Καθώς παρακολουθώ την κίνηση της ιστοσελίδας μου διαπιστώνω πόσο ευαίσθητος είναι ο Ελληνικός Λαός μπροστά σε θέματα όπως αυτό του υποτιθέμενου Γιώργου Πολυζωίδη που υποτίθεται ότι ζητούσε βοήθεια για την φίλη του Ελένη Τσίνου.
Και ειλικρινά αγανακτώ με το ότι κάποιοι προσπάθησαν να τον εξαπατήσουν ή να Τον κάνουν να αμφιβάλλει όταν βρεθεί μπροστά σε ανάλογες καταστάσεις.
Αλλοίμονο λοιπόν για όλους μας αν οι συμπατριώτες μας Έλληνες πάψουν να είναι ευαίσθητοι. Και λέω αλλοίμονο γιατί διαπιστώνω ότι ενώ ο Ελληνικός Λαός είναι τόσο ευαίσθητος αντιθέτως το Ελληνικό Κράτος και προπάντων οι τράπεζες ή αν θέλετε το τραπεζικό σύστημα είναι ακόμη περισσότερο ανάλγητο.
Ιδού μια περίπτωση πού ενώ όλοι βοηθήσατε μια ζωή χάθηκε και ακόμη (αν και έχουν περάσει οκτώ χρόνια) δεν δικαιώθηκε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ
Ο τρίχρονος Παναγιώτης από τη Μυτιλήνη χτυπήθηκε από μια σπάνια μορφή καρκίνου, το νευροβλάστωμα, και «έφυγε» τα χαράματα της Κυριακής 5 Μαρτίου του 2001, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του. Εδώ και οκτώ χρόνια, οι γονείς του Παναγιώτη, ο Ευστράτιος και η Γεωργία, δίνουν τη δική τους μάχη στα δικαστήρια, προκειμένου έστω και μετά θάνατον να δικαιωθούν, θεωρώντας ότι η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να μην επιτρέψει την εκταμίευση του ποσού που είχε συγκεντρωθεί, έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής του.
Οι Σταύρος Χαϊδάς, τέως διευθυντής του Τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας - Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, Αντώνιος Χάλαρης, τέως περιφερειακός διοικητής και διοικητικός προϊστάμενος Πειραιά και Νήσων Αιγαίου και Κρήτης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Παναγιώτης Τζαβέλλας, τέως διευθυντής του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Μυτιλήνη, Ευστάθιος Χρηστέλλης, τέως υποδιευθυντής του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Μυτιλήνη, και Αγησίλαος Καράμπελας, τέως γενικός διευθυντής των νομικών υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αρχικά, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, είχαν παραπεμφθεί για το αδίκημα της θανατηφόρου εκθέσεως. Μετά από έφεση όμως που άσκησε η άλλη πλευρά, το Εφετείο Αιγαίου έκρινε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.
Η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη υπέβαλε αίτηση στον Άρειο Πάγο και ένας αντιεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι συντρέχουν λόγοι για να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση και έκανε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου. Έτσι, στις 8 Απριλίου οι πέντε θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο. Αν κριθεί ότι ήταν άδικη η απόφαση του Εφετείου Αιγαίου, τότε θα παραπεμφθεί ξανά εκεί για δίκη.
Η αγωγή
Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και η υπόθεση της αγωγής που έχει καταθέσει η οικογένεια κατά της Εθνικής Τράπεζας και ζητά αποζημίωση ύψους δυο εκατομμυρίων ευρώ για ψυχική οδύνη. Αρχικά, η οικογένεια του Παναγιώτη δικαιώθηκε, όμως η Εθνική Τράπεζα άσκησε έφεση και η υπόθεση εκδικάζεται ξανά στις 9 Απριλίου στο Εφετείο Αθηνών, μια μέρα μετά το ποινικό μέρος της υπόθεσης.
Σκοπός της Γεωργίας και του Στρατή Βασιλέλλη είναι να διατεθούν τα χρήματα αυτά για την κατασκευή συμβουλευτικού ιδρύματος στη Γέρα αλλά και μια τράπεζα μυελού των οστών, ώστε να βοηθηθούν και άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.
«Δίνουμε έναν αγώνα εδώ και οχτώ χρόνια τώρα για να δικαιωθεί ο μικρός Παναγιώτης, αλλά και μέσα από τον ίδιο να δημιουργηθεί ένα ίδρυμα που θα σώσει άλλα παιδιά με το ίδιο πρόβλημα», δήλωσε στο «Ε» ο δικηγόρος της οικογένειας, Βαγγέλης Γκιγκιλίνης, μιλώντας στο «Ε».
Ας σημειωθεί ότι αυτήν τη φορά, η οικογένεια έχει στη διάθεσή της δύο γνωμοδοτήσεις γνωστών ποινικολόγων, που αναφέρουν ότι μπορεί να στοιχειοθετηθεί ακόμη και η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Αυτές τις γνωμοδοτήσεις, η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη θα τις χρησιμοποιήσει στον Άρειο Πάγο.
Από:
http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=f88fc12f-eeb2-4eec-9569-9e0e109dae16
ΚΑΙ
Σάββατο, 23 Μάϊος 2009
Καλύτερα παράνομος απέναντι στο νόμο παρά νομοταγής σε βάρος της ζωής!
Τα θυμάστε τα θλιμμένα ματάκια αυτού του παιδιού;Εγώ δεν μπορώ να τα ξεχάσω, όσα χρόνια και να περάσουν!
Είναι το παιδάκι από τη Λέσβο που έπασχε από καρκίνο και ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη σε ελάχιστο χρόνο μαζεύτηκαν 120.000.000 δραχμές στην Εθνική τράπεζα τα οποία η τελευταία δέσμευσε καταδικάζοντας τον μικρό Παναγιώτη σε ηλικία τριών χρονών!
Όμως ας τα πάρουμε απ' την αρχή:
Το 1999 ο μικρός Παναγιώτης Βασιλέλης, πριν ακόμα γνωρίσει ένα φίλο με τον οποίο θα γνώριζε τη χαρά και το παιχνίδι, γνώρισε την αδικία του συστήματος που του στέρησε ακόμα και την ελπίδα να παλέψει την αρρώστια που τόσο βαριά τον κτύπησε!
Ήταν 20 Σεπτέμβρη του 1999 όταν οι γιατροί διέγνωσαν νευροβλάστωμα, μια μορφή θανάσιμης λευχαιμίας, στο τέταρτο στάδιο της ασθένειας!
Ο μικρός Παναγιώτης ήταν μόνο 20 μηνών!
Το πάλεψε ο μικρός ολόκληρο τον επόμενο χρόνο, όμως έπρεπε τελικά να μεταβεί στο νοσοκομείο Memorial της Αμερικής για να αντιμετωπιστεί η ασθένεια.
Το σύστημα δεν κοιτά την οικονομική κατάσταση του πάσχοντος. Ζήτησε 100.000.000 δραχμές. Τα κανάλια φιλοτιμήθηκαν να κάνουν γνωστό στον κόσμο το δράμα του μικρού και το φιλότιμο του Έλληνα σε σύντομο διάστημα να μαζέψει 20.000.000 περισσότερα από το απαιτούμενο ποσό.
Τότε η Εθνική Τράπεζα που συγκέντρωσε το χρήμα, ανακάλυψε ένα νόμο του 1931 δεσμεύοντας το ποσό. Δεν υπολόγισε ούτε συναισθηματισμούς, ούτε την κατακραυγή του κόσμου, που στην ουσία, τις δικές του οικονομίες δέσμευσε. Νομοθέτες, πολιτικοί και «ανθρωπιστές» ήταν πολύ λίγοι απέναντι στον απαρχαιωμένο νόμο.
Θεώρησε πρέπον να υποκλιθεί απέναντι στο άδικο του νόμου και ενάντια στο δίκιο της ζωής!
ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Τον Δεκέμβριο του 2008 με Βούλευμά του, το Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου έκανε δεκτές τις εφέσεις τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών της Εθνικής Τράπεζας και ενός γιατρού, απαλλάσσοντάς τους από τις κατηγορίες περί θανατηφόρας εκθέσεως ανηλίκου με τις οποίες τους είχε παραπέμψει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης πρωτοδίκως. Οι κατηγορούμενοι είχαν προσφύγει καταθέτοντας έφεση η οποία και έγινε αποδεκτή, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι απαλλάσσονται από τις κατηγορίες και η υπόθεση περνά στο αρχείο πριν φτάσει στην αίθουσα του δικαστηρίου.
Η οικογένεια του μικρού προσέφυγε στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και ζητώντας να τους αποδοθεί το ποσό που είχε συγκεντρωθεί από το υστέρημα των πολιτών, με τη δέσμευση τα λεφτά να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία Ιδρύματος στο Δήμο Γέρας και στη συνέχεια να κατασκευαστεί ένα Πολύκεντρο Υγείας στη μνήμη του παιδιού. Σύμφωνα με την οικογένεια, το Πολύκεντρο θα έχει ως αντικείμενο την οργάνωση και εμπλουτισμό, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, της δεξαμενής δοτών μυελού των οστών.
Μέχρι τώρα, μετά από αλλεπάλληλους δικαστικούς αγώνες έχει αποδοθεί ένα μέρος του ποσού στην οικογένεια, ενώ το υπόλοιπο βρίσκεται ακόμα σε δικαστική εκκρεμότητα. Επιπλέον έχει επιδικαστεί σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας η μεγαλύτερη ίσως μέχρι σήμερα για Ελληνικό δικαστήριο αποζημίωση ύψους 2 εκατ. ευρώ, την οποία η Τράπεζα (αφού τελεσιδικήσει η υπόθεση) θα πρέπει να καταβάλει στην οικογένεια για την ψυχική οδύνη που της προκάλεσε. Ωστόσο, ο Στρατής και η Γεωργία Βασιλέλλη που ζουν σήμερα στο Πλωμάρι μαζί με το μικρό παιδί που έφεραν στη ζωή, την Παναγιώτα, εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο η υπόθεση θα κλείσει υπέρ τους. Ή αν τελικά, το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου που απαλλάσσει τους εμπλεκομένους από τις κατηγορίες, θα γείρει τη ζυγαριά προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Δυστυχώς φίλοι μου στον κόσμο αυτό που ζούμε… κάθε φτωχός και η μοίρα του!
Από:
http://tetrafarmakos.blogspot.com/2009/05/blog-post.html
Μέρος δεύτερο
Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ευχάριστες εξελίξεις στην υπόθεση από το
http://ixnos1.blogspot.com/2009/03/blog-post_8196.html
Κυριακή, 29 Μάρτιος 2009
Τελικά θα «πληρώσουν για τον μικρό Παναγιώτη;
Στο σκαμνί του Αρείου Πάγου θα κριθεί η «αθωότητα» γιατρών και τραπεζικών, οι χειρισμοί των οποίων στέρησαν στο μικρό Παναγιώτη Βασιλέλλη το δικαίωμα στη ζωή.
Σε λίγες ημέρες, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν πέντε άτομα, τέσσερις τραπεζίτες της Εθνικής Τράπεζας και ένας γιατρός.
Πρόκειται για τον Σταύρο Χαϊδά, τέως διευθυντή του τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, τον Αντώνιο Χάλαρη, τέως περιφερειακό διοικητή και διοικητικό προϊστάμενο Πειραιά και Νήσων Αιγαίου και Κρήτης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, τον Παναγιώτη Τζαβέλλα, τέως διευθυντή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Μυτιλήνη, τον Ευστάθιο Χρηστέλλη του Δημητρίου, τέως υποδιευθυντή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Μυτιλήνη και τον Αγησίλαο Καράμπελα, τέως γενικό διευθυντή των νομικών υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Αρχικά, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, οι προαναφερθέντες είχαν παραπεμφθεί για την πράξη της θανατηφόρου εκθέσεως, με αποτέλεσμα να χαθεί άδικα το τρίχρονο αγγελούδι. Μετά από έφεση όμως που άσκησαν, το Εφετείο Αιγαίου έκρινε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.
Η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη επέμεινε. Υπέβαλε αίτηση στον Άρειο Πάγο, που έκρινε ότι συντρέχουν λόγοι για να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση και έκανε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου. Έτσι, στις 8 Απριλίου, οι πέντε θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο.
Συνολικά, 120 εκατομμύρια δραχμές συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές των πολιτών, όμως το ποσό δεν εκταμιεύτηκε ποτέ, γιατί δεν το επέτρεψαν τα μεγαλοστελέχη της Εθνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα ο μικρός Παναγιώτης να μην μπορέσει ποτέ να κάνει το ταξίδι προς την ελπίδα.
Από:
http://greeksagainststupidity.blogspot.com/2009/04/m_11.html
2 σχόλια:
10 χρονια εκδικαζεται αυτη η υποθεση... Ισα να σβησει η οργη. Οι πεντε θα πηγαινοερχονται χωρις συνεπειες και μια οικογενεια με το φαντασμα στην πλατη να μην μπορει να απαλυνει την πικρα, μ'αυτη την συνεχη δια-μαχη,που με τι καρδια να εγκαταλειψουν...
μια ακομη σελιδα στο θεατρο του παραλογου, και πού να φυλλογυρισεις και τί να πρωτοθυμηθεις..
Aishos, tetoia analgisia apo tehnokrates, an itan diko tous paidi?
Δημοσίευση σχολίου