Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ



ΦΥΛΑΚΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ

Οι πονηρές σημερινές μέρες που βιώνουμε. Οι υποκρυπτόμενοι κίνδυνοι που παραμονεύουν εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας εξ αιτίας των ενεργειών ενός ύπουλου σουλτάνου πρέπει να μας κάνουν προσεκτικούς στους χαρακτηρισμούς μας. Για όσους ζούμε μακριά από την συνοριακή γραμμή και βιώνουμε τα γεγονότα ως θεατές, που ακόμα δεν μας έχει αγγίξει σε όλο του το μέγεθος, προσωπικά, το πρόβλημα καλό είναι να είμαστε προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς μας.
Γιατί σήμερα δεν είμαστε ενώπιον των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Σήμερα αντιμετωπίζουμε τον τουρκικό επιτελικό σχεδιασμό προώθησης ενός τεράστιου όγκου προσφύγων μεταναστών για να εισβάλλουν άοπλοι μεν αλλά με χρήση άλλων μέσων στην χώρα συνεπικουρούμενοι από τα καπνογόνα κλπ μέσα της τουρκικής στρατοφυλακής. Δεν είναι αυτό που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια και στο οποίο σταθήκαμε ανθρωπιστές και αγκαλιάσαμε στο σύνολό μας τους πρόσφυγες.
Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η σημερινή κατάσταση είναι διαφορετική. Και σήμερα παρά ποτέ χρειάζεται επίκληση στη λογική, που τελικά φαίνεται να είναι ακόμη πιο σπάνια εξαιτίας της καλλιεργούμενης φασιστοφοβίας. Ο φασισμός νικήθηκε και το απέδειξαν οι εκλογές. Μην επικαλούμαστε λοιπόν κάτι που μας κατευθύνει να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος. Γιατί όταν το συνειδητοποιήσουμε κάποια στιγμή αργότερα τότε ίσως να είναι πολύ αργά για όλους μας.


Θα το επαναλάβω. Νομίζω ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι η πατρίδα μας ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ δεν αντιμετωπίζει άλλο ένα κύμα λαθρομεταναστών αλλά μια ΑΣΣΥΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ από την Τουρκία που τεστάρει προφανώς τις κινήσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων προς τα σύνορα σε ώρα απειλής. Μην είμαστε αφελείς. Απλώς οι φουκαράδες μετανάστες- πρόσφυγες είναι ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ πιόνια στη σκακιέρα του σουλτάνου Ερντογάν και τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Ο αποκλεισμός και άλλων προσφύγων- μεταναστών στην πατρίδα μας και η μεταφορά τους στην ενδοχώρα και ο εγκλωβισμός τους εδώ -ΕΦΟΣΟΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ - απλώς δημιουργεί νέες εστίες πεμπτοφαλαγγιτών στην πατρίδα μας σε περίπτωση πολεμικής σύρραξης με την Τουρκία.
Και μια απλή αλλά ουσιαστική ερώτηση. Στην ομαδική αυτή πολυπληθή απόπειρα εισβολής λαθρομεταναστών που συντελείτε αυτή την στιγμή, με την βοήθεια της τουρκικής στρατοφυλακής και τις ευχές του σουλτάνου Ερντογάν,  δεν νομίζετε ότι είναι πολύ εύκολο να παρεισφρήσουν και άνδρες της τουρκικής ΜΙΤ στην Ελλάδα;;;
Τέλος θεωρώ ότι είναι μεγάλο λάθος που αυτή την στιγμή δεν προσφεύγουμε στον ΟΗΕ καταγγέλλοντας την ΤΟΥΡΚΙΑ και δεν ζητάμε από την Ευρώπη την επιβολή ΑΜΕΣΩΝ κυρώσεων εναντίον της. Αυτή την στιγμή παρά ποτέ είναι ανάγκη να φανούμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε την καλά κρυμμένη τουρκική απειλή.
Τί περιμένουμε δηλαδή να σκοτωθούν πραγματικά (ή προπαγανδιστικά κάποιοι πρόσφυγες) για να δώσουμε δικαιολογία στον "ουμανιστή" Τούρκο σουλτάνο να επιδιώξει στρατιωτική ενέργεια κατά της Ελλάδας για λόγους  «ανθρωπισμού» όπως κάνει τώρα η Τουρκία στην Συρία και την Λιβύη;;; Μα τόσο τυφλοί είμαστε και δεν αντιλαμβανόμαστε το που το πάει η Τουρκία;
Φύλακες γρηγορείτε….
Κώσταντίνος Γραικιώτης
Οικονομολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια: