Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλη απειλή η γερμανική διαφθορά


Μεγάλη απειλή η γερμανική διαφθορά
 
 Γιώργος Κύρτσος
 
Δημοσίευση: 18-02-2012 00:32 

Η παραίτηση του προέδρου της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ υπήρξε αποτέλεσμα σκανδάλων διαπλοκής στα οποία είχαν ανάμειξη ο ίδιος και στενοί συνεργάτες του. Ανακοινώνοντας την παραίτησή του την Παρασκευή ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός έκανε την ακόλουθη διαπίστωση: «Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών και εβδομάδων έχουν δείξει ότι η εμπιστοσύνη του γερμανικού λαού και κατά συνέπεια η αποτελεσματικότητά μου έχουν πληγεί σημαντικά. Για το λόγο αυτό δεν είναι πλέον δυνατό για μένα να ασκήσω το αξίωμα του προέδρου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, όπως απαιτείται».

Λιγότερη αλαζονεία

Το σκάνδαλο Βουλφ αναδεικνύει τη σκοτεινή πλευρά του γερμανικού δημόσιου βίου και επιβάλλει σε αυτούς που ασχολούνται –πολιτικούς και ΜΜΕ– στη Γερμανία με το θέμα της ελληνικής κρίσης να είναι λιγότερο αλαζονικοί στις διαπιστώσεις και στην αντιμετώπιση της χώρας μας.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ελληνικό πολιτικό, διοικητικό σύστημα είναι εξαιρετικά διεφθαρμένο, με αποτέλεσμα να διευκολύνεται η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και να γίνεται εξαιρετικά δύσκολη η αποτελεσματική διαχείριση της κρίσης. Δυστυχώς για εμάς, εξαιρετικά διεφθαρμένο είναι και το γερμανικό πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Και ενώ η ελληνική διαφθορά μπορεί να θεωρηθεί σε μεγάλο βαθμό εσωτερική υπόθεση, η γερμανική «εξάγεται» και προσδιορίζει τις οικονομικές εξελίξεις σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Αναγκαία κάθαρση

Η κ. Μέρκελ, η οποία επικαλείται κάθε τόσο τα συμφέροντα των Γερμανών φορολογουμένων για να επιβάλει ισοπεδωτική δημοσιονομική πειθαρχία στην Ελλάδα και σε άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι οι γερμανικές πολυεθνικές και οι Γερμανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι που βρίσκονται πίσω από αυτές έχουν βλάψει τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογουμένων. Τους «φέσωσαν» με αστρονομικά ποσά, συμβάλλοντας στη διεύρυνση του δημοσιονομικού ελλείμματος και στην υπερχρέωση του ελληνικού Δημοσίου.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα των γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214 που έχουν δώσει δύο μεγάλα κυβερνητικά σκάνδαλα, το ένα επί κυβέρνησης Σημίτη και το άλλο επί κυβέρνησης Παπανδρέου. Τα πρώτα 4 υποβρύχια τύπου 214 παραγγέλθηκαν επί Σημίτη-Τσοχατζόπουλου και μας κόστισαν 2,2 δισ. ευρώ, τα οποία έχουμε ήδη καταβάλει. Από αυτά το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραλάβει μόνο το 1 υποβρύχιο, το οποίο μάλιστα στερείται οπλικών συστημάτων. Το σκάνδαλο της περιόδου Σημίτη και η ουσιαστική χρεοκοπία του ελληνικού Δημοσίου δεν εμπόδισε την κυβέρνηση Παπανδρέου να παραγγείλει δύο ακόμη υποβρύχια τύπου 214, με κόστος 1 δισ. ευρώ.

Δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε ότι οι γερμανικές πολυεθνικές λεηλατούν τον κρατικό προϋπολογισμό μας με τη βοήθεια Γερμανών κυβερνητικών αξιωματούχων που ασκούν επιρροή προς αυτή την κατεύθυνση και διεφθαρμένων Ελλήνων πολιτικών, στρατιωτικών και διοικητικών παραγόντων που δίνουν απόλυτη προτεραιότητα στην ανάπτυξη της βιομηχανίας «μαύρου χρήματος» έναντι της σωστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

 http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=95860

Δεν υπάρχουν σχόλια: