Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Το Facebook προκαλεί την Google

facebook-pplΗ Facebook Inc. εγκαινίασε μία νέα υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τους χρήστες της γνωστής σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ανεβάζοντας τον πήχη του ανταγωνισμού ενάντια στις εταιρείες Google Inc., Yahoo! Inc. και Microsoft Corp.

Η Facebook προσφέρει σε όλους τους χρήστες μία ηλεκτρονική διεύθυνση "@facebook.com" , δήλωσε εχθές στο Σαν Φρανσίσκο ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg. Η νέα υπηρεσία, εκτός από το παραδοσιακό ταχυδρομείο, θα περιλαμβάνει δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων κειμένου και instant messaging.

Με την προσθήκη του e-mail, η εταιρεία που έχει την έδρα της στο Palo Alto της Καλιφόρνια παρέχει μία εναλλακτική υπηρεσία ηλεκτρ. ταχυδρομείου απέναντι στο Gmail της Google, της πιο γρήγορα αναπτυσσόμενης υπηρεσίας Web mail την τελευταία χρονιά. Αυξάνει επίσης την πίεση προς την Microsoft και Yahoo, που αμφότερες προσπαθούν με κάθε τρόπο να τραβήξουν την προσοχή των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι ωστόσο προτιμούν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώνονται και να επικοινωνούν με φίλους.

«Η νέα υπηρεσία δεν έχει σκοπό να «σκοτώσει» το e-mail», είπε ο  Zuckerberg. «Απεναντίας, ίσως καταφέρουμε να κάνουμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ανταλλάσσουν μηνύματα μία απλή, ζωντανή, άμεση προσωπική εμπειρία».

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Gmail μετρούσε το Σεπτέμβριο 193,3 εκατομμύρια χρήστες, πετυχαίνοντας μία αύξηση 21% από την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την εταιρεία στατιστικής ComScore Inc. Οι χρήστες της Gmail ωστόσο δεν έχουν ακόμα ξεπεράσει σε αριθμό τους 361,7 εκατ. χρήστες της Microsoft Windows Live Hotmail ή τους αντίστοιχους 273,1 εκατ. της Yahoo. Και οι δύο αυτές υπηρεσίες το Σεπτέμβριο είδαν τους αριθμούς τών επισκεπτών τους να μειώνονται σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Μέσω της νέας παροχής του Facebook, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα στους φίλους τους που θα εμφανίζονται ως μηνύματα κειμένου στο κινητό τους ή στο μέιλ τους ή ως instant messages, ανάλογα με τον τρόπο επικοινωνίας που επιλέγουν χρησιμοποιήσουν για κάθε έναν από τους φίλους τους. Έως τώρα, οι χρήστες λάμβαναν μηνύματα ειδοποίησης στο εξωτερικό τους μέιλ όταν ένας φίλος δημοσίευε μία φωτογραφία ή αναρτούσε ένα σχόλιο στο Facebook wall.

Βελτιωμένα φίλτρα

Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν τώρα να επισυνάπτουν κείμενα του Microsoft Office στα μηνύματα που αναρτούν στο κοινωνικό δίκτυο, ήταν η χθεσινή δήλωση της Microsoft σε ένα blog.
Το Facebook, η μεγαλύτερη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο, μπορεί να είναι σε θέση να φιλτράρει τα μηνύματα spam καλύτερα από κάθε άλλο ανταγωνιστή στον τομέα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δήλωσε σε μία συνέντευξή του ο Danny Sullivan, επικεφαλής της ιστοσελίδας Search Engine Land.

«Η ιδέα μιας λευκής λίστας από ανθρώπους που είναι απλά φίλοι σου – ακούγεται τέλεια», είπε ο Sullivan. «Κάτι τέτοιο θα πιέσει αρκετά την Google» να βελτιώσει το σύστημά αξιολόγησης των μηνυμάτων που είναι σημαντικά για τους χρήστες.

Εχτές, περίπου την ώρα της ανακοίνωσης της Facebook, η Gmail βίωσε μία σύντομη διακοπή λειτουργίας. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μέσα σε 10 λεπτά, είπε σε μέιλ της η αντιπρόσωπος τύπου της Google, Victoria Katsarou.

AOL Mail

Τον προηγούμενο μήνα η Yahoo έκανε κάποια βήματα προς το να κάνει την υπηρεσία της πιο ελκυστική για τους χρήστες του διαδικτύου που είναι «ερωτευμένοι» με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εγκαινίασε μία νέα έκδοση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ενσωματώνει αναρτήσεις από το site Twitter Inc. και μεταφέρει πληροφορίες με μεγαλύτερη ταχύτητα. Η υπηρεσία, που βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστική φάση, βελτιώνει επίσης την αναζήτηση, την προστασία από spam καθώς και την προβολή φωτογραφιών.

Η AOL Inc., η πάλαι ποτέ ηγέτης στην αγορά υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ανακοίνωσε εχθές αλλαγές που πρόκειται να γίνουν στο δικό της δικτυακό χώρο.  Η νέα εφαρμογή θα επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν εικόνες, χάρτες και άλλες επισυνάψεις που περιέχονται σε ένα μήνυμα σε ένα παράθυρο τύπου πάνελ στο πλάι της οθόνης. Η AOL ερχόταν πέμπτη στη σειρά κατά τη μέτρηση του Σεπτεμβρίου με 30.7 εκατ. χρήστες, έχοντας μείωση δηλαδή της τάξης του 18 τοις εκατό από πέρυσι.

«Το e-mail παραμένει μία από τις πιο καυτές εφαρμογές του ίντερνετ», δήλωσε ο Brad Garlinghouse, αντιπρόεδρος της AOL στον τομέα προϊόντων καταναλωτών, ο οποίος πριν τη μετάταξή του την περσινή χρονιά, διαχειριζόταν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Yahoo. «Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν εργαζόμαστε απλά στον τομέα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά σε αυτόν της επικοινωνίας».

Πηγή:
http://www.telecomnews.gr/news/907--facebook---google.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: