Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

Σήμερα να τους τρομάξουμε εμείς!!!


ΘΑΡΡΑΛΕΑ

Του Μάκη Κουρη




Ψήφος αντίστασης πρέπει να είναι η σημε­ρινή ψήφος του καθένα μας. Ψήφος αντίστασης στην «τρόικα».  Ως εδώ. Δεν αντέ­χονται άλλα μέτρα, και όπως όλα δείχνουν ακόμα πιο σκληρά και ανάλγητα από το πρώ­το πιάτο που μας σερβίρατε.  Ξεσφίξτε τη μέγκενη. Για να μη δείτε να συμβαίνουν κι εδώ, και ίσως σε χειρότερη μορφή, αυτά που έγι­ναν στο Λονδίνο, στα γραφεία του κόμματοςπου κυβερνά σήμερα την Αγγλία.  

Ψήφος προειδοποίησης, που αν την αξιο­ποιήσει σωστά ο πρωθυπουργός κ. Παπαν­δρέου, θα είναι το ισχυρό χαρτί του. Το πραγ­ματικό πιστόλι και όχι το πρωτοχρονιάτικο νεροπίστολο, σε μια εφ' όλης της ύλης επα­ναδιαπραγμάτευση του περιβόητου Μνημονίου. Απαιτώντας τη διαγραφή όρων ταπει νωτικών για τη χώρα, που περιορίζουν την εθνική μας κυριαρχία και ληστεύουν τον  λαό... Όρους που ξεπερνάνε και τον πιο αδίστακτο Σάιλοκ...  

Ψήφος τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση. Αλλάξτε πορεία. Πριν φουντάρουμε στα βρά­χια. Διαφορετικά κακό του κεφαλιού σας... Υπάρχουν πολλά περιθώρια για μεγάλες διορθωτικές κινήσεις. Κανείς δεν παραβλέπει τις τεράστιες δυσκολίες. Ότι το πάρτι τελείωσε. Και ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά. Όχι όμως με την τακτική του αποφασίζομεν και διατάσσομεν. Οι πολίτες δεν είναι μολυβένια στρατιωτάκια. Χρέος εκείνου που κυ­βερνά είναι να εξασφαλίσει την όσο το δυνατόν πιο πλατιά συναίνεση. Όχι φυσικά με εκβιαστικά διλήμματα.

Ψηφίζουμε σήμερα για τη ζωή μας, για να έχουν αύριο τα παιδιά μας, για την προστασία της γης μας. Ψήφος για ανάσα, για οξυγόνο είναι η σημερινή απόφαση μας. Το ποιον θέλουμε περι­φερειάρχη και δήμαρχο, αυτό έπεται. Αφού έχεις εξασφαλίσει ότι θα κρατηθείς όρθιος. 
                            
Σήμερα πρέπει να τρομάξουμε όλους αυτούς που προσποιούνται τους προστάτες μας, τους ευεργέτες μας, ότι νοιάζονται δήθεν για το καλό μας...

Του Μάκη Κουρη
εφημεριδα "το παρον' 

Δεν υπάρχουν σχόλια: