περίπτωση, την απομακρύνει συναισθηματικά από την παρούσα πατρίδα της.

Γ. Ύπαρξη μιας μειονότητας με παρόμοια ταυτότητα σε μια γειτονική χώρα.

Στην περίπτωση των μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, η Τουρκία θα προσπαθήσει να προωθήσει ως ενδιάμεσο στάδιο μια λογική αυτονομίας των μουσουλμάνων της Θράκης, ενεργοποιώντας ένα μέχρι σήμερα «κρυφό χαρτί» της, την άμεση γειτνίαση των ελλήνων μουσουλμάνων με τις μουσουλμανικές μειονότητες της Βουλγαρίας.

Το μειονοτικό ζήτημα στην περίπτωση της Βουλγαρίας είναι πολύ πιο σημαντικό από ό,τι στην Ελλάδα. Τα μεγέθη είναι άλλης κλίμακας -μάλλον γύρω στο 10% του πληθυσμού- με παρόμοια σύνθεση με την Ελλάδα, δηλαδή ένα σημαντικό ποσοστό Πομάκων υπό διαδικασία τουρκοποίησης, τουρκογενείς, τσιγγάνοι κ.λπ. Η μειονότητα στη Βουλγαρία χρησιμοποιείται ως στρατηγική μειονότητα με διαφορετικό ρόλο, ανάλογα με την περίπτωση και τη συγκυρία: Επί Ζίβκοφ η κύρια κατεύθυνση ήταν η προσπάθεια χρησιμοποίησής της για να αποσταθεροποιηθεί το βουλγαρικό καθεστώς. Στη σημερινή συγκυρία κυρίαρχη είναι η προσπάθεια ελέγχου από την Τουρκία της Βουλγαρίας, μέσω του μειονοτικού και της απειλής που αντιπροσωπεύει, ούτως ώστε να διαλυθεί ό,τι απέμεινε από τους άξονες Σόφιας - Μόσχας και Αθήνας - Σόφιας. Και για την ώρα φαίνεται αυτή η στρατηγική να αποδίδει. Τα προβλήματα επιδεινώνονται με την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ και τη δημιουργία των κάθετων αξόνων της Εγνατίας που θα διασυνδέουν Βουλγαρία και Ελλάδα, που θα φέρουν σε άμεση επαφή τις δύο μειονότητες για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κατά συνέπεια θα υπάρχει η πιθανότητα σχετικής ομογενοποίησης των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε Βουλγαρία και Ελλάδα.

Αν λοιπόν ευοδωθούν τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας -σε συνεργασία με τους υπερασπιστές των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» Γερμανούς και Αμερικανούς και με την αμέριστη στήριξη διαφόρων εγχώριων υπερασπιστών τους- τότε θα εμφανιστεί η δυνατότητα για τη διεκδίκηση μιας αυτόνομης περιοχής της Ροδόπης ή, στην καλύτερη για την Τουρκία περίπτωση, της Δημοκρατίας της Ροδόπης, που θα περιλαμβάνει πληθυσμούς από τις δύο πλευρές των συνόρων...

Το ζήτημα πλέον δεν είναι καθόλου μακρινό και αν κρίνουμε τον τρόπο που το ελληνικό κράτος χειρίστηκε το θέμα των μειονοτήτων, όπως και εκείνο της ανάπτυξης και του πληθυσμού της Θράκης, θα πρέπει να φοβηθούμε τα χειρότερα. (Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με την απογραφή του 1940 η Θράκη είχε 370.000 πληθυσμό ενώ μόνο με τη φυσική ανάπτυξη του πληθυσμού θα έπρεπε να έχει 540.000 κατοίκους το 2001. Αντ' αυτού είχε μόνο 362.000, όσο δηλαδή οι δήμοι Περιστερίου και Καλλιθέας μαζί!) Ή μήπως δεν θα πρέπει να μας φρονηματίζει το προηγούμενο της Κύπρου και ο ρόλος των Τουρκοκυπρίων;

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, πέρα από τις υπόλοιπες παραμέτρους -δηλαδή ανάπτυξη της αυτόνομης ταυτότητας των Πομάκων και των Ρομά, αποκλεισμός των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου και κατάργησή του στον βαθμό που δεν συμμορφώνεται, εκπαιδευτική πολιτική που να ευνοεί την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία-, θα πρέπει να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική με ενίσχυση του ελληνικού πληθυσμού.

Η ανάπτυξη της Ξάνθης και της Κομοτηνής πρέπει να είναι κατ' εξοχήν ενδοστρεφής μια και υπάρχουν τεράστια περιθώρια για μια τέτοια ανάπτυξη, και η εξωστρεφής ανάπτυξη με κατεύθυνση την Βουλγαρία και τον Εύξεινο να επικεντρωθεί στον Νομό Έβρου, που εξάλλου διαθέτει και τα γεωγραφικά και τα μορφολογικά πλεονεκτήματα για κάτι τέτοιο. Το Πανεπιστήμιο της Θράκης πρέπει να γίνει το μεγαλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο και να συνδεθεί με την οικονομία της περιοχής, ενώ στη Θράκη πρέπει να εγκατασταθούν βιομηχανίες εξυπηρέτησης και των αναγκών των ένοπλων δυνάμεων.

Για να μην ξυπνήσουμε αύριο με ένα νέο κυπριακό πρόβλημα στο εσωτερικό της ίδιας της Ελλάδας, πρέπει πριν απ' όλα να αφυπνιστεί ο ελληνικός λαός για τον άμεσο κίνδυνο που συνιστά ο νεοοθωμανισμός στη Θράκη. 

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ

http://www.paron.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: