Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Παρακολουθήστε LIVE την πορεία του Νορβηγικού πλοίου


Το Νορβηγικό BERGEN SURVEYOR (το γαλάζιο πλοίο στον χάρτη) αυτή τη στιγμή (ΩΡΑ :12.50) βρίσκεται ανάμεσα σε Κύπρο και Καστελόριζο, λίγο έξω από τον κόλπο της Αντάλιας.
Στον χάρτη του marinetraffic.com που ανά πάσα στιγμή δείχνει σε πραγματικό χρόνο την θέση αλλά και την πορεία του κάθε πλοίου σε όλες τις θάλασσες της γης
Το Bergen Surveyor στις 12.50 λοιπόν βρισκόταν στο εξής στίγμα: Ν 35ο53'25.08'' και Ε 031ο41'44.66'' και η ταχύτητα του εκείνη τη στιγμή ήταν 3,8 knots.

Βρισκόταν βορειοδυτικά της Κύπρου και Ανατολικά του Καστελόριζου. Η προηγούμενη ταχύτητα του στις 10.00, ήταν 11,8 knots
Το Νορβηγικό πλοίο είναι με Γαλάζιο χρώμα. Στον χάρτη τα πράσινα πλοία είναι τα Κάργκο και τα κόκκινα τα τάνκερς.
Όπως φαίνεται η πορεία του είναι νοτιοδυτική. Και μέρχι αυτή τη στιγμή δεν έχει προσεγγίσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα

* ΩΡΑ 15.00 Αυτή τη στιγμή το Νορβηγικό πλοίο κινείται με 4,5 knots και βρίσκεται ανοιχτά νοτιοανατολικά της Αντάλιας.Δίπλα του εδώ και αρκετή ώρα είναι το, με σημαία Νησιών Φερόε, πετρελαιοφόρο  THOR BEAMER.
* ΩΡΑ 16.15 Το Νορβηγικό πλοίο παραμένει στην ίδια θέση. Αυτή τη στιγμή δεν έχει αναπτύξει ταχύτητα. Το πετρελαιοφόρο δείχνει να έχει απομακρυνθεί από δίπλα του
* ΩΡΑ 17.20 το BERGEN SORVEYOR παραμένει στο σημείο. Διαγράφει με ταχύτητα που δεν ξεπερνα τα 4 knots, μικρούς κύκλους στην περιοχή. Δεν έχει ξεφύγει καθόλου είτε προς Κύπρο ή προς Καστελόριζο
* ΩΡΑ 18.30 Το Νορβηγικό πλοίο δεν έχει αλλάξει ρότα. Παραμένει στα Διεθνή ύδατα έξω από τον κόλπο της Αντάλιας. Η ταχ'υτητα του αυτή την ώρα είναι 5 knots

δειτε το στιγμα του πλοιου
ΣΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΥΚΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ (ωρα:12.50)

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=8297
Δείτε “ζωντανά” τη πορεία του Bergen Surveyor που διεξάγει έρευνες για λογαριασμό της Τουρκίας στο Καστελόριζο

  Παρακολουθείστε συνεχώς την πορεία του νορβηγικού πλοίου Bergen Surveyor, το οποίο έχει μισθωθεί από το τουρκικό κράτος για να διεξάγει έρευνες στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα νοτίως του Καστελορίζου.

Κλικάρετε το πιο κάτω “ενεργό” σύνδεσμο (link)


Πηγή:
http://gdailynews.wordpress.com/2011/09/16/δείτε-ζωντανά-τη-πορεία-του-bergen-surveyor-που-διε/Και γυμνάσια μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου

Προκλητική απάντηση των Τούρκων στο ελληνικό διάβημα

Στις προσβάσεις του λιμανιού της Αττάλειας πλέει το νορβηγικό ερευνητικό πλοίο "Bergen Surveyor", το οποίο έχει συμβόλαιο με την τουρκική κυβέρνηση για διενέργεια υποθαλάσσιων εργασιών. Με NAVTEX, η Άγκυρα ενημέρωσε από την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου ότι το "Bergen Surveyor" συνοδευόμενο από τρία μικρότερα ερευνητικά πλοία θα εκτελέσει εργασίες σε μια μεγάλη περιοχή για το διάστημα των επομένων δύο μηνών μέχρι τις 15 Νοεμβρίου.

Τα ξημερώματα, τα δύο νορβηγικά ερευνητικά πλοία "Bergen Surveyor" και "Thor Beamer" απέπλευσαν από το λιμάνι της Αττάλειας. Αυτή την ώρα βρίσκονται στη γραμμή του κόλπου της Αττάλειας και κινούνται με πορεία νότια και χαμηλή ταχύτητα περίπου 5 κόμβων, χωρίς να είναι γνωστό αν εκτελούν -και τι είδους- εργασίες.

Οι αντοχές της Αθήνας και της Άγκυρας θα κριθούν το επόμενο διάστημα, σε περίπτωση που τα νορβηγικά ερευνητικά πλοία επιχειρήσουν να κάνουν ερευνητικές εργασίες σε περιοχές πάνω από την ελληνική και την κυπριακή υφαλοκρηπίδα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έδωσε οδηγίες για υποβολή διαβήματος στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών από τα υπηρεσιακά στελέχη της ελληνικής πρεσβείας στην Άγκυρα.

Κατά πληροφορίες, οι Τούρκοι διπλωμάτες απάντησαν προκλητικά ότι οι έρευνες γίνονται σε θαλάσσιες ζώνες τουρκικής δικαιοδοσίας, όταν τα στελέχη της ελληνικής πρεσβείας υποστήριξαν ότι οι ερευνητικές δραστηριότητες θίγουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιιώματα στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, τουρκικές ναυτικές δυνάμεις κάνουν επιχειρησιακή εκπαίδευση στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. Στα τουρκικά γυμνάσια τα οποία γίνονται σε διεθνή ύδατα, συμμετέχουν τουρκικές φρεγάτες, υποβρύχια και πυραυλάκατοι που χρησιμοποιούν πραγματικά πυρά. Και μπορεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τα παίγνια αυτά να αποτελούν σκέλος της τριμηνιαίας επιχειρησιακής εκπαίδευσης των τουρκικών ναυτικών δυνάμεων είναι όμως προφανές ότι αξιοποιούνται από την Άγκυρα για να σταλούν τα... σχετικά μηνύματα στην Αθήνα, τη Λευκωσία και το Τελ Αβίβ.

Πάντως η πλωτή εξέδρα γεωτρήσεων "Homer Ferrington" έχει μεταφερθεί ήδη στο οικόπεδο 12 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης για να αρχίσουν οι προγραμματισμένες ερευνητικές γεωτρήσεις με σκοπό τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, πιθανότατα από την ερχόμενη Δευτέρα. 


http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=146133

Δεν υπάρχουν σχόλια: