Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Γιάννης Βαρουφάκης : Οι ευρωπαίοι ηγέτες απλά αγόρασαν χρόνο

 «Ναι είναι ιστορική συμφωνία. Μόνο που οι ευρωπαίοι ηγέτες απλά αγόρασαν χρόνο για να ενισχυθεί η κρίση και να γίνει ακόμη πιο απειλητική» δηλώνει ο Γιάννης Βαρουφάκης για την απόφαση του Eurogroup.

«Ο χρόνος δεν μας δίνει ευκαιρία να ανατρέψουμε τα αδιέξοδα, λειτουργεί καταστροφικά για την ελληνική οικονομία και δυναμιτίζει την κρίση στην Ευρώπη» είπε στον realfm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας του Πανεπιστημίου Αθηνών εκφράζοντας και πάλι την άποψη ότι αυτή η συμφωνία δεν έπρεπε να υπογραφεί»...

Ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι πλέον δεν υπάρχουν «βαθμοί ελευθερίας» ώστε μία ελληνική κυβέρνηση να πράξει κάτι προκειμένου να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα. Και επανέλαβε ότι εάν δεν είχε υπογραφεί αυτή η συμφωνία θα ενεργοποιούνταν τα cds, θα υπήρξε στάση πληρωμών και μία μείωση των δαπανών στο δημόσιο «πολύ μικρότερη από αυτή που γίνεται σήμερα για να πάρουμε το δάνειο».

«Τότε η Ευρώπη θα ερχόταν αντιμέτωπη με την πραγματική κρίση. Τώρα ο παραγωγικός ιστός της χώρας οδηγείται σε θανάτωση και αυτό θα μεταφερθεί σε Ισπανία, Ιταλία και υπόλοιπη ευρωζώνη» σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=35048&Itemid=160

Δεν υπάρχουν σχόλια: