Translate -TRANSLATE -

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΠΡΕ....



Οι παράτες τέλειωσαν, τα παχιά λόγια ακούστηκαν, το θέατρο συνεχίζεται.. 

Μέσα σε όλα αυτά όμως υπάρχει ένα βαθύτατο ερώτημα προς όλους τους ηθοποιούς της ιλαροτραγωδίας.

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ  ΛΙΘΟΣ 
ΜΙΑΣ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
ΜΠΡΕ ;;;

 Διαβάστε τα δύο παρακάτω άρθρα για να καταλάβετε την σοβαρότητα που έχει το ερώτημά μας.


Κουρέλιασαν το Σύνταγμα


12/11/2011
Γράφει ο Κλεισθένης


Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η παραμονή μας στην Ε.Ε και το ευρώ είναι επιβεβλημένη.

Εδώ ο κόσμος καίγεται, η Ιταλία καταρρέει, ετοιμάζεται πυρετωδώς ο χωρισμός της Ε.Ε σε δύο τουλάχιστον ομάδες χωρών, το ευρώ κινδυνεύει με κατάρρευση και αυτοί μας παραμυθιάζουν.

Η απόφαση κορυφής των κομμάτων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ αποφάσισαν την ανάληψη της πρωθυπουργίας απ’ τον Λουκά Παπαδήμο, έχοντας κουρελιάσει το σύνταγμα. Ο Παπανδρέου δεν είχε καταθέσει ακόμα την παραίτησή του όπως ορίζει το σύνταγμα και η επιλογή εξωκοινοβουλευτικού για την θέση του πρωθυπουργού είναι αντισυνταγματική ή κινείται στα όρια του συντάγματος.

Κακές γλώσσες λένε ότι ο Καρατζαφέρης τον επέβαλε φέρνοντας αναστάτωση με το σόου που έκανε έξω απ’ το προεδρικό μέγαρο. Αυτό φυσικά ενισχύεται με το ότι στην «οργισμένη» δήλωσή του ανέφερε το όνομα του Παπαδήμου.

Οι βουλευτές και των τριών κομμάτων δεν μετείχαν σε καμία διαδικασία, ενημερώνονταν απ’ τα μίντια. Αυτό θα πει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Ας είναι, το δεδομένο είναι ότι ο Παπαδήμος πήρε το πράσινο φως από την τριανδρία.

Φυσικά η επιλογή Παπαδήμου είναι αρεστή στην οικονομική ελίτ, φυσικά στις τράπεζες, στις ηγεσίες των χωρών της ευρωζώνης, στην Ε.Ε αλλά και πέραν του Ατλαντικού.

Τι θα γίνει όμως στη Βουλή; Κυκλοφορούν πολλά σενάρια. Έγιναν και γίνονται πολλές κινήσεις και ζυμώσεις.

Εδώ μπορεί να δούμε μεγάλη διαφοροποίηση στην αντιμετώπιση των μνημονιακών πολιτικών αλλά και αυξημένες αντιδράσεις για την πολιτική Παπαδήμου. Ήδη σε δήλωσή του ο Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνησή του θα είναι μεταβατική αλλά θα πρέπει να φέρει εις πέρας την υλοποίηση των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και την υλοποίηση των πολιτικών που απορρέουν απ’ αυτές. Πρώτη παρασπονδία καθώς η ΝΔ διατυμπανίζει ότι οι πολιτικές που απορρέουν απ’ τις αποφάσεις της 27ης Οκτωβρίου θα ληφθούν απ’ την κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. Ίδωμεν.

Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πιθανά θα βγουν στο αντάρτικο κατά των μνημονίων κάτι που δεν τολμούσαν πριν, έρχονται εκλογές γάρ.

Συνεπώς η πορεία της νέας κυβέρνησης δεν θα είναι ρόδινη.

Η νομιμοποίηση της κυβέρνησης Παπαδήμου μπορεί να έγινε απ’ την τριανδρία, μπορεί να περάσει απ’ τον σκόπελο της βουλής αλλά μένει η κυριότερη νομιμοποίηση, η νομιμοποίηση του λαού που γίνεται στο «πεζοδρόμιο» και στις  πλατείες.

Ήδη τα αριστερά κόμματα έχουν δηλώσει ότι θα βγουν στα «κεραμίδια», έρχεται η 17η Νοέμβρη και η 8η Δεκέμβρη.

Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τις πλατείες.

Πώς θα περάσει η μνημονιακή πολιτική της νέας κυβέρνησης;

Τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση για τα χαράτσια, τον αυξημένο ΦΠΑ, την εργασιακή εφεδρεία κλπ; Τι θα κάνει όταν η ΔΕΗ θα κόβει το ρεύμα; Θα ταμπουρωθεί πίσω απ’ τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης;

Τι θα γίνει αν οι λαϊκές αντιδράσεις είναι έντονες;

Πως η νέα κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο νέος Υ.ΠΡΟ.ΠΟ θα αντιμετωπίσει τους διαδηλωτές και τα πιθανά επεισόδια;

Ο θεός να βάλει το χέρι του, να μας δώσει τουλάχιστον υγεία και υπομονή.

 http://ideopigi.blogspot.com/2011/11/blog-post_1574.html#ixzz1dKzSWc2B


Καληνύχτα Ελλάδα. Καληνύχτα Δημοκρατία. 

Γράφει ο Στάθης Διομήδης
Η Προεδρία της Δημοκρατίας με μια λιτή ανακοίνωση ανακοίνωσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατόπιν προτάσεως των πολιτικών αρχηγών που παρευρέθησαν στη σύσκεψη έδωσε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον κ. Λουκά Παπαδήμο. Η ορκωμοσία της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή και ώρα 14.00».

Τεράστια ερωτηματικά ανακύπτουν από αυτή την επιλογή καθώς φαίνεται ότι οι πολιτικοί αρχηγοί ( ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ) δε διστάζουν να προχωρήσουν σε θεσμικό ατόπημα.

Τα ερωτηματικά είναι τεράστια:

1ον. Πώς δίνεται η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κάποιο πρόσωπο χωρίς να έχει παραιτηθεί η κυβέρνηση ή ο Πρωθυπουργός;

2ον. Πώς δίνεται εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε κάποιον όταν η κοινοβουλευτική ομάδα του πλειουψηφούντος κόμματος δεν έχει προτείνει κανέναν όπως ρητά αναφέρει το άρθρο 38 του Συντάγματος παράγραφος 1;

3ον. Πώς γίνεται να υπάρχει εν ενεργεία Πρωθυπουργός και ταυτόχρονα να υπάρχει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης σε άλλον;

4ον. Π'ως ορίζεται ημερομηνία και ώρα ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης χωρίς να έχει παραιτηθεί η προηγούμενη;

5ον. Πώς δίνεται εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από την Προεδρία της Δημοκρατίας όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έχει επιστρέψει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης;

Βάση ποιου Συντάγματος λαβαίνουν χώρα όλα αυτά τα θεσμικά ατοπήματα;

Ποιο κάτω παραθέτω τα άρθρα 37 και 38 του Συντάγματος που αφορούν στο Διορισμό Πρωθυπουργού και κυβέρνησης. Ακόμη παραθέτω την ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος, άρθρο 120 που ορίζει ότι: «η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Αρθρο 37: (Διορισμός Πρωθυπουργού και Κυβέρνησης)

1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει τον Πρωθυπουργό και, με πρότασή του, διορίζει και παύει τα λοιπά μέλη της Kυβέρνησης και τους Yφυπουργούς.
2. Πρωθυπουργός διορίζεται ο αρχηγός του κόμματος το οποίο διαθέτει στη Bουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Aν κανένα κόμμα δεν διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του κόμματος που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία διερευνητική εντολή για να διακριβωθεί η δυνατότητα σχηματισμού Kυβέρνησης που να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Bουλής.
3. Aν δεν διαπιστωθεί αυτή η δυνατότητα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος και εάν δεν τελεσφορήσει και αυτή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει διερευνητική εντολή στον αρχηγό του τρίτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος. Kάθε διερευνητική εντολή ισχύει για τρεις ημέρες. Aν οι διερευνητικές εντολές δεν τελεσφορήσουν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί τους αρχηγούς των κομμάτων και, αν επιβεβαιωθεί η αδυναμία σχηματισμού Kυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής, επιδιώκει το σχηματισμό Kυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια εκλογών και σε περίπτωση αποτυχίας αναθέτει στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Eπικρατείας ή του Aρείου Πάγου ή του Eλεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό Kυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές, και διαλύει τη Bουλή.
4. Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ανατίθεται, σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους, εντολή σχηματισμού Kυβέρνησης ή διερευνητική εντολή σε αρχηγό κόμματος, αν το κόμμα δεν έχει αρχηγό ή εκπρόσωπο, ή αν ο αρχηγός ή ο εκπρόσωπός του δεν έχει εκλεγεί βουλευτής, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει την εντολή σ’ αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. H πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις ημέρες από την ημέρα που ο Πρόεδρος της Bουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Bουλή  η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.


Αρθρο 38: (Κυβέρνηση, απαλλαγή καθηκόντων)

1. O Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την Kυβέρνηση, αν αυτή παραιτηθεί, καθώς και αν η Bουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της κατά το άρθρο 84. Στις περιπτώσεις αυτές εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του άρθρου 37.
Aν ο Πρωθυπουργός της παραιτούμενης Kυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, εφαρμόζεται αναλόγως η διάταξη του άρθρου 37 παράγραφος 3 εδάφιο γ΄.
2. Αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκλείψει ή αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Η πρόταση γίνεται το αργότερο σε τρεις ημέρες από την παραίτηση ή την έκλειψη του Πρωθυπουργού ή από τη διαπίστωση της αδυναμίας του να ασκήσει τα καθήκοντά του. Αν κανένα κόμμα δεν διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών, εφαρμόζεται αναλογικά η παράγραφος 4 και στη συνέχεια το δεύτερο εδάφιο της παραγράφου 2 και η παράγραφος 3 του προηγούμενου άρθρου.


Η αδυναμία του Πρωθυπουργού να ασκήσει τα καθήκοντά του για λόγους υγείας διαπιστώνεται από τη Βουλή με ειδική απόφασή της που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, ύστερα από πρόταση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στο οποίο ανήκει ο Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Σε κάθε άλλη περίπτωση η πρόταση υποβάλλεται από τα δύο πέμπτα τουλάχιστον του όλου αριθμού των βουλευτών.

Εωσότου διοριστεί ο νέος Πρωθυπουργός τα καθήκοντα του Πρωθυπουργού ασκεί ο πρώτος κατά σειρά Αντιπρόεδρος και εφόσον δεν έχουν διοριστεί Αντιπρόεδροι ο πρώτος κατά σειρά Υπουργός.

Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων, υπογράφεται από τον Πρόεδρό της, δημοσιεύεται από τον προσωρινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα που προσυπογράφεται από το Yπουργικό Συμβούλιο και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Iουνίου 1975.
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»


Υ.Γ. Όταν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα στην πρεμούρα τους να κλείσουν τη «δουλειά» καταπατούν το Σύνταγμα με τόσο κατάφωρο τρόπο τότε η μόνη λύση που απομένει είναι ο Λαός να προστατεύσει τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα…

http://www.elzoni.gr/html/ent/484/ent.15484.asp

Δεν υπάρχουν σχόλια: