Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΕΝΑ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΤΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ






Η μικρή απουσία ενημέρωσης στο boraeinai.blogspot.com οφείλεται σε ένα μικρό σύντομο ταξιδάκι στη Μονεμβασιά, τον Μυστρά και το Σπήλαιο Διρού.





Στη Μονεμβασιά μείναμε στο ξενοδοχείο Lazareto, που βρίσκεται μια ανάσα έξω από την είσοδο της καστροπολιτείας και που τον 18ο αιώνα χρησιμοποιήθηκε σαν λοιμοκαθαρτήριο και φυλακές. Το ξενοδοχείο είναι κτισμένο με σεβασμό στην τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Μονεμβασιάς με χοντρούς πέτρινους τοίχους και μικρά παράθυρα του προσφέρουν μια ζεστασιά το χειμώνα και όπως λένε δροσιά και σκιά το καλοκαίρι.




Η παραδοσιακή διακόσμηση και επίπλωση συμπληρώνουν την γραφικότητα του ξενοδοχείου Lazareto και δίνουν μια ξεχωριστή ρομαντική αίσθηση στον επισκέπτη. Στο ξενοδοχείο υπάρχουν όλες οι διευκολύνσεις του σύγχρονου κόσμου ( air-conditioning, TV, τηλέφωνο με απ’ ευθείας εξωτερική γραμμή, mini bar ) εκτός από ασύρματη πρόσβαση στο ίντερνετ που αποτελεί μία, σημαντική διευκόλυνση για κάθε σύγχρονο ταξιδιώτη που θέλει να έχει, ανά πάσα στιγμή, μια αμεση επικοινωνία με τον κόσμο του. (Την παραμονή της άφιξής μας όταν ρωτήσαμε για πρόσβαση στο διαδίκτυο μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει μόνο (η ασύμφορη) dial-up χρήση του τηλεφωνικού δικτύου).


Στο εξωτερικό του ξενοδοχείου υπάρχει μια καταπράσινη αυλή που αποτελεί μια όμορφη αντίθεση στο άνυδρο και βραχώδες τοπίο του κάστρου.



Η θέα από το ξενοδοχείο προς την εκτός των τειχών πόλη, προς την θάλασσα και προς το κάστρο είναι μαγευτική και η ανατολή υπέροχη. Όσο για το
room service και το πρωϊνό του μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε. Γενικά, αν εξαιρέσετε το πρόβλημα με το ίντερνετ που μας στέρησε την άμεση επικοινωνία μαζί σας, όλα ήταν υπέροχα.




Η ιστορία λέει ότι η Μονεμβάσια δημιουργήθηκε μετά από έναν φοβερό σεισμό, που αποκόλλησε τον βράχο και τον κράτησε συνδεδεμένο με την στεριά μόνο με ένα στενό κομμάτι γης, από όπου και το όνομά της (μόνη έμβασις). Μέσα από το πέρασμα των αιώνων, πήρε τα χαρακτηριστικά της από τους διάφορους κατακτητές και κατοίκους της. Βυζαντινοί, Φράγκοι, Ενετοί, Τούρκοι, ακόμα και το ίδιο το Βατικανό, πρόσθεσαν από κάτι στον κόκκινο βράχο, το Μενεξέ Καλεσί (κάστρο των λουλουδιών).



Σήμερα, η Μονεμβάσια, γενέτειρα του μεγάλου μας ποιητή Γιάννη Ρίτσου, απαλλαγμένη από κατακτητές και πολιορκίες, ανοίγει την βαριά σιδερένια πύλη της σε εκατοντάδες επισκέπτες που αναζητούν ένα ταξίδι στον χρόνο και στις ρομαντικές εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: