Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ





Ο Ελληνικός λαός  χαιρετίζει με ιδιαίτερη συγκίνηση την έμπρακτη συμπαράσταση των αδελφών μας Κυπρίων προς την μητέρα πατρίδα όλων των απανταχού Ελλήνων.

Η Πολιτεία, η Εθναρχία, Κοινωνικοί φορείς, Επαγγελματικές Ενώσεις, οι μαθητές, οι φοιτητές της Κύπρου, τα αθλητικά σωματεία της έχουν αποδυθεί σε ένα αγώνα στήριξης των δοκιμαζόμενων Ελλήνων της πατρίδας.

Έρανοι γίνονται παντού καθώς και συγκεντρώσεις ρούχων και τροφίμων ενώ συγχρόνως παρέχεται στην Ελλάδα πολιτική και οικονομική στήριξη για να σταθεί πάλι στα πόδια της.

Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό το παρακάτω βίντεο από ένα Ρεπορτάζ του ΡΙΚ για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες. Εδώ θα δείτε τους πραγματικούς Κύπριους πατριώτες, τις προσφυγομάνες, τους μεροκαματιάρηδες, τις γριές με την πενιχρή Σύνταξη που φτιάχνουν μαρμελάδες και τις στέλνουν στην Ελλάδα. Μάθημα πατριωτισμού χωρίς καπηλείες, αξιοπρέπειας και ταπεινότητας. Ας κάνουμε πέρα την οργή μας για λίγο κι ας ακούσουμε την κραυγή συμπαράστασης των αδελφών μας της Κύπρου.

Καθώς θα παρακολουθείται το βίντεο σας συνιστούμε να προσέξετε τα παρακάτω σημεία που συγκινούν κάθε ελληνική καρδιά.

Στο 0.40 : “Είμαι εδώ από χτές το πρωί και αν χρειαστεί για ακόμα 1 μήνα θα είμαι εδώ”
Στο 1.08 : “Χαλάλι τους. Δεν μπορώ. Έχουμε μια μικρή σύνταξη. Εκείνα που μπορούμε να δώσουμε. Για τα αδέλφια μας”
Στο 2.13 : “Πάτερ θέλω να σου πω κάτι. Το δακτυλίδι των αρραβώνων της η μητέρα μου το πρόσφερε το 1940 για την Ελλάδα. Σήμερα εγώ δεν έχω κάτι να σου δώσω. Σου δίνω αυτά τα ασημένια κουταλάκια, είναι η προίκα μου από τη μητέρα μου”





Και το αποκορύφωμα είναι μια πρόταση ιδιαίτερης εθνικής σπουδαιότητας και αλληλεγγύης, που ανέπτυξε, λίγες μέρες πριν στη Λευκωσία, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ κ Γιαννάκης Μάτσης.

Εισηγήθηκεσυγκεκριμένανα χρησιμοποιήσει  η  Κυπριακή Δημοκρατία τις τεράστιες δυνατότητες και πόρους από τον εθνικό πλούτο, του φυσικού αερίου που εντοπίστηκε στην ΑΟΖ της, προκειμένου να στηρίξει την Ελλάδα σε αυτήν τη τρομακτικά δύσκολη ώρα.

Η πρόταση του, αποτέλεσμα εθνικής συμπαράταξης των Ελλήνων Κυπρίων αδελφών μας, εφόσον βέβαια υιοθετηθεί από τα κόμματα και την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα και σοβαρά από την ελληνική κυβέρνηση.

Ιδέες, όπως αυτή του Γιαννάκης Μάτση, μας γεμίζουν εθνική περηφάνια και αισιοδοξία. Είναι άλλη μια απόδειξη ότι ο Ελληνισμός ενωμένος, μπορεί να ξεπεράσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες.


ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ 
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ 
ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: