Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Η ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΝΕΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΠΡΑΚΤΗ

Το θλιβερό συνονθύλευμα των ηγετών με το μικρό ανάστημα απέδειξε ότι τα οικονομικά συμφέροντα των μεγαλοκαρχαριών καταδικάζουν τον πλανήτη και την ανθρωπότητα σε αφανισμό.


Η ανικανότητα των ηγεσιών να καταλήξουν έστω και σε μια συμφωνία τύπου ΚΥΟΤΟ αποδεικνύει ότι ο δρόμος για την σωτηρία του πλανήτη και της εξασφάλισης ενός καλλίτερου μέλλοντος για τις επερχόμενες γενεές είναι μακρύς και δύσκολος.


Ας μείνουμε όλοι ενωμένη με την πίστη ότι η πίεση των λαών θα φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.


ΚΓ


Μείνε μαζί μας για το κλίμα


Το τέλος της συνδιάσκεψης της Κοπεγχάγης βρίσκει την παγκόσμια κοινωνία των πολιτών αμήχανη, να αναρωτιέται γιατί οι ηγέτες της αποφάσισαν να θέσουν τις διαφορές τους και τα συμφέροντα υπεράνω της σωτηρίας του πλανήτη. Η «μη συμφωνία» της Κοπεγχάγης αποδεικνύει ότι ο αγώνας για την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής έχει να ξεπεράσει πολλά και δύσκολα εμπόδια.


Αποδεικνύει όμως επίσης, ότι εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον πλανήτη, βρίσκονται πλέον στις επάλξεις αυτού του αγώνα. Μόνο στην Ελλάδα, η απαίτηση 63.888 πολιτών για μία δίκαιη συμφωνία και μία ισχυρή στάση της χώρας μας, δείχνει ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά.


Χάσαμε μια μάχη, δεν χάσαμε όμως τον πόλεμο. Οι διαδικασίες για τη δημιουργία μιας νέας συμφωνίας για τη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών παραμένουν ανοιχτές. Στις δυο οργανώσεις θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε το 2010, στο Μεξικό, να γίνει εφικτή η πραγμάτωση μιας φιλόδοξης και ουσιαστικής συμφωνίας για το κλίμα.


Μείνετε κοντά μας, γιατί ο πλανήτης τώρα, μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.



Η Κοπεγχάγη τελείωσε.

Ο αγώνας για την κλιματική αλλαγή όμως, όχι…



Στην Κοπεγχάγη οι ηγέτες των ανεπτυγμένων κρατών προτίμησαν, δυστυχώς, να προασπίσουν το σημερινό status quo μίας μη-βιώσιμης οικονομικής ‘ανάπτυξης’ που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην κλιματική καταστροφή. Η αποτυχία επίτευξης μίας δίκαιης, φιλόδοξης και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας στην Κοπεγχάγη, σημαίνει ότι τα χρονικά περιθώρια αντίδρασης έχουν στενέψει δραματικά.


Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει άμεσα να επαναφέρει τα βασικότερα συστατικά του Οδικού Χάρτη του Μπαλί στις διαπραγματεύσεις και να θέσει ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα, προκειμένου να προχωρήσουν οι συζητήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των χωρών. Τελικός προορισμός είναι πια η επόμενη Διάσκεψη Των Μερών (COP 16) τον Νοέμβριο του 2010, στο Μεξικό, όπου θα πρέπει πάσει θυσία να επιτευχθεί μία νομικά δεσμευτική συμφωνία.


Υπάρχει ακόμα χρόνος να σώσουμε τον πλανήτη, θα πρέπει όμως να κινηθούμε με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα. Η ‘συμφωνία’ της Κοπεγχάγης, μέσα στη γενικότερη ασάφεια και αοριστία της, αφήνει ελπίδες για αισθητή βελτίωση μέχρι την επόμενη διάσκεψη. Απαιτούμε μία νομικά δεσμευτική συμφωνία με ισχυρούς ενδιάμεσους στόχους μείωσης των εκπομπών από τα βιομηχανικά κράτη, σε συνάρτηση με τις υποδείξεις τις κλιματικής επιστήμης.
Σε αυτόν τον νέο αγώνα, σας υπολογίζουμε στο πλάι μας. Με την υποστήριξη σας και τη δυναμική παρουσία σας, μας βοηθάτε να αντλήσουμε δύναμη και να συνεχίσουμε.



Σας ευχαριστούμε!



Για το ‘Μαζί για το Κλίμα’,



Αχιλλέας και Δημήτρης



Δεν υπάρχουν σχόλια: