Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΗΟΑΧ - Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΖΩΪΔΗΣ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΝΟΥ

Έλαβα σήμερα το παρακάτω e-mail:

«ΕΙΜΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ, 28 ΕΤΩΝ, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ, ΑΝΕΡΓΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ - ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΕΟΣ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΗΚΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΤΣΙΝΟΥ, ΕΤΩΝ 23, ΚΑΙ ΕΙΧΑΜΕ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΝΑ ΠΑΝΤΡΕΥΤΟΥΜΕ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΣΚΛΗΡΑ, ΒΟΗΘΗΣΕ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟ - 4,500 ΕΥΡΩ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ. ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΕΛΕΝΗ ΜΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΟ ΝΟΣΗΜΑ - ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΟΞΕΙΑΣ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗΣ ΤΑΧΥΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑΣ (Σ.Ο.Π.Τ.). ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ, ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ, ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ, ΜΟΝΟ ΚΟΙΤΑΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΑΠΕΙΡΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ.

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΤΟ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΤΖΑΝΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ Η ΕΛΕΝΗ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ
ΠΡΟΣΘΙΟΥ ΛΟΒΟΥ. Η ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ JOHN HOPKINS ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 134,000 ΔΟΛΛΑΡΙΑ.

ΕΧΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΩ ΠΕΡΙΠΟΥ 30,000 ΕΥΡΩ ΧΑΡΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΔΩΡΕΑ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ 'ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ' (Α.Ε.Π.Γ.). ΤΟ 'ΚΡΑΤΟΣ' ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ - ΕΧΩ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΧΩ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΟΡΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ, ΕΧΩ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΕΙ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΤΙΠΟΤΑ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΕΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ; ΟΥΤΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΪΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΙ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΛΕΙΨΕΙ.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ - ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ Κ. ΞΕΝΙΑ ΚΑΤΙΝΙΔΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Α.Ε.Π.Γ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΣΤΟ 2102701854, ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΕΥΓΕΝΙΚΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ.

Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΜΟΥ ΚΡΕΜΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΚΛΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΛΙΠΑΡΩ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΔΕΙΞΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ, ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΟΤΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΗ!

*ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.*

*ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ*»


Μετά από μια πρώτη έρευνα που έκανα, για να διαπιστώσω την αλήθεια της παραπάνω ιστορίας, δεν κατάφερα να επαληθεύσω ΤΙΠΟΤΑ από όσα αναφέρονται σ’αυτή.


Στον τηλεφωνικό κατάλογο δεν υπάρχει ΠΟΛΥΖΩΙΔΗΣ στην Αγία Βαρβάρα. Επίσης δεν εντοπίστηκε συνδρομητής με όνομα ΤΣΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ή συνδρομητής με το όνομα ΞΕΝΙΑ ΚΑΤΙΝΙΔΟΥ.


Επίσης δεν υπάρχει καταχώρηση τηλεφώνου 2102701854 γεγονός περίεργο αφού μάλιστα υποτίθεται ότι αυτό ανήκει σε μια ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.


Η αναζήτηση μέσω διαδικτύου του «ιατρικού» όρου ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΟΞΕΙΑΣ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΗΣ ΤΑΧΥΕΓΚΕΦΑΛΙΤΙΔΑΣ (Σ.Ο.Π.Τ.) δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά μόνο σε ιστοσελίδες που ανέβασαν το παραπάνω e-mail. Κάτι που σημαίνει ότι ο όρος αυτός είτε είναι ιατρικά ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ είτε είναι αδόκιμος.


Όπως διαπίστωσα από έρευνες άλλων το ΤΖΑΝΕΙΟ δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με το θέμα.


Η ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ 'ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ' (Α.Ε.Π.Γ.) δεν εντοπίστηκε ΠΟΥΘΕΝΑ.


ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΟ ΜΥΘΟ (ΗΟΑΧ).


Να σημειωθεί ότι το σχετικό e-mail αναρτήθηκε σε πολλά blog που ζητούσαν περισσότερα στοιχεία για να βοηθήσουν πλήν όμως οι εκλήσεις τους έμειναν χωρίς την παραμικρή απάντηση των εμπλεκομένων.


Το κακό της υπόθεσης είναι ότι τέτοιες ψευδείς ανακοινώσεις αποπροσανατολίζουν τον κόσμο με αποτέλεσμα να επιδρούν ΑΡΝΗΤΙΚΑ και σε περίπτωση πραγματικών περιστατικών. ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΟΥ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΩΘΕΙΤΕ.


Αν πάλιν κάποιος έχει ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ στοιχεία ότι η ανωτέρω ιστορία είναι πραγματική τον παρακαλούμε να μας παρουσιάσει τα στοιχεία διότι μια αναζήτηση στο Google δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν να βοηθήσουν.


Η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΕΝ ΧΑΘΗΚΕ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω ανάρτησή μου:

http://boraeinai.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΛΥΖΩΪΔΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΛΗ



9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν είχαν τόση ανάγκη θα έδιναν λογαριασμό τράπεζας και όχι κινητό, απλά δεν δίνουν λογαριασμό γιατί η τράπεζα θα πρέπει να ξέρει από που και ως πού πολλές καταθέσεις από πολλά άτομα και δεν τους συμφέρουν οι πολλές ερωτήσεις. Απλά στο τηλέφωνο θα το παίξουν δυστυχισμένοι και θα σας παρακαλέσουν να στείλετε σπίτι επιταγές ή μετρητά, ή ακόμα χειρότερα να συναντηθείτε...πράγμα που δεν πρέπει να κάνετε...

YΓ. Η προαναφερόμενη ασθένεια ούτε καν υπάρχει και όποιος γιατρός και να το δει, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να γελάει με αυτό το μήνυμα...

MerryMakerMisery είπε...

Ευχαριστω για το blog σου, ελαβα και εγω αυτο το εμαιλ και εχω παντα αμφιβολιες οτι ειναι αληθες, ενα απλο googling με εβγαλε σε σενα που το εψαξες περισσοτερο, και εκανα ενα "απαντηση σε ολους" με τον συνδεσμο στη σελιδα σου μηπως και ξυπνησουν και σταματησουν αυτες οι αλυσιδες.

Ανώνυμος είπε...

ενα μεγαλο μπραβο που εκανες τοσο κοπο για να ψαξεις για αυτο το ζητημα. τετοια γεγνονοτα θυμιζουν την ιστορια με τον ψευτη βοσκο στο μυθο του αισωπου. οπως πολυ σωστα ειπες, οταν θα υπαρξει αναγκη, θα κοντοσταθουμε μηπως και αυτη ειναι μυθος. να σαι καλα
αποστολος

chris είπε...

Προφανώς πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση απάτης παρότι σε πρώτη φάση είναι αλήθεια ότι αγγίζει η περίπτωση αυτή τον μέσο αναγνώστη. Ψάχνοντας το τηλ στο whitepages δεν βρήκα καταχώρηση ούτε εγώ που θα είναι περίεργο για μη κυβερνητική οργάνωση......

όμως για σκεφτείτε το εξής:

ο μόνος τρόπος επικοινωνίας είναι το σταθερό τηλ που έχουμε όλοι. Πείτε λοιπόν ότι έχετε τσακωθεί με κάποιον ή δεν σας έχει ¨κάτσει¨ μια γκόμενα κλπ και δυστυχώς γνωρίζετε το τηλ του/της. Δεν μπορώ να φανταστώ χειρότερο μαρτύριο από το να χτυπάνε συνέχεια τηλέφωνα στο σπίτι αυτού όπου οι μισοί θα τον συμπονούν και οι άλλοι μισοί θα τον βρίζουν. Επειδή προσπάθησα και ο ίδιος να πάρω τηλ και συνέχεια μιλάει τείνω να καταλήξω ότι το τηλ ανήκει σε κάποιον άμοιρο ο οποίος θα τραβήξει ένα λούκι για τις επόμενες ημέρες.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσφατα η μητέρα μου χειρουργήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα. Εχει καρκίνο και η δεύτερη επέμβαση έγινε στο Λονδίνο επειδή κανείς στην Ελλάδα δεν αναλάμβανε να τη χειρουργήσει. Οπως καταλαβαίνετε όταν είδα το email αυτό για την κοπέλα τρελάθηκα και προσπάθησα να βρώ πληροφορίες γιατί ήθελα να βοηθήσω όσο μπορούσα. Δυστυχώς και εγώ διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο ίδρυμα και κανένα τέτοιο περιστατικό. Δυστυχώς στην Ελλάδα παίζουν με τα θέματα υγείας. Ακόμη και οι γιατροί...

Ανώνυμος είπε...

Κοιτάξτε κι εδώ για να σιγουρευτείτε ότι όλα είναι ψέματα. Δυστυχώς υπάρχουν ανήθικοι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται τη συμπόνια των συνανθρώπων τους!
http://portal.gamato.info/smf/index.php?topic=28166.0

Ανώνυμος είπε...

καλα τι να πω....ντροπη τουσ.....μασ ρεζιλευουν τετοια περιστατικα σαν κρατος....

Vaia P. είπε...

Καλησπέρα , έλαβα και εγώ το μήνυμα αλλά πριν το προωθήσω προσπάθησα και εγώ να το ελέγξω, αλλά όπως και εσείς έπεσα σε τοίχο. Ευχαριστώ πολύ για την έρευνά σας και για τις επισημάνσεις σας σχετικά με παρόμοια mail

Ανώνυμος είπε...

EMENA MOU TO ESTEILAN ALLA DEN EKANA EREYNA GIATI PISTEYA OTI DEN LENE PSEMMATA K TO PROO8HSA K SE ALLOYS K SHMERA TO PROI MOU ESTEILAN OLH THN ALH8EIA GIA THN ISTORIA TOU K POLYZOIDH. EYXARISTO TON NIKO POU MOU ESTEILE THN ALH8EIA.

MARIA