Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

ΕΛΛΑΔΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

«Υγιείς και... σοβαροί περνάμε στους 16» η εκτίμηση του Ρεχάγκελ για την κλήρωση

Πίστη για την Ελλάδα στο Μουντιάλ

Αισιόδοξος για την πορεία της Εθνικής στον 2ο όμιλο της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου εμφανίστηκε ο Οτο Ρεχάγκελ, λίγα λεπτά μετά την κλήρωση. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός έχρισε την Αργεντινή ως το φαβορί του ομίλου και τόνισε ότι αν δεν υποτιμήσουν τις Νιγηρία και Ν. Κορέα, που συμπληρώνουν το καρέ, οι παίκτες του μπορούν να πάρουν το «εισιτήριο» για τους «16» του θεσμού, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση.

Σε ερώτηση για το αν η Εθνική μπορεί να παρουσιάσει κάτι διαφορετικό από τη διοργάνωση των ΗΠΑ το 1994, ο Ρεχάγκελ απάντησε: «Εχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1994, δεν υπάρχει σχέση. Εχουμε μισό χρόνο περίπου για να προετοιμαστούμε. Σημασία έχει να είναι υγιείς οι παίκτες μας και να τους έχουμε στο γήπεδο, καθώς δεν μπορούμε να έχουμε απώλειες.

»Ωστόσο, τίποτα δεν είναι απίθανο. Η Αργεντινή είναι φυσικά το απόλυτο φαβορί. Εχουμε το πρώτο παιχνίδι με την Κορέα και μετά με τη Νιγηρία και δεν πρέπει να τις υποτιμήσουμε».

Ο Γερμανός τεχνικός δεν χάνει την πίστη του στην ομάδα και θεωρεί ότι η Εθνική μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης:

«Μπορεί η ομάδα να παρουσιαστεί καλή και να περάσει στον επόμενο γύρο, αν είμαστε υγιείς και αν παίξουμε καλά. Αλλά χαιρόμαστε που καταφέραμε να προκριθούμε έστω και την τελευταία στιγμή. Αυτή τη στιγμή χαίρονται και οι παίκτες. Αλλωστε, δεν παίρνουμε συνέχεια μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι οι παίκτες θα τα δώσουν όλα».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν η πρόκριση στο Μουντιάλ ήταν και προσωπικό όνειρο του ίδιου, ο Ρεχάγκελ σχολίασε: «Σίγουρα εδώ θα συναντήσουμε την αφρόκρεμα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Τώρα, η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού κόσμου».

Αισιοδοξία στην Αργεντινή για την κλήρωση με τους «παλαιούς γνώριμους»

Με τη σφραγίδα της Ιστορίας


Με αισιοδοξία αντιμετώπισε ο Τύπος της Αργεντινής την κλήρωση της εθνικής ομάδας. «Η Αργεντινή σε βατό όμιλο» ήταν ένα από τα πρώτα σχόλια που έκανε η εφημερίδα La Naciοn του Μπουένος Αϊρες, ενώ η Pagina 12 τονίζει με νόημα: «Η κλήρωση μάς έκλεισε το μάτι».

«Η Αργεντινή σε όμιλο με παλαιούς γνωστούς» έγραψε η Ole, η μεγαλύτερη αθλητική εφημερίδα της χώρας, κάνοντας ασφαλώς ιδιαίτερη αναφορά στο 4-0 του 1994.

«Ένα γκρουπ με τη σφραγίδα της ιστορίας» γράφει η Canchallena, με τη φωτογραφία του Ντιέγκο Μαραντόνα από τα γήπεδα των ΗΠΑ στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994.

Τότε, ο Μπαραντόνα είχε σκοράρει εις βάρος της Ελλάδας στο 4-0 (με τρία γκολ του Μπατιστούτα). Η Αργεντινή τότε είχε αγωνιστεί και με τη Νιγηρία, την οποία κέρδισε με 2-1.

Οι δύο ομάδες είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και στο Μουντιάλ του 2002 (στα γήπεδα της Ν.Κορέας και της Ιαπωνίας). Η Αργεντινή είχε κερδίσει με 1-0 (το γκολ πέτυχε ο Μπατιστούτα).

Το 1986 στο Μεξικό, η ομάδα της Νοτίου Αμερικής είχε νικήσει την Ν.Κορέα με 3-1.

Πηγή:

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: