Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Eκπροσώπηση πολιτών από δικηγόρους

Χωρίς εξουσιοδότηση θα γίνετε πλέον η εκπροσώπηση πολιτών από δικηγόρους

Δεν θεωρούνται πλέον τρίτα πρόσωπα οι δικηγόροι όταν εκπροσωπούν τους εντολείς τους και δικαιούνται να παραλαμβάνουν έγγραφα διοικητικών υπηρεσιών, χωρίς έγγραφη εξουσιοδότηση ή πληρεξούσιο, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, ένα ακόμη μέτρο για περιορισμό της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, «σε περίπτωση κατά την οποία η υποβολή της αίτησης γίνεται από δικηγόρο, ο οποίος υπογράφει την αίτηση για λογαριασμό του πελάτη του, αυτός παραλαμβάνει και την τελική πράξη χωρίς άλλη διαδικασία ή απαίτηση. Το ίδιο ισχύει και για την παρακολούθηση της πορείας της αίτησης που έχει υποβληθεί από δικηγόρο».

Διευκρινίζεται, επίσης, ότι «εάν η αίτηση έχει ήδη υποβληθεί από τον ενδιαφερόμενο ή τρίτο και προσέρχεται δικηγόρος για την παρακολούθηση αυτής ή την παραλαβή της τελικής διοικητικής πράξης,τότε του ζητείται να δηλώσει επί τόπου την πληρεξουσιότητά του, το ονοματεπώνυμό του, τη διεύθυνση και τον Αριθμό Μητρώου του Δικηγορικού Συλλόγου στον οποίο ανήκει».

Από το site:

http://totefteri.blogspot.com/2009/05/blog-post_2557.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: