Translate -TRANSLATE -

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΒΡΕ ΖΑΓΑΡΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ



Το διάβασα στην εφημερίδα
"ΠΑΤΡΙΣ" του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
και επειδή και εγώ έχω την ίδια απορία
το αναδημοσιεύω






Εργαζόμενοι σφίχτε πάλι το ζωνάρι



Του Αντώνη Τσιριγωτάκη

Σε όλους τους εργαζόμενους της Χώρας από το 1975 ίσχυε το: «Σφίχτε το ζωνάρι, όχι αυξήσεις», για να ανακάμψει λεει η οικονομία. Μέχρι σήμερα είναι 35 χρόνια και η οικονομία αντί να ανακάμψει έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας, φαίνεται ότι τα λεφτά δεν έφτασαν.

Για το λόγο αυτό στο ίδιο διάστημα προχώρησαν οι κυβερνόντες σε δάνεια, πωλήσεις κρατικών Υπηρεσιών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, στο σφυρί ΟΤΕ, Ολυμπιακή, Τσιμέντα, Ναυπηγεία, ΟΛΠ, κ.π.ά., όλα για τη «μαύρη τρύπα» και για «την καμένη γη» που έλεγαν ότι παραλάμβανε το ένα κόμμα από το άλλο, έτσι δεν έλεγαν ή μήπως λέω ψέματα;

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με “ροζ” σκάνδαλα (μετά ή άνευ φόνου ή αυτοκτονίας), πάρτυ στη Μύκονο, οικονομικά σκάνδαλα, γάμοι στο Παρίσι (Πύργος Άιφελ), ανεξέλεγκτη χρηματοδότηση ημετέρων, Siemens κλπ. δηλητηρίασαν την πολιτική εικόνα της χώρας και την έφεραν σε διεθνή διασυρμό. Οι πολίτες απορούν βλέποντας αυτή την αποσύνθεση του κράτους, την ατιμωρησία των κρατούντων, την ψευτιά να οργιάζει και τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Περισσότερο δε επαναστατούν όταν καλούνται αθώοι μισθωτοί και συνταξιούχοι να πληρώσουν το μπάχαλο της οικονομίας που προκάλεσαν αυτοί που δεν κρεμάστηκαν ακόμα στο Σύνταγμα, δίπλα από το Ναό της Δημοκρατίας που κι αυτόν τον πρόδωσαν.

Τότε που η αμερικανική οικονομία δήλωνε παράλυση Τραπεζών και κλείσιμο μεγάλων εταιριών, (Φεβρουάριος - Μάρτιος 2009) ακούγαμε δια στόματος του Πρωθυπουργού μας από όλα τα Μ.Μ.Ε. (απεδείχθει ψευδολογών) ότι: «..... η οικονομία μας είναι ισχυρή και θωρακισμένη έτσι δεν θα μας αγγίξει η οικονομική κρίση που πλήττει οικονομίες άλλων κρατών...., δεδομένου ότι και το έλλειμμα είναι ελεγχόμενο σε ποσοστό 6%.....κ.λ.π.». Αυτό το ψέμα δεν διαψεύστηκε από κανένα άλλο κόμμα ή την Αντιπολίτευση. Γιατί άραγε; Κάτι..... μυρίζει (βρωμάει).

Ο λαός δεν το έχαψε, κατάλαβε έστω αργά ότι και τα δυό κόμματα που έκαναν «σκάτζα βάρδια» από το 1974 μέχρι σήμερα δήθεν για να φτιάξουν την οικονομία, είχαν χάσει τον έλεγχο του κράτους και γι αυτό τώρα «φοβάται ο Γιάννης το θεριό και το θεριό το Γιάννη».

Πρόδωσαν τους ψηφοφόρους και τον όρκο που έδωσαν ότι θα διαφυλάξουν τους νόμους και τα συμφέροντα του κράτους; Μήπως το πολιτικό άσυλο καλύπτει εκτός την κατάχρηση εξουσίας και την ψευδορκία; Ε! όχι πια δεν πάει άλλο, φέρατε τη χώρα σε ηθική και οικονομική κατάπτωση.

Βέβαια άργησαν να μας οδηγήσουν σε χρεοκοπία μέχρι να προλάβουν να ρουφήσουν το αίμα του λαού, απομυζώντας οι κρατούντες από τα χαμηλότερα ως τα υψηλότερα στρώματα όλων των υπηρεσιών του πολίτη, με πρωτεργάτες πολιτικούς, για να εξασφαλίσουν ευζωία σε γενεές γενεών που παρά ταύτα μένουν ανενόχλητοι ενώ ο λαός στενάζει από τα μέτρα.

Δεν τους έφταναν τα χρήματα από το σφίξιμο του ζωναριού και τα δάνεια που έπαιρναν αλλά προχώρησαν στο ξεπούλημα επιχειρήσεων χαρακτηρίζοντάς τις «ζημιογόνες», ΟΤΕ, τσιμέντα, Ολυμπιακή που τους χάρισε ο μακαρίτης Ωνάσης, προχώρησαν στο Βατοπέδιο, τη Siemens, τα ομόλογα, το Χρηματιστήριο που έφαγαν εν ψυχρώ τα λεφτά του λαού διαφημίζοντα οι Τράπεζες δάνεια για το Χρηματιστήριο, και άλλα που δεν κάνει να τα λέμε εμείς μόνο οι δημοσιογράφοι, όλες αυτές οι μη χρηστές συναλλαγές, πρόδωσαν πολιτικούς και «καρχαρίες» της Χώρας ως σημερινούς πραγματικά Κροίσους. Άσε τα σάπια φοροφυγά, ότι τα κονόμισες από την άσκηση επαγγέλματος, επάγγελμα είναι κι αυτό που έκανες εις βάρος του μεροκαματιάρη, του αγρότη, του υπαλλήλου και του συνταξιούχου της πείνας.

Αν δεν είναι έτσι τότε πού πήγαν τόσα δισεκατομμύρια από τα δάνεια και το ξεπούλημα των παραπάνω υπηρεσιών; Ούτε η αυτοκτονία (καμιά φορά.....) δεν τους γλυτώνει από την αμαρτία, διότι το αίμα του ελληνικού λαού το ήπιαν με το μπουρί και πρέπει να πληρώσουν.

Τώρα βρέθηκαν .......... άλλος στην «Κοζάνη» και άλλος στη «Λωζάννη» που λέει κι ο Βιολάρης, για να χαίρονται τα κλαμένα λεφτά, καλά ακούσατε ΚΛΑΜΕΝΑ όχι κλεμμένα, διότι αυτά τα λεφτά ήταν ο ιδρώτας του ελληνικού λαού και τα κλαίει.

Πού πήγαν ρε-σείς τουλάχιστον τα λεφτά μας από το: «Σφίχτε το ζωνάρι» που ακούγαμε όλοι οι μισθωτοί της χώρας τώρα και 35 χρόνια ; Ο λαός απαιτεί από τους πολιτικούς που αυτός επιλέγει, να αρθεί η ασυλία και να δημευθούν τα αποκτηθέντα περιουσιακά στοιχεία όλων κατά την περίοδο της πολιτικής τους θητείας, εφαρμόζοντας το «πόθεν έσχες» που ισχύει σε όλους, τι φταίει αυτός που έσφιγγε το ζωνάρι;

Πηγή: http://www.patris.gr/articles/179788?PHPSESSID=7df0d9jup0ustd3j00opm9eup4



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Μεγάλο Φαγοπότι!!!!

Οι ύαινες ορμήξανε
Να φάνε το κουφάρι
Γιατί ψυχή δεν έχουνε
Παρά μόνο το τομάρι

*/*

Η μίζα είναι ο σκοπός
Ήθος πια δεν υπάρχει
Θρησκεία είναι τα λεφτά
Το μέσον πάντα άρχει

Ανώνυμος είπε...

Η Κολοκυθιά

Έρευνα θα αρχίσουμε
για να βρεθεί η άκρη
Αυτός λεφτά που έκλεψε
Θα χύσει μαύρο δάκρυ !!!

*/*

Γιατί να ήμουνα εγώ;;;;
Θα είναι κάποιος άλλος !!!
Εγώ δεν ξέρω τίποτα !!!
Αλλού ‘ναι ο μεγάλος ….

*/*

Επιτροπή ξεκίνησε
Να ψάχνει στο σκοτάδι
Χαρτιά εξαφανίζονται….
Όλα είναι ρημάδι

*/*

Ανάκριση ξεκίνησε
Χωρίς πολλά στοιχεία
Γιατί ο χρόνος πέρασε
Σβήσανε τα αρχεία

*/*

Κολοκυθιά μου θύμισε
Αυτό το πάρε-δώσε
Που έχει παίχτες πονηρούς
Μα είναι γελασμένοι !!!
Νομίζουν πως το χάβουμε
Αυτό το νταραβέρι
Θα έλθουν όμως θύελλες
Απ ‘οργισμένο ασκέρι….