Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Δυο, δυο




των  Α. ΤΣΕΚΕΡΗ - Γ. ΚΥΡΙΤΣΗ

Ιδιαίτερης συμβολικής σημασίας θεωρείται ο τελευταίος ανασχηματισμός, καθώς «οι δύο μεγάλες ιστορικές παρατάξεις αφήνουν κατά μέρος τις αντιθέσεις τους για να σώσουν τον τόπο» και ειδικά από τη στιγμή που ο Κουβέλης την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια. Η νέα κυβέρνηση είναι ευέλικτο και ολιγομελές σχήμα 42 υπουργών στο οποίο συμμετέχουν κυρίως η παλιά κυβέρνηση, κάτι φίλοι του Βενιζέλου, αλλά και οι λοιπές υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, δηλαδή η οικογένεια Μητσοτάκη, η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, ο όμιλος Τόμπολα και η Λίστα Λαγκάρντ.

Η νέα κυβέρνηση έχει την πρωτότυπη αποστολή «να σηκώσει τα μανίκια για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να κερδίσει το στοίχημα». Τις απολύσεις ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο όμως είπανε ότι έχει αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Το Υπουργείο Υγείας το ανέλαβε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, λόγω της πολυετούς πείρας του στις τηλεπωλήσεις βιβλίων. Υφυπουργός για τη δημόσια τηλεόραση ανέλαβε ο Παντελής Καψής, αν και προς στιγμή δόθηκε η εντύπωση ότι επρόκειτο για τον αδελφό του, Μανώλη, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. Καλού κακού πάντως αυξήθηκαν προληπτικώς σε δύο οι Σίμοι Κεδίκογλου, που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα.

Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι ο νέος δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ με  σημαία Λιβερίας και διεθνές κατώτατο πλήρωμα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ για το μυστήριο της Μαύρης Τρύπας των Εσόδων και για πουλιά που μεταναστεύουν στον Βορρά προκειμένου να βρούνε δουλειά. Θα έχει επίσης εβδομαδιαίο δελτίο καιρού για τραπεζίτες, οδηγίες για την καταπολέμηση του ΣΥΡΙΖΑ με ψεκασμό, αλλά και επιτυχημένα τηλεπαιχνίδια, όπως το δημοφιλές «Ποιος θέλει να είναι συνταξιούχος».

http://www.athensvoice.gr/the-paper/article/442/δυο-δυο

Δεν υπάρχουν σχόλια: