Translate -TRANSLATE -

Κυριακή 17 Μαΐου 2009

ΑΛΛΟ ΕΝΑ HOAX - ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ


Άλλος ένας αστικός μύθος (hoax) κάνει αυτές τις ημέρες την εμφάνισή του. Πρόκειται άραγε να δούμε δύο φεγγάρια τον Αύγουστο ;


Διαβάστε το παρακάτω e-mail που έλαβα:


«ΔΥΟ ΦΕΓΓΑΡΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ


Την 27η Αυγούστου 2009, 30 λεπτά µετά τα μεσάνυκτα, κοιτάξτε στον ουρανό.


Ο πλανήτης Άρης θα είναι πολύ λαµπερός µέσα στον ουρανό. Θα είναι το ίδιο μεγάλος όπως και το φεγγάρι παρόλο που ο πλανήτης Άρης θα είναι 34,65 εκατομμύρια µίλια μακριά από την Γή.


Προσπαθήστε λοιπόν να µην χάσετε αυτό το γεγονός.Θα το βλέπουμε µε γυµνό µάτι σαν να έχει και η γη δύο φεγγάρια !!!..Η επόμενη φορά που θα λάβει χώρα αυτό το γεγονός θα είναι το έτος 2287.


Μοιραστείτε αυτή την πληροφορία µε όλους τους φίλους σας γιατί κανένας ζωντανός δεν θα µπορέσει να το δει για δεύτερη φορά...»


Λυπάμαι που θα σας απογοητεύσω. Το παραπάνω μήνυμα κάνει την εμφάνισή του από το 2007 αλλάζοντας απλώς το έτος.


Αλλά για να ενημερωθείτε διαβάστε παρακάτω τι λένε και οι αστρολόγοι που ρωτήσαμε:


1. Ο Άρης βρέθηκε κοντά στην Γη στις 27/8/2003 (σε απόσταση 55,756,000 χλμ και φαινόταν στον ουρανό σαν κουκίδα με φαινόμενη διάμετρο 25,1” (δεύτερα της μοίρας).


2. Ο Άρης θα βρεθεί πάλι κοντά στην Γη στις 28/8/2287 (σε απόσταση 55,686,000 χλμ και θα φαίνεται στον ουρανό σαν κουκίδα με φαινόμενη διάμετρο πάλι 25,1” (δεύτερα της μοίρας).


3) Η Σελήνη και ο Άρης βρίσκονται περίπου στην «ίδια απόσταση» στο ηλιακό μας σύστημα, εδώ και περίπου 3,5- 4 δισεκατ. χρόνια και δεν πιστεύουμε
ότι στο κοντινό χρονικό διάστημα θα συμβεί κάτι το τόσο συνταρακτικό το οποίο θα αλλάξει την χωρική κατανομή (ταχύτητες – συντεταγμένες) στο ηλιακό σύστημα.


4) Η Γή τελικά δεν πρόκειτε να αποκτήσει 2ο δορυφόρο και μάλιστα τον Άρη….. και μάλιστα με φαινόμενη διάμετρο σαν της Σελήνης.




Σας απογοητεύσαμε;;;; Μην στενοχωριέστε… Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι είναι από μόνο του μια μαγεία. Αν μάλιστα βρεθείτε κάπου ρομαντικά με καλή παρέα είμαι σίγουρος ότι θα το απολαύσετε…


Καλό Καλοκαίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια: