Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Μας ξεγύμνωσε η Ιρλανδία...









Μας ξεγύμνωσε η Ιρλανδία...


Βάλαμε μια υπογραφή σε μια λευκή κόλλα και έγραψε ό,τι ήθελε η «τρόικα» στο Μνημόνιο



Βαριά η κουβέντα. Αλλά δυστυχώς είναι η πικρή αλήθεια. Μας εξέθεσε η Ιρλανδία. Απέδειξαν οι Ιρλανδοί ότι δεν παραδίδονται. Δεν καταθέτουν εύκολα τα όπλα. Διαπραγματεύονται. Βάζουν κόκκινες γραμμές. Και πήραν όρους από την «τρόικα» που δεν πνίγουν. Δεν σε ζουλάνε σαν χταπόδι.

Όρους που είναι ΕΚΑΤΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ λιγότερο επαχθείς απ’ αυτούς που επέβαλαν σ’ εμάς. Επτά συν τέσσερα χρόνια η εξόφληση των δανείων που παίρνει η Ιρλανδία, τρία συν δύο εμείς! Καταλυτική η σύγκριση σε βάρος μας. Και αντί να απολογείται, πανηγυρίζει η κυβέρνηση. Γιατί μας έσωσε η Ιρλανδία... Πανηγυρίζει γιατί από σπόντα θα μας ελεήσουν. Θα ξεσφίξουν τα λουριά. Θα μας δώσουν επιμήκυνση. Αυτή που ξόρκιζαν ο Παπανδρέου και οι υπουργοί του ως το μεγάλο κακό, πριν. Πιπέρι στο στόμα έβαζαν σε όποιον ως διέξοδο το πρότεινε...

Σκληρό και αμείλικτο το μάθημα που πήρε από τους Ιρλανδούς ο πρωθυπουργός μας. Αποδείχθηκε ότι τους καλύτερους όρους που εξασφάλισε η μικρή αλλά δυναμική Ιρλανδία θα μπορούσε και η Ελλάδα να τους είχε κερδίσει. Αν διαπραγματευόταν. Αλλά πού τέτοια πράγματα.

Όχι μόνο δεν κρατούσε πιστόλι ο πρωθυπουργός –αυτό ήταν παραμύθι για τα μικρά παιδιά των καναλιών– αλλά με ψηλά τα χέρια πήγε στο... Πραιτώριο. Πρόθυμος για όλα. Του δώσανε ένα λευκό χαρτί και έβαλε την υπογραφή του. Και από κει και πέρα γράψανε ό,τι ήθελαν. Το Μνημόνιο αποτελεί τον αψευδή μάρτυρα. Μέχρι και από την ασυλία της εθνικής μας κυριαρχίας παραιτηθήκαμε. Για να μπορούν να κατασχέσουν ακόμα και την Ακρόπολη, να βγάλουν στο σφυρί νησιά.

Έκθετος είσαστε απέναντι στον ελληνικό λαό, κύριε Παπανδρέου. Ό,τι λέγατε μέχρι τώρα κατέρρευσε... Από εκεί που είχατε κάνει... Ευαγγέλιο το Μνημόνιο, που δεν επιτρέπατε σε κανέναν να το παραβιάσει, ήρθε η ομολογία της αποτυχίας του με την επιμήκυνση. Και δικαιώθηκαν όλοι εκείνοι που από την πρώτη στιγμή φώναζαν ότι πρέπει να αλλάξει, αλλιώς οι θυσίες του λαού πάνε στράφι. Κι αυτό το βλέπανε οι απ’ έξω και δεν το βλέπατε εσείς, εσείς που για μια ακόμη φορά πέσατε έξω...  


Του ΜΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

 http://www.paron.gr/v3/new.php?colid=3&id=61560&dt=2010-12-05%200:0:0

Δεν υπάρχουν σχόλια: