Translate -TRANSLATE -

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΑΠΟΕΛ και Ζενίτ στέλνουν μήνυμα στην Άγκυρα



 
Αψηφώντας τον κανονισμό της UEFA, οι οπαδοί της Ζενίτ κατά τη διάρκεια του χθεσινού ποδοσφαιρικού αγώνα με τον κυπριακό ΑΠΟΕΛ, ύψωσαν πανό που έγραφε «Κύπρος Γη Ελληνική»...

Το πανό έκανε την εμφάνισή του στην κερκίδα των φανατικών οπαδών της Ζενίτ, στην αρχή του αγώνα. Η διοίκηση της ρωσικής ομάδας, μάλιστα, στηρίζοντας την πρωτοβουλία των οπαδών, έκανε γνωστό ότι θα πληρώσει οποιοδήποτε χρηματικό πρόστιμο τυχόν επιβάλει η UEFA, η οποία απαγορεύει την ανάρτηση πανό με «πολιτικό περιεχόμενο».

Η υποστήριξη των Ρώσων στην Κύπρο δεν περιορίστηκε στο πανό, καθώς οι οπαδοί έκαψαν και μια τουρκική σημαία, γεγονός που έγινε γνωστό στην πρώτη διακοπή του αγώνα λόγω καπνογόνων.

Οι οπαδοί της ομάδας της Αγίας Πετρούπολης με την κίνησή τους αυτή διέψευσαν και τους φόβους που είχαν εκφραστεί πριν από την έναρξη του παιχνιδιού για επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Για την ιστορία, ο ΑΠΟΕΛ έφερε ισοπαλία με τη Ζενίτ (0-0), γεγονός που του εξασφάλισε για πρώτη φορά την πρόκρισή του στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Ρωσίας και Κύπρου έχουν συσφιχθεί, μετά το ρωσικό ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, καθώς και τη σύναψη δανείου που χορήγησε η Ρωσία στην Κυπριακή Δημοκρατία.
 
http://www.on-news.gr/2011/11/blog-post_9740.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: