Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Η απόγνωση του "Δεν Πληρώνω"






Το τσουνάμι των νέων εισπρακτικών μέτρων σε συνδυασμό με τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις δημιούργησε ένα Κίνημα με χαρακτηριστικό σύνθημα "δεν πληρώνω γιατί δεν έχω να πληρώσω" και δυστυχώς "δεν έχω άλλη επιλογή".

Άνεργοι, συνταξιούχοι αλλά και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πλήττονται από τα νέα χαράτσια και εκφράζουν την αγωνία τους για τον χειμώνα που έρχεται. Μέλη της συγκεκριμένης Κίνησης μίλησαν στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και την έρευνα που επιμελύθηκε η Στέλλα Παπαμιχαήλ και εξήγησαν τους λόγους που τους οδηγούν σε μια τέτοια απόφαση. Παράλληλα, ετοιμάζονται προσφυγές κατά της απόφασης διακοπής της ηλεκτροδότησης.

"Εάν χρειαστεί να μπω στο δίλημμα το χαράτσι της ΔΕΗ ή οι ανάγκες των παιδιών μου, θα επιλέξω αναγκαστικά το δεύτερο", δήλωσε ο Κλέων Παρασκευόπουλος, άνεργος το τελευταίο δίμηνο.

Την πιθανότητα να φύγει στο εξωτερικό εάν δεν μπορέσει να βρει δουλειά στην Ελλάδα εξετάζει η άνεργη μητέρα Ανθή, η οποία εκφράζει την αγωνία της για την επιβίωση της οικογένειάς της.

"Στη ζωή μου έχω μάθει να πληρώνω τις υποχρεώσεις μου, αλλά τώρα δεν θα το κάνω γιατί θεωρώ άδικες όλες αυτές τις επιβαρύνσεις", λέει η συνταξιούχος Αλεξάνδρα Παυλίδη.

Το φόβο της ανεργίας εκφράζει ο ιδιωτικός υπάλληλος Κώστας Κατάκης και τονίζει ότι, έχει ένα μικρό εισόδημα στην άκρη για ώρα ανάγκης και για θέματα υγείας.

Ακόμη, ο κ. Γιάννης Ρώτας, συνταξιούχος του δημοσίου, περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους επιπρόσθετους φόρους

"Είχαμε μάθει η ζωή μας να είναι στα μέτρα των μισθών μας, τώρα έχει υπερβεί κατά πολύ τους μισθούς μας" δηλώνει η κ. Έλενα Χατζηγεωργίου, ιδιωτική υπάλληλος.

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Έντυπα αιτήσεων τα οποία θα συμπληρώνουν όσοι επιθυμούν να προσφύγουν εναντίον της ΔΕΗ στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας να μην κόβεται το ρεύμα όταν δεν πληρώνεται το χαράτσι αλλά και να επιστραφεί το ποσόν εάν η εισφορά κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική, ετοιμάζεται να διανείμει ο Δικηγορικός Σύλλογος, όπως δήλωσε ο κ. Δημήτρης Βερβεσός μέλος του ΔΣΑ. 

Παράλληλα τόνισε ότι το έντυπο δήλωσης ρητής επιφύλαξης που διακινείται στο διαδίκτυο μπορεί να λειτουργήσει μόνο συμπληρωματικά της ατομικής προσφυγής.

Πηγή:
http://www.2810.gr/crete/ellada/h-apognwsh-toy-den-plhrwnw

Δεν υπάρχουν σχόλια: