Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Βαρουφάκης : Ο Σαμαράς φοβάται τις εξελίξεις και θέλει εκλογές

Βαρουφάκης: Ο Σαμαράς θέλει εκλογές πριν γίνουν στη Γερμανία, γιατί τότε θα έχει καταρρεύσει το success story

Για το κλείσιμο της ΕΡΤ και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών μίλησε ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς προκάλεσε την κυβερνητική κρίση μόνος του, γιατί επιδιώκει τις εκλογές προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τους εταίρους του, ενώ παράλληλα αποκάλεσε «μύθευμα» το success story.

Ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη για το λουκέτο στην ΕΡΤ, παραλλήλισε τις πρακτικές της κυβέρνησης με αυτές της Χούντας, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός έκανε δύο κινήσεις: «Η πρώτη να βάλει τέλος στην αφήγηση των τελευταίων δύο- τριών μηνών που προσπαθεί να επιβάλλει παγκοσμίως περί greek success story και δεύτερον να θέσει τον κ. Κουβέλη και τον κ. Βενιζέλο σε μια δύσκολη κατάσταση, που είτε θα πρέπει να τον ανατρέψουν και να πάει σε εκλογές, ο ισχυρός άνδρας ο οποίος τόλμησε, ανεξάρτητα εάν συμφωνούμε αλλά τόλμησε, ή ο εξευτελισμός τους εντός της κυβέρνησης. Είναι ένας τακτικισμός του κ. Σαμαρά».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση του Γιώργου Παπαδάκη για το εάν προκαλεί την κυβερνητική κρίση ο κ. Σαμαράς προκειμένου να φέρει σε δύσκολη θέση τα άλλα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Προφανώς. Ο κ. Σαμαράς δεν είναι ανόητος πολιτικός. Δεν γνώριζε ότι φέρνει σε μια κατάσταση τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη σε μια κατάσταση που ότι και να κάνουν είναι χαμένοι;».

Ο λόγος που κατά τον κ. Βαρουφάκη ο πρωθυπουργός «δημιούργησε» την κυβερνητική κρίση, είναι η επιδίωξη του Αντώνη Σαμαρά να ενισχυθεί «πριν τις γερμανικές εκλογές και πριν όλες οι μεγάλες προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί από την κυβέρνηση και στηρίζονται σε κοπανιστό αέρα, αποδειχθούν φρούδες», ενώ τέλος, δήλωσε πως «ο κ. Σαμαράς επιθυμεί εκλογές τώρα που έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να τις κερδίσει, παρά μετά την πλήρη απαξίωση του μυθεύματος του success story μετά τις γερμανικές εκλογές τον Σεπτέμβριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: