Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Εισαγγελική δίωξη για απόπειρα κατασκοπείας κατά παντός υπευθύνου για τις υποκλοπές





Η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε την Παρασκευή, ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου, για απόπειρα διακεκριμένης κατασκοπείας, για την υπόθεση των υποκλοπών που είχε αποκαλυφθεί τον Ιανουάριο του 2006.
Η εισαγγελία Εφετών έδωσε την παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης, μετά το πόρισμα του εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Δασούλα, ο οποίος διενήργησε το δεύτερο μέρος της έρευνας για την υπόθεση.
Ο φάκελος θα ανατεθεί σε τακτικό ανακριτή ο οποίος θα κληθεί να προσωποποιήσει την κατηγορία σε βάρος των συγκεκριμένων ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται.
Η υπόθεση αυτή πριν από δέκα μήνες ανασύρθηκε από το αρχείο όπου είχε τεθεί ως αγνώστων δραστών μετά την επιστολή του σημερινού υπουργού Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, προς την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο οποίος με την ιδιότητα του τότε προέδρου της επιτροπής Θεσμού και Διαφάνειας της Βουλής, έκανε λόγο για γκρίζες ζώνες στην προανάκριση και στοιχεία που δεν είχαν αξιολογηθεί.
Από τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο εισαγγελικός λειτουργός, προέκυψαν ενδείξεις για την πιθανή εμπλοκή περισσοτέρων από ενός στελεχών της αμερικανική πρεσβείας στην υπόθεση των υποκλοπών, από τον Ιούλιο 2004 έως το Φεβρουάριο 2005.
Μέχρι στιγμής οι αμερικανικές αρχές έχουν αρνηθεί να παράσχουν πληροφορίες για την υπόθεση, ενώ δεν έχουν απαντήσει μέχρι σήμερα σε κανένα αίτημα δικαστικής συνδρομής που υπέβαλε ο Ελληνας εισαγγελέας. 
Πηγή:
http://www.sofokleous10.gr/portal2/politiki/politiki/2011-09-02-14-13-52-2011090240603/
Στην φωτογραφία διακρίνετε ο Αμερικανός πρέσβης Τόμας Μίλερ με βεντάλια


Φανταστείτε να έκαναν αυτό στον ΓΑΠ ακόμη δεν θα σταματούσαν να βρίζουν τους Αμερικανούς τα ΜΜE

Παρά το γεγονός ότι δεν δόθηκε η απαιτούμενη δημοσιότητα, δεν παύει να είναι συγκλονιστική η αποκάλυψη της εφημερίδας «Καθημερινή» ότι η έρευνα του εισαγγελέα Εφετών τοποθετεί την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας στο ρόλο του αυτουργού των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και άλλων κυβερνητικών και κρατικών αξιωματούχων. 

Αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι η πρώτη φορά μετά την δικτατορία που η Πρεσβεία πιάνεται επ’ αυτοφόρω να παρακολουθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό. Αν αποδειχθούν αληθινές οι πληροφορίες, οι Αμερικανοί στόχευαν όχι μόνο τις πολιτικές δραστηριότητες του κ. Καραμανλή, αλλά και τις πολύ προσωπικές στιγμές του.

Η πράξη αυτή καθ’ αυτή των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, δεν είναι μόνο... καταδικαστέα, ήταν και επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας. Είναι γεγονός πλέον -και όχι ανυπόστατες φήμες, όπως ισχυρίζονταν τότε οι Αμερικανοί- ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά την περίοδο 2004-2005, οι συνδιαλέξεις του πρωθυπουργού καταγράφονταν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. Με τον τρόπο αυτό, γνώριζαν κάθε σκέψη του κ. Καραμανλή, είτε αφορούσε την Ενέργεια, τους Εξοπλισμούς, τις σχέσεις με τη Ρωσία, την Τουρκία και τα Σκόπια, είτε είχε σχέση με το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν και γενικά το Κυπριακό. Οι Αμερικανοί -και κατ’ επέκταση και κάποιοι σύμμαχοί τους- ήξεραν τί επρόκειτο να πράξει ο κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του πριν από κάθε συνάντηση που είχαν μαζί τους, με αποτέλεσμα να τους αναγκάζουν να βρίσκονται συνέχεια σε άμυνα.

Τότε που δημιουργήθηκε το θέμα, συναντήθηκα με πηγή που υπηρέτησε στην αμερικανική πρεσβεία την περίοδο των υποκλοπών. Μου εξήγησε λεπτομερειακά «τι περίπου υπολόγιζε ότι συνέβαινε» και υποστήριξε πως οι υποθέσεις αυτές δεν γνωστοποιούνται ούτε στα υψηλά κλιμάκια της Πρεσβείας. Άρα, υπέθεσα απευθυνόμενος στην πηγή, «πρέπει να είναι ‘δουλειά’ των μυστικών υπηρεσιών».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Κάποιοι στην Ουάσιγκτον, δίνουν ένα πρωί εντολή στην Πρεσβεία να παρακολουθείται επί 24ωρου βάσεως ο Κώστας Καραμανλής. Για να συμβεί αυτό, οι Αμερικανοί πρέπει να είχαν πληροφορηθεί ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν θα ήταν ο υπάκουος σύμμαχος που, προφανώς, θα περίμεναν με δεδομένη γι’ αυτούς την πολιτική του τοποθέτηση στο χώρο της συντηρητικής Δεξιάς, η οποία παραδοσιακά ήταν έντονα φιλοαμερικανική.

Σύμφωνα με την πηγή μου, οι αμερικανικές μυστικές πληροφορίες «παρακολουθούν τους επικίνδυνους», ώστε να μπορούν να αντιδράσουν άμεσα και ακαριαία εάν κινδυνεύουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.

Ειλικρινά, όσο και να προσπάθησα δεν βρήκα ένα θέμα τριβής -εκείνη ειδικά την περίοδο- μεταξύ της Αθήνας και της Ουάσιγκτον, που να «δικαιολογούσε» την αδικαιολόγητη πράξη των Αμερικανών. Ακόμα και για το ρατσιστικό σχέδιο Ανάν, που στο Μπούργκενστοκ δεν ήταν βοηθητικός, δεν ήταν ο καταλύτης για το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων, διότι η στάση του θύμιζε Πόντιο Πιλάτο. Η αλήθεια είναι ότι αργότερα ενόχλησε τους Αμερικανούς. Οι συναντήσεις και οι συμφωνίες του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν προκάλεσαν οργή, ενώ η ορθή στάση του στο Σκοπιανό, το 2008, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Άκουσα εγώ ο ίδιος Αμερικανό αξιωματούχο να βγάζει όξος και χολή για τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ήττα του οποίου τον Οκτώβριο του 2009, δεν στεναχώρεσε κανένα στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Η αποκάλυψη της «Καθημερινής» έπρεπε να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα. Δυστυχώς, αντιμετωπίστηκε ως μία ασήμαντη είδηση του αστυνομικού δελτίου. Κάτι σαν κλοπή… ποδηλάτου! Ελπίζω ότι η έρευνα δεν θα σταματήσει και ότι ο εισαγγελέας θα συνεχίσει να δείχνει την ίδια τόλμη. Η αποκάλυψη της παρακολούθησης του κ. Καραμανλή από τους Αμερικανούς, μπορεί να είναι τελικά η ευκαιρία-δικαιολογία που αναζητούσε η Ελλάδα για να τερματίσει οριστικά την εξάρτηση από την Αμερική, η οποία απέδειξε για μία ακόμα φορά πως ούτε φίλη χώρα είναι, ούτε σύμμαχος με υποχρεώσεις προς τη χώρα μας…


Τι να πούμε για όλα αυτά που πληροφορούμαστε εμβρόντητοι.
Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά του, όπως μας λέει η εισαγγελική έρευνα. Άνθρωποι του κόμματός του πήγαιναν κατευθείαν στην αμερικανική πρεσβεία για να πουν τις απόψεις τους, όπως πληροφορούμαστε από τα ίδια τα έγγραφα της πρεσβείας. Πολλοί βουλευτές του, εκμεταλλευόμενοι την ισχνή πλειοψηφία έβγαιναν, όπως θυμάστε στα κανάλια και του τα έριχναν απαιτώντας να....
απομακρύνει τον έναν ή τον άλλον, απειλώντας με παραιτήσεις. Οι νταβατζήδες και τα ΜΜΕ τον διέσυραν.

Τι έχει υποστεί ο άνθρωπος;;
Τι είναι αυτά τα πράγματα;;
Τι πολιτικό σύστημα είναι αυτό που ελέγχεται από τους Αμερικανούς;

Τώρα αντιλαμβανόμαστε γιατί δεν μιλάει και πολύ καλά κάνει αυτή τη φορά. Έτοιμα περιμένουν τα αρπαχτικά να τον ξεσκίσουν. Προφανώς θα μιλήσει όταν ο λόγος του θα έχει την ανάλογη δύναμη.

Εμείς σταθήκαμε απέναντι στον Καραμανλή από το 2007 που λειτουργεί αυτό εδώ το blog  (Σημ. kgrek. όπως και τα δύο δικά μου blog έπραξαν το ίδιο) για δύο λόγους: α) γιατί αντιπροσωπεύει, μαζί φυσικά με άλλους, την οικογενειοκρατία στην πολιτική και β) γιατί είχε ταχθεί κατά της αλλαγής του πολιτικού συστήματος και υπέρ της αποτελεσματικής διαχείρισης του συστήματος.

Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχτηκε και αποδεικνύεται κάθε μέρα, δεν κατάφερε να διαχειριστεί αυτό το αυτόνομο τέρας που λέγεται πολιτικό σύστημα, αλλά το ίδιο το εξωκατευθυνόμενο αντιδημοκρατικό σύστημα τον έλεγχε πλήρως.
Για την ιστορία, κάποτε του είχαμε επισημάνει δια ζώσης, τον κίνδυνο που εμπεριέχει η προσπάθεια διαχείρισης αυτού του συστήματος, πριν ακόμα γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.  
http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/09/blog-post_7266.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: