Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Το μαύρο και πράσινο τσάι κάνουν τις ιώσεις πέρα



Το μαύρο και πράσινο τσάι κάνουν τις ιώσεις πέρα

Ενισχύουν  το ανοσοποιητικό και προστατεύουν από καταρροή, πονόλαιμο και βήχα

Γράφει η ΡΙΤΑ ΜΕΛΑ

Για να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας από την καταρροή, τον πονόλαιμο, το βήχα, την αδυναμία, αρκεί να εμπιστευτούμε τον φαρμακείο της φύσης, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, που άλλη μια φορά μάς ενθαρρύνουν να πούμε «όχι» στα αντιβιοτικά όταν πάσχουμε από ίωση.
Ένα από τα πλέον αποτελεσματικά φάρμακα της φύσης που τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι το μαύρο τσάι, σύμφωνα με μελέτη του περιοδικού «Proceedings of the National Academy of Science».
Η μελέτη έδειξε ότι όσοι συμμετέχοντες έπιναν πέντε φλιτζάνια τσάι την ημέρα για δύο εβδομάδες παρουσίασαν σημαντική βελτίωση στην απόδοση του ανοσοποιητικού τους. Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι τα κύτταρα Τ του ανοσοποιητικού συστήματος τους απελευθέρωναν 10 φορές περισσότερες ιντερφερόνες, ουσίες που συμβάλλουν στην εξουδετέρωση των ιών της γρίπης και του κρυολογήματος.
Και το πράσινο τσάι, όμως, είναι ωφέλιμο για την αντιμετώπιση των ιώσεων, κυρίως χάρη σε μια αντιοξειδωτική ουσία που περιέχει, την κουερσετίνη, αλλά και σε ένα πολύτιμο αμινοξύ, την ίθεανίνη. Αρκετές επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κουερσετίνη έχει αντιιϊκή δράση, καθώς εμποδίζει τον πολλαπλασιασμό αρκετών ιών του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένου αυτού της γρίπης.
Μία από τις μελέτες, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Journal of Medicinal Food», έδειξε ότι η αντιοξειδωτική ουσία μπορεί να εμποδίσει σε σημαντικό βαθμό την αναπαραγωγή του ιού του κοινού κρυολογήματος στο αρχικό στάδιο της λοίμωξης, ενώ μια άλλη («Journal of the American College of Nutrition»)έδειξε ότι η L-θεανίνη ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού.
Συμπερασματικά, το πράσινο τσάι μπορεί να προστατεύσει από τις ιώσεις ή να μειώσει τη διάρκεια των συμπτωμάτων τους.

Enjoy/ΥΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: