Translate -TRANSLATE -

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Η Ελλάδα στα μάτια ενός ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΧΡΟΝΟΥ


Στην άρθρο αυτό θα ήθελα να σας παρουσιάσω ,πως φαίνεται η Ελλάδα στα μάτια ενός δεκαπεντάχρονου. Ο μαθητής της Γ 'Γυμνασίου είχε να κάνει μια εργασία ( ένα κολάζ ) για την Ελλάδα . Με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό ασχολήθηκε με την εργασία του αφού για πρώτη φορά του δινόταν η δυνατότητα  να εκφράσει την άποψή του για την Ελλάδα μας. Κλείστηκε στο δωμάτιό του και με εργαλείο τον υπολογιστή του κατάφερε να συγκεντρώσει τις φωτογραφίες που χρειαζόταν για να φτιάξει την εργασία του. Όταν την τελείωσε και με φώναξε να την κοιτάξω και να κάνω τα σχόλιά μου , έμεινα με το στόμα ανοικτό . Δεν μπόρεσα να αρθρώσω λέξη για μερικά λεπτά. Αυτό που αντίκρυσα ( διπλανή φωτογραφία ) δεν μπορούσα να το φανταστώ . 

Ένα ΠΑΙΔΙ να παρουσιάζει τα χίλια καλά της Ελλάδας μας , Πολιτισμό , Παρθενώνα , Ακρόπολη , Αριστοτέλη , Πλάτωνα , Σωκράτη , Γεωργικά προϊόντα , Τουριστικά αξιοθέατα , Αρχαιολογικούς χώρους, διατροφή κ.λ.π και στο κάτω μέρος της  την άποψή του για όλα αυτά τα κακά που μας έχουν βρει όλους τώρα τελευταία . ΔΝΤ , Χρεοκοπία , Μίζες  και την Ελλάδα με την ετικέτα ΕΠΩΛΗΘΗ .
 
Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι , τα όσα συμβαίνουν στην χώρα μας θα είχαν επηρεάσει και προβληματίσει τόσο πολύ  την σκέψη ενός δεκαπεντάχρονου. 
 
Αμέσως η δική μου  σκέψη μου έκανε ένα ταξίδι αστραπή περνώντας κάθε φορά από κάθε ένα θέμα που παρουσίαζε στην εργασία του , και τότε κατάλαβα την κατάσταση που παραδίδουμε την χώρα μας στα νέα παιδιά. Είναι από κούνια καταδικασμένα να πληρώνουν λάθη δικά μας και του παρελθόντος. Αντί να νιώθουν υπερήφανα για την χώρα που γεννήθηκαν , νιώθουν θλίψη , πόνο , αγανάκτηση για το κατάσταση που επικρατεί . 
 
Το μέλλον τους το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά και ας είναι μονάχα  15 χρονών.
 
Δυστυχώς εμείς οι μεγαλύτεροι αντί να φροντίσουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας κάτι καλύτερο από αυτό που μας άφησαν οι πρόγονοί μας , τους παραδίδουμε μια χώρα με αβέβαιο μέλλον όπως φαίνεται προς το παρόν!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
 Πηγή:
 
http://neapolinews.blogspot.com/2010/10/blog-post_5035.html
Ευχαριστώ Αντώνη

1 σχόλιο:

Apapachris είπε...

Αγαπητέ Κώστα , δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα που έχουν τα δεκαπεντάχρονα για την Ελλάδα . Η χώρα που τους παραδίδουμε δυστυχώς παρουσιάζει ακριβώς την κατάσταση που εμφανίζει στην εργασία του ο μαθητής.
Μήπως πρέπει να γίνουμε όλοι μας πιό ενεργοί πολίτες , ώστε να φτιάξουμε κάτι καλύτερο για το μέλλον τους????