Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

«Συμμαχία Ανοιχτού Βιβλίου» κατά Google

Τρεις τεχνολογικοί κολοσσοί ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία προσπάθεια να βάλουν φραγμό στα σχέδια της Google για τη δημιουργία της μεγαλύτερης εικονικής βιβλιοθήκης στον κόσμο.

Όπως έγινε γνωστοί οι Microsoft Yahoo και Amazon θα βάλουν την υπογραφή τους στην πρωτοβουλία «Συμμαχία Ανοιχτού Βιβλίου», της οποίας ηγείται η οργάνωση Αρχείο του Ίντερνετ. Η συμμαχία αντιτίθεται στη συμφωνία στην οποία έχει καταλήξει από το 2008 η Google με εκδοτικούς οίκους και συγγραφείς για την online διάθεση εκατομμυρίων τίτλων. Εκδότες και συγγραφείς θα λαμβάνουν το 70% των εσόδων από τις πωλήσεις και η εταιρεία το 30%.

«Η συμφωνία αυτή θα έχει τεράστιες επιπτώσεις κατά του ανταγωνισμού, τις οποίες οι περισσότεροι μόλις τώρα αρχίζουν να αντιλαμβάνονται» σχολίασε ο Γκάρι Ρίμπακ, νομικός σύμβουλος της Συμμαχίας, ο οποίος και γνωστοποίησε τη συμμετοχή των τριών εταιρειών. Οι Microsoft και Yahoo επιβεβαίωσαν την είδηση, ενώ η Amazon δεν σχολίασε τις πληροφορίες.

Οι επικριτές της συμφωνίας, την οποία έχει πετύχει η Google, θεωρούν ότι θα αλλάξει ριζικά το μέλλον της αγοράς των βιβλίων.

Πηγή

http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/08/22/1704841.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: