Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ video.


Ίσως κανείς δεν έχει συνειδητοποιήσει την δύναμη κατάσβεσης που έχει ένα βρεγμένο πανί ! Το πιο κάτω video δείχνει πως να χειριστεί κανείς μια συνηθισμένη μικρό-πυρκαϊα όπως το λάδι στο τηγάνι !

Διαβάστε τις οδηγίες και μετά παρακολουθήστε το video. Ποτέ μην ρίχνετε νερό σε φωτιά που προέρχεται από λάδι.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης πυροσβεστών, δημιουργείται τεχνητά μια πυρκαγιά. Ο εκπαιδευτής, φορά την κατάλληλη στολή και χρησιμοποιώντας ένα κοντάρι μήκους 3,00m στην άκρη του οποίου υπάρχει δοχείο με νερό 1,5lit χύνει το νερό στη φωτιά.
Το αποτέλεσμα είναι φοβερό. Επειδή το νερό είναι βαρύτερο από το λάδι, φθάνοντας στον πυθμένα του αναμμένου σκεύους, ατμοποιείται στιγμιαία. Η εκρηκτική δύναμη του ατμού εκτινάσσει το αναμμένο λάδι πάνω και έξω από το σκεύος. Κατά την εκτόνωση δημιουργείται μια πύρινη σφαίρα σε ύψος 11 m που μοιάζει με πυρηνικό μανιτάρι.
Μέσα στο κέλυφος του δωματίου της κουζίνας, η πύρινη σφαίρα χτύπα στο ταβάνι και η φωτιά απλώνεται άμεσα σε όλο το δωμάτιο.

Επίσης :

Ποτέ μην πετάτε ζάχαρη ή αλεύρι σε αναμμένο λάδι. Ένα φλιτζάνι από τα παραπάνω έχει την εκρηκτική δύναμη δυο ράβδων δυναμίτη!






Ευχαριστώ Κωστή

Δεν υπάρχουν σχόλια: