Translate -TRANSLATE -

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Προειδοποίηση προς κυβέρνηση ... Μην το τολμήσετε .‏

Αν ευσταθεί το παρακάτω άρθρο ,βγάλτε το καλύτερα από το μυαλό σας .Θα ανοίξετε την πόρτα της κόλασης !
Kατάσχεσεις χρημάτων απο λογαριασμούς

Τέλος στο τραπεζικό απόρρητο βάζει νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο
Οικονομικών. Όλα τα στοιχεία για τους λογαριασμούς, τα δάνεια και πάσης φύσεως τραπεζικά στοιχεία «ανοίγονται» στις εφορίες προκειμένου αυτές να προχωρούν σε κατάσχεση χρημάτων των οφειλετών του Δημοσίου.

Όποιος δηλαδή χρωστάει στο Δημόσιο, ανεξάρτητα αν είναι συνταξιούχος που έχει ανάγκη να πάρει τα φάρμακα του ή άνεργος που θέλει να ζήσει με τον εξωφρενικό επίδομα, θα μπορεί η εφορία να «μπαίνει» στο λογαριασμό του και να του δεσμεύει τη σύνταξη ή το επίδομα ανεργίας προς εξόφληση των οφειλών. Τόσο απλά και γρήγορα για τους φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που επί της ουσίας συστήνει ένα «Μεγάλο Αδελφό» για τις παρακολουθήσεις των τραπεζικών κινήσεων όλων των πολιτών, με την επωνυμία «Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών», δίνει ηλεκτρονική πρόσβαση σε όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου (Εφορίες, ΣΔΟΕ, Οικονομική Αστυνομία κλπ). Αυτή θα επιτυγχάνεται μέσω της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες του Δημοσίου θα βρίσκονται σε «ανοιχτή γραμμή» με τις τράπεζες προκειμένου να επιβάλλονται με ταχύτατες διαδικασίες κατασχέσεις ποσών από τραπεζικές καταθέσεις οφειλετών προς το Δημόσιο.

Οι κοινοποιήσεις των κατασχετηρίων προς τις τράπεζες θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα σημαίνουν αυτόματα alert όταν μπαίνουν χρήματα στους λογαριασμούς των οφειλετών.

Πιστώθηκαν στο λογαριασμό του οφειλέτη χρήματα από τη μισθοδοσία, τη σύνταξη, το επίδομα ανεργίας ή από κάποια μεταβίβαση ακινήτου; Το Δημόσιο θα λειτουργεί ως «οικονομικός τραμπούκος» και πριν καν τα χρήματα φθάσουν στα ΑΤΜ για να τα πάρει ο δικαιούχος θα έχουν καταλήξει στο Δημόσιο.

Ο κ. Στουρνάρας δηλαδή μας στέλνει την εφορία στο σπίτι κανονικά. Βιάζεται δε να προχωρήσει στις κατασχέσεις μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και προβλέπει στο νομοσχέδιο ότι εντός 60 ημερών οι φορείς του Δημοσίου και τα πιστωτικά ιδρύματα πρέπει να έχουν προσαρμόσει τα συστήματα και τις διαδικασίες τους ώστε η μέσω της ηλεκτρονικής διασύνδεσης και επικοινωνίας κατάσχεση να είναι υποχρεωτική.

Απολύτως νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες! Μας έχει συνηθίσει άλλωστε σε τέτοιες και αυτή η κυβέρνηση.

Σε τέτοιο βαθμό δε που οι άνθρωποι πρόβλεψαν στο νομοσχέδιο διάταξη πώς η παραβίαση των απορρήτων από οποιδήποτε πρόσωπο συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα της παράβασης καθήκοντος και δύναται να επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης ή απόλυσης.

Υπάρχουν βέβαια και οι τροπολογίες απαλλαγής. Έτσι δεν απάλλαξαν τους τραπεζίτες και τους ίδιους τους τους εαυτούς (για του πολιτικού μιλάμε) από το έγκλημα του PSI;

http://www.triklopodia.gr/2013/06/blog-post_1907.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: