Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ


"Φαίνεται πως έχουμε περάσει σε μία άλλη εποχή χούντας.."


"Σήμερα, όποιος ενοχλεί με την παρουσία του, τα λόγια του, τις αποκαλύψεις του, όποιος δεν ακολουθεί την "γραμμή" θα εξαφανίζεται, θα δολοφονείται... Απρόσωπα, άνανδρα, χυδαία.. Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αποδείξουμε πως ένα στόμα έκλεισε, πολλά όμως θα ανοίξουν.. Και δεν χρειάζεται να ανοίξουν με φωνές, βρισιές, κατάρες. Ο εκκωφαντικός ήχος της σιωπής είναι κάποιες φορές πιο ισχυρός.. Προτείνω απόψε το βράδυ, στις 20:00 να κατέβουμε, όσοι ...
το νιώθουμε, στο Σύνταγμα. Βουβά αλλά συνάμα τόσο τρανταχτά... Για να αποδείξουμε σε όλους εκείνους, τους άνανδρους, τους εχθρούς της χώρας, ότι η κοινωνία είναι με τους ήρωες.. Όχι με τους προδότες.. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει Σωκράτη, αν και δεν σε ήξερα, παρόλο που έτσι νιώθω.. Νιώθω ένας σαν και εσένα, που ως ανένταχτος θέλω να λέω τη γνώμη μου ελεύθερα, αβασάνιστα, χωρίς να φοβάμαι...."

Ένας ελεύθερος άνθρωπος...

Πηγή:
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_8061.html


Γιάννης Μαρακάκης: Πιθανόν ο εισαγγελέας να εκπλαγεί από την έρευνα στα αρχεία του Σωκράτη Γκιόλια

Δείτε τις δηλώσεις του δικηγόρου του Σωκράτη Γκιόλια






Πηγή:
http://troktiko.blogspot.com/2010/07/blog-post_9985.html


Εν ψυχρώ δολοφονία
του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια



Άγνωστοι «γάζωσαν» τον δημοσιογράφο με 16 σφαίρες έξω από το σπίτι του.



Είκοσι κάλυκες από πυροβόλο όπλο περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί από τον τόπο της δολοφονίας του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη.

Τα κίνητρα της δολοφονίας εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ από την αστυνομία δεν αποκλείεται καμία εκδοχή. Σημειώνεται ότι στο σπίτι ήταν η σύζυγός του, η οποία έχει υποστεί ισχυρό σοκ,μαζί με το ανήλικο παιδί τους.

Το χρονικό της δολοφονίας

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι δράστες που ήταν πιθανότατα τρεις, πυροβόλησαν με δυο πιστόλια των εννέα χιλιοστών και το θύμα δέχθηκε συνολικά δεκαέξι σφαίρες.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για συμβόλαιο θανάτου και η δολοφονία ήταν άψογα οργανωμένη.

Οι δράστες φορούσαν στολές, που δεν έχει διευκρινιστεί εάν ήταν αστυνομικές, της Δημοτικής Αστυνομίας, ή υπαλλήλων σεκιούριτι.

Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του δημοσιογράφου που έμενε στο δεύτερο όροφο, στην οδό Δαιδάλου 21, μαζί με τη σύζυγό του και το μόλις τριών ετών παιδί τους και του είπαν, ότι χτυπούσε ο συναγερμός του αυτοκινήτου του, γι' αυτό και κατέβηκε μέσα στη νύχτα να δει τι είχε συμβεί.

Καθώς όμως βγήκε από το ασανσέρ και άνοιξε την πόρτα της εισόδου της πολυκατοικίας, οι δράστες τον γάζωσαν με τα δύο πιστόλια και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο.

Το αυτοκίνητο το οποίο είχε κλαπεί προχθές από τον Αλιμο, βρέθηκε καμένο λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών Βουλιαγμένης και Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από τον τόπο της δολοφονίας.

Τα κίνητρα της δολοφονίας ερευνώνται από το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Αντιδράσεις των πολιτικών κομμάτων

O πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια: «Εκ μέρους όλων των βουλευτών του ελληνικού Κοινοβουλίου, θέλω να εκφράσω την οργή και τη θλίψη για την αποτρόπαιη δολοφονική ενέργεια που αφαίρεσε τη ζωή του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια. Εκφράζουμε επίσης τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β' Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος σημείωσε πως η δολοφονία του δημοσιογράφου προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη.

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια προκαλεί αισθήματα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη και συγκλονίζει τη δημοσιογραφική οικογένεια, της οποίας το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος. Η ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους».

Την δολοφονία καταδίκασε και το ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε: «Καταδικάζουμε τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν».

Το καθήκον των αρχών για εξιχνίαση της γκανγκστερικού τύπου δολοφονίας αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός.

«Θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δημοσιογράφου Σωτήρη Γκιόλια.

Η γκανγκστερικού τύπου δολοφονία του προκαλεί σοκ στο δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και γενικότερα.

Η εξιχνίαση των αιτιών της δολοφονίας του άτυχου δημοσιογράφου αποτελεί καθήκον των διωκτικών αρχών».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_19/07/2010_347306



Δολοφονία Σωκράτη Γκιόλια


Δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας. Πώς έγινε η δολοφονία, πού συνέβη το τραγικό περιστατικό, πόσοι ήταν οι αδίστακτοι δολοφόνοι και με ποιο τρόπο αφαίρεσαν τη ζωή από το γνωστό 37χρονο δημοσιογράφο και πατέρα ενός παιδιού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άγνωστοι χτύπησαν το κουδούνι του διαμερίσματος του Σωκράτη Γκιόλια στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη, στις 5:25 το πρωί και του ζήτησαν να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας γιατί κάποιοι προσπαθούσαν να του κλέψουν το αυτοκίνητο. Μόλις ο Γκιόλιας βγήκε στην είσοδο της πολυκατοικίας του, τον γάζωσαν με 20 σφαίρες, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Oι δράστες της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια φαίνεται να ήταν τρία άτομα και διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Λίγο μετά τις 7:10 το πρωί η αστυνομία εντόπισε μερικά χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας ένα καμένο ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα έκαψαν οι δολοφόνοι και επιβιβάστηκαν σε άλλο για να διαφύγουν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι πυροβολισμοί εναντίον του Σωκράτη Γκιόλια προήλθαν από δύο όπλα.

Τα κίνητρα της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια εξακολουθούν να είναι αδιευκρίνιστα, ενώ από την αστυνομία δεν αποκλείεται καμία εκδοχή.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος καταδίκασε το τραγικό περιστατικό και ζήτησε από την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη να συλληφθούν οι δράστες και να αποκαλυφτεί ποιοι και τι κρύβεται πίσω από την στυγερή δολοφονία, ενώ μίλησε για χτύπημα με μαφιόζικο τρόπο.

Διαβάστε για τον πόλεμο στα blogs μεταξύ Γκιόλια-Τριανταφυλλόπουλου, τη σχέση Γκιόλια-troktiko και τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο Γκιόλια-troktiko-Μάκη.

Πηγή:
http://www.fimes.gr/2010/07/dolofonia-gkiolias/


Ποιος ήταν ο Σωκράτης Γκιόλιας


O Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973. Ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Σε ηλικία 19 ετών άρχισε να εργάζεται στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel.

Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους Ευθύμη, σήμερα δύο ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Τον Οκτώβριο του 2008 οι δρόμοι του Σωκράτη Γκιόλια και του Μ. Τριανταφυλλόπουλου χώρισαν.

Ο Σ. Γκιόλιας είχε αναλάβει διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9,89» και ασχολούνταν πολλά χρόνια με το ρεπορτάζ στίβου.

Πηγή:
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=46423147

Δεν υπάρχουν σχόλια: