Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ακριβή μου ασφάλεια






Δεν ξέρουμε τι ορίζει ως «ανεύθυνο» ο κ. Χρήστος Παπουτσής, όμως η έκκλησή του προς συντρόφους υπουργούς «να μην εμφανίζουν πλεόνασμα ανευθυνότητας» μόνο μειδιάματα μπορεί να προκαλέσει. Αν καταλάβαμε καλά θεωρεί σοβαρό και υπεύθυνο όποιον αποδέχεται σιωπηρά τους απεχθείς όρους του Μνημονίου. Ο ίδιος έχει επιλέξει τη σιωπή και την υπακοή στη βιαιότητα κατά των πολιτών. 

Μοιάζει άνετος με τη φορολογική βία, μοιάζει άνετος με την οικονομική επίθεση στην τρίτη ηλικία, μοιάζει άνετος με τις περικοπές. Δεν ξέρουμε πότε απέκτησε αυτή την άνεση, όμως ξέρουμε ότι  επεκτείνεται και στο πεδίο της αληθινής μάχης. Επί των ημερών του η αστυνομία έχει ρίξει τόσο ξύλο ώστε να αναιρείται το ίδιο του το βιογραφικό.

Ο υπουργός Ξυλοκοπήματος Πολίτη έδωσε μερικά εκατομμύρια ευρώ για να ρίξει δακρυγόνα σε πορείες. Δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι τα βλαβερά πολεμοφόδια απώθησαν ατάκτους των Εξαρχείων. Πρόκειται για δακρυγόνα που έπεσαν στα κεφάλια απλών πολιτών οι οποίοι έκαναν το λάθος να διαμαρτυρηθούν για τη μοίρα τους, πρόκειται για θυμωμένους πολίτες που διά της φυσικής παρουσίας τους έστειλαν στην κυβέρνηση ένα μήνυμα ανησυχίας. Τα παράλογα έξοδα του υπουργείου αφορούν εν πολλοίς και τις μετακινήσεις αστυνομικών από πόλη σε πόλη. Ακούγονται διάφορα νούμερα: τόσα εκατομμύρια για τα χημικά, άλλα τόσα για τις υπερωρίες και τα μεταφορικά. Εκατομμύρια ευρώ εναντίον πολιτών που στην πλειονότητά τους θέλησαν να παραστούν ειρηνικά σε μια συγκέντρωση. Ακόμη και αν ορισμένοι έχουν τη διάθεση να ξεκινήσουν αυγοπόλεμο, η στάση της αστυνομίας υπήρξε ανεπίτρεπτη και, για να μην ξεχνιόμαστε, υπερβολικά σπάταλη.

Η πολιτική του κ. Παπουτσή επικεντρώθηκε στην καταστολή των διαδηλώσεων και στην προστασία των υψηλών προσώπων. Ας ανακαλέσουμε λοιπόν όσα υποσχέθηκε πριν από μισό χρόνο για το κέντρο της Αθήνας. Από τα μειδιάματα περνάμε στα χάχανα. Θα έβγαζε στον δρόμο, έλεγε, ειδικά κλιμάκια, με ειδικούς φρουρούς, ειδικά σκυλιά, ειδικούς  εφοριακούς, θα έδιωχνε το παραεμπόριο, θα μείωνε τις αρπαγές, τις διαρρήξεις, θα αύξανε τις περιπολίες. 

Τι έχει γίνει έκτοτε; Κάθε απατεωνάκος που σέβεται τον εαυτό του κουβαλάει και από ένα καλάσνικοφ. Δεν υπάρχει γωνιά στην Ελλάδα όπου να νιώθει κανείς ασφαλής αφού κάθε λεπτό της ημέρας κάποιος πυροβολεί, ληστεύει, απειλεί. Εχουμε φτάσει στο σημείο να χρειάζεται κάθε οικογένεια τον δικό της φρουρό αλλά για να φτάσουμε ως εκεί, υπήρξε μια επιδεικτική αδιαφορία των αρχών απέναντι σε οτιδήποτε σχετιζόταν με την ασφάλεια των απλών ανθρώπων. Τα εγκλήματα της καθημερινότητας όχι μόνο μένουν ατιμώρητα αλλά δεν γίνονται καν αντικείμενο έρευνας. Η αστυνομία δεν κυνηγάει τον κλέφτη απλά καταγράφει τα ανδραγαθήματά του.

Σε ένα πράγμα ήταν συνεπής ο κ. Χρήστος Παπουτσής: υπήρξε διακριτικός και σιωπηλός. Καλά έκανε. Οσο μιλάει, εκτίθεται. 

της Λώρης Κέζα 
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=421934&h1=true


Δεν υπάρχουν σχόλια: