Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

ΜΟΝΟ ΟΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ





ΣΕΒ: «Αδήριτη δημοσιονομική ανάγκη τα μέτρα»
«Το πακέτο μέτρων που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση ανταποκρίνεται σε μία αδήριτη δημοσιονομική αναγκαιότητα», δήλωσε ο ΣΕΒ.

Ως «αδήριτη δημοσιονομική αναγκαιότητα» χαρακτηρίζει ο ΣΕΒ το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε χθες, Κυριακή, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο κομματικής ή συντεχνιακής κριτικής. Υποστηρίζει ωστόσο ότι η επιβολή δεύτερης έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις αποτελεί «λάθος μήνυμα».

Ειδικότερα, σε αποψινή ανακοίνωση ο ΣΕΒ αναφέρει τα εξής:

«Το πακέτο μέτρων που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση ανταποκρίνεται, κατ’ αρχήν, σε μία αδήριτη δημοσιονομική αναγκαιότητα. Έτσι, δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να αποτελέσει αντικείμενο ούτε κομματικής ούτε συντεχνιακής κριτικής. Δίνει περίοδο χάριτος για δράση σε μία οικονομία που παραμένει υπό το φάσμα της χρεοκοπίας.

Η αποτελεσματικότητα των μέτρων θα κριθεί διαχρονικά και από τον τρόπο εφαρμογής τους. Θα αποδειχθούν ικανά να θεραπεύσουν τον μεγάλο ασθενή που είναι ο υπερτροφικός και σπάταλος δημόσιος τομέας; Θα επιφέρουν τις διαρθρωτικές αλλαγές που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να δημιουργήσουμε την ανάπτυξη που θα διασφαλίσει το μέλλον μας;

Η επιβολή, πάντως, δεύτερης έκτακτης εισφοράς στην επιχειρηματική αποτελεσματικότητα, η οποία καλείται από σήμερα να δώσει ελπίδα αναλαμβάνοντας την ευθύνη αυτής της ανάπτυξης, στέλνει το λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή."

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πηγή:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/05/2010_335638






Δεν βλέπω ιδιαίτερο ενθουσιασμό για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. Μόνο οι βιομήχανοι χάρηκαν - το δήλωσαν κιόλας. Είναι πολύ ωραίο να ανακοινώνει ένα πακέτο μέτρων μια σοσιαλιστική κυβέρνηση και οι μόνοι που χαίρονται να είναι οι βιομήχανοι – ο Μαρξ θα ενθουσιαζόταν απ’ αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη. Είναι σαν να ανεβαίνει στην εξουσία το κόμμα των Οικολόγων και να πανηγυρίζουν οι κυνηγοί. Είναι σαν να έρχεται στην εξουσία ο Χίτλερ και να πανηγυρίζουν οι Εβραίοι.


http://pitsirikos.blogspot.com/2010_02_01_archive.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: