Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Τα αρπακτικά ξαναγύρισαν πιο... απαιτητικά






 Τα αρπακτικά ξαναγύρισαν 
πιο... απαιτητικά

Με το πράσινο φως που τους άναψαν εκείνοι που δεν πήγαν να ψηφίσουν  
και  
δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται για τα νέα πιο σκληρά μέτρα


Δεν πρόλαβε καλά - καλά να κατακάτσει ο κουρνιαχταπό την προσγείωση της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ μετά τις ανα­ταράξει του πρώτου γύρου, που παρά λί­γο να οδηγήσουν σε συντριβή, με οδυνηρές απώλειες, κι αμέσως ξαναήρθαν οι... γύπες και τα... κοράκια, να αρπάξουν ό,τι έχει απομείνει από το ελληνικό κουφά­ρι... Και μάλιστα χωρίς προφυλάξει και προσχήματα.

Επέστρεψαν μάλιστα θριαμβευτικά, έχοντας και την απόδειξη της κάλπης ότι ο ελληνικός λαος συναινεί, αποδέχεται τις θυσίες (όπως καθιερώθηκε να αποκα­λούνται τα σκληρά μέτρα). Πήραν το «οκέι» να προχωρήσουν στα έκτακτα μέτρα, πολύ πιο επώδυνα από τα μέχρι τώρα, που έχουν από καιρό έτοιμα, και απλώς η ανακοίνωση τους κρατήθηκε, μέχρι να γί­νουν οι εκλογές, μην πάει και κάνουν κα­μιά ζημιά στον Παπανδρέου και το... πει­ραματόζωο κλωτσήσει... και σπάσει τα δε­σμά (του Μνημονίου) και πάνε περίπατο όλες οι προσπάθειες των αφεντικών μας να έχουν ένα δείγμα να το περιφέρουν από χώρα σε χώρα, να το επιδεικνύουν, για... συμμόρφωση και για το τι τους περι­μένει...

Ευγνώμων ο... σοσιαλιστής πρόεδρος του ΔΝΤ, κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, που φιλοδοξεί να γίνει Πρόεδρος της Γαλλίας, για να σφάξει με... σοσιαλιστικό μαχαίρι τους συμπατριώτες του, ανταγωνιζόμενος τον δικό μας σοσιαλιστή πρω­θυπουργό, ο οποίος μάλιστα είναι πιο ψηλά στην ιεραρχία του σοσιαλισμού, ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, απηύθυνε ύμνους στον Γιώργο Παπαν­δρέου για τη νίκη του στις τοπικές εκλογές, νίκη της Αριστεράς (πού την είδε;) μάλιστα τη χαρακτήρισε... Και πρόσθεσε ότι το ελληνικό... θαύμα περπατάει...

Ανάλογα τα σχόλια και των άλλων... αφεντικών μας...

Ούτε καν κοντοστάθηκαν στην τεράστια αποχή, που ξεπέρασε το 50%, τι σημαίνει, τι μήνυμα στέλνει... Μείνανε σ' αυτό που φαίνεται και που δημιουργεί τις εντυπώ­σεις. Δεν τους ενδιαφέρει τι βρίσκεται πί­σω από το αποτέλεσμα, που είναι και η ου­σία του μηνύματος. Μετράει για τον κύριο Στρος-Καν ότι η κυβέρνηση, που εκτελεί τις εντολές του, κέρδισε την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, που πάνω από δύο δεκαετίες τις είχε η Δεξιά, και πήρε 3 περιφέρειες παραπάνω ο Γιώργος από τον Σαμαρά.

Ακόμα και την αποχή τη βάφτισαν όπως τους συμφέρει, ανοχή. Γι αυτό και εκείνοι που απείχαν ας μη διαμαρτύρονται για τις απολύσεις, τις περικοπές και άλλα πιο στυγνά μέτρα που ήδη έχουν αποφασι­στεί. Έδωσαν το «οκέι» (έτσι το μετέφρασε ο πρωθυπουργός), το πράσινο φως στον Γιώργο να προχωρήσει, «ψήφισαν», λέει, σταθερότητα...Όταν την ίδια ώρα ζουν την αστάθεια στο πετσί τους, τη βλέπουν στα μάτια του άνεργου παιδιού τους.


Από την εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: