Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

Κάννες: Πρώτο βραβείο σε ελληνική ταινία


Η Μαίρη Τσώνη (αριστερά) και η Αγγελική Παπούλια, που πρωταγωνιστούν στην ταινία «Κυνόδοντας», από την παρουσίαση στις Κάννες.
Το βραβείο καλύτερης ταινίας έλαβε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Κυνόδοντας», που συμμετείχε στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών στο Τμήμα «Ένα Κάποιο Βλέμμα».

Ο Χρυσός Φοίνικας και τα υπόλοιπα βραβεία του φετινού φεστιβάλ θα ανακοινωθούν σήμερα στην τελετή λήξης.

Αντιγράφουμε από την κριτική του Δημήτρη Δανίκα για την ταινία του Λάνθιμου: «Με πρωταγωνιστές τούς Χρήστο Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϊ, Αγγελική Παπούλια, Χρήστο Πάσσαλη, Μαίρη Τσώνου και Άννα Καλαϊτζίδου. Ένα ζευγάρι μεγαλώνει τα τρία παιδιά του (δύο κορίτσια και ένα αγόρι) σε πολυτελή απομόνωση σε κάποια εξοχή. Πατέρας και μητέρα έχουν φτιάξει αποστειρωμένο εκτροφείο απαγορευμένων αισθημάτων, κακοποιημένων λέξεων, διεστραμμένων σχέσεων και αποκτηνωμένων σεξουαλικών ορμών. Ολόκληρος ο κόσμος σε μια ταινία 97 λεπτών. Ο πολιτισμός μας, η καθαρότητά μας, η καλοπέρασή μας είναι ο γυαλισμένος Μεσαίωνάς μας.

Η «γραφή» του Λάνθιμου, μια απίστευτη ισορροπία ανάμεσα στο θέατρο του παραλόγου, τη μαύρη κωμωδία, τη σύγχρονη τραγωδία και τη γελοιότητα της σημερινής κοινωνίας.»

Από το http://totefteri.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: